Adana'da yaşayan hamileler:)

Alışveriş uzun iş ya 30. Haftada yavaş yavaş alırsın zaten 1-2 günde biter kıyafet alışverişi , mobilyayı alsan gelmesi en az 15 gün oluyor onu boya badana bitikten sonra ayarla , benim vaktim olmadığıniçin mecbur hazır yaptıracağım senin keseleri çok beğendim ben de fotoğraf çerçevesi yaptırayım diyorum hem kullanışlı olur herkese güzel ve kalıcı olur .

Benim ilk doğumum ocak ayıydı hamileliğim süper geçmişti , bında da kötü geçti diyemem Allah var hamileyim diye ne evin işini salladım ne kızımın bakımını eğlencesini ne de işimi aksattım ama kendimi oldukça yorgun hissediyorum , dün gece uyudum 10 da sabah kalktım 6:40 da yani sanki yorgunum hala yatsam bir 7-8 saat daha uyur gibi hissediyorum , bir bu bebeğim hep aşağıda duruyor ve sağ yanda bazen kasıklarım dolu dolu hissediyorum resmen karnımı patlatıp çıkacak gibi bir basınç oluyor bazen sağ tarafı tekmelediğinde Can'ım inanılmaz acıyor çok haşin bir kız bakalım doğunca Nasıl olacak :)

Allah sabır versin kızlar yazın hamilelik çok zor benim de bi önceki hamileliğim yaza denk gelmişti ama bu defa nisanda doğum yaptım çok rahat oldu.tavsiyem bi daha kışa denk getirin :)
En güzel ay da doğum yaptın maşallah bebeler hareketlenmiştir şimdi dimi oy tam yemelik olmuşlardır :)

Tabii ki iyi tarafından bakarsakta doğunca çocuklar rahat eder bahar ayında klimaya maruz kalmazlar ben 7/24 klima çalıştırıyorum mecbur

Bugün tam 3 aylık oldular teyzesi aynen yemelik oldular tatlı tatlı gülüyorlar maşallah bundan sonra biraz rahatlarım diye umuyorum inşallah
Boş hayallere kapılmaaaaa, artık sana rahat yok unut :) daha bunun dişi var tuvalet eğitimi var yürüdüler koştular düştüler telaşı var var var biri biter biri başlar :)))

Boş hayallere kapılmaaaaa, artık sana rahat yok unut :) daha bunun dişi var tuvalet eğitimi var yürüdüler koştular düştüler telaşı var var var biri biter biri başlar :)))
Hadi yaaaa :) ah canm hiç sorma onları kara kara düşünüyorum zaten de şu gaz olayı vardı ya nihayet o bitti sonunda en azından ağlamaları gece gündüz kıvranmaları azaldı diye azcık seviniyorum ama biliyorum bundan sonra başıma gelecekleri

Benim kızım gerçekten akıllı usludur çok hareketlidir ama söz dinler yinede bizim 7. Ay başlayan diş kabusumuz 1,5 yaşına kadar devam etti uykusuzluğu dibine kadar yaşadım tabii her çocuk aynı değil ama gece ağlamaları diş olayında bizde çoktu

İnşallah be
İnşallah benimkilerde akıllı uslu olur biri çok yaramaz şimdiden çok yoruyor bizi.Bi tane gaz bırakırken bile avaz avaz bağırıyor

kızlar selam nasılsınız? ben fena durumdayım, bu hafta çok sıcak hava işlerim de yetişmiyor bir türlü bir ayağımı uzatamadan doğuracağım vallahi.........

kızlar selam nasılsınız? ben fena durumdayım, bu hafta çok sıcak hava işlerim de yetişmiyor bir türlü bir ayağımı uzatamadan doğuracağım vallahi.........
Yaa sağ salim gelsin kızın da kısmet artık dinlenmek

Bende de iki gündür bir gariplikler başladı. Normalde tekmeleri göbek deliği hizamda solda hissederdim. İki gündür neredeyse kasığımı tekmeliyor yine sol tarafta. En üst hiza bile göbeğimin alt sınırında. Açıkçası vaktinden önce aşağı mı indi diye tedirgin oldum ama arkadaşlarım normal diyorlar. Doktora gitmeli miyim sence bunun için?

Benim bunda aynı dediğin gibi kasığımda yürüyor gibi hani bahsetmiştim ya basınç oluyor diye arada yukarda arada aşağıda oluyor şimdi mesela uyandığımda kasıklarımda hareket ediyordu, bu eğer erken aşağı inme olsaydı ben 3 ay önce doğurmuş olurdum tamamen çocuğun pozisyonu ve huyu ve de rahatı ile ilgili :) kızım hep yukarda ve soldaydı mesela hiç böyle değildi

İşte sorduğum herkes normal dedi. Bir arkadaşımın da iki oğlu var. Son 3 ay aşağı inmeye başlıor ama küçük oğlum hep böyleydi hatta dışarıda nerde olduğuna bakmadan kasığımı tutup bağrıodum dedi. Günde iki sefer falan ağrıtacak gibi oluyor.

Bu arada ben bir sonraki randevumda metroa mehmet yıldırıma gitcem. Bi denicem yeni binayı odaları falan görcem. İçime sinmezse medline sonraki kontrolde... Çevrede çok fazla ikna çalışması oldu. Bi deneyeyim dedim artık en son /:

Sen en son Nursel hanıma mı gitmiştin,? Böyle farklı doktorlara gitmek çok yorucu vallahi Allah kolaylık versin artık birine karar ver 3 ayın kaldı :)

İyi o Zaman bu ay karar ver mutlaka
Son kontrolum 21 temmuzdaydı bu hafta arayı açmadan metroya gitmeyi düşünüyorum. En azından ilk randevudan olumsuz düşünürsem yine 2 hafta sonrasına falan medline dan randevu alırım dedim fazla uzatmadan. Kararım belli yani. Sorun yaşamam umarım. Dün sol kasığımda ağrı vardı ve tuvalete gitmelerim yine sıklaşmaya başladı. Sırf gelmeden gitmiş olmamak için daha çok su içmeye başladım. Gece hiç uyuyamadım son 3 ay böyle sürmez umarım. İş yapmaya falan da korkar oldum ağrı olunca. /:

Benimde ağrı hep var ama daha önceleri daha çok ağrıyordu şimdi daha az ağrıyor son 3 ay korkutmasın gözünü , bence yatarak geçen hamilelik daha zor oluyor yattıkça evhamdan hasta oluyorsun , çalışınca hem ev de hem iş de daha çabuk geçiyor hamileliğe odaklanmıyorsun

kıııızzzllaaaarrrr ben geldımm :)) doğumumu yaptım oglumu aldım kucagıma çokkk mutluyuumm Allah isteyen herkese nasip etsın gercekten cokkk ama cokk güzel bi duyguymuşş .. neyse ilk heycanı atlatıp baslıyorum :) biliosunuz ben nursel hanımdaydım B breakfast ben de once mehmet beye gtmiştim metroyu denemek için ama uymamıstı bana inşallah sen memnun kalırsın canım denemekte fayda var aklında kalcagına git bi muayne ol verdiğin karardan pişman olma daha sonra zaten sen de artık ona göre karar verirsin .. kızlar aslında anlatcak çok sey birikti .biliosunuz benim dogumum sezeryan olursa 39 da alcaktı dr. nursel. ama bebek kilo almaya devam edınce son kontrolumde bana 2 gun sonrası ıcın randevu verdı ve ben sokkk .. ama heycanlıydım . o yuzden bence son aya hiç bişi bırakmayın benım gbı son dk kosturursunuz ben hamılelıgın son haftaları baya agırlaşmıştım gezemıodum bidahaki doğumumda bunlar tecrube olur bana. hastaneye 22 sinde saaat 7 de yatış yaptım odam vs hersey ayarlanmıştı . 9 a kadar dnlendim sonra hazırlıklar basladı cokk heycanlıydı ... beni hazırlayıp ameliyathaneye indrdiler dogumumun tek olumsuz yanı benım ameliyathanede 40 dk bekletılmemdı bu da ekstra stres ve heycan dmekti ben ve esim için . onun dısında amelıyat ekıbım cok pozitifti mutluydum spinal anestezi oldum belimden ve hiç ama hiççç acımadı o yuzden korkmayın . içerde müzik eşliğinde doğum yapıosunuz totalde 40-60 dk sürdü herşeyiyle . estetik dikiş yapıldı (nursel hanım dikmedi ) alt taraf full uyusuyo sadece dokunmaları hıssedıosunuz bu da benı bıraz panıklettı o yuzden hafif sersemlettıler ama bebeğimi doğdugunda görebilmek ona dokunmak muazzamdı iyiki genel anestezı olmadım çok profosyonelce oldu bitti böyle olacagını bılsem hıcc korkmazdım o yuzden cevreden duyduklarınız sızı korkutmasın ben memnun kaldım baska hastanede doğum yapmadıgım için tecrubem yok o yuzden bu dogum benım için çok pozitifti :))

ben bıle normal doguma konsantre oldugum ıcın sezeryan lafını duyunca bıle urkmustum yıne normal doğum taraftarıyım ama sezeryana öcü gbi bakmıyorum .zaten anne ve bebk saglıgı önemli olan dogum seklınızi abartmayın ve bence akısına bırakın dr.unuza guvenın ben oyle yaptım ve gayet mutluyum . bana hep sezeryan doğumda kolay oluo ama sonrası zor olur dediler bence hiç öyle değil evet 2- 3 gün acıyla sağa sola bile dönüosunz kendi basınıza kalkamıosunuz ama yanınızda esiniz oluo sonucta ben Allaha sukur ilk haftam dolmadan bunları yapabıldım cok hızlı toparlnmamın sebebi kendimi yatağa baglamamaktı . hastanede de doğumdan 4 5 saat sonra hemen odada yurutmeye calısıolar en zoru o oluo sonrası sıze ve bunyenıe baglı tabi. he bi de sezeryanda süt gelmez diolardı o da yanlış gayette gelıo .. emzrmenze de yardımcı oluolar bu arada dediğim gbi bşka insanlar olumsuz seyler yaşamış olabılıo sonucta herkesin hikayesi farklı kızlar ben bunları tecrube edındım, zorunlu sezeryan oldm ama dedğim gbi kolay atlattım suan eski halime döndüm bebegıme de kavustum inşalah bundan sonrasında da bı sıkıntı yasamaM .. tecrubelerımı anlattım illa normal olcam dye dretmedim olumsuz hıkayelere kulak tıkayın ve olumlu dsunun keyfını cıkarın bence hamişliğinzn ..zaten cok cabuk bıtıo :) bnm dr .um 20 gün sonra dıkş kontrolu yapıo . merak ettgınız bişe varsa yanıtlarım cokk uzun oldu bu zaten :) sze de güzel doğumlar dılıyorum sezeryan yada normal toparlanmk biraz da sze baglı kızlar unutmayın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…