Ben babaannemi Kaybedeli 4 ay oluyor.
Dedemle babaannemin arasındaki iletişimi hep imrenerek izlemişimdir.Bir annenin bebeğiyle ilgilendiği gibi ilgilenirdi dedem.
Babaannem öldü,dedem yıkıldı.Sonuçta 60 seneye yakın aynı yastığa baş koymuşlar.
Sonra birgün dedem yanına bir hayat arkadaşı istediğini söyledi.Çocukları tepki gösterdi.Annemizin yerine kimseyi koyamayız diye.55 yaşındaki halam dedeme ''senide o kadınıda yakarım'' bile dedi

Şimdilik öyle bir durum olmadı ama uygun şartlar olursa olacağa benziyor.Dedemin yanlızlığını görünce bütün çocukları anlamaya başladı onu.
Erkekler karıları öldüğünde hiçbir yere sığamıyor ne yazık ki.Ve yanlarına mutlaka bir yoldaş arıyor.Dedem kalabalık aile ortamında otururken evlilik mevzusu açıldığında ''Sana bu ortamda en yakın kim demiş''Amcamda yengemi göstermiş.Dedemde anlayın benim halimi demiş.
Demek istediğim babanı anlamaya çalış.Bak sen eşinle berabersin.Herşeyini paylaşıp konuşabildiğin biri var.Yanlız yemek yemek,yanlız yaşamak ne kadar can sıkıcı değil mi?Babanı buna mahkum etme.
Asla annenin yerine gelmeyecek o kişi.Annenin hatırası hep sizinle olacak.İnşallah babanın karşısına yumuşak huylu,iyi niyetli biri çıkarda babanda yanlızlığından kurtulmuş olur.
Uzun yazdım kusura bakma canım.Sil gözyaşlarını ve babacığını anlamaya çalış.Ona destek,güç olacak birini hayata katmasına izin ver.
Umarım kızmadın yazdıklarıma.Önemli olan sevgiyle,huzurla yaşamak.Böyle olursa eğer senin aklında babanda kalmayacaktır.Rabbim yardımcınız olsun