Kim altın yapıyor pardon anlamadım ne diyorsunuzEeee adam ek mesailere kaldırıp altın yapıyordun. Sende altını bu seneliğine az yapıp tatil için para atsaydın. Ama yıne takardın altın yapamadım, daha lüksüne gitseydik şu kişi gitmiş ben gidemedim vs diye. Tek maaşla adam götünden ter akıtıyor. Eşi altın yapmak istediği için mesailere kalıyor, kredi ödüyor, evin masrafları şu bu anca yetiyor garibim sende bir işin ucundan tutup tatil parası için yardımcı olabilirsin hep armut piş ağzıma düş olmuyor
Siz? Şöyle diyim hatta kocanız siz altın yapacaksınız diye ek mesailerde havasız ortamda çalışıp para getiriyordu. Sonra iş yerini şikayet ettiler diye şikayet edene yardırmıştınız altın yapamamanıza engel olduğu için yoksa adamın sağlığı pek umrunuzda değildi bunun sonucunda da eşiniz virüs kapıp ağır hasta olmuştu. Hatırladınız mı?Kim altın yapıyor pardon anlamadım ne diyorsunuz
Çok şükür iyi oğlum haklısınız şükür bunadaBende bunu düşünüyordum. Yani tatile de gitse bu sefer o Bodrum'da oldu niye ben Fethiye der gibi.
Belazen şükretmek gerekiyor böyle bir zamanda bak eşin çok yoğun çalışıyor ne mutlu değil mi? Eviniz de var, eşinde tatil istiyor ya bunlarda olmasaydı?
oglunuz hastaydı şimdi nasıl?
Ben altını kendim için değil borcum için yapıyordumSiz? Şöyle diyim hatta kocanız siz altın yapacaksınız diye ek mesailerde havasız ortamda çalışıp para getiriyordu. Sonra iş yerini şikayet ettiler diye şikayet edene yardırmıştınız altın yapamamanıza engel olduğu için yoksa adamın sağlığı pek umrunuzda değildi bunun sonucunda da eşiniz virüs kapıp ağır hasta olmuştu. Hatırladınız mı?
Arkadaş şunu demeye çalışmış, hem ev hem altın hem tatil yani hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor olsun istiyorsanız siz de taşın altına elinizi koyunBen altını kendim için değil borcum için yapıyordum
Sonuç değişmiyor yırtınan adam her türlü hem ne borç ki hem eşiniz kredi ödüyor kayınvalideniz borçlarınızı ödüyor. Yani senin yardımcı olman gereken yerde kadın borç ödüyor sende her şeye bozuk plak gibi takıl her şeyi iste ama hiç bir işin ucundan tutayım olayı yok hep başkaları çabalıyorBen altını kendim için değil borcum için yapıyordum
Ayyy deme öyle nolur konu sahibi aile apartmanında oturmaya razı gelmedik ev aldık diye başlayacakBu bizbu sene biraz ödememiz var,bebek vs derken çok lüks bir yere gidemedik ama gittik mi gittik ,kafamızı dinledik mi dinledik. Bu tamamen öncelik meselesi . Önceden biriktirdik paramızı mesela . Gençliğimizi ev alacağız diye evde oturarak gecirmiyoruz vs. Aşırı saçma geliyor gencecik yaşta ev alacağım diye gençliğini yaşayamamak. Azcik gezin,tozun ya. Kirada da ölmuyoruz valla .
İkide bir konu açacak kadar çok istiyorsanız sıcakta evde oturmayın. Mesela çalışın? O zaman belki gidebilirsiniz. “Hem evim olsun, hem çalışmayayım, hem de tatile gideyim.” her insana nasip olmuyor bu ülkede.Bende o kadar isterdim ki.. Sıcakta evde oturuyoruz
Haftasonu izni bile mi? Tatil illa ki çok yıldızlı otellere gidip havuz başında kokteyl içmek değil ki. Fırsatı siz yaratacaksınız.Günü birlikte gidemem şuan eşimin hiç izni yok sorumlu olduğu için ancak haftaya ailemin evine gidiyorum Karadeniz tarafına
Kesinlikle o kadar doğru ki.Ben bu sıcakta evde otururken bu sıcakta hastane bahçesinde oturanları düşünürüm. Herkesi tatilde kokteyl yudumluyor sanmayın. Uç bir örnek olabilir kimine göre ama bende çok işe yarıyor.
Kredi borçlarımız var ve eşim yoğun çalışıyor iznini kullanmak istemedi açıkçası bir an evvel bitsin seneye kullanırım diye ve yaz mevsiminde çok iş oluyor eşimin iş yerinde hani istese verirler ama borçla gidilir tatilede o da seneye olsun diyor borçlarımız hafifler diyorHaftasonu izni bile mi? Tatil illa ki çok yıldızlı otellere gidip havuz başında kokteyl içmek değil ki. Fırsatı siz yaratacaksınız.
Mesela eşim sabaha karşı işe gidip şimdi geldi, 2 saat uyuyacak bende poğaça koydum fırına uyanınca denize girip geleceğiz. Bana sorarsanız mesela bu benim için tatil bundan keyif alıyoruz. Geçen akşam arkadaşlarımızla açık havada semaver demledik bu da deşarj ediyor beni.
Sorarsanız eğer bu yaz 4-5 yıldızlı otele gidip tatil yapmaya pek durumumuz yok, geçen sene de gitmedik -covid zaten malum- ama üzülmüyorum bir sürü yer listeledim bulunduğumuz şehirde görmediğimiz günübirlik gezip geleceğiz.
Siz günübirlik bile bir yere gidemiyorken zaten çekilişten otel tatili çıksa yine gidemeyeceksiniz demek ki
Sorununuz izin mi? Maddiyat mı? Yoksa otele gidememek mi?
Canım borcu olmayan var mı ki şuan?Kredi borçlarımız var ve eşim yoğun çalışıyor iznini kullanmak istemedi açıkçası bir an evvel bitsin seneye kullanırım diye ve yaz mevsiminde çok iş oluyor eşimin iş yerinde hani istese verirler ama borçla gidilir tatilede o da seneye olsun diyor borçlarımız hafifler diyor
Ama aynı zamanda hep iyi niyetinden kaybedenben de hatırlıyorum sizi. her konuda aşırı memnuniyetsiz ve sürekli birileriyle kıyas halinde olmayı seven birisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?