Anneniz pek iyi niyetli değil gibi geldi.
Kiranızı dayılarınız, karşılıyormuş.
3000 TL az para değil ve çoğu eve o para girmiyor bile..
Bilhissa kavga çıkartması, kötü düşüncelerimi tetikledi. Eğer kaçacak bir durumu olmasaydı, al bakalım kolaysa sen ev idare et deyip size yüklerdi sorumluluğu, anlayın diye.
Kavga çıkartması işler istediği gibi gitmediği içindir, bence.
Günahını almak istemem, anneniz, siz daha iyi bilirsiniz tabiki ama ben sizin düşüncenizi mantıklı buldum.
Tatlim benim arkadasim ablasinin ve enistesinin yaninda kalip onlarin cocuguna bakti, calisti ve ayni zamanda üniverste okuyordu.
Her ay calistigi para enistesinin banka hesabina geliyordu, iki yil böyle oldu ve enistesi hep sen bize cok masraflisin falan diyormus, buda üzülüyormus, cebinde 10 Euroyla ancak geziyordu. Cocuklar nezaman kres´e basladi, bunu enistesi evde istememeye basladi ve ayrildi o evden.
Seneler sonra bunlar bir araya gelince enistesi buna gülerek, senin bize cok faydan vardi ozamanlar, iyide para getiriyordun demis, sen yanimizdayken iyi para koyuyorduk kenara, hakkini helal et demis. Depesinden vurulmusa dönmüs resmen, cünki ozamanlar cok üzülüp aglardi gizliden, ablama yazik benim yüzümden esiylede arasi acilmasin diye.
Bence annen gizliden para biriktiriyordur, siz nasil olsa yarin birgün evleneceksiniz ve kendisi evli olmadigi icin ortada kalmaktan korkuyordur, birde dayin bir gün kiraya ödemezse ne yaparim ben diye. Dögüs kavgada olsa sen hesabini ayir, o kendi maasiyla ne yaparsa yapsin, zaten yine eve alisveris yaparsin sende. Seninde bir birikimine ihtiyacin olacak ilerde.
Ama maasini aldiginda yinede annenede harcadigini göster, ne bileyim disari yemeye götür, hediyelerini al dogumgünü anneler günü, tatile götür mesela.
Yani ondan kaciriyor gibi degilde, daha cok artik senin büyüdügünü ve kendi hesabini kendin yapabilecegini göster. Sende annenden gizli bir kücük altin bile olsa biriktir her ay. Allah yardimcin olsun.