Acaba biz mi haksızsız

Gulce1990

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2021
157
39
48
Arkadaşlar merhaba , kurban bayramı tatili için kaynanama geldik kalıyoruz bir kaç gündür. Daha önce çok büyük problem ve sıkıntılar yaşadık diğer konularımda yazmıştım . Eşim borsada batmiştınbenden habersiz ve ailesi borcu ödemişti. Bende tesadüfen öğrenmiştim .1-2 ay içinde karşılıksız veriyorum dediği paranın tamamını ger isteyip eşim bir anda veremeyincede intihar etmekle tehdit etmişti. Hatta bana bile defalarca mesaj atıp para istemişti ki benim yediğim bir para değil . Ama sorun şu ki kaynanamın bir evi güzel bir arabaları ve emekli maaşı artı kayın babamın düzenli çalıştığı bir işi var . Evlendiğimizden beri en büyük sıkıntımız kaynanamın bizden eksiklerini gidermemizi istemesi sürekli telefon açıp bana maddi problemlerinden bahsetmesi . Eşimden bir evlat değil düşman gibi konuşuyor. Ben onu okutmasaydım memur yapmasaydım çok pişmanım diye ağladı bı gün . Onu okuyacağıma sanayiye verseydim ezilseydi bende kendimi emekli yapsaydım dedi durdu. Yıllarca yaşadığı fakirliklerden bahsetti işte oğlu atanınca araba almış ama ona mutfak dolabı yaptırmamış mesela . Ev alacaklarmış kredi çektirmek istemiş eşim çekmemiş bunun anlatıp ağlıyor . Parasını toplamamış . Bizi evlendirirler füğün vakti kaynanam ondan para istemiş ama vermemiş aldığı altınların borcunu tek Ödemiş vs vs . Halbuki bizde eşimle düğün için farklı masrafları karşılıyorduk ve ben kalkıp bir şey demedim onlar az verdi daha çok versin vs demedim. Eşimle herşeyi yaptık çok şükğr borcumuzu da ödedik. Sizce kaynanan haklı mı? Doğurdum dersaneye yolladım iş sahibi ettim o bana bakmak zorunda diye düşünüyor . Hakkı var mı? Eşimde bu konularda annesini pek dinlemiyor diye bizde hayat içinde karşılaştığımız problemlerde ailesi tarafından defalarca yapayalnız bırakıldık. En zor zamanımızda hep yanlız kaldık ama ilk kez şunu düşündüm kaynanam haklı mı? Çünkü o da oğlunun kendisine yardım etmediğini o yüzden de kendisinin etmeyeceğini açıkça söylüyor.

Belirli bir yaşa gelmiş okumuş memur olmuş adamın düğün masraflarını başkasının karşılaması çok absürt bence. İnsan kendi düğününü bile yapmayacaksa neden emek verir okur çabalar ki?
Ayrıca borcunu da kapatmışlar sizin haberiniz bile olmamış. Sizin o parayı onlar söylemeden ödemeye çalışmanız gerekiyordu çocuğu diye kocaman adamın borcunu kapatmak zorunda değil sonuçta.
Okuttuğuma pişmanım lafları ise evet gereksiz olabilir ama anne olarak evladından bir şeyler beklemesi (özellikle yeni goreve başlamış ve bekarken) çok normal bence kırılmış kayınvalideniz.

Bence ailesi çok doğru yapıyor. Gidip kumar borcu getiren evladı bence olsam istemem. Eşiniz de hep onları yalnız bırakmış anladığım kadarıyla. Sizi kayınvalidenlerin evi arabası var deyince hatırladım. İnsanlar kendilerine bir düzen kurmuşlar. Evlatlarını bu yaşa getirip okutup büyütmüşler artık birşeyler yapmak zorunda değiller. Ama sizde o kumar borcu geldiğinde boşanmalıydınız. Ben size de ödeyin diyemem. Kocanız tek başına yediyse bu haltı tek kalmayı da hakediyor.

+1 bide kv evi arabası var emeklisi geliri var diye yardım etmek zorunda değil ki. Kim ister kumar borcu getiren evlat. Düğün borcunu bir zahmet kendileri kapatacak tabiki bunuda çok matah biseymis gibi yazılması tuhaf. Sanki kv kapatmasi gerekiyormuşta kendi kapatmış.

Şöyle eşimin ailesi altınları aldı sadece . Benim ailem de eşyalara yardım etti bit miktar. Ger kalan borcun yüzde 60 ı ni benle eşim ödedik. Yani tamamen onlar yapmadı .

O borç meselesi çok yanlış bende asla doğru bulmuyorum .ama bu borsa borcundan öncede araları hep bozuktu. Kaynanam sürekli yendiğimizi içtiğimiz kontrol edip paranızı boşa harcıyorsunuz. Bizle ortak mal mülk yapmıyorsunuz diye sorunlar çıkarıyordu. Halbuki bizde iki memur olarak kredi çekip ancak bşr ev alabildik kendimize

Eşim annesinden aldığı parayı ger ödeyeceğine söz vermişti . Ama kayınvalidem 1-2 ay içinde hepsini geri istedi ve biz kredi çekip bir miktar ödeyebildik. Tek seferde vermemiz imkansızdı. Yani bir kaç ay daha sabretmek istemedi ve çok ciddi rezillik hakaret beddualar edildi

Kayınailede de beklentilerle ilgili sıkıntı var. Evladını bugünlere kendisi için getirmiş bu yanlış savunmuyorum ama yine de başı sıkıştığında ödemiş borcu. Ben olsam öder miydim çokta emin değilim. Benim sizde doğru bulmadığım şey kocanız asıl sorun kayınaileye gelene kadar. Bence haklı mı haksız mı konusuna hiç girmeyin. Böyle kabullenin onları.

Evet eşim yeni aldığımız evin borcu altında edilirken bize bunu yaptı zaten berbat olan aile ilişkileri birde bu borç yüzünden daha da berbat oldu. Bend e hiç suçum olmamasına rağmen bir çok hakarete maruz kaldım. Ama bu borç dışında büyük bir yanlışı görmedim bu güne kadar. Yine de evliliğimi bitirmek istemedim

Size kazık atan, haketmediğiniz şeylere maruz kalmanızı sağlayan kocanızı affediyorsunuz ama kayınaileyi hala yargılıyorsunuz. Tutumunuz adaletli değil. Eşinizin yeni aldığı evin borcu altında ezildiği yok hanımefendi kumar oynarken çokta umrumda olmamış.

Hayır yanlış anladınız . Evi arabası var diye bana yardım etsin beklentisi yok . Zaten çok parlak bir durumu yok kendine yetiyor . Ama evinde bozulan tim eşyaları bana anlatması. Sürekli altın borcu diye başımın etini yemesi. Ben 4 aylık hamileyken bile doğum olunca hediye alacak paramız yok diye konuşmaları beni gerçekten çok bunalttı . Ben de ilk evlendiğim andan itibaren nun benden beklentileri bana ağır geldi . Haa geldiğimiz noktada eşimin yaptığı borcu ödedi ve bizden beklerken biz ondan almış olduk . Kayışta orda koptu zaten

Belki size değil oğullarınadır lafları? Oğulları sizi doldurmasın diye oda kendince böyle bir yol bulmuştur. Kocanız inanılmaz derecede işe yaramaz birisi olduğu için bu yaşta kumar borcunu anne/babasına ödettiği için kadında malını biliyordur. Olamaz mı?

Evet sitemler kötü konuşmalar genelde eşime idi . Ama aynı zamanda beni de tutumsuz olmakla yargılıyordu . Ben ise kendi kazandığım parayla istediğim gibi yaşarım alırım toplarım yada toplamam bunlar beni ilgilendirir diye düşünüyordum . Yani çok fazla müdahale etmesi ve çok fazla arayıp eşime yaptıramadığı şeyler için beni boğması beni çileden çıkarttı. Acaba bu kadın haklı mi diye düşünüp sorduğumda kayınvalidem aşağı yukarı tüm ergen çocukların yaptıklarını sayıyor . Mesela dışarda her gece maç , sürekli ayakkabı elbise yırtılması , sigara içmesi , okuldan bazı günler kaçması ( ki eşim başarılı bir öğrenciymiş hep takdir getirmiş ama aynı zamanda yaramazlıkta yapıyormuş öğrenciyken) asla savunmak gibi olmasın ama borsada batan bir sürü insan biliyorum . Batıp bi şekilde öğrenen deneyim kazanan , keşke böyle deneyim kazanılmasa tabiki ama bit yuva kolay kurulmuyor. Yine de artılara bakmak istedim .

İşte o laflar oğullarına genelde ama kaynanam istyorki ben de onun oğluna yaptıramadığı herşey ben yaptırayım . Para toplayayım onlarla ortak mal alalım . İşte her yere gitmesine engel olayım . Adam dışarda bile yemek yemesin . Aldığınrlbise kıyafete karışayım . Ane oğul yüzgöz olup birbirlerinden soğudukları ne varsa eksik kalan ben tamamlayayım istiyordu

Doğrusuyla yanlışıyla bir karar vermişsiniz. Ben sadece madem bunu tolere edip affediyorsunuz, bırakın kayınaileyi de böyle kabul edin diyorum.

Haberiniz olmayan şekilde battığı ve ailesinden borç istediği için ben eşinizi güvenilmez buluyorum. Ama benim be düşündüğümün bir önemi yok sizin var.

Ben niyetinizi tam anlamıyorum. Bu kadın haklı veya haksız ne geçecek elinize? Sanki linç yesin istermiş gibi bir haliniz var.

Yani sizden habersiz yüklü para kaybetmesi yeterince büyük değil mi? Bu borcu da bilmiyordunuz tesadüfen öğrenmişsiniz, başka yanlışları olup olmadığını nereden biliyorsunuz?

Borsa olduğuna emin misiniz, anlamadığı coin işlerine girmiş olmasın? Kayınvalide arıza bir tip tamam da kocanız resmen baş belası, arkadan iş çeviren güvenilmez biri. Onu nasıl affettiniz de kayınvalideye hala kinlisiniz? Parayı geri istemeyecekleri şekilde vermişler şimdi de geri istiyorlarmış, bu da kocanızın bir yalanı olamaz mı? Evinizin kredi ödemeleri bitince gerekli önlemleri alın, kocanız onu da batırmasın ipotek falan gösterip.

Bende eşime maddi konularda güvenmiyorum . Ve her birikimi ben yapıyorum ve gözümle görüyorum harcamaları . Eskiden güvenirdim takip etmezdim ama artık bakıyorum ve bu hep böyle olacak .
Amacım kayınvalidemi linç etmekte değil ben bu güne kadar yeterince onu eleştirdim zaten . Yüzüne de bir çok şeyi söylemişimdir.
Bu borç mevzusunda şöyle düşünüyordum anne baba olarak evlat işte atsan atılmıyor yanlışta olsa işte para için bu kadar kalp kıtmaya değer miydi ? Onlar daha çok affedici olamaz mıydı ?
Ama bu gün ilk kez yüz yüze konuşunca onun da haklı olabileceğini düşündüm hiç sevmeme rağmen . Yoksa linç yesin yemesin değil mesele

asla savunmak gibi olmasın ama borsada batan bir sürü insan biliyorum . Batıp bi şekilde öğrenen deneyim kazanan , keşke böyle deneyim kazanılmasa
Sorun bunu sizden gizli yapması. Siz eşinize danışmadan gidip borsaya yüklü miktar para koyup risk alabilir misiniz?Onayınızı aldı mı, şu işe yatırım yapalım dedi mi?

İnsan şunu düşünüyor kaybettiğini gizlemiş acaba kazansa söyleyecek miydi?

Evet bu büyük bir hata diyorum zaten , ama başka bir kadınla aldatma değil. Ve çok pişman olup yalvaran bir insan vardı karşımda ben de bir şans daha vermek istedim .
Kayınvalidemle daha önce de büyük olaylar yaşamıştık . O sebeple de ona olan kinim daha fazla

O kadar kötü anlattığınız aile kumar borcunu size duyurmadan nasıl Ödemiş hayret.
Sanki kafalarına taş düşmüş ödemişler de iki ay sonra şişlik geçmiş de sizin anlattığınız hale dönmüşler gibi
Bana mantıklı gelmedi yaptıkları hareket ve anlattığınız profil zaten sizin fe sorununuz eşinizle aile ile değil o ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…