• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlama krizine girdiğim bir evlilik yıl dönümü..

Bu kadar zaman vaktini hiç hak etmeyen bir herife heba etmişsin, şimdi de kendine vah ben ne ettim diye eziyetle gününü heba ediyorsun, ömür geçiyor dur artık. Terapi al, antidepresan kullan, kendini tedavi etmeye odaklan. Bırak artık kendini hırpalamanın faydası olsa devam et derdim
Doğru haklısınız. Geçmiş bitti gitti. Olanları olduğu gibi kabul edip yoluma devam etmem lazım. Kendimi afffedebilmek için terapi alabilirim belki. Evliliğimdeki kişi asla değilim. Çok değiştim ama kendimi çok acımasız yargılıyorum. Eski eşimi bile o öyle biriymiş diye kabul ettim ama aynı kabulü kendime veremiyorum. Üzerine çalışacağım yorumunuz için teşekkür ederim.

Kafanıza taktıklarınızı mezara götüremezsiniz,
Fakat kafanıza taktıklarınız sizi mezara götürür.

Her şeyin yedeği var ama insanların yedeği yok.

Acınızı dibine kadar yaşayın ama bir yere kadar. Yaşanması gereken yaşandı ve bitti.

Kendinizi yiyip bitirmek sadece size zarar.

Hayat akıp gidiyor yaşınız daha genç kim bilir daha göreceğiniz ne mutlu günleriniz var.

Kendinizi suçlamayı bırakıp hayata karışın. Mahkeme günü geldiğinde güçlü bir şekilde karşısında durun ve bunu sadece kendiniz için yapın.

Gözyaşınızın tek bir damlasını dahi hak etmeyen biri için yıpratmayın artık kendinizi. Hayat insanlara türlü şekillerde sınavlar yaşatıyor, buda sizin sınavınızdı ve geçti diye düşünün.

Hakkınız olanı tabii ki alın, bırakmayın ama ağlayarak, sinir krizleri geçirerek değil sakin ama akıllıca adımlar, hamleler yaparak alın.

Her gecenin bir sabahı mutlaka vardır önemli olan o sabaha ne kadar güçlü çıkabildiğimiz. O güç sizin elinizde farkına varın ve kullanın.

Gördüğün gibi actigi ayni konular sebebiyle herkes üyeyi yeterince tanidi ve ayni tarzda yorumlar yapıyorlar. İnsanın kendinden daha büyük düşmanı olmaz, 42 yaşında boşanıp da tekrar çocuk planı yapamadığı zaman ağlayacağına şimdi bizlerin dediğine ağlar da dogru adımlar atar belki. Ama sizler sadece şikayet edip asla adım atmayan üyeler birbirinizi ağırlamaya devam edin cok faydası varmış gibi.
Sizin konuşma tarzınız beni ilgilendirmez sadece yapınız böyleymiş görmüş oldum. Benimde yapım tam tersi. İnsanların bazen adım atmaya bile gücü olmayabilir bazen. Bazen de bi o kadar güçlü hissederler hayatlarında. Sizde hayatınıza böyle devam edin hoşgörü sözcüğünü unutmuş gibi.

Önceki konumda da yazdım gene yazayım. Olay artık eski eşim değil ki. Öfkem için konu açtım. Ağlayıp eski eşim geri gelsin diye değil. Öfkemi bitiremiyorum ne yapayım diye konu açtım.

Eski eşime iyi duygularımın hepsi biteli çok oldu. Artık onu hayatımda istemiyorum. Onu sevmiyorum da. Sadece öfke duygumu yenemiyorum. 1 yıl geçti, kinim, öfkem devam ediyor. Diyelim eski eşim gelse ben artık onu istemem. Bitti o iş. Artık eski ben değilim. Artık ona zerre güvenmiyorum. Sadece evlilik yıl dönümü geldi diye tetiklenme yaşadım. Ondan konu açtım.

Dram olmaması için çok şey yapıyorum. Terapi aldım. Kitaplar okuyorum. Kişisel gelişim çalışıyorum. Kendimle uğraşıyorum. Sadece daha bu konuya tamamen nötr olamadım. Beni sevmiyormuş ama sözde seviyorum dedi..bende duygularım olduğu için gözüm kör oldu göremedim. Veya beni sevmediğini görmek istemedim. Artık olayım kendimle.

Aslında bu konu kendimle alakalı. Kendimi tamir etmeye uğraşıyorum. Öfkem için konu açtım. Öfke örtük bir duygudur. Altında hayal kırıklığı, haksızlık, pişmanlık vs duyguları var. Size göre drama Queen isem o da sizin yorumunuz. Olabilir öyle görüyorsanız okeydir. Beni nasıl gördüğünüz sizinle alakalı benimle ilgili değil. Sadece neden bu öfke geçmiyor onu irdeliyorum.
Aslinda en dogal en insani duyguyu yasiyorsunuz.ofke de bir duygudur, bir tepkimedir.sinirlari asmadiginiz surece bunu hissedebilmeniz sizin saglikli bir birey oldugunuzu gosterir bence.en onemlisi bu gibi duygular aklinizin ve mantiginizin onune gecmesin.sizi yanlis ya da mantiksiz hareket etmeye yonlendirmesin.zamanla bu hisler sonucek,yerini sakinlige ve dinginlige birakacak.

Konu sahibi kötü bir şey dememiş ki
Aldattın ok
O zaman malları bölüşelim ayrıl yeni kadına git sen yoluna ben yoluma bunu istiyor aslında
Ah Kemal’im gitme Allah aşkına diye ağlamıyor ki

Ama adam mallara bile çökme derdinde
Yani adam ekstra sorunlu
Adam zaten iyi biri demiyoruz ama kazanç ve kayıp dengesini gözetmek lazım. Ben avukatım ve şunu rahatlıkla söyleyeyim, adliyeden adalet beklemek, bir rüya, bir hayal. Hangi dünyada ve ülkede yaşıyoruz. Mahkemenin verdiği karardan da memnun olmayacak bundan 100% eminim. Boşanma davası 4-5 yıl kesinleşmesi sürecek( en az) bunun ilk 2 -2,5 yılı yerel mahkemede geçecek, hadi konu sahibinin lehine bir karar verildi, maddi ve manevi tazminat aldı. Tazminatlar, tazminatı ödeyecek kişiye göre belirlenir, yani alacağı bence en fazla 200-300 bin , ama bunu kesinleşmeden alamaz. 2030 yılında 200-300 bin TL ‘ ye ne alanır ki.
Bir de mal davası var, o boşanma kesinleştikten sonra değerlendirmeye alınacak, yani mal davası 4-5 yıl boşanma davasından sonra görülecek ve onun kararı da 2-3 yıl sürse.
Ayrıca mal davasında sanki evin yarısını , arabanın yarısını alırım gibi bir düşünce var. Kesinlikle öyle değil, geçenlerde şu an 7 milyon eden evden 500 bin TL katkı payı alacağı çıktı, Ben erkek vekiliyim , yani evin yarısı falan değil .
Şimdi herşeyin bitmesi 7-8 yıl sürecek ve konu sahibinin eline geçen para , külüstür bir araba almaya bile yetmeyecek. Dava yoluna devam ederse bunu kazanacak. 7-8 yıl evli kalmanın , onun soyadını taşımanın , ilşkiye başlayamamanın, sürekli davayı takip edip düşünmenin, karşılığı bu.
Eğer bir an önce bitirirse evli olmaktan, o adamın soyadını taşımaktan, adamla arasındaki bağdan kurtulur. Eğer biri ölse hala birbirlerinin mirasçıları, biri ölse şartları varsa diğerinin dul maaşı alması mümkün, birbirlerinin organlarının bağışlanıp bağışlanmayacağı konusunda karar verme yetkisi büyük ölçüde eştedir. Biri ölse en büyük tazminat hakkı eşin. Boşandığın anda tüm bu yüklerden kurtuluyorsun.
Konu sahibi hala öfkeli kızgın, hala intikam hırsıyla yaklaştığı , özür beklediği için iyileşmeye başlamıyor, eğer iyileşmek istiyorsa bu evlilikten bir an önce kurtulmalı .
Şimdi eksi ve artılarını dinlediniz, siz kendiniz ve konu sahibi için hangi yolu tercih etmek mantıklı diye düşünürdünüz???

Öğrendiğimde aksiyon aldım. Kuzenimi aradım kendisi iyi bir avukat. Sadece şoktaydım. Devam edeceğimi nereden çıkardınız? Bana kalsaydı protokol hazırlanıp anlaşmalı olmalıydı. Çekişmeli davaya hiç gerek yoktu. Kuzenim kıdemli avukat. Bu dava istinaf ile en az 4 yıl sürer dedi. Benim de 4 yılım gidecek onun da. O benden büyük.

Size bir sorum var, eşimi dinlemek istiyorsunuz ya. Dava sürecinde olmasam tüm kanıtlar bende, kadınlarla yazışmaları, paralar göndermesi, arkamdan dedikleri hepsini iletirim ama şu an sürecimi baltalar kimseyle paylaşamam.

Diyelim lanet bir kadınım. Bir kadın ne yapmış olursa olsun aldatılmayi hak mı eder? Sizin Allah korusun böyle bir konunuz olsaydı aldatıldım vs yazsaydınız bir de eşini dinlemek lazım mı yazılmalıydı? Bu ne kadar yaralayıcı bir yorum. Ben aldatilmayi mi hak ettim yani? Gerçekten dürüst, ahlaklı, iyi niyetli bir adam madem eşini istemiyorsa alır karşısına konuşur ve evliliği bitirir. Ben evliliğim için mücadele ettim ama kanıtları gördüğümü anlayınca ve kaybedeceğini anlayınca boşanma davası açtı. Niyeti birini bulup beni öyle bırakmaktı. Kadınlara yazmış.

Burada yıllardır üyeyim. Çok konu okudum ama aldatılan bir kadına bir de kocasını dinlemek lazım demek çok ayıp. Ona iyilikten başka bir şey yapmadım. Ki yapsaydım bile kimse ne yapmış olursa olsun aldatılmayı hak etmez. Birini istemiyorsan onu aldatmadan çekip gidersin. Ki eski eşimin gitmesi çok kolaydı beni sevmiyormuş. Sevgi bağı yoktu. Sadece maymun misali bir dalı tutmadan diğerini bırakmak istememiş. Olay bu.
allah aşkına çok ciddi olarak soruyorum
birini sevmezseniz size canım dese batar
sesi yılan olur tıslar
ilk günden birine seni sevmiyorum dediniz
ve sizi bırakmadığı gibi sizden ayrılmamak için her şeyi yaptı yapıştı size
ne yapar ne düşünürsünüz
sevebilir misiniz o insanı
saygı duyabilir misiniz kendine saygı duymayan kendini paspas eden insana
bu yaptıkları sizin için bile olsa
üstelik bu kadar kötü bir adamı nasıl sevdiğinizi de anlamıyorum ben
bir sevdiniz olmadı iki sevdiniz olmadı nasıl tiksinmediniz nasıl sevmeye devam ettiniz
sevgi karşılıklı olunca güzeldir
yormaz üzmez kırmaz
her şey kolayca akar gider
bunları yaşayıp nasıl sevmeye devam ettiniz ki

Ben size hayatımı anlatsam,nasıl yaşıyorsun,hâlâ dersiniz.Tabi ki dert yarıştırmıyorum,ama kendinize gelin,lütfen.Kimse sizden daha değerli değil.Canınız sağ,gençsiniz herzaman ümit vardır.O adamın size bıraktığı travmayı bile tenezzül edip,içselleştirmeyin.

Kendınıze bii iyilik yapın ve içinizdeki öfkeden kurtulun yoksa kendınızı daha çok hasta edeceksınız ,taze tuttugunuz sürece sadece size zarar verecek çünkü

Daha duruşma olmamış ama mahkeme de sakin olun fevri hareketler konuşmalar yapmayın
İmkan varsa avukat tutup yüzyüze bile gelmeyin .
2025 kasımda ilk duruşma var. Karşı tarafın anne ve babası tanık olarak dinlenecek. Gitmem gerekiyor, Avukatım öyle dedi. Çünkü herseyi ben biliyorum. Mutlaka gitmem lazım. Aralık gibi de mal davası var. Ben açtım. Orada tanıklarım dinlenecek. Yani Kasım ve aralıkta yüz yüze geleceğim. O yüzden bir an önce öfkemi atmaya çalışıyorum. Onların eline koz vermemek için sinirime hakim olmam lazım. Keşke hiçbir duruşmaya katılmak zorunda olmasam ama gideceğim. Meydanı iftiracı eşime bırakamam. Bu gurur meselesi artık.

2025 kasımda ilk duruşma var. Karşı tarafın anne ve babası tanık olarak dinlenecek. Gitmem gerekiyor, Avukatım öyle dedi. Çünkü herseyi ben biliyorum. Mutlaka gitmem lazım. Aralık gibi de mal davası var. Ben açtım. Orada tanıklarım dinlenecek. Yani Kasım ve aralıkta yüz yüze geleceğim. O yüzden bir an önce öfkemi atmaya çalışıyorum. Onların eline koz vermemek için sinirime hakim olmam lazım. Keşke hiçbir duruşmaya katılmak zorunda olmasam ama gideceğim. Meydanı iftiracı eşime bırakamam. Bu gurur meselesi artık.
Haklıyken haksız konuma düşmeyin sakin kalın

Hemen yumurtalarini dondurtuyorsun, bir daha da kimseye eyvallah etmiyorsun. Evlilik dedigin sirket gibi. Ortaklar faydasina calisirsa yurur. Bir ortak parasini, enerjisini, aklini rakip.sirkete akitsa nasil.ortakli.bozulur, bu da oyle. Niyeti bozuklara en iyi cevap ogrenilmis caresizlikten kurtulup, cabucak bosanip, gerekirse dogru esi bulana kadar 10 kere evlenmek. Ve fakat cocuk yapilacaksa da iyice ince eleyip sk dokumak. Soyle ki ben bu adami birakip gidersem bu adam bu cocuga iyi babalik yaoar mi, ailesi sahip.cikar mi.vb vs.. 38 yas cok guzel bir yas. Ortada paylasacak cok mal yoksa saliver gitsin. Ozgurlugun anahtarini cebine koymak uzeresin , kurban rolunden cik, bu da ogrenilmis bir davranis bicimi. Bence.
Her kelimesine katılıyorum. Boşandıktan sonra karşıma biri çıkarsa mantık evliliği yapacağım. Aşk meşk çok bakmayı düşünmüyorum. Adam çocuk istiyorsa, şartları, kişiliği, hayata bakışı bana uyuyorsa ve bana sadakatli, merhametli, vicdanlı olacak ise olur. Çok sevmeme gerek yok. Ama biraz karışıklı beğeni olursa iyi olur. O beni beğenir ben ona eh işte desem de olur. Eski eşimi çok çekici buluyordum, çok beğeniyordum çok seviyordum ne oldu peki? Yapmadığı kötülük yasatmadığı travma kalmadı. O yüzden ikinci evliligimde karşıma gelecek kişi beni sevsin beğensin yeter. Fikrim değişti. Aşk evliliği benim için çok riskli imiş, bir daha nasip olursa bu sefer mantık evliliği yapacağım.

Haklıyken haksız konuma düşmeyin sakin kalın
Evet çok haklısınız. Sakin ve rahat görünmem lazım. Hele laf çarpma vs olamaz. Onlar yokmuş gibi davranacağım ki zaten artık yoklar sadece birkaç dakika hayalet görmüş gibi olacağım. Ona da dayanırım o gücüm var çok şükür.

Konunuzu hatırlıyorum. Kendinizi üzmeyin daha fazla. Kötü bir insanla sınanmışsınız, vardır bir hayır diyip önünüze bakın. En çokta böyle bir adamdan çocuğunuz yok diye şükredin. Ayrıca yaşınız daha genç, millet 35 ten sonra evleniyor zaten.
Dava bitene kadar üzülmeye ağlamaya devam etseniz bile boşandıktan sonra rahatlarsınız. Şuan böyle hissetmeniz normal, hala o adamla evlisiniz, bu sizi yıpratıyor haliyle.
Evet, yorumunuz için teşekkür ederim. Evet aklımda tam evliliğimi kapatamıyorum. Ama yavaş yavaş olacak. Sonuçta sadece formalite kaldı. O da bir gün bitecek.

Aslında dilekçelerden sonra kötüleştim. Ablasının kasasında parası vardı. Sırf iftira atmak için oradaki parayı kendi kasamıza zorla aldırıp sonra da çalmışım. Babasını tehdit edip oturduğumuz evi üstüme istemişim. Bunları okuyunca bunlar nasıl insanlar dedim. Çünkü dilekçelerde yazılanları avukat göndermeden onay alıyor. Benim avukatım da hepsinde onay aldı. Sırf azıcık tazminat alırım diye ne iftiralar atmış.

Bundan sonra ben nasıl bir adamı eşim olarak sevmişim.. nasıl bir adamla evlenmişim. Bu kadar kötü biri nasıl denk geldi diye kendimi yemeye başladım. İftiralar çok kötü yaptı. Ama dediğim gibi bunu da atlatacağım. Kul unutur Allah unutmaz. Bu cümleye güveniyorum. Bana yaptıklarını sonraki evliliğinde inşallah ödeyecek. Çünkü ikinci kez evlenince üstünde çok ciddi kul hakkı ile evliliğine başlayacak. İlla ki imtihan olacak. Aldatılacak, iftiralara uğrayacak. Ben ilahi adaletin tecelli etmesini istiyorum. En ağır sınama onun için parasal değil manevi sinanma olur. Olacak zaten..gerçi bana dolaylı olarak hırsız dedikleri o paranın da hayrını görmeyecek inşallah..

5 yıl sonraya ışınlanmak istiyorum. İkinci evliliğimde evli mutlu çocuklu olmak istiyorum. İnşallah bir gün bu olaylara bakıp aman hepsi geçti bitti çok şükür derim.

Evet, yorumunuz için teşekkür ederim. Evet aklımda tam evliliğimi kapatamıyorum. Ama yavaş yavaş olacak. Sonuçta sadece formalite kaldı. O da bir gün bitecek.

Aslında dilekçelerden sonra kötüleştim. Ablasının kasasında parası vardı. Sırf iftira atmak için oradaki parayı kendi kasamıza zorla aldırıp sonra da çalmışım. Babasını tehdit edip oturduğumuz evi üstüme istemişim. Bunları okuyunca bunlar nasıl insanlar dedim. Çünkü dilekçelerde yazılanları avukat göndermeden onay alıyor. Benim avukatım da hepsinde onay aldı. Sırf azıcık tazminat alırım diye ne iftiralar atmış.

Bundan sonra ben nasıl bir adamı eşim olarak sevmişim.. nasıl bir adamla evlenmişim. Bu kadar kötü biri nasıl denk geldi diye kendimi yemeye başladım. İftiralar çok kötü yaptı. Ama dediğim gibi bunu da atlatacağım. Kul unutur Allah unutmaz. Bu cümleye güveniyorum. Bana yaptıklarını sonraki evliliğinde inşallah ödeyecek. Çünkü ikinci kez evlenince üstünde çok ciddi kul hakkı ile evliliğine başlayacak. İlla ki imtihan olacak. Aldatılacak, iftiralara uğrayacak. Ben ilahi adaletin tecelli etmesini istiyorum. En ağır sınama onun için parasal değil manevi sinanma olur. Olacak zaten..gerçi bana dolaylı olarak hırsız dedikleri o paranın da hayrını görmeyecek inşallah..

5 yıl sonraya ışınlanmak istiyorum. İkinci evliliğimde evli mutlu çocuklu olmak istiyorum. İnşallah bir gün bu olaylara bakıp aman hepsi geçti bitti çok şükür derim.
Canım benim yaa, nasıl canın yanmış. Ama hiç üzme kendini, hepsi geçecek emin ol. Sana tavsiyem o adamın hayatıyla hiç ilgileneme. Sana yaptıklarını ödedi mı, layığını buldu mu gibi bir derdin olmasın. Sen sadece kendi mutluluğuna odaklan. Onun mutsuz olmasını beklemek bile senin için bir vakit kaybı. Sen hiç arkana bakma bundan sonra.

Back
X