- 3 Eylül 2012
- 21.882
- 57.682
- 798
Bu önerimde gayet ciddiyim.
Madem boşanma dışında öneri istiyorsun.
Çocukları bir odaya koy bunları görmesinler yalnız.
O herifin eve gelme vakti oklava, tencere ne bulursan al kapı arkasına geç.
İçeri girer girmez gözünü açmasına fırsat vermeden Allah yarattı demeden vur Allah vur ama öyle böyle değil.
Gözün kapalı vur. Kırılır mı o kafası yarılır mı hiç umrun olmasın.
Dayak öyle atılmaz böyle atılır de sonra.
Bunu bayıltana kadar dövdükten sonra sürükle bir odaya bağla ellerini,ayaklarını, ağzını.
Ne kadar işkence etsen az bu pisliğe.
Ohh yazarken bile yapmış kadar rahatladım.
okumamistim konuyu icimden oyle yazmak geldi ki hissettigim gibide cikti demekki dahada uzuldum simdi.siginme evine gitse olmaz oradada tutunamaz ki hayata kolay soyleniyor git bosan git siginma evlerine kolay saniyorlar ben yasamadim ama kolay oldugunu sanmiyorum hayata tutunmanin kendi ailen bile tutmuyorsa elinden baskasi niye tutsun ki allah yardimcisi olsun evlilik isi kumar gibi sans isi bakiyorsun egitimli ama ici bos yada hic ummadigin insanlar harika cikiyor allah evlatlarinin yuzune gulsun...keşke herkes sizin gibi yapsa, o anda yazmak istediklerini yazmadan bir düşünse
mesela daha önce dayak yediğinde ailesini çağırmış, gelin beni alın demiş
gelmişler, sofra hazırlatmışlar, damatla oturup yiyip içmişler, üstüne, kendi kızlarına, saygı göster, katlanacaksın vs vs akıl verip gitmişler
bu sefer damat, bak gördün mü beni haklı buldular diye iyice üste çıkmış
görücü usulü genç yaşta yapılmış bir evlilik
3 çocuk var
gidecek yer yok, maddi güç yok, meslek yok, aile yok
konu sahibi idare etmeye çalışıyor, evliliğimi kurtarayım dediği bu
her kadın her zaman güçlü olamayabilir
3 çocukla ortada kalmak veya çocuklarının elinden alınması çok ürkütücü
ciddi dediğin için soruyorum
ya adam ölürse???
okumamistim konuyu icimden oyle yazmak geldi ki hissettigim gibide cikti demekki dahada uzuldum simdi.siginme evine gitse olmaz oradada tutunamaz ki hayata kolay soyleniyor git bosan git siginma evlerine kolay saniyorlar ben yasamadim ama kolay oldugunu sanmiyorum hayata tutunmanin kendi ailen bile tutmuyorsa elinden baskasi niye tutsun ki allah yardimcisi olsun evlilik isi kumar gibi sans isi bakiyorsun egitimli ama ici bos yada hic ummadigin insanlar harika cikiyor allah evlatlarinin yuzune gulsun...
Ölmez o pislik.
Ölse de içerde yatar en azından dayak yiyip can tehlikesiyle yaşamaz.
Kulağından ameliyat olmuş ya herif yüzünden onu okudum attı benim şarteller!
canım içerde yatar da ya çocuklar?
3 çocuk?
kiz seviyan ne o ozelden yazdigin banada yaz bigun birine lazim olur merakliyimdir benŞimdi de ayrilmak için çaba göster
sana özelden bişeyyazcam lütfen oku ve onu yap lütfen onu bari yappolise gitmisen sana özelden yazacağım şeyi bari yap
bende boyle dusunuyorum caresiz cunku domuz ailesi 3 cocukla geri gelir diye korkuyor.allahin belalari2 gündür bu konuyu düşünüyorum, böyle hayatları
çok zor
sığınma evinde en fazla 6 ay kalabilir
lise mezunu
o 6 ayda işe girip kazanmaya başlasa bile kazanacağı para, ev tutmaya, 3 çocuğu okula göndermeye, yiyeceğe, ısınmaya yeter mi...bilemedim...
bence önce dayanıp kazanmalı, para biriktirmeli, sonra gitmeli
bu süreçte de susmalı, mümkün olduğu kadar ses çıkartmayıp, dayak yememeye çalışmalı
hem kendisi, hem çocukları için
ama doğru mu düşünüyorum bilemedim
Çok zor be muzur. Bu koca çalıştırır mı sanıyorsun. Benim hiç ümidim yok. Cansunun konularına tahammül edemiyorum.2 gündür bu konuyu düşünüyorum, böyle hayatları
çok zor
sığınma evinde en fazla 6 ay kalabilir
lise mezunu
o 6 ayda işe girip kazanmaya başlasa bile kazanacağı para, ev tutmaya, 3 çocuğu okula göndermeye, yiyeceğe, ısınmaya yeter mi...bilemedim...
bence önce dayanıp kazanmalı, para biriktirmeli, sonra gitmeli
bu süreçte de susmalı, mümkün olduğu kadar ses çıkartmayıp, dayak yememeye çalışmalı
hem kendisi, hem çocukları için
ama doğru mu düşünüyorum bilemedim
Bu önerimde gayet ciddiyim.
Madem boşanma dışında öneri istiyorsun.
Çocukları bir odaya koy bunları görmesinler yalnız.
O herifin eve gelme vakti oklava, tencere ne bulursan al kapı arkasına geç.
İçeri girer girmez gözünü açmasına fırsat vermeden Allah yarattı demeden vur Allah vur ama öyle böyle değil.
Gözün kapalı vur. Kırılır mı o kafası yarılır mı hiç umrun olmasın.
Dayak öyle atılmaz böyle atılır de sonra.
Bunu bayıltana kadar dövdükten sonra sürükle bir odaya bağla ellerini,ayaklarını, ağzını.
Ne kadar işkence etsen az bu pisliğe.
Ohh yazarken bile yapmış kadar rahatladım.
Aaaa affet tabiikisi de yeter ki kaynanan mutlu olmasin. Zaten hayat amacin kaynanayi mutlu etmemek degil miydi. Esiniz de aslinda mukemmel biri ama kaynana dolduruyor. Hep kaynana yuzunden...
Guzel demissin, daha okurken zevk aldim ama boyleleri kiyamiyor kocalarina.
Çok zor be muzur. Bu koca çalıştırır mı sanıyorsun. Benim hiç ümidim yok. Cansunun konularına tahammül edemiyorum.
Sanırım bu kadar acizlik canımı yaktığı için.
Okudukça o eve gidip bu kadını o çocukları alıp çıkmak istiyorum. Yapamıyorum. Yapamadıkça cansuya kızıyorum, kabullendiği için.
Ama kocasına daha çok kızıyorum, elbette.
Cansunun suçu değil ki hiçbir şey. Ana baba vasfı taşımayan insanların evladı olmak suç mu? Ah keşke çocuk olmasaydı, yeni değildir bu dayaklar, keşke önceden çıkıp gitseymiş ama bu hikayede keşkeler bizim köyden sizin köye yol olur.
Bilmiyorum ki evden mi çıkacak, sığınma evine mi gidecek, anasına babasına mı gidecek.
Nedir yolu?
Uzaklaştırma emri desem, memleket uzaklaştırma emrine rağmen öldürülen dövülen yüzlerce kadın dolu.
İnan ruhum sıkışıyor, çaresiz hissediyorum.
Çok zor be muzur. Bu koca çalıştırır mı sanıyorsun. Benim hiç ümidim yok. Cansunun konularına tahammül edemiyorum.
Sanırım bu kadar acizlik canımı yaktığı için.
Okudukça o eve gidip bu kadını o çocukları alıp çıkmak istiyorum. Yapamıyorum. Yapamadıkça cansuya kızıyorum, kabullendiği için.
Ama kocasına daha çok kızıyorum, elbette.
Cansunun suçu değil ki hiçbir şey. Ana baba vasfı taşımayan insanların evladı olmak suç mu? Ah keşke çocuk olmasaydı, yeni değildir bu dayaklar, keşke önceden çıkıp gitseymiş ama bu hikayede keşkeler bizim köyden sizin köye yol olur.
Bilmiyorum ki evden mi çıkacak, sığınma evine mi gidecek, anasına babasına mı gidecek.
Nedir yolu?
Uzaklaştırma emri desem, memleket uzaklaştırma emrine rağmen öldürülen dövülen yüzlerce kadın dolu.
İnan ruhum sıkışıyor, çaresiz hissediyorum.
Âmin cnm isallah öyle olur boyle babanın cocuğu ALLAH yüzüme bakar ne diyeyimokumamistim konuyu icimden oyle yazmak geldi ki hissettigim gibide cikti demekki dahada uzuldum simdi.siginme evine gitse olmaz oradada tutunamaz ki hayata kolay soyleniyor git bosan git siginma evlerine kolay saniyorlar ben yasamadim ama kolay oldugunu sanmiyorum hayata tutunmanin kendi ailen bile tutmuyorsa elinden baskasi niye tutsun ki allah yardimcisi olsun evlilik isi kumar gibi sans isi bakiyorsun egitimli ama ici bos yada hic ummadigin insanlar harika cikiyor allah evlatlarinin yuzune gulsun...
Ne yapabilir bilmiyorum ki. Kızıyorum, dayağı sineye çekecek kadar kendini baskılamış kadınlara kızıyorum, hem de çok.aynen işte, ben de
2 gündür düşünüyorum inan
nedir yolu?
fakat öte yandan, tam adlandıramıyorum ama stockholm tarzı bir sendroma da dönüşmüş olma ihtimali de olabilir
yani ben gerçekten çözemedim, bir yolu olsa, cansu bu ayrılığa razı mı
değilse de suçlayamıyorum inan, bunca yılın psikolojisi
dün mü önceki gün mü türkiyede olan olay yüzünden yazmıyorum ama hapisten çıkınca dönmek isteyen çok insan var, böyle dayak yiye yiye psikolojisi tamamen bozulan, o yerden ayrılamayan insanlar var
cansu bunun canlı bir örneği olabilir
cansunun aslında, herşeyden önce, çok ciddi bir psikolojik desteğe ihtiyacı var
bence olayın çözüm başlangıcı bu
Kıyamadığından değil de cesaret edemediğindendir ama bir yapsa bunu deliliği ele alsa
deli deliyi görünce sopasını saklar hesabı herif ürkecek bu da az manyak değil rahat durayım diye.
Güzellikle, hanımlıkla uslanmaz bu herif.
Temiz sopa şart bence.
Artık kendi mi döver birine mi dövdürür bilmem.
Ağlama kuzum. Ağlama kurban olayım. Bak 3 tane çocuğun var onlar için dimdik durman lazım. Annenin ağzını arasan? Her gün dövüyor, ölüp kalıcam elinde desen, bir defa daha. Belki bu kez, değişir.Çaresizim sadece ağlıyorum
Ne yapabilir bilmiyorum ki. Kızıyorum, dayağı sineye çekecek kadar kendini baskılamış kadınlara kızıyorum, hem de çok.
Ama ah o adamları elime bir versen.
Ne yapalım, gidip bu kadını çocuklarını alamıyorum.
Bu kadın kocayı boşamıyor/boşayamıyor.
Ne olacak? Ya bu kadın dayak yerken ölüverirse?
Kızıyorum Cansuya, ilk mesajımda gül ağacı al kocana dedim, kızıyorum çünkü. Sarsmak istiyorum, gözü karartsın gitsin bir sığınma evine istiyorum.
Ama.
Ama bir yanım da biliyor işte, anası babası bile arkasında değil bu kadının. Kim var arkasında?
Ne diyeyim ki? Psikolojik desteğe ihtiyacı var da o koca düzelmeden bu kızın psikolojisi düzelmez ki muzur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?