acil fikirlerinize ihtiyacım var :(

pophart arkada$im ama konu sahibesinin annesi birikim yok diyormu$
ben anne konusunda çok hassasimdir hem annemi kaybettim hem bende anneyim ..
ama bu durum farklii biraz sanki ..
hemen uste çikîp kavga çikarmak, herseyin azamisiyle yetinip ama birikim yok demek ,tehdit vede $antaj yapmak kocan bana bakacak diyerekden .. bunlar hiç normal $eyler deil bence
bazen pembe gozlukleri çikarmak gerekiyor

bence en mantıklısını düşünmüşsünüz dediğiniz gibi parayı bankaya yatırın.. annenizin de evi terkedeceğini hiç zannetmiyorum blöf yapmış gibi gözüküyor.. belki ona güvenmediğinizi düşünüp size kırılmış olabilir gönlünü almak sizin bileceğiniz iş ama gerçekten eve giren paranın size rahat rahat yetmesi gerekir.. ayrıca da evleneceğiniz kişinin ailenize de bakmak gibi bir yükümlülüğü olamaz bu çok yanlış bir düşünce evleneceğiniz kişiye söyleseniz size ve ailenize dolandırıcı gözüyle bakıp bunlar benim paramı yemek istiyor diye düşünür..

canım, bazı insan parayı fazla sever, annen de onlardan galiba. bence biriktiriyordur ama yazdıklarını okuyunca, o parayı sizin geleceğiniz için biriktirdiğini pek düşünmedim açıkçası.
evinize 3000 tl para girerken kirayı dayınların ödemesine de gerek yok bence, durumları çok mu iyi dayılarının?
yerinde olsam, parayı anneme vermezdim. evin sabit giderleri nedir, onu hesaplayın. giderleri bölün. fatura ve harçlıklar sende, mutfak masrafı annenin maaşından olsun.

evleneceğin kişinin size ailece bakma beklentisini ise çok gereksiz ve ayıp buldum. senin mutluluğuna balta vurmaktan başka bir işe yaramaz bu beklentisi.
sen yapabildiğin kadar birikim yap.

geçiş döneminde annen mutlaka zorluklar çıkartacaktır, ama kararlı ol. hemen pes etme. anneni kırmadan dediğini kabullendir ona. o kadar çalışıyorsun, yoruluyorsun. ayda 150 tl harçlıktan fazlasını hak ediyorsun, kendi kazandığını kendin yönetebilirsin.
anneni karşına alıp konuşacaksınız. şimdiye kadarki düzenlemeleri için teşekkür edersin ama bundan sonra kendi kazancını kendin yönetmek istediğini söylersin. artık yetişkin olduğunu, para idareni kendi başına yapabileceğini söylersin.
madem annenin yönetiminde para artmıyor, sen kendi yönetiminle para artırabileceğini düşündüğünü söylersin. bir de bunu deneyelim, ne zararı olacak dersin? birikim yapmaya başladığını gördüğünde daha bir hevesle paranı biriktirirsin.

dedenin maaşı annene yeter, o kişilikteki insanlar para idaresini becerir. siz de küçük desteklerinize devam edersiniz yine ama sakın tüm yükü üstlenme evlendikten sonra da... ünv ye başlayınca kardeşine de burs bulursunuz(çok rahat burs bulur bu durumda), hafta sonları çalışır, bir şekilde toparlar durumu. yine gerektikçe destekte bulunursun.

annen duyguların üzerinde oynayarak kontrolü elinde tutmaya çalışıyor bence, eğer o hesap kitapla elinde para artmasaydı hemen sana devrederdi para işlerini, emin ol. sen kontrolü eline al, hem kendine, hem kardeşine, hem de annene daha rahatlık kazandıracaksındır.
eğer bu sistem işe yaramazsa, yine annenin kontrolüne dönersiniz(bence işe yarayacaktır)...

Son düzenleme:
pophart arkada$im ama konu sahibesinin annesi birikim yok diyormu$
ben anne konusunda çok hassasimdir hem annemi kaybettim hem bende anneyim ..
ama bu durum farklii biraz sanki ..
hemen uste çikîp kavga çikarmak, herseyin azamisiyle yetinip ama birikim yok demek ,tehdit vede $antaj yapmak kocan bana bakacak diyerekden .. bunlar hiç normal $eyler deil bence
bazen pembe gozlukleri çikarmak gerekiyor[/QUO

Ben de belki gizli gizli gelecekleri için biriktiriyordur diye düşündüm konduramadım vallahi sevgilisi olmasını ona para aktarmasını filan Maral.
Belki de siz haklısınızdır ne bileyim.Fazla mı anneci oldum ne.

Son düzenleme:
sevgilisi olduğunu sanmıyorum.
olabilir de; bekar kadın sonuçta. kendisini ilgilendirir sadece.
ama, sevgilisi olsa bile ona para yedirmez bence anne.
kendisi için birikim yapıyor gibi geldi bana...

Arkadaşlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Tüm görüşlerinize açığım.

Ben 24 yaşındayım. İstanbulda annem ve kardeşimle yaşıyorum babamdan 7 yıldır ayrıyız. Muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ve aldığım maaşın tamamını anneme veriyorum annem bana 150 tl aylık harçlık veriyor. Kendide Tekstilde çalışıyor ve kirayı dayımlar karşılıyor babam olmadığı için.

Sorunum şu annem her defasında paranın yetmediğini söylüyor eve yaklaşık 3000 tl giriyor ama kenarda para yok. Ben ve kardeşim bu durumdan rahatsızız. Giyim yok kuşam yok aman onu almayın bunu almayın açılmayın. Cimrilik mi değil mi bilmiyorum. Anneme sorarsanız fakiriz. Kenarda para olması gerekırken para yok. Kardeşim hem okula hem dershaneye gidiyo yanına yol parasıyla birlikte 5 tl veriyo. Para olmasa tamam diyeceğim ama var. Kardeşim ve ben bu duruma çok üzülüyoruz.ayrıca evlenmeme karşı kardeşin okulu bitirir öyle ancak evlenirsin diyo yada evleneceğin kişi bizede bakmak zorunda diyo yoksa hakkım helal değil diyor.

Dün bi karar verdım ve konuştum dedim ki maaşı dırek bankaya yatırcam faturalar otomatik ödemede direk çeksın alışverişlerde karttan yapılıyo oda direk çekilir. Yani tüm giderler maaşımdan karşılansın senın aldığın maaş da biriktirelim yada ne istersen öyle yapalım diyince kavga çıktı evi terk edeceğini, ne o eve bakmak zormu geldi reis mi olmak istiyorsun, ben paramı kaçırıyorum gibi cumleler kurdu. Sizce ben ne yapmalıyım?
Durumunuz ortada. Herkezden cok sana üzüldüm, ayrıca evlenirsen hakını helal etmiyirmuş, ya sen hakını helal edecekmisin?sanki insanın kanını emıyor, gercekden annenin huyu cok cirkinmiş. İnsan kendi öz kızından böyle bir şey bekliyor olmazsi cok üzücü.
sen kartını elinden al, çeyizin için birikim yapacagını söyle, hesabını yap, ona sorma ne kadar lazım! Hesabını yapar maşanın bir çeyreğini yada yarısını verirsin!
Yarin öbür gün rezil eder seni annen, şimdiden kendin için birikdir! Yada,

hic bir şeyi annene verme, kardeşinin okul masraflarını sen karşila, geriside senin!

Konu anne olunca hepimiz hassas oluyoruz ancak seninde geleceğini düşünmen gerek. Evlenirsen kocan bize de bakacak hakkımı helal etmem düşüncesi bana çok ürkütücü geldi

Gönlünü kırmadan maaşını eline vermeyeceksin, 3.000 lira ise maaşın evin masraflarını hesapla ve o kadar ver, sonuçta kazanç senin

İnsan tabiki evine bakmalı ama geleceğinde önemli, ilk zamanlar zor olacaktır, belki biraz patırtı yaşarsınız ama alışır zamanla. Yine de gönlünü incitmemeye çalış

Ben de belki gizli gizli gelecekleri için biriktiriyordur diye düşündüm konduramadım vallahi sevgilisi olmasını ona para aktarmasını filan Maral.
Belki de siz haklısınızdır ne bileyim.Fazla mı anneci oldum ne.

evet bi anneye yaki$mayacak bi davrani$ ,çocklarinin kaazancini rizkini elin adamina yedirmek
belki deildir sadece bi ihtimal bu zayifda olsa bi ihtimal ..
birikim varsa bile bunu çlcuklarina harcamayacak o kesin, kendi hayatini garantiye aliyodur belkide
bide konu sahibesinin ya$i çok deil kaç senedir çali$ip annesine veriyor bilmiyoruz ..

Son düzenleme:
Anneniz pek iyi niyetli değil gibi geldi.
Kiranızı dayılarınız, karşılıyormuş.
3000 TL az para değil ve çoğu eve o para girmiyor bile..
Bilhissa kavga çıkartması, kötü düşüncelerimi tetikledi. Eğer kaçacak bir durumu olmasaydı, al bakalım kolaysa sen ev idare et deyip size yüklerdi sorumluluğu, anlayın diye.
Kavga çıkartması işler istediği gibi gitmediği içindir, bence.
Günahını almak istemem, anneniz, siz daha iyi bilirsiniz tabiki ama ben sizin düşüncenizi mantıklı buldum.

Tatlim benim arkadasim ablasinin ve enistesinin yaninda kalip onlarin cocuguna bakti, calisti ve ayni zamanda üniverste okuyordu.
Her ay calistigi para enistesinin banka hesabina geliyordu, iki yil böyle oldu ve enistesi hep sen bize cok masraflisin falan diyormus, buda üzülüyormus, cebinde 10 Euroyla ancak geziyordu. Cocuklar nezaman kres´e basladi, bunu enistesi evde istememeye basladi ve ayrildi o evden.
Seneler sonra bunlar bir araya gelince enistesi buna gülerek, senin bize cok faydan vardi ozamanlar, iyide para getiriyordun demis, sen yanimizdayken iyi para koyuyorduk kenara, hakkini helal et demis. Depesinden vurulmusa dönmüs resmen, cünki ozamanlar cok üzülüp aglardi gizliden, ablama yazik benim yüzümden esiylede arasi acilmasin diye.

Bence annen gizliden para biriktiriyordur, siz nasil olsa yarin birgün evleneceksiniz ve kendisi evli olmadigi icin ortada kalmaktan korkuyordur, birde dayin bir gün kiraya ödemezse ne yaparim ben diye. Dögüs kavgada olsa sen hesabini ayir, o kendi maasiyla ne yaparsa yapsin, zaten yine eve alisveris yaparsin sende. Seninde bir birikimine ihtiyacin olacak ilerde.
Ama maasini aldiginda yinede annenede harcadigini göster, ne bileyim disari yemeye götür, hediyelerini al dogumgünü anneler günü, tatile götür mesela.
Yani ondan kaciriyor gibi degilde, daha cok artik senin büyüdügünü ve kendi hesabini kendin yapabilecegini göster. Sende annenden gizli bir kücük altin bile olsa biriktir her ay. Allah yardimcin olsun.

çok tuhaf gerçekten
3 bin çoğu eve giren para değildir ki 2binle bile bey gibi yaşayan aileler var

birikim yok diyor
siz sorunca bağırıyor para mı kaçırıyorum diyor
çok garip bilemedim.:44:

İlginç bence maaşını verme zaten annen de çalışıyor,çocuk değilsin....
İstediğini al giyin, kuşan hakkın....

Son düzenleme:
kirayi siz oduyor olsaniz tamam diycem zaten dershane taksitleride var ama 3000lira sizin geciminizi karsilar kenara para koymadanizda genel ve ozel ihtiyaclarinizi rahatlikla karsilarsiniz hem gun icinde evde kimse yok faturalarda dusuk gelir annen belkide sizden gizli birikim yapiyor(gunahini almak istemem) cunku kenara para koydugunu dayin duysa belki kirayi karsilama diye korkuyordur
bence sen en azindan paranin bir kusmini kendine ayir kalanini ver annene yada ne bileyim ihtiyacin olablari al kalanini ver annene

çok anormal bi durum,hadi diyelim annen birikim yapıyor bunu neden saklasın ki?
öyle bile olsa sana ve kardeşine verdiği harçlık çok az yazık değil mi
anne bu sonuçta ama ben olsam açıkcası annemi takip ederdim ne yapıyo diye
bence destek ol hep ama maaşını da verme sen annene harçlık ver

Sen kendine güzel yöntemler bulmuşsun ben uygula derim anne sonuçta ilkten kızar sonra alışır
3000 maaş 3 kişiyseniz çok iyi
Ben 1500 tl maaşla 5 kişi geçinen bilirim
Söylediği şeyleri de yanlış buldum evleneceğin adam sana bakmak zorunda ama ailene değil tabi yardımda bulunabilir
Annenin sıkıntısı bir sorunu olabilir birde boşandığı için psikolojisi bozuk olabilir destek olmaya devam ediniz ama idareyi ele siz alın derim

Arkadaşlar yorumlarınızın hepsini şimdi tek tek okudum geç cevap verdiğim için özür dilerim hafta sonu giremedim. kararımı verdim ve annemlede konuştum. artık maaşım bankaya yatıcak ve tüm giderler banka üzerinden hesabımdan çekilecek. kardeşimin annemın ve evin tüm masrafları dahil. annemın emekli maaşı ve normal maaşıda kendınde kalıcak. yine kabul etmedi olmaz öyle bana güvenmıyormusun çocukmuyum ben diye kavga etti ne halin varsa gör dedi. Ama ben kararımdan dönmeyeceğim. Para nereye gidiyor bilmiyorum. Hayatında biri var mı yokmu bilmiyorum. Olsada karşı çıkmam oda insan sonuçta yalnız kalmak istemıyor olabılır ama benımle paylaşmasını isterim doğrusu. Artık neler olucak bekleyip göreceğim. Bir arkadaş evlenme ne olacak demiş. ben evlenmek için heveslenmedim ki yanlış anlamışsın canım. ben gerekirse hiç evlenmem bakarım onlara ama sorun para varken yok gibi yaşanması. Herkeze desteğinden dolayı çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Tüm görüşlerinize açığım.

Ben 24 yaşındayım. İstanbulda annem ve kardeşimle yaşıyorum babamdan 7 yıldır ayrıyız. Muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ve aldığım maaşın tamamını anneme veriyorum annem bana 150 tl aylık harçlık veriyor. Kendide Tekstilde çalışıyor ve kirayı dayımlar karşılıyor babam olmadığı için.

Sorunum şu annem her defasında paranın yetmediğini söylüyor eve yaklaşık 3000 tl giriyor ama kenarda para yok. Ben ve kardeşim bu durumdan rahatsızız. Giyim yok kuşam yok aman onu almayın bunu almayın açılmayın. Cimrilik mi değil mi bilmiyorum. Anneme sorarsanız fakiriz. Kenarda para olması gerekırken para yok. Kardeşim hem okula hem dershaneye gidiyo yanına yol parasıyla birlikte 5 tl veriyo. Para olmasa tamam diyeceğim ama var. Kardeşim ve ben bu duruma çok üzülüyoruz.ayrıca evlenmeme karşı kardeşin okulu bitirir öyle ancak evlenirsin diyo yada evleneceğin kişi bizede bakmak zorunda diyo yoksa hakkım helal değil diyor.

Dün bi karar verdım ve konuştum dedim ki maaşı dırek bankaya yatırcam faturalar otomatik ödemede direk çeksın alışverişlerde karttan yapılıyo oda direk çekilir. Yani tüm giderler maaşımdan karşılansın senın aldığın maaş da biriktirelim yada ne istersen öyle yapalım diyince kavga çıktı evi terk edeceğini, ne o eve bakmak zormu geldi reis mi olmak istiyorsun, ben paramı kaçırıyorum gibi cumleler kurdu. Sizce ben ne yapmalıyım?

annen sonuçta ama sen çok haklısın bu Konuda 3000 tl az bi para değil ee giderleri gelirleri sizde biliosunuz az çok hesapla eve para kalcağını bilirsiniz. bence konusmakla çok iyi yapmıssın . ve konustuuğun gibide yap evi felan terkedeceğini sanmıyorum baksana senin parana güveniyor evlenme evlenirsen ddamatta bakıcak diyor..

annenle aranı bozmak istemem ama 3000 tl az para değil, hemde kiranızı dayın ödüyormuş,
çok rahat geçinebileceğiniz bir para, annen bir iş mi çeviriyor acaba, para saklamak gibi mesela :53:

Bence annen senden ve kardeşinden kıstıkları ile kendisine iyi bir yatırım yapıyor.

Belki ileride kendisine ev vs. alır.

Gerçi öyle olsa sana neden evleneceğin kişi bize de bakmak zorunda dedin ki.

Bazı annelerin düşüncelerini hakikaten anlamıyorum.

Bütün parayı annen kendine saklasa ne olur ki ,

Verdiğin ve vereceğin paraları toplasan kaç para eder

Bu yaşa kadar büyütmüş..

Dünyaları versem az anneme...

Bütün parayı annen kendine saklasa ne olur ki ,

Verdiğin ve vereceğin paraları toplasan kaç para eder

Bu yaşa kadar büyütmüş..

Dünyaları versem az anneme...

siz beni yanlış anladınız galiba? büyütüp yetiştirme meselesi değil bu bende dünyaları versem az hakkını ödeyemem tabıkı. konumu tekrar okursanız sevınırım.

Back
X