- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
- Konu Sahibi siderolites
-
Ben spinalden korkuyorum ilk doğumum genel olmuştu çok memnun kalmıştım şimdi Rıza bey spinal yapalım diyor , bir de 40-60 dk çok sürmüş acaba spinal daha mı uzun sürüyor benim genel olduğunda girip çıkmam 25-30 dk sürmüştü? Benim 38+3 gibi planlanıyor şimdi ilk doğumumda öyleydi seni kaçta aldı Nursel hanım? Hayırlı olsun buarada :)))ben bıle normal doguma konsantre oldugum ıcın sezeryan lafını duyunca bıle urkmustum yıne normal doğum taraftarıyım ama sezeryana öcü gbi bakmıyorum .zaten anne ve bebk saglıgı önemli olan dogum seklınızi abartmayın ve bence akısına bırakın dr.unuza guvenın ben oyle yaptım ve gayet mutluyum . bana hep sezeryan doğumda kolay oluo ama sonrası zor olur dediler bence hiç öyle değil evet 2- 3 gün acıyla sağa sola bile dönüosunz kendi basınıza kalkamıosunuz ama yanınızda esiniz oluo sonucta ben Allaha sukur ilk haftam dolmadan bunları yapabıldım cok hızlı toparlnmamın sebebi kendimi yatağa baglamamaktı . hastanede de doğumdan 4 5 saat sonra hemen odada yurutmeye calısıolar en zoru o oluo sonrası sıze ve bunyenıe baglı tabi. he bi de sezeryanda süt gelmez diolardı o da yanlış gayette gelıo .. emzrmenze de yardımcı oluolar bu arada dediğim gbi bşka insanlar olumsuz seyler yaşamış olabılıo sonucta herkesin hikayesi farklı kızlar ben bunları tecrube edındım, zorunlu sezeryan oldm ama dedğim gbi kolay atlattım suan eski halime döndüm bebegıme de kavustum inşalah bundan sonrasında da bı sıkıntı yasamaM .. tecrubelerımı anlattım illa normal olcam dye dretmedim olumsuz hıkayelere kulak tıkayın ve olumlu dsunun keyfını cıkarın bence hamişliğinzn ..zaten cok cabuk bıtıo :) bnm dr .um 20 gün sonra dıkş kontrolu yapıo . merak ettgınız bişe varsa yanıtlarım cokk uzun oldu bu zaten :) sze de güzel doğumlar dılıyorum sezeryan yada normal toparlanmk biraz da sze baglı kızlar unutmayın:)
canım bence spinal daha iyi cocugunu görebılıosun hemn bi de sen doğumu yaşamıssın kendını sakın tutmayı basarırsan aslında hiç bişi anlamıosun . benım aklıma işte kesiolar biçiolar dıye yapılan sacma yorumlar gelmıstı o an onun tedrgınlıgını yasadım zaten panıkledıgını gördüklerınde hafif sersemletelımmı senı dıye de soruolar . iğne hiç acımadı sırtımdan vurduklarında hatta elimden damar yolunu acmak daha cok acıdıBen spinalden korkuyorum ilk doğumum genel olmuştu çok memnun kalmıştım şimdi Rıza bey spinal yapalım diyor , bir de 40-60 dk çok sürmüş acaba spinal daha mı uzun sürüyor benim genel olduğunda girip çıkmam 25-30 dk sürmüştü? Benim 38+3 gibi planlanıyor şimdi ilk doğumumda öyleydi seni kaçta aldı Nursel hanım? Hayırlı olsun buarada :)))
Canım ne güzel uzun uzun anlatmışsın işte. Ne kadar ayrıntı o kadar iyi bizim için :) çok sevindim böyle güzel geçmesine her şeyin... Peki mehmet beyden neden vazgeçtin? Ben yine de deneyeceğim çünkü eşime inat gidip ne dediğini yapmasam hep pişman olduğum bi sıkıntı çıkıyor. Hastane yüzünden mü doktkrdan da vazgeçtin yoksa doktorla mı alakalı? Yoğunsun ama en kısa zamanda görüp cevap verirsin umarım. Oğluna da maşallah toplamda kaç günde normal hayatına dönmüş oldun? Ben de spinalin bel ağrısı bırakmasından vurulma anından ve aezaryenin iyileşme sürecinden korkuorm. Ben yapı olarak geç toparlanıorum çünkü. Zaten stresli bi dönemde bir de ağrı çekmek istemem /: çok sağolkıııızzzllaaaarrrr ben geldımm :)) doğumumu yaptım oglumu aldım kucagımaçokkk mutluyuumm Allah isteyen herkese nasip etsın gercekten cokkk ama cokk güzel bi duyguymuşş .. neyse ilk heycanı atlatıp baslıyorum :) biliosunuz ben nursel hanımdaydım B breakfast ben de once mehmet beye gtmiştim metroyu denemek için ama uymamıstı bana inşallah sen memnun kalırsın canım denemekte fayda var aklında kalcagına git bi muayne ol verdiğin karardan pişman olma daha sonra zaten sen de artık ona göre karar verirsin .. kızlar aslında anlatcak çok sey birikti .biliosunuz benim dogumum sezeryan olursa 39 da alcaktı dr. nursel. ama bebek kilo almaya devam edınce son kontrolumde bana 2 gun sonrası ıcın randevu verdı ve ben sokkk .. ama heycanlıydım . o yuzden bence son aya hiç bişi bırakmayın benım gbı son dk kosturursunuz ben hamılelıgın son haftaları baya agırlaşmıştım gezemıodum bidahaki doğumumda bunlar tecrube olur bana. hastaneye 22 sinde saaat 7 de yatış yaptım odam vs hersey ayarlanmıştı . 9 a kadar dnlendim sonra hazırlıklar basladı cokk heycanlıydı ... beni hazırlayıp ameliyathaneye indrdiler dogumumun tek olumsuz yanı benım ameliyathanede 40 dk bekletılmemdı bu da ekstra stres ve heycan dmekti ben ve esim için . onun dısında amelıyat ekıbım cok pozitifti mutluydum spinal anestezi oldum belimden ve hiç ama hiççç acımadı o yuzden korkmayın . içerde müzik eşliğinde doğum yapıosunuz totalde 40-60 dk sürdü herşeyiyle . estetik dikiş yapıldı (nursel hanım dikmedi ) alt taraf full uyusuyo sadece dokunmaları hıssedıosunuz bu da benı bıraz panıklettı o yuzden hafif sersemlettıler ama bebeğimi doğdugunda görebilmek ona dokunmak muazzamdı iyiki genel anestezı olmadım çok profosyonelce oldu bitti böyle olacagını bılsem hıcc korkmazdım o yuzden cevreden duyduklarınız sızı korkutmasın ben memnun kaldım baska hastanede doğum yapmadıgım için tecrubem yok o yuzden bu dogum benım için çok pozitifti :))
Dün tvde bi doktor yaz gebeliğiyle ilgili konuşuordu. Saydığı her şeyi yaşıorum cidden. Ama reflü harici zorlayan bişe yok yine de sanırım. Buna şükür... Doktor kontrolün artık 2 haftada bir değil mi? Ne zaman kontrolün?Kızlar buarada benim mantar geçti bu sefer kas kemik ağrısı gibi birşey oldu acaba açılma felan mı oluyor anlamadım, bu hamilelik yaza geldi diye mi nedir son ay sıkıntım bitmedi gitti ya
32+0da gittim en son rapor da aldım Rıza bey 35+0 da gel dedi haftaya pazartesi oluyor sanırım pazartesiden sonra her hafta giderim diye düşünüyorumDün tvde bi doktor yaz gebeliğiyle ilgili konuşuordu. Saydığı her şeyi yaşıorum cidden. Ama reflü harici zorlayan bişe yok yine de sanırım. Buna şükür... Doktor kontrolün artık 2 haftada bir değil mi? Ne zaman kontrolün?
Hadi bakalım darısı benim de o haftalara gelmeme. Başta çok yavaş geçiyordu zaman. Sonra birden aktı. Şimdi sanki yine yavaşladı :) sabırsızlık heyecan had safhada...32+0da gittim en son rapor da aldım Rıza bey 35+0 da gel dedi haftaya pazartesi oluyor sanırım pazartesiden sonra her hafta giderim diye düşünüyorum
Amin inşallah bana da Zaman çok çabuk geçiyor panik oluyorum :))Hadi bakalım darısı benim de o haftalara gelmeme. Başta çok yavaş geçiyordu zaman. Sonra birden aktı. Şimdi sanki yine yavaşladı :) sabırsızlık heyecan had safhada...
Maşallah canım, ben de ilk sezeryan da 3 günde ayaklanmıştım Ağrımda geçmişti, genel olmuştum ben genelden çıkınca duygusal ve fiziksel olarak dağılıyorsun baya:) ben sana birşey daha soracağım sana spinal olduğu için sonda taktılar mı? Bir de ne kadar yattın kaç saat sonra ayaklarını hareket ettirebildin ?B breakfast Canım ben doktor konusunda sonradan bi kişi daha denesemmi hem hastane daha uygun dıye dusunup mehmet beye gtmiştim ama enerjim nursel hanımla daha iyi tutmustu bi de 7.ayıma doğru gıttım bu da dr alısmam için gec oldu sanırım kafa karıstırmak istemedim kendi içimde . bi de medlıne a herkes olumlu yorum yapınca macera aramak ıstemedım . adanayı tanımamam da bunda etkendi tersi olsa belkı o zaman daha fazla fikir sahibi olurdum . ama öle olmadıgı için terchım medlınedan oldu . sen yine de kendin tcrube et bence aklında kalmasın ordan muayne oldugunda tam kararını verirsin .. sonucta tercıh meselesi biraz da.siderolites canım o agrılar cokk normal benım 33. haftamdan itibaren catı agrılarım baya bi artmıştı karın büyüdükçe dengeyi saglamak için kemiklerimiz sekil değiştiriyor omuriliğinde sırtında onu baya hıssedeceksın zaman konusunda son haftalar çokkkk yavas gecıyor ben artık nezaman doğacak diye dusunmeye baslamıştım herkes soruyor yaklastıkça doğum :)
bir de ben belimde agrı fln hissetmedim doğumdan sonra bas agrısı oluo dedıler o da olmadı. zaten baş agrısı genel anestezıde daha fazla görülüyor sanırım . ilk doğum oldugu ıcın terubesizlikten sanırım ınsanda bi tedrgınlık nolcak nasıl olcak endişesi oluo biraz da korkuyla karısık :) ama cıktıgnda bu kdarmıs dıyosun . B breakfast agrı eşiğin bünyen bunlar da önemli şeyler .iyileşme süreci de kişiye baglı bıraz .ben genel anlamda dirençli bi yapıya sahıbım hemen toparlanmak isterım doğumdan öncekı gun bıle ben bebek ıcın bışiler arama telaşındaydım karnım burnumda öle söyliyim ben de korkuodum toparlanamam dıye doğumun ılk gunu nabcam ben nasıl ıyıleşcem dıye dusndum ama doğum da kolay bı olay degıl bir gunde ayaklanmak zaten sasırtıcı olur. bı arkadasm normal yapmıstı doğumunu bı hafta oldu hala toparlanamadım demişti .benım ilk 4 gün fln eşim ayaga kalkmama yardım ettı dikiş yeri hafif sancıyabılıyo tek kalktıgında . sonrasında kendim tutunarak kalkarak alıstım tek basıma kalkmaya. zaten yatarken ve kalkarken oldu bunlar ayaktayken de bi sıkıntı olmuodu .ayrıca ben dıkıs olayındanda korkuyodum dıkısımı görene kadar kocaman bişi sanıodum ama değilmiş onu da öle görmek bile cok moral vermişti toparlanmamda psıkolojık olarak . ama karnında bıraz uyusukluk kalıo bende de hala var o da 6 aya kadar normal bişiymiş bgun 15. gunum ve ben 4 kere de dısarı cıktım canım.. dediğim gbi yine eklıyorum biraz sen de bitiyo biraz da bunye meselesi ..
Evet bunu ben de merak ediordum. sonda olayını.Maşallah canım, ben de ilk sezeryan da 3 günde ayaklanmıştım Ağrımda geçmişti, genel olmuştum ben genelden çıkınca duygusal ve fiziksel olarak dağılıyorsun baya:) ben sana birşey daha soracağım sana spinal olduğu için sonda taktılar mı? Bir de ne kadar yattın kaç saat sonra ayaklarını hareket ettirebildin ?
Canım çok teşekkür ederim. Bu salı endokrine gitcem başkente. Şeker yüklemesi yapılıp yapılmayacağıyla ilgili. Doktorum sadece salı günleri seyhanda diğer günler yüreğirde. Uğraşmamak için sonuca da bi hafta sonra yine salı giderim yükleme yapılırsa. O belli olunca gitcem metroya bi. Bakalım. Ben erken gidip halkla ilişkilerle falan görüşcem odaları görcem. Sonra da muayene. Bir de metroda ultrason cihazı nasıl yeni miydi? Ben hep çok iyi cihazı olan doktorlara gittim şimdiye kadar. Eşim görüntüyü beğenmezse belki onun için buraya gelmeyelim diyebilir :d son randevumda bebeğin esneme ve gülümsemesini bile gördük hatta doktor video olarak kaydedip verdi bize. Bir de o uyuşukluk sanırım. Hiç geçmior. Kardeşimin oğlu 2 yaşında hala uyuşukmuş. O da medline da yaptı doğumu. Yakın bi arkadaşım da kardeşimden tam 1 yıl sonra doğum yaptı kızı 1 yaşını doldurdu onun da geçmemiş bir de son anda bebek kakasını yaptığı için baya açılması olduğu halde istemeyerek sezaryen olmuştu. Sezaryenle ilgili en kötü şey o hisssizlik diyor. O da istanbulda florance nightingale de yaptı ünlü bi doktorla. Hatta doktor dikişi de kendi yapmış. Çok acele etme yani onun geçmesi için.B breakfast Canım ben doktor konusunda sonradan bi kişi daha denesemmi hem hastane daha uygun dıye dusunup mehmet beye gtmiştim ama enerjim nursel hanımla daha iyi tutmustu bi de 7.ayıma doğru gıttım bu da dr alısmam için gec oldu sanırım kafa karıstırmak istemedim kendi içimde . bi de medlıne a herkes olumlu yorum yapınca macera aramak ıstemedım . adanayı tanımamam da bunda etkendi tersi olsa belkı o zaman daha fazla fikir sahibi olurdum . ama öle olmadıgı için terchım medlınedan oldu . sen yine de kendin tcrube et bence aklında kalmasın ordan muayne oldugunda tam kararını verirsin .. sonucta tercıh meselesi biraz da.siderolites canım o agrılar cokk normal benım 33. haftamdan itibaren catı agrılarım baya bi artmıştı karın büyüdükçe dengeyi saglamak için kemiklerimiz sekil değiştiriyor omuriliğinde sırtında onu baya hıssedeceksın zaman konusunda son haftalar çokkkk yavas gecıyor ben artık nezaman doğacak diye dusunmeye baslamıştım herkes soruyor yaklastıkça doğum :)
bir de ben belimde agrı fln hissetmedim doğumdan sonra bas agrısı oluo dedıler o da olmadı. zaten baş agrısı genel anestezıde daha fazla görülüyor sanırım . ilk doğum oldugu ıcın terubesizlikten sanırım ınsanda bi tedrgınlık nolcak nasıl olcak endişesi oluo biraz da korkuyla karısık :) ama cıktıgnda bu kdarmıs dıyosun . B breakfast agrı eşiğin bünyen bunlar da önemli şeyler .iyileşme süreci de kişiye baglı bıraz .ben genel anlamda dirençli bi yapıya sahıbım hemen toparlanmak isterım doğumdan öncekı gun bıle ben bebek ıcın bışiler arama telaşındaydım karnım burnumda öle söyliyim ben de korkuodum toparlanamam dıye doğumun ılk gunu nabcam ben nasıl ıyıleşcem dıye dusndum ama doğum da kolay bı olay degıl bir gunde ayaklanmak zaten sasırtıcı olur. bı arkadasm normal yapmıstı doğumunu bı hafta oldu hala toparlanamadım demişti .benım ilk 4 gün fln eşim ayaga kalkmama yardım ettı dikiş yeri hafif sancıyabılıyo tek kalktıgında . sonrasında kendim tutunarak kalkarak alıstım tek basıma kalkmaya. zaten yatarken ve kalkarken oldu bunlar ayaktayken de bi sıkıntı olmuodu .ayrıca ben dıkıs olayındanda korkuyodum dıkısımı görene kadar kocaman bişi sanıodum ama değilmiş onu da öle görmek bile cok moral vermişti toparlanmamda psıkolojık olarak . ama karnında bıraz uyusukluk kalıo bende de hala var o da 6 aya kadar normal bişiymiş bgun 15. gunum ve ben 4 kere de dısarı cıktım canım.. dediğim gbi yine eklıyorum biraz sen de bitiyo biraz da bunye meselesi ..
Daha o aşamalara gelmediğim için yorum yapamicam ama, hepimizde böyle oluyor orda doktorun yanında her şeye kafa sallıyoruz sonra çıkınca soru işaretleri rahatsız ediyor. Ben hamile kalmadan önce muayeneden çıkar çıkmaz eşimi arar anlatırdım e peki şunu sordun mu bunu dediğinde derdi hakkaten niye sormadım diye geri dönerdim. En iyiis doktordan çıkınca biraz orda oturup düşünmek sanırım. Doktor zaten olumsuz bir şey demediği için sorun olmadığını düşünüorm. İki hafta kaldı yani? Ne güzsl :dkızlar selam rıza bey de sabah kontrolüm vardı, kafamı karıştıran birkaç şey oldu, ilk önce kafasını ya da karnını ölçtü tam anlamadım, ben bugün 35+0 ım fakat ölçümde 33+4 ve 34+1 çıktı rıza beye baktım hiçbirşey demedi, sonra kilosunu ölçtü 2800 çok iyi dedi sonra boyunu ölçtü 39+0 dedi uzun boylu olacak 4 hafta önce çıktı dedi ama ilk ölçüm ile ilgili birşey demedi yani geriden geliyor veya 1 hafta geri demedi, sonra ne zaman geleyim dedim 37+0 yani 5 gün sonra gel dedi hem raporunu da veririz dedi 38+2-38+3-38+4 gibi de alırız dedi bir sorun yok iyisin suyun da iyi bebekte iyi dedi , ben de çıkınca birkaç arkadaşı aradım kafası küçüktür boyu uzundur önemli değil vs dediler eşim de 190 boyunda ama kafası çok büyük değil:) buarada herşeyin en kötüsünü düşünür oldum pozitif düşünme yeteneğimi tamamen kaybettim hayırlısıyla kafamı beynimi bir toplasaydım((
ben salak gibi yine internetten okudum bir sürü yazı ve yine korkunç hastalıklar okudum şuan psikolojik olarak çökmüş durumdayımDaha o aşamalara gelmediğim için yorum yapamicam ama, hepimizde böyle oluyor orda doktorun yanında her şeye kafa sallıyoruz sonra çıkınca soru işaretleri rahatsız ediyor. Ben hamile kalmadan önce muayeneden çıkar çıkmaz eşimi arar anlatırdım e peki şunu sordun mu bunu dediğinde derdi hakkaten niye sormadım diye geri dönerdim. En iyiis doktordan çıkınca biraz orda oturup düşünmek sanırım. Doktor zaten olumsuz bir şey demediği için sorun olmadığını düşünüorm. İki hafta kaldı yani? Ne güzsl :d
Canım yeni gördüm yazdıklarını saçmalama diyecek olsam da çok iyi anlıorum psikolojini. Dışarıdan birinin bakıp saçmalama demesi gerekiyor :) bi sorun olsa zaten o sana derdi bi perinatologa git diye. Kızını da kendini de sıkma üzme az kaldı şurada.rızayı aradım , hiç kafana takma hiçbir sorun yok diyor, ben de bekleyeceğim yapacak birşey yok......
Allah razı olsun, inşallah 37+0 da değerler haftası ile uyumlu olur, şuan daha rahatım herkes ve Rıza bey sorun olmadığını söylüyor hayırlısı olsunCanım yeni gördüm yazdıklarını saçmalama diyecek olsam da çok iyi anlıorum psikolojini. Dışarıdan birinin bakıp saçmalama demesi gerekiyor :) bi sorun olsa zaten o sana derdi bi perinatologa git diye. Kızını da kendini de sıkma üzme az kaldı şurada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?