• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba doğru bir hayat mı?

Benim Turkcem cok iyi degil, bilmiyorum dediysem bilmiyorum. Neden tersliyorsunuz anlamadim!

hanimefendi..her yorumu psikoloji dersi gibi olan birinin PDR nin acilimini bilmemesi imkansiz..iyi geceler size..

Ben pskiloji uzmani degilim. Yurtdisinda yasiyorum. Ama siklikla vatanima geliyorum. Hayatimda o kadar manyakla karsilastim ki herseyin ustesinden tek basina cikabilmek namina INGLIZCE sitelerden bilgiler edindim. Onlarin davranislarini anlayabilmek icin cok caba sarfettim. Her yazimda psikolojik terimlerle karsilasmissaniz nedeni budur. Ama ben bilgileri Ingilizce kaynaklardan edindigim icin cogu Turkce terimleri bilmem. Ayrica Turkcemin iyi olmadigini, yetersiz oldugunu biliyorum.
Tabi herkesin algisi tecrubesine gore gelisir. Icine cok kapanik Turk milletinin herseyi alay zannetmesine, asiri onyargili ve negatif yaklasimina da ben bir anlam veremiyorum.
Mesela ne geregi vardi bu ters cevabinizin onu da ben soracagim. Bilmiyorsam bilmiyorumdur! Insanin ustune gideceginize aciklamasini yapin, daha yapici olmayi ogrenin bir defa da. Simdi baktim ve ogrendim?
http://www.kisaltmalar.net/pdr.html
Psikolojik danisma rehberi demekmis. Turkceye gecmis bir suru kisaltma var ve ben anlamini yeni ogreniyorum. KOSGEB, KOBI, TUSIAD ben bunlari Google'a bakarak ogrenmeye calisiyorum.
Simdi nasil bir tatsiz duygu yarattiniz durup dururken.
Burnu buyuk Ingilizlerin bile yapmadigini yapiyorsunuz.

Kendine mutluluğu yakıştırmamışsın ki hiç mutlu olasın.. Yaşadığım olumsuzluklardan sonra kendini kapatmışsın bir yere, hep bu olumsuzluklara odaklanmışsın o kadar.

Herkesin hatta hepimizin zor dönemleri oldu. Olmaya da devam edecek. Önemli olan hedeflerin, hedeflerin için ne yaptın? Mesela mutlu olmak için bugün kendine ne yaptın ? Hiçbir şey, sadece aynaya bakıp geçmişe odaklanıp birilerini suçladın iyiliği haketmiyorum dedin dedin güzel olan her şeyi uzaklaştırdın.

Bi silkelen, etrafına gerçekten bak insanların çoğu mutlu olmaya çabalıyor. Mutlu değiller :) Kimse elinden tutmayacak, eğer kendinin kıymetini ve değerini bilmezsen kimse de bilmeyecek sna burda teselli sözleri yazıp kandırmam. Eğer kendinin olumlu yönlerini görüp onlarla barış, her şeyin mükemmel olamaz. Böyle olunca karşına bir sürü kişi de çıkacak, ki çıkıyordur eminim sen elinin tersiyle itelemişsindir böyle yaparak...

Benim de troidim var, ilacını aksatmadan alırsan kilo da almazsın bu arada. Dozajını güzel ayarlasınlar sadece hormonun.

Hepimizin hayatının bir takım zorlukları vardır. Hayatınız rayına oturmuş gibi gözüküyor. Evlilik kısmet işidir. Yarın bir gün çok sevdiğiniz sevilidiğiniz biri çıkabilir de çıkmayabilir de. Çıkarsa ne ala. Ama çıkmazsa da evlenmek zorunda değilsiniz. Kendi ayaklarınız üzerinde durabilen özgür bir kadınsınız
AYNEN KATILIYORUM MESAJINIZA..

Ben pskiloji uzmani degilim. Yurtdisinda yasiyorum. Ama siklikla vatanima geliyorum. Hayatimda o kadar manyakla karsilastim ki herseyin ustesinden tek basina cikabilmek namina INGLIZCE sitelerden bilgiler edindim. Onlarin davranislarini anlayabilmek icin cok caba sarfettim. Her yazimda psikolojik terimlerle karsilasmissaniz nedeni budur. Ama ben bilgileri Ingilizce kaynaklardan edindigim icin cogu Turkce terimleri bilmem. Ayrica Turkcemin iyi olmadigini, yetersiz oldugunu biliyorum.
Tabi herkesin algisi tecrubesine gore gelisir. Icine cok kapanik Turk milletinin herseyi alay zannetmesine, asiri onyargili ve negatif yaklasimina da ben bir anlam veremiyorum.
Mesela ne geregi vardi bu ters cevabinizin onu da ben soracagim. Bilmiyorsam bilmiyorumdur! Insanin ustune gideceginize aciklamasini yapin, daha yapici olmayi ogrenin bir defa da. Simdi baktim ve ogrendim?
http://www.kisaltmalar.net/pdr.html
Psikolojik danisma rehberi demekmis. Turkceye gecmis bir suru kisaltma var ve ben anlamini yeni ogreniyorum. KOSGEB, KOBI, TUSIAD ben bunlari Google'a bakarak ogrenmeye calisiyorum.
Simdi nasil bir tatsiz duygu yarattiniz durup dururken.
Burnu buyuk Ingilizlerin bile yapmadigini yapiyorsunuz.
Ben önyargi yapmadim ve alay ettiginizide düsünmedim.. agizdan zorla laf almayi hic sevmem..en basta aciklama yapmanizi (türkceyi fazla bilmediginizi) veya söylemek istemediginizi net olarak belirtmenizi tercih ederdim..kusura bakmayin..

Başlık biraz garip oldu ama anlayacağınızı umuyorum beni. Kendimi tanıtayım. Sitede çok aktif olamadım. Artık bir şeyleri paylaşma ihtiyacı duyuyorum. Yaşım 26. Diş hekimiyim.

Hayatım uzaktan imrenilecek gibi görünsede ben kendimi çok yorgun ve mutsuz hissediyorum. Çocukluğum hiç kolay geçmedi. Sürekli kavga halinde olan kalabalık bir ailede büyüdüm. Annem ve babam birbirlerini severek evlenmemişler. Annem babamın ailesinden çok eziyet görmüş. Şimdi durum daha iyi. Olan benim çocukluğuma oldu anlayacağınız. Sorumsuz, okulu ve çalışmayı hayatı boyunca sevmeyen bir ablam var. Keza babamda öyle. Liseyi üniversiteyi hep kendi çabamla okudum. Aç yattığım günler de oldu arkadaş açısından yüzümün gülmediği de. Yine de çok şükir okulumu bitirme gücüm oldu. Sağlık açısından çok sorunlarım var. troid hastalığım bunlardan biri. kilo problemim var vs. Tüm bunlar son iki senedir ortaya çıkmış durumda. Sebebini geçmişime bağlıyorum. Mutlu olmak için elimde işimden başka bir verim yok diyebilirim. Onu da tüm bunların arasında hakettiği gibi yapamıyorum. Hayatımda aşk anlamında kimse olmadı. En son birini sevmiştim oda geçen sene kötü bir şekilde sonlandı.

Ne yapacağımı bilemiyorum. Birşey yapmam lazım mı onuda bilmiyorum. Arkadaşlarımın çoğu evlendi. Lise arkadaşlarımdan bekar olanı elle sayılır sanırım. Bazen düşünüyorum. Doğru bir hayatı mı seçtim acaba? Kendimi; sabah mutlu uyanmış çayını ocağa koymuş keyifle perdelerini açmış, bir yandan kahvaltısını hazırlarken öbür yandan bebeğinin kahkalarına eşlik eden bir kadın olarak hayal ederken buluyorum. Sevdiği, sevildiği biri olarak... evet belki bunu yaşayan kadınlarda zorluklarından bahsedecektir. En azından huzurlu bir yuvaları var.
Bu duyguyu hiç yaşamadım. Biri tarafından sevilmeyi yani. Sanki hiç yaşayamayacakmışım gibi geliyor. Çok yorgun hissediyorum kendimi. Sanki yapacak bir sürü şeyin varmışta ben geç kalmışım gibi.
Hayat birşeyleri hiçbir zaman kolayca vermedi bana. Hep uzuuun zaman beklemek çok çaba sarfetmek zorunda kaldım. Sizce neden sorguluyorum bu kadar, neden böyleyim. Benim neyim var? Nolur yargılamayın beni. Gözünüzde çalışmak zor gelmiş evlenip evinde oturmak isteyen biri canlanmasın. Tek başıma taşıyamıyorum sanırım. Yorumlara ihtiyacım var. Okuyan herkesten Allah razı olsun... iki cümle bile olsa mutlu edersiniz beni.

çok garip bambaşka bir hayatım bambaşka yaşanmışlıklarım var ama aynen senin gibi hissediyorum. sanırım çocukluk yaraları iyileşmiyor. ama elbette suçu geçmişe atarak ta yaşanmıyor.

inan geç değil hiçbirşey için ben geç kaldım sanıp bir evlilik ve çocuk yaptım ama evim yuvam hiç te senin hayallerindeki gibi değil :)

bazen bırakmak doğrusu sanırım...

Ben önyargi yapmadim ve alay ettiginizide düsünmedim.. agizdan zorla laf almayi hic sevmem..en basta aciklama yapmanizi (türkceyi fazla bilmediginizi) veya söylemek istemediginizi net olarak belirtmenizi tercih ederdim..kusura bakmayin..
Onemli degil! Acikladiginiz icin cok tesekkur ederim. Ben de biraz fazla hassasiyet yaptim. Anadilim olmasina ragmen Turkcemle cok alay eden olmustu. Sanirim icime islemis, ileri tepki vermisim.

Kendi yazdigimi okuyorum sandım..bu kadar benzerlik olur yasadiklarimizda ve hissettiklerimiz de..gecen yıla kadar ben de kimse sevmez beni doyasiya diyordum ayni seyi her uyandigim andan beri düşünüyordum. Sevdi de noldu..ben yine sorun buldum. O yuzden mutluluk aşk ta da degil bence insanin kendisinde..

Aslinda hepimiz soyle sartlandirildik. Evlenecegiz cocuklarimiz olacak ve bir omur mutlu olacagiz. Boyle bir kural yok halbuki. Mutlu olmak icin evlenmek sart degil. Bu yuzden yanlis evlilikler yapiliyor ve mutlu olacagiz, en azindan duzenimiz olacak diye karsimiza cikan birine hemen evet diyoruz. mutlu olmak icin mutlulugun gelmesini bekliyoruz. Sunu bil ki mutlak mutluluk diye bir sey yok. Unut. Herkesin mutlu oldugu donemler de var, sIkIntilarinin oldugu donem de. Mutlulugu beklemekten cok elimizdekilere sukredip, "an" in tadini cikarmamiz gerekiyor. Sagligin yerinde, bir kariyerin var... ayaklarinin uzerinde durabilecek konumdasin. Mutlu hissetmesen de bir ailen var, yapayalniz da olabilirdin. Bazen hayata hep olumsuz tarafindan bakmamak gerekiyor. Mutlu olmak degil de huzurlu olmak daha onemli bence.
Aslinda ben yasadiklarimi anlatsam, ben de ne varmis ki dersin. Ya da burda bir suru bayan var bir cok sorunla bogusurken hayata tutunan. Herseye ragmen hayat devam ediyor. Hayat hep tatli olacak diye bir kural yok, boyle bir dunya da yok zaten. Hayati acilariyla ve tatlilariyla kabul etmek zorundayiz ve yasama 4 elle sarilmaliyiz. Mutlulugu ararsan hic gelmez. Mutlulugu arama, mutlu olmayi ogren. Sevgilerimle....

Bakış açını degistir...bekarsin yani özgürsün, kimseye karşı sorumlulugun yok, ekonomik özgurlugun var ve gençsin...elindekileri degerlendir mesela paranla git tedavi ol, spor salonuna git zayifla, vucudundaki beğenmedigin yerleri geliştir ve özgüvenini tazele sonrasını izle ve gör...:KK72:

Bende çok zor çocukluk yaşadım her şey için çok çabalamam gerekti..İşim yok uğraşıyorum olsun diye..Evliyim de 4 aydır ama keşke yerinde olsam dedim :) Evliliğin çok mu kötü desen hayır değil..Ama işte insan alışmış elinde olmayana heves etmeye..Bence güçlü birisin sadece her şeyin zamanı var şimdiye kadar bekledin biraz daha bekle derim :) gün doğmadan neler doğar derler ya o hesap.Yerinde olsaydım evlilik değil de kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünürdüm

Hayal ettiklerini umarım en kısa zamanda yaşarsın.İlk yapman gereken aslında geçmişinden sıyrılman.Şuan teksin kendin için birşeyler yap aslında tek olmakta güzel :KK15: Çevrende evlilikler çok olunca kendini tek mutsuz hissediyorsun :KK14:

Hepinize sonsuz teşekkürler. Kendimi sürekli sorguluyorum bir yerde bir eksik var ve ben bunu bulamıyorum. Bu yüzden sevgiye ihtiyaç duyuyorum. Dediğiniz gibi insanız seven biri çıksa yine merak edecek bekleyecek birşey çıkar :)

Hepinize sonsuz teşekkürler. Kendimi sürekli sorguluyorum bir yerde bir eksik var ve ben bunu bulamıyorum. Bu yüzden sevgiye ihtiyaç duyuyorum. Dediğiniz gibi insanız seven biri çıksa yine merak edecek bekleyecek birşey çıkar :)

Ay neredeyse meslektaş sayılıyoruz. Siz dis hekimisiniz,ben de bitirebilirsem tıp hekimi olucam bakalım. :KK200:

Benim güzel giden bir iliskim var ama ben de sizin gibi hayallere kapılıyorum. Sabah cocuk cıvıltısıyla uyanmak vs vs.. valla bazen böyle düşünürken ders calısmayı unutuyorum. :KK70: ama bir yandan da baslarım erkekine be yaşasın erkeksin dünya gezip tozucam ooh özgür kız olucam. En dik dağlara ben tırmanıcam her sorunumun üstesinden ben gelicem vs vs diye hayallere dalıyorum. Ustelik benim cok huzurlu bir aile hayatım oldu. Ama bakın durum yine aynı.

Bence bu bize dayatılan sistemle alakalı, hani dizilerde ya evinde mutlu minnos minnoş takılan kadınlar vardır ya da özgür dimdik duran kadınlar. Ikisi de cok büyülü bir şekilde anlatılıyor.:KK51:

Benim arkadasımın teyzesi tam 40 yaşında hayatının aşkıyla karşılaştı ve diyor ki sanki yeniden dogdum hic pismanligim yok, bu zamana kadar gecen süre asık oldugum adamı olusturan tecrübeler! :)

Siz de kendinizi kötüye endekslemeyin. Negatif yaymayın etrafınıza, pozitif olun ki pozitifle karsılasasınız. Psikolog, diyetisyen randevularıni kacırmayın. Tiroidinize göre beslenirseniz kiloyla alakali bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ki dis hekimisiniz imkanlarınız da genistir. Kendinize yatırım yapın. Güzellik merkezi, spor salonu, avmler... kurslar geziler.. bunlar size özgüven katacaktır ve kesinlikle moralinizi duzelticektir.

Aşk da kapınızi çalar elbette ama oncelikle saglam bir psikoloji edinin kendinize iliskiniz de saglam ilerler böylelikle.

Ben sizden eminim.:KK19::KK5:

Ay neredeyse meslektaş sayılıyoruz. Siz dis hekimisiniz,ben de bitirebilirsem tıp hekimi olucam bakalım. :KK200:

Benim güzel giden bir iliskim var ama ben de sizin gibi hayallere kapılıyorum. Sabah cocuk cıvıltısıyla uyanmak vs vs.. valla bazen böyle düşünürken ders calısmayı unutuyorum. :KK70: ama bir yandan da baslarım erkekine be yaşasın erkeksin dünya gezip tozucam ooh özgür kız olucam. En dik dağlara ben tırmanıcam her sorunumun üstesinden ben gelicem vs vs diye hayallere dalıyorum. Ustelik benim cok huzurlu bir aile hayatım oldu. Ama bakın durum yine aynı.

Bence bu bize dayatılan sistemle alakalı, hani dizilerde ya evinde mutlu minnos minnoş takılan kadınlar vardır ya da özgür dimdik duran kadınlar. Ikisi de cok büyülü bir şekilde anlatılıyor.:KK51:

Benim arkadasımın teyzesi tam 40 yaşında hayatının aşkıyla karşılaştı ve diyor ki sanki yeniden dogdum hic pismanligim yok, bu zamana kadar gecen süre asık oldugum adamı olusturan tecrübeler! :)

Siz de kendinizi kötüye endekslemeyin. Negatif yaymayın etrafınıza, pozitif olun ki pozitifle karsılasasınız. Psikolog, diyetisyen randevularıni kacırmayın. Tiroidinize göre beslenirseniz kiloyla alakali bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ki dis hekimisiniz imkanlarınız da genistir. Kendinize yatırım yapın. Güzellik merkezi, spor salonu, avmler... kurslar geziler.. bunlar size özgüven katacaktır ve kesinlikle moralinizi duzelticektir.

Aşk da kapınızi çalar elbette ama oncelikle saglam bir psikoloji edinin kendinize iliskiniz de saglam ilerler böylelikle.

Ben sizden eminim.:KK19::KK5:
Çok teşekkürler güzel yorumun için. Son zamanlarda daha iyiyim daha pozitifim işimi çok seviyorum bundan şüphem dahi yok. Yeni dostlar edindim farklı aktiviteler yaptık iyi geldi. Şehir dışı arkadaş ziyaretleri gündemimde. Hayat monotonlaşınca çekilmez oluyor :)

Başlık biraz garip oldu ama anlayacağınızı umuyorum beni. Kendimi tanıtayım. Sitede çok aktif olamadım. Artık bir şeyleri paylaşma ihtiyacı duyuyorum. Yaşım 26. Diş hekimiyim.

Hayatım uzaktan imrenilecek gibi görünsede ben kendimi çok yorgun ve mutsuz hissediyorum. Çocukluğum hiç kolay geçmedi. Sürekli kavga halinde olan kalabalık bir ailede büyüdüm. Annem ve babam birbirlerini severek evlenmemişler. Annem babamın ailesinden çok eziyet görmüş. Şimdi durum daha iyi. Olan benim çocukluğuma oldu anlayacağınız. Sorumsuz, okulu ve çalışmayı hayatı boyunca sevmeyen bir ablam var. Keza babamda öyle. Liseyi üniversiteyi hep kendi çabamla okudum. Aç yattığım günler de oldu arkadaş açısından yüzümün gülmediği de. Yine de çok şükir okulumu bitirme gücüm oldu. Sağlık açısından çok sorunlarım var. troid hastalığım bunlardan biri. kilo problemim var vs. Tüm bunlar son iki senedir ortaya çıkmış durumda. Sebebini geçmişime bağlıyorum. Mutlu olmak için elimde işimden başka bir verim yok diyebilirim. Onu da tüm bunların arasında hakettiği gibi yapamıyorum. Hayatımda aşk anlamında kimse olmadı. En son birini sevmiştim oda geçen sene kötü bir şekilde sonlandı.

Ne yapacağımı bilemiyorum. Birşey yapmam lazım mı onuda bilmiyorum. Arkadaşlarımın çoğu evlendi. Lise arkadaşlarımdan bekar olanı elle sayılır sanırım. Bazen düşünüyorum. Doğru bir hayatı mı seçtim acaba? Kendimi; sabah mutlu uyanmış çayını ocağa koymuş keyifle perdelerini açmış, bir yandan kahvaltısını hazırlarken öbür yandan bebeğinin kahkalarına eşlik eden bir kadın olarak hayal ederken buluyorum. Sevdiği, sevildiği biri olarak... evet belki bunu yaşayan kadınlarda zorluklarından bahsedecektir. En azından huzurlu bir yuvaları var.
Bu duyguyu hiç yaşamadım. Biri tarafından sevilmeyi yani. Sanki hiç yaşayamayacakmışım gibi geliyor. Çok yorgun hissediyorum kendimi. Sanki yapacak bir sürü şeyin varmışta ben geç kalmışım gibi.
Hayat birşeyleri hiçbir zaman kolayca vermedi bana. Hep uzuuun zaman beklemek çok çaba sarfetmek zorunda kaldım. Sizce neden sorguluyorum bu kadar, neden böyleyim. Benim neyim var? Nolur yargılamayın beni. Gözünüzde çalışmak zor gelmiş evlenip evinde oturmak isteyen biri canlanmasın. Tek başıma taşıyamıyorum sanırım. Yorumlara ihtiyacım var. Okuyan herkesten Allah razı olsun... iki cümle bile olsa mutlu edersiniz beni.
bende evli olduğuma rağmen eşimi çok sevdiğim halde tek başıma yaşamak ve kedi bakmak istiyorum mesela ne alaka değil mi :D bence bu birazda insanın ruh haline bağlı bişey en azından benim için öyle.geçiş döneminizdesiniz bence üstelik istediğiniz şeyler olmucak şeyler değil.benimde troid ve kilo problemim var buda halledilmicek bir sorun değil zamana bırakın bence.rabbim gönlünüze göre versin inş.

Back
X