Gercekler bu hic birsey yapamıyorumkeşke herkes sizin gibi yapsa, o anda yazmak istediklerini yazmadan bir düşünse
mesela daha önce dayak yediğinde ailesini çağırmış, gelin beni alın demiş
gelmişler, sofra hazırlatmışlar, damatla oturup yiyip içmişler, üstüne, kendi kızlarına, saygı göster, katlanacaksın vs vs akıl verip gitmişler
bu sefer damat, bak gördün mü beni haklı buldular diye iyice üste çıkmış
görücü usulü genç yaşta yapılmış bir evlilik
3 çocuk var
gidecek yer yok, maddi güç yok, meslek yok, aile yok
konu sahibi idare etmeye çalışıyor, evliliğimi kurtarayım dediği bu
her kadın her zaman güçlü olamayabilir
3 çocukla ortada kalmak veya çocuklarının elinden alınması çok ürkütücü
Hayır abla yapamam korkuyorumAğlama kuzum. Ağlama kurban olayım. Bak 3 tane çocuğun var onlar için dimdik durman lazım. Annenin ağzını arasan? Her gün dövüyor, ölüp kalıcam elinde desen, bir defa daha. Belki bu kez, değişir.
Sığınma evinin koşullarına falan bakalım mı senin için, ya da kadın derneklerinin? 3 çocuğun var elbet nafaka falan alırsın. Krallar gibi yaşamazsınız ama aç da kalmazsınız.
Bakalım mı?
Gercekler bu hic birsey yapamıyorum
Hayır abla yapamam korkuyorum
Gercekler bu hic birsey yapamıyorum
Hayır abla yapamam korkuyorum
cansu ben sana bundan önce bi soru sormuştum
lütfen bu sorularımı bir cevaplar mısın
ailenle ilgili durumu biliyorum, okudum yazdıklarını, geçmişi sormuyorum, geleceği soruyorum
şimdi sen, 3 çocuğunu da alıp, evi terketsen, aileni de arayıp desen ki ya bana sahip çıkacaksınız, ya da ben gidiyorum bir daha beni asla göremezsiniz
ne derler sana?
bir de, senin ailende de şiddet var mı? baban anneni veya çocuklarını döver mi mesela veya varsa abin eşini?
bir de aradım taradım yaşını bulamadım, kaç yaşındasın şu an? 26 doğru mu?
Aslında nafaka da alır muhakkak çocuklar için, sığınma evindeyken meslek de edinir, iş de bulur. Zor olur ama bugünlerinden kolay, bugünlerinden iyi olur bence2 gündür bu konuyu düşünüyorum, böyle hayatları
çok zor
sığınma evinde en fazla 6 ay kalabilir
lise mezunu
o 6 ayda işe girip kazanmaya başlasa bile kazanacağı para, ev tutmaya, 3 çocuğu okula göndermeye, yiyeceğe, ısınmaya yeter mi...bilemedim...
bence önce dayanıp kazanmalı, para biriktirmeli, sonra gitmeli
bu süreçte de susmalı, mümkün olduğu kadar ses çıkartmayıp, dayak yememeye çalışmalı
hem kendisi, hem çocukları için
ama doğru mu düşünüyorum bilemedim
Aslında nafaka da alır muhakkak çocuklar için, sığınma evindeyken meslek de edinir, iş de bulur. Zor olur ama bugünlerinden kolay, bugünlerinden iyi olur bence
İnan o adamın elinde kalacak diye korkuyorumnafaka alır da, ne kadar alır?
benim babam çok zengindi ben azıcık nafaka alabilmişim mesela, hadi bu yıllar önceymiş
arkadaşım 4-5 sene önce boşandı, eşi bir şirkette genel müdürdü, 9,000 maaşı vardı, 1,500 tl bağlandı
cansunun eşinin böyle bir geliri yoktur, belgeli geliri ne kadardır ki?
evet sığınma evinde meslek edinir doğru da, tut ki tutunamadı 6 ayda, sığınma evinde kalma süresi doldu, o zaman ne olur?
bilemiyorum...
yanlış yönlendirmek hiç istemiyorum...
İnan o adamın elinde kalacak diye korkuyorum
Haklısın ama işte cansu kararlı olsa kurtarır kendini. Yapan yapıyor, tutunuyor, az da olsa nafaka da destek oluyor. Ama güçlü olması lazım tabi kadının, kendine inanması lazım. Ama öyle bir ruh halinde değil cansu. Biz ne desek de zaten çıkmayacak sığınma evine
çıkmayacak, çıkamaz
26 yaşında, 3 çocuk olması için hadi diyelim 20 yaşında evlendi
hiç tanımadığı bir adamla evlendi
temizlik, hamur işi yapmayı birşey sandı (kendisi yazdı bunları)
bunları yaptıkça sorunları unutuyor sandı
yani şu sayfalarda yazdıklarına bak
psikolojiye bak
herkes çok güçlü olamaz ki
kızamıyorum ben cansuya
konu sahibi bunca dayaga rağmen 4. çocugu yana yakıla yapmak istediği için savunulacak bir tarafının oldugunu düşünmüyorum.
bunu hiç okumadım ne zaman söyledi 4.yü yapmak istediğini? bu şaka olsun lütfen
Ben bir üzülüyor, bir kızıyor, bir daha üzülüyor, kahroluyor, sonra yine kızıyorum! İnan allak bullak oluyorum ne zaman bu konuları okusam. Koca dayağı yiyen kadın kafasındakileri bir değiştirebilse.. O zaman çaresiz olmayacak ama.. Bu kadar dayağa güç bulup evden çıkacak gücü nasıl bulamıyorlar kendilerinde? Daha önce de buraya çok uzun bir yorum yazdım. Bu kadar dayak yemek için asıl güçlü ve dirayetli olmak lazım diye. Güçlü ve dirayetli olmasa bir kadın o kadar dayağa nasıl katlanır zaten.. Ah ah. Ne desem boş...çıkmayacak, çıkamaz
26 yaşında, 3 çocuk olması için hadi diyelim 20 yaşında evlendi
hiç tanımadığı bir adamla evlendi
temizlik, hamur işi yapmayı birşey sandı (kendisi yazdı bunları)
bunları yaptıkça sorunları unutuyor sandı
yani şu sayfalarda yazdıklarına bak
psikolojiye bak
herkes çok güçlü olamaz ki
kızamıyorum ben cansuya
Yani bu artık güç bulamamak değil işte başka bir şey bukonuları var önceden hatta aileler onay vermediği için yakındığı bir konusu da var
konu sahibi bunca dayaga rağmen 4. çocugu yana yakıla yapmak istediği için savunulacak bir tarafının oldugunu düşünmüyorum.
hele hele kendi evlatlarına sahip çıkmayan ya da çıkamadığını bildiği halde yeni çocuklar doğurup onları da bu hayata dahil eden bir kişi kendi anne babasını suçlayamaz. kendisi kendi çocukları için ne yapıyor ki kendi ailesinden beklentisi oluyor?
o bu hayatı seçmiş. dayak yiyor elti suçlu kaynanası suçlu ama hep döven kocası. ama başkaları suçlu.
şu an için yapılabilecek tek şey çocukların ellerinden alınıp karı koca kısırlaştırılmaları. bu da mümkün olmadığı için belki 15-20 yıl sonra 3. sayfa haberlerinde bu zavallı çocukları göreceğiz. konu sahibi o zaman kadar muhtemelen 8. 9. çocuğa da çıkmış olur.
Ben bir üzülüyor, bir kızıyor, bir daha üzülüyor, kahroluyor, sonra yine kızıyorum! İnan allak bullak oluyorum ne zaman bu konuları okusam. Koca dayağı yiyen kadın kafasındakileri bir değiştirebilse.. O zaman çaresiz olmayacak ama.. Bu kadar dayağa güç bulup evden çıkacak gücü nasıl bulamıyorlar kendilerinde? Daha önce de buraya çok uzun bir yorum yazdım. Bu kadar dayak yemek için asıl güçlü ve dirayetli olmak lazım diye. Güçlü ve dirayetli olmasa bir kadın o kadar dayağa nasıl katlanır zaten.. Ah ah. Ne desem boş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?