acil bilgi lazım....

bakın gene aynı şeyi yapıyorsunuz.
kamp yerinin yetkilileri bişey yapmamış. kimlik almamış. şüphelenmemiş. ben alamam dememiş.
ben vatandaş olarak herkese pedofil gözüyle mi bakacağım?
yukarıda yazdım belki anne baba vefat etti amca aldı sorumluluğu. bilmiyoruz işin aslında.
vatandaşlık görevi şüpheyi bildirmek evet ama işte toplum bizim anladığımız toplum değil.

Konuda geçen çocuk umurunda değil değil mi? Açıkça söyle. Biz de kendimizi yormayalım.

asıl sizin umrunuzda değil. derdiniz duyar kasmak. yoksa gider çocuklarla ilgili kuruluşlarda çalışır gönüllü olurdun.

Polisi arayin olayi anlatin ve kesinlikle supheyi uzerinize cekmek istemediginizi soyleyin. Gelip normal asayis kontrolu gibi yaparlar zaten muhtemelen.

Ya sen benim ne yapıp ne yapmadığımı nereden biliyorsun?
Sen çocuklarla ilgili kuruluşlarda çalışsan ne yazar. Bu görmezden gelmeler yüzünden çocuk esirgeme kurumlarında, okullarda neler neler oluyor. Açın biraz gözünüzü açın!

bunlar bizim kamptan degil, olsalar daha kolay olacak. kampta tabii ki kimlik aliyorlar , bu lar gunu birlikci. o yuzden emin olamadim. neyse olay jandarmada.

Merak etmeyin, gittim zaten. 2 yaşındaki oğlum ve 5 yaşındaki yeğenim ile.
Polis abi ve ablaları ile tanıştırmaya.
O kadar güzel karşıladılar ki.
Hem çocukları sevdiler hem ikram da bulundular.
Memurlarla konuştum da, sordum da...
Aralarından herhangi biri böyle bir şüpheye düştüğümde polisi aramamam gerektiği izlenimini vermedi bana.
yalan ihbarlar beni bağlamaz.
Ben doğru ihbar yaptıgım sürece sorun yok.
Şüphe üzerine ihbar edilebilir mi? Evet edilebilir.
Ayrıca bu şüpheyi de aşan bir durum.
Yani sizin için tacizin ölçüleri farklı olabilir ben kendi algıma göre istediğim yere başvururum.

ha erkeke çocuğu olsa sorun yok yani kız olunca mesele var.
en fazla akraba mağduru erkek çocukları bişeyi yarım bilmeyin tam bilin yoksa susun.

her şey sizin bahsettiğiniz gibi kolay değil hanımefendi.
kızın anne babası yok belki ne olacak şimdi?
siz çocuk konusunda otorite misiniz şu olamaz bu olamaz diye ahkam kesiyorsunuz?
eğitimin, uzmanlığın nedir? tecrüben nedir?
herkesin kültürü farklıdır. çocuk sevme biçimi farklıdır.
o zaman herkesi şikayet edelim.
her mangal yapanı da her ebeveyni de şikayet etmeyelim diyorum ben.
sonra ucu size de dokunur sevgilinle gittiğin bir yerde zina yapıyor diye gözaltına alınırsan bu dediğimi hatırlatırım.

Kız çocukları kadar erkek çocuklarına da dikkat etmek konusunda size katılıyorum. Bazı sapıklar kimse umursamıyor diye erkek çocuklarına daha çok yanaşıyor. Ki eminim bu konudaki çocuk kız değilde erkek olsaydı kimsenin dikkatini çekmeyecekti. Amcası kucağına oturturdu denizede sokardı birliktede yatardı.

Allah aşkına neyin pesindesin sen ?

Üslübunuz o kadar kötü ki, nefret akıyor resmen.
Erkek-kız çocuğu farketmez.
Kimse hiç bir 12-13 yaşında çocuğu kucağına alıp, elleyip, öpüp okşayamaz.
Anne babası yoksa o şekilde tatile götürülemez. Varsa da götürülemez.
Çocuk anne baba yanında güvenli, korunaklı ve insani şekilde yetiştirilmelidir.
Bunları bilmek için otorite olmaya gerek yoktur.
Psikoloji, sosyoloji, hukuk bilen, bilmek isteyen herkese açıktır bu kavramlar.
Ama eğer merak ediyorsanız evet bu konuda bizzat bu olayı yaşamış insanlarla da tecrübem var.
Sizin o çocuk sevme kültürü dediğiniz şey yüzünden akrabaları tarafından tacize, tecavüze uğradığını yıllar sonra anlamış
ve psikolojisi yerle bir olmuş binlerce madur insan var bu ülkede.
Bizim bol öpücüklü, salyalı, sümüklü, ellemeli okşamalı sevme kültürümüz de doğru bir kültür değil zaten.
Çocuğumu öyle bir duruma asla sokmazdım. Şikayet etmeyin ama akrabalarınızın eline koluna sahip çıkın.
Kültür diye çocuğumu elleyip koklatamam.

Yanılıyorsunuz... herkes aynı şekilde tepki verirdi, birileri "polisi ara" derdi, birileri "emin olmadan arama belki anası babası öldü amcası bakıyor çocuğa" derdi... seneler geçti, üyeleri tanıdık artık :)

Yalnız ben buradaki üyelerden bahsetmedim. o kamptaki kimsenin dikkatini çekmezdi. yani böyle bir konu hiç açılmazdı. tabi bu benim fikrim.

12-13 yaşındaki bir erkek çocuğunu kucağına oturtup, yüzünü ellerinin içine alıp uzun uzun bakarsa o daha da şüpheli bi durum. Erkek çocuğu o yaşta elde avuçta durmaz, hiperaktivite oluyor resmen.

Ya burda bütün arkadaşlar güzel birşeyi savunmuş beden illa muhalefet olunuyor?
Ya gerçekten zannedildiği gibi bi durumsa, o durumda siz olsanız umursamıcaktınız. Hiç mi vebal hissetmicektiniz?

Na
Nasıl bu kadar eminsinsiz? Buradaki ya da kamptakiler adına karar vermek size mi kaldı? Yanlış bir şey varsa dikkat çeker sonuçta

Benim dediklerimden bu konudaki kız çocuğunu umursamadığımı nereden çıkardınız? Konu sahibi zaten yapması gerekeni yapmış. Adam suçluysa umarım cezasını bulur kızda kurtulur. Benim dediğim erkek çocuğu diye amcasıyla dayısıyla haşır neşir olması kucağa oturtulması normal değil . Çoğu kişi bunları normal karşılıyor burada aa normal değil demelerine rağmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…