MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.899
- 133
- Konu Sahibi MutluHuzurluBereketli
-
Ayni biraya yazdığınız gibi soyleyin iste esinize de. Cok sivri dillisn yalniz kotu niyetli degilsin belki ama sivri dilinden dolayi dedigin seyler yanlis anlasilabiilir.Yukarida oldugu gibi.Universite zamnimda bir kiz vardi her iki lafindan biri laf sokmaydi ama karakteri oyleydi yani laf skmak istedigi icin degil ama bana acaip itici gelmeye baslamisti ve onu goruunce bir tuhaf oluyordum.Yani dil gerçekten cok önemli.Kelimelerinizi biraz yumusatmaya calisin.Ama bu arada kv de cok sinir bozucu.Sadece koyu bölümü okusanız yeter. Gerisi benim gereksiz anlatımlarım.
Aslında eşim söyleyene kadar farkında değildim. Bugün sinirliyken çevremdekilere söylediğim sözleri düşündüm ve hak verdim. dertlen tabi. Önce ağzımdan çıkanları anlatayım sonra sorumu sorayım. Günümüzden geçmişe doğru anlatacağım. Sinirli biriyim ama bir ayı geçkin aşırı sinir hali var. Tahliller temiz. Geçenlerde iki yaşına girecek kızıma kızdım uyumadığı için. .Defol demişim. Net değil ama demişimdir, beklerim kendimden. daha öncesinde yine aynı sebepten babana benzediğin için seni de, babanı da, babanın sülalesini de sevmiyorum dedim. üstünden aylar geçti ama yine unutamadığım birini daha paylaşayım. Eşim halı sahadan kolunu ve bacağını yaralayıp geldi. Müdahale ettim. Konuşuyorduk. Daha dikkatli olmasını, kendi sakatlayacak hareketlerden kendisini korumasını, altı üstü bir oyun olduğunu söyledim. benim yapım bu kaybetmemek için her şeyi yaparım, dedi. Geber o zaman, dedim. Ölümüne mi oynayacaksın manasında kullandım aslında ama öyle çıkmadı tabi. Sonra açıkladım. Kardeşime defol demişliğim var. G...zekalıyı çok kullanıyorum bu ara içimden. Sürekli küfür edesim var. Eşime karşı içimden taşan başa çıkamadığım bir öfke var. Geçenlerde oturup konuşalım dedi. Oturduk, öfkemi ve sebebini anlatacak kelimeleri bir araya getirip cümle kuramadım. Neleri konuşayım diye kendi kendime düşündüm. Ben eşime değil ailesine kızdığımı, onlara sustuğum için(kırıcı konuşabildiğim için eşim ne derlerse sus,dedi) hıncımı eşimden çıkardığımı fark ettim. Eşimin susturma sebebi kv söylediğim cümlelerden dolayı oğluna dert yanması. Şimdiye kadar söylediklerime gelirsek: Nişan makyajımı ve elbisemi beğenmediğini söylediğinde, ben beğendim, bu benim için yeterli dedim. Her geldiğinde perdelerimi yıkayıp ben işten geldikten sonra şöyle yoruldum böyle yoruldum demesi üzerine, eline sağlık ama yapma o zaman, zaten ben yıkıyorum dedim. Yatak odama girip elbise dolabımı kendi zevkine göre düzenlemiş, iç çamaşırlarıma kadar. Yine işten gelmişim, görünce kan beynime sıçradı. ona bir şey demedim önce, demeyecektim. Her şeyi yatağa döktüm, eski haline getiriyordum ki kapıda belirdi, ne yapıyorsun dedi. Burası benim mahremim, lütfen bir daha dokunma, Oğlunun tarafını yapacaksan yap, benim tarafa dokunma dedim. bozuldu, gitti yattı, tavrım için özür diledim hadi gel kafeye gidelim değişiklik olur dedim, gittik yedik içtik, döndük. En son köy yumurtası alıp gelmişim, eskileri öne yenileri arkaya koy demesi üzerine burası benim evim neyi nereye koyacağımı biliyorum dedim. Bu son nokta oldu sanırım eşim sus dedi. Kendi söylediklerini de anlatıyor mu acaba? Bana "elinin lezzeti yok, mutfağı bana bırak"dedi. Kendi evimde mutfağa girip sadece kendime hazırlık yapıyorum. Kv evinde süpüreyim derim vermez, git kendi odanızı yap, der. Eşime ne demiş: SEnin karın bize yardım etmiyor demiş. Geçen yaz söyledi ilk defa eşim. Anan yaptığım işi beğenip yaptırıyor mu acaba, dedim. Onlar laf sokabilir ama ben açıkça söyleyince suçlu oluyorum diye susmak zorundayım. Beni susturduğu için eşime çok öfkeliyim. yaz döneminde eşim ailesiyle tartıştı. Sebep biraz daha kalın demişler, eşim planımızı bozamayız demiş. (Bunları benim yanımda konuşmazlar. Bir de para mevzusunu) Başka bir olaya karşılık kv döndü bana " sen hep ortalığı karıştırıyorsun, elkızısın, duracağın yeri bil vs." saydı. Ben ne helallik aldım ne hoş çalın dedim giderken. DAha da göresim yoktu ama kışın geldiler. Son olaylar hep çocukla ilgili yaşandı ve sustum. İki defa komple memelerini açıp gel em dedi. Birinde yanındaydım tepki veremedim, diğerini gülerek oğluna anlatırken duydum. İnsanlar aileleri söz konusu olunca hassas oluyor elbet. Ben bu durumu, öfkemi eşime nasıl anlatayım? SAna değil onlara olan susmuşluğumu sana aktarıyorumu nasıl diyyim? İletişim kuramayışımızın sebebi benim aslında. Komple o aile bireylerine susmuş durumdayım, eşim dahil buna.
Ilk isim psikiyatriye gitmek aslinda. Devlette hic randevu vermiyorlar. Özele gitmeye de raziyim ama cocukla nasil gideyim? Bakiciya bos günümde bırakmak istedigimde tarla islerimiz basladi diyor. Esimin surekli disarida isi olur. Isi olmasa ben altini değiştiremem der vs. Ama diyecegim bu defa baksin gideyim degil mi? Madem eski beni istiyor bunu yapsin.Profesyonel destek almayı deneseniz? Öfke kontrol probleminiz var sanırım.. fazla tahammulsuzlesmissiniz.
Esim dediginizi diyor aslinda. Uslubuna saygina dikkat et, her şeyi söyleyebilirsin. Bunu degistiremiyorum. Ben müdürüme bile sinirli animda böyle çıkışabiliyorum. Olgun , tecrübeli addam, beni hee diyip gönderiyor. Sakinleşince müdürüm kusura bakma diye gidiyorum yanina. Su 10a kadar sayma olayı o an aklima gelmiyor. Ortam degistirince yatisiyorum ama evde onu uygulayamiyorum cunku tin tin pesimde geliyor kızım" anne nerdesin" diye bagiriyor birde :)) onceden'anne sinirli hadi sen oyuncaklarina git, sakinlesince sarilacagiz ' derdim. Simdi onu demeye bile vakit bulamiyorum.Ayni biraya yazdığınız gibi soyleyin iste esinize de. Cok sivri dillisn yalniz kotu niyetli degilsin belki ama sivri dilinden dolayi dedigin seyler yanlis anlasilabiilir.Yukarida oldugu gibi.Universite zamnimda bir kiz vardi her iki lafindan biri laf sokmaydi ama karakteri oyleydi yani laf skmak istedigi icin degil ama bana acaip itici gelmeye baslamisti ve onu goruunce bir tuhaf oluyordum.Yani dil gerçekten cok önemli.Kelimelerinizi biraz yumusatmaya calisin.Ama bu arada kv de cok sinir bozucu.
O nedenle size danışıyorum yaaBence bu yazdığın duygularını aynen eşine okutabilirsin.
Fakat bil ki dil yarası ağır oluyor. Çok can yakıyor.
Benzer duyguları yaşadığım bir dönemde eşime mektup yazmıştım.O nedenle size danışıyorum yaa
Yeterince kırıp döktüm, daha da kirip dökmeden nasil çözebilirim? Okutmak çok yaralar. Cümleleri toparlayıp yüz yüze konusmamız gerek. Biliyor musun? Birinde cümlelerimi toparlayıp içimdekileri net anlatamıyorum diye Allaha mektup yazmıştım:) icimden gecen her seyi bildiğini biliyordum ama yine de yazmistim:) Esim anlayamiyor bu halimi, anlatmaliyim ama nasil?
Şimdiye kadar söylediklerime gelirsek: Nişan makyajımı ve elbisemi beğenmediğini söylediğinde, ben beğendim, bu benim için yeterli dedim. Her geldiğinde perdelerimi yıkayıp ben işten geldikten sonra şöyle yoruldum böyle yoruldum demesi üzerine, eline sağlık ama yapma o zaman, zaten ben yıkıyorum dedim. Yatak odama girip elbise dolabımı kendi zevkine göre düzenlemiş, iç çamaşırlarıma kadar. Yine işten gelmişim, görünce kan beynime sıçradı. ona bir şey demedim önce, demeyecektim. Her şeyi yatağa döktüm, eski haline getiriyordum ki kapıda belirdi, ne yapıyorsun dedi. Burası benim mahremim, lütfen bir daha dokunma, Oğlunun tarafını yapacaksan yap, benim tarafa dokunma dedim. bozuldu, gitti yattı, tavrım için özür diledim hadi gel kafeye gidelim değişiklik olur dedim, gittik yedik içtik, döndük. En son köy yumurtası alıp gelmişim, eskileri öne yenileri arkaya koy demesi üzerine burası benim evim neyi nereye koyacağımı biliyorum dedim. Bu son nokta oldu sanırım eşim sus dedi.
Cok dikkat ediyordum aslinda ama bir anda cikiverdi ağzımdan. Son dediğini yapiyorum arada. Bu cocuklarda nasil bir his varsa o lafın uzerine babasiyla uyudu. Ne zaman ozur diledim, anne hasta ondan oyle dedi, iyilesince demeyecek dedim bana sarılmayan uyumayan cocuk geliyor sariliyor opuyor, anne iyilescek diyor. İyiyiz cok sukur kızımla bari arayi duzelttim. Arada bağırsam da kotu soz söylemiyorum en azindan hayir diyip kesiyorum.Ay hiç biri önemli değil. İstediğine istediğini de de. Çocuğuna söyleme öyle şeyler. Yetişkinler insanın sinir anında istemeden konuşabileceğini bilir, özür dilediğinde affeder belki ama minikler bunu ayırt edemez. Çocuğuna sinirlendiğinde git eşine laf say. :))
Ozrumu diledim, hadi sarilalim opelim barisalim dedim. Anne hasta ondan oyle dedi, iyilesince demeyecek dedim.Benzer duyguları yaşadığım bir dönemde eşime mektup yazmıştım.
Ona neler hissettiğini, nasıl üzüldüğünü, bu sorunu aşmak istediğini, ama başaramadığını, ne yapacağını, nasıl yapacağını bilmediğini yazabilirsin? Yardımına ihtiyacın olduğunu da tabii...
Varsa bir çözümü elinden tutup kaldırır seni ayağa, böylece ailesi nedeniyle eşine yönelttiğin öfken söner, sana desteğinden dolayı ona daha sevecen davranabilirsin belki...
Yavruna gelince... O masumun önünde diz çöküp özür dile... Ben seni kırdım, böyle kırıcı şeyler söylediğime pişmanım... Beni affeder misin... gibi...
O zaman kendisi de hasta olduğunda böyle tepkiler verebilir size...Ozrumu diledim, hadi sarilalim opelim barisalim dedim. Anne hasta ondan oyle dedi, iyilesince demeyecek dedim.
Annesi anlayışla karşılamadığı icin bana diyor, onu anliyorum normalde. Senede iki kere görüşüyoruz onda da kırgınlık olsun istemiyor ama hep çenemi tutan taraf ben olunca daha cok üzerime geldiğini dusunuyorum kv.nin. Kendimce soyle bir cozum buldum: esim ve kp olmadigi ortamda kv ile yalniz kalmamaya ozen gosteriyorum. O zaman diyor cunku diyecegini. Kp varken canim gelinim modunda. Kp sessizdir. Ilk zamanlar alttan alta omali bir seyler diyecek oldu " baba bana bir sey diyeceksen dosdogru soyle ben kendim imali konusmadigim icin imadan anlamam" dedim dogruca. O bu lafımın uzerine bir daha imali konusmadi. Kp cok fazla sey dememesinin her ay para göndermemizle de alakası olabilir. Ben ipleri koparmaya hazırdım ama onlar adım attı ben de samimi olmamak kaydıyla görüsüyorum.Yatak odanıza girip dolapları düzeltmek bahanesiyle karıştıran "minnoş" kayınvalidenizden özür dilemeniz bile gereksiz, onunla yaşadığınızı şeyler de haklısınız, eşinizde size sus da sus diyeceğine, annesine lafları konusunda usulünce uyarı yapsaydı.
Bozulan psikolojinizin kızınıza yansıması üzücü, o yüzden mutlaka destek alın. Eşinizde madem birşeylerin düzelmesini istiyor, ya sizi ailesiyle çok muhatap etmesin yada sus diye sizi bastırmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?