Tüpbebek tedavisi görmekte olan bir kişinin ,yakınlarından istediği davranış şekli.
Zaman zaman doğurganlık problemi olan bir çifte ne söyleyeceğinizi bilemediğinizin farkındayım. Bazen istemeden beni üzecek şeyler söyleyebilirsiniz. Size, bana daha fazla yardımcı olabileceğiniz birkaç öneride bulunmak istiyorum.
Lütfen her ay bana, gebe olup olmadığımı sormayın. Şayet gebe kalırsam bunu mutlaka büyük bir sevinçle,size haber vereceğim.
Lütfen her muayene sonrasında ne olduğunu bana sormayın. Kendimi güçlü ve iyi hissediyorsam mutlaka gelişmeleri size haber vereceğim.
Çocuğunuz yanlış davrandığında lütfen bana,onu almak isteyip istemediğimi sormayın. Bu bana acı veriyor.
doğum tebriğine geldiğimde bana "şimdi sıra sende", "inşallah bir dahaki sefere bizde sana tebriğe geleceğiz" gibi şeyler söylemeyin. Kendimi çok kötü hissediyorum.
Evlat edinebileceğimizi bize söylemeyin. Şu anda öncelikle biyolojik yoldan çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Evlat edinme yada çocuksuz bir yaşamı tercih etme seçeneklerimizin farkındayız. Bütün bu seçenekleri, tedavi seçeneklerini denedikten sonra dikkatlice düşüneceğiz.
Bize sürekli olarak, infertilite tedavisi hakkında yenilikler yada yeni yerler hakkında bilgi vermeyin. Yeni bir yer aradığımızda bunu mutlaka size danışırız.
Öncelikle tedavi döneminde kendimiz hazır hissettiğimde beni dinleyecek dost ve yakınlara ihtiyacım var. Sizinle konuşmak istediğimde lütfen beni yalnızca dinleyin ve anlamaya çalışın.
Duygularım çok değişken olabilir, lütfen anlayışlı olun.
Unutmayın yalnız kalmak istediğimde, bu sizinle görüşmek istemiyorum demek değildir.
SİZİN ANLAYIŞ VE DESTEĞİNİZ BU GÜÇ DÖNEMDEN KENDİMİ DAHA İYİ VE GÜÇLÜ HİSSETMEMİ SAĞLAYACAKTIR.
YANIMDA OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
bu yazıyı ilk okuduğumda oturup ağlamıştım beni ne kadar çok tarif ediyor demiştim sizinle paylaşmak istedim eminim hepimiz aynı hisleri paylaşıyoruz
İstersen kanda baktır,kullandığın test hassas değilse çıkmaz.Embriyo kalitesi kötü ise neden transfer yaptı ki dr?Yumurtalık rezervin mi az yoksa başka bir rahatsızlık mı?
bende agustosta basladım tedavıye,acıbadem maslak bulent tıras'da yaptırdım. sonuç kımyasal gebelik,olmadı.şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum??
Venema bende Bursa jinemed'de yaptırdım :) benim yumurta rezerv azlığı,çikolata kisti i rahim incelmesi ve yüksek fsh vardı.Umutsuz vaka yani.Bende aynı ilaçları kullandım tek bir yumurtam oluştu düşün artık.eşimle benim hiç umudumuz yoktu.Dr. transferi yaptı % 20 şansın var dedi.Öyle deyince bende içimden orasını Allah bilir dedim.Matematiksel olasılık %20 olabilir bunun birde ilahi yönü var.Bu deneme başarısız olsa bir daha deneme fırsatımız olmayacaktı çünkü erken menopoza girmiştim( yaşım 33 ).Ben çok dua ettim hakkımıza hayırlıymış ki sonuç pozitif oldu.Biosteron çokta işe yarayan bir ilaç değil.Kullananlar pek bir fayda görmüyor.Ben arı sütü-polen-bal karışımı kullandım.Aklında bulunsun.İnşallah güzel bir sonuç çıkar, dualarım seninle
Allahım bebek isteyen hic bir kadına dusuk yaşatma Yarabbim,ister 1 günlük embriyo olsun,ister bilmem kac aylık bebek,isterse yeni doğmuş,bide en acısı doğur büyüt canını ver genc yasta kaybet, allahım sen kimseye annelik hissini veripte sonrada yarıda kesme, egergercekten saglikladogacaksa,hayırlı evlat olacaksa bizle kalmasına izin ver..Rabbim bu uğurda bizi sinama kurbanın olayım,hepimize hakkımızda hayırlı olanı ve en önemlisi bu hayırlı olana sabırlı olma olgunluğunu ver....dualarım daima sizinle...
Bu gece ozelikle dualarım seninle,su an sana yogunlasicam,hamile duası kabul olursa yelkenay dualarım seninle...
Bu arada kimyasal gebelik oldu ve bu ay transfer tutmadı diyelim sormuşsunuz kendimden ornek veriden,takıntı yapmayacaksaniz eğer hemen devam edin ben ilkinden sonra hemen reglimin 2.gunu gittim ve nasip 5 ay sonraya oldu transfer ama her ay göbekten ordan burdab igneler ve estrofemler günde 5 defa bilmem ne ağladım zirladim ama şükür ki dondurulmuslarim vardı onlara sığındım onlar bana yakın zamanda devam etme gücü verdiler...
cnm tşkler cvbın için...karın şişliğinin transfere zararı varmı??doktoruma söyleyeyim mi durumu yarın kontrolüm var muhtemelen cuma ya opu olucak :18:
kızlar kan testimi aldım negatif beta hcg 2.39 ağlamadım bile, ece beni hamile yerine ilk negatif olarak işaretleyebilirsin...
kızlar sağolun her şey için ağladım ağladım ağladımmmmi ama şimdi iyiyim diyorum ki dondurulmuşlarla en erken ne zaman başlayabilirim, doktorum tekrar arayacaktı hala aramadı, var mı bir bilginiz, öpüyorum
sağolun kızlar desteğiniz için, doktorum ilaçları bırak cumaya kadar adet olmazsan bir daha test yap dedi(işin bu kısmı komik), ruhen hazır hissedersen 2.adetinde başlarız dedi o kadar destek oldu ki az kalsın ağlayacaktı canım doktorum, toparlanayım hemen başlayacağım tekrar...
insallah son negatifin olur bu.herseyin hayirlisi metanetli ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?