- 31 Ağustos 2017
- 421
- 324
- 18
- Konu Sahibi Becauseimhappy
-
Birde inanmıyorlar yahu. Ben neden yalan söyleyeyim gelip bir Adapazarı'na azıcık kısa etekle gezsinler aynısını yasasinlar görürler abartıyi, herkes mi baktı yahu demeyiHic sasirmadim, burda kim karismis herkes size mi bakmis bla bla diyenleri birde erzuruma davet ediyorum, kislik corapla diz alti etek bile giyemezsiniz
Çok teşekkür ederim .anlayabilen anlıyor ne guzel. Zihniyetlerini geçtim keşke okuduğunu bari anlayabilselerKonu sahibi "müslüman kafa"diye bir şey dememiş bile.Ayrıca belli ki sizin başınıza gelmiyor bu tarz şeyler.Benim başıma da gelmiyor ama her gün çok fazla şahit oluyorum.Ayıp ediyorsunuz..
Keşke 28 şubat sürecimizde cesaret dağları aşıp arkamızdan iğrenç laflar edilirkende sahnede birkaç insan görebilseydik.Yeni Türkiye !
Eskiden insanlar bu tip şeylere takılmazdı,hoşlanmasalar dahi dışarıya yansıtacak ve haddini aşacak şekilde yorumlar yapamazlardı. Simdi kahretsin ki cesaret dağları aştı.
Iğrenç derecede yobaz bir topluma dönüştük.
Ben de açık giyiniyorum bazen tacizci bazen kinayici bazen aşağılayıcı bakışlara maruz kalıyorum.
Giyabimda sirf giyimimden ötürü kötü düşünen kim varsa abv,net !
Siz bence ezberlerinizi bozup dış politikayı derinlemesine inceleyin ondan sonra ezberlediğiniz hurafe uydurma sözlerini çöpe mi atarsınız yoksa böyle görmeye devam mı edersiniz orası sizin bileceğiniz iş. En azından bugün Filistin niye bu hale geldi o çok herkesin dinine saygı duyan! Yahudiler neler yaptı bunu bari öğrenin de sonra hangi din hangi dine saygılı davranmış hangi dine mensup kişiler bundan faydalanmış siz karar verin... İki ülkenin dünden bugüne haritalarını incelemeniz yeterli! Haberleri bile izleseniz Yahudilerin Müslğmanlara yaptığı eziyeti anlamanız yeterli olacaktır ama at gözlüklerinizi bir kenara bırakmanız gerekir gerçekleri görebilmek için...
Bakin oyle bisey desem haklısınız ama benim söylediğim aynen şuBak canım belki iyi niyetli konu açmışsındır ama konu açarken yazdıklarını böyle hassas olan konularda gözden geçir. Mesele buraya gelmeye o kadar müsait ki, bunca insan bu yüzden karşı karşıya kaldı. Karşına çıkan adam tövbe dedi diye ya da eteğine karıştı diye Müslümanları üzecek ifadeler kullanmasan daha iyi olurdu bence. Çünkü o adamın zihniyetiyle alakalı. Müslüman olsa zaten ne seni kırardı, ne kötü söz ağzından çıkardı... Neyse bundan sonra sen de ağzının payını ver ki kimse birşey diyemesin giyimine kuşamına. Doğru olan kimsenin kimseye karışmaması zaten...
Bende cevaplamaya:)Ya bi yavaş ya okumaya yetişemiyorum. Hayret bi şeysiniz.
Ya ofişim bana hakkaten rastlamıyor bunlar. Etrafımda herkes açığından kapalısına istediğini giyiyor, ama hiç duymadım.Valla iyi cesaret giymissin, ben kot giyiyorum diye “laik kapali” lafi yerken mini etek pihiiiiicaninin istedigini catir catir giy, sana parmak sallayanlara da tukur gec
Bundan seneler oncede basortululerin saclarndan surukleniyordu, devlet dairelerine giremiyorlardi sokakta adamin durdurup size laf demesi neki bunlarn yaninda yakapaca atiliyordu insanlar okullarndan .. oyuzden acigi sorgulamakta kapaliyi sorgulamakta sikinti burada biayni denklem uzerinde olmak lazim. Acigin giyimine laf soyleyince gerikafali kapaliya soyleyince ilerii goruslu zihniyetten oluyor bunlar. Herkes yasama saygi duymali
ıyyyy iğrenç ya, inanamıyorum.Giyen değil bakan suçludur
Biride ben türbanlı kadını çekici buluyorum der ve bakar sulanır laf atar bu o kadını değil bakanı suçlu uymsuz kuralsız yapar
Biride çıkar böyle bir açıklama yapar
"Şimdi, bir bakıyorsun uzun saçlı, sakalı da yok. Şimdi yakınına gelene kadar onu kadın zannedersin. Allah muhafaza bir sürü düşünceye de girersin. Ne gerek var insanları meşgul ediyorsun"
Keşke 28 şubat sürecimizde cesaret dağları aşıp arkamızdan iğrenç laflar edilirkende sahnede birkaç insan görebilseydik.
Gıyabımda sırf kapalılığımdan ötürü beni suçlayan ve haklarımı alan o zihniyetinde abv,net.
Umarım orta yolu bulmaya çalışırken kin dolu laflar söylemeyiz.
Hiçbir ülkede hiçbir kültürde ve hatta islam dışı hiçbir dinde kafana göre takılmak yoktur, herşeyin yeri ve zamanı vardır! Zaman doğru olabilir sizce ama yeri değilmiş, eğer siz bulunduğunuz ortamlara ayak uydurursanız oradaki insanlarda size saygı gösterir, müslümanlarda!Yaz ayindayiz, hava bilmem kaç derece ve ben etek giymek istiyorum kime ne ? Kaldı ki büyükşehir .
Kim diyor toprak sattığını? Topraklarında yer verdiler sonra kendi topraklarından oldular. Tarihi de fesli delilerden öğrendiğimiz yok! Filistin’e İsrailliler alınmıyor demişsiniz pardon da daha geçen sene küçük bir çocuk alıkoyuldu İsrail askerleri tarafından Filistin sokaklarında. Çocuk bakın çocuk! 9 yaşlarında... Evinin önünde oyun oynarken alıkoyuldu. Haber yalan demeyin sakın yabancı kaynaklar da her gün yalan haber geçecek değil herhalde. Bunun gibi pek çok örnek var. Tabi görmek istemeyene çarpıtsana ne deseniz boş...hanımefendi ben mi dedim filistinli'lere gidin toprak satın diye?
tarihi fesli delilerden, havuzcu tiplerden öğrenen zevatlar bize tarih dersi vermeye kalkıyor.
ve size söyleyeyim bugün israil'e filistinliler rahatça girip çıkarken tam tersi filistin'de pek çok yere israil'liler alınmıyor. sonra hoşgörü dersin adına tabii..
sizin bilgi aldığınız saçma yerlerdeki gibi hayatın dinamikleri.
o eziyet dediklerinizin de pek çoğu mizansen. bunun pek çok kanıtı var. şu meşhur beyaz kasklılar bile yalan çıktı.
Birinin hatasını anlatırken hatalı duruma düşmeyinSanane yahu git kendi karını kızını diZginle. Böyleleri dışardakilere verir vaazi kendi kızlarının yemediği halt kalmaz onun bunun kucağında gezer. Hepsi Nefret edilesi.
Yavaş gelin... seviyenize dikkat edin....28 şubat'tan en karlı çıkanlar da yine dinciler oldu ne suçlaması ne hakkı?
dün mağduruğum diye ağlayanlar bugün o günlerden daha fazla zulmeder oldu. bu iş böyle olsaydı polonya'nın almanya'ya savaş açması lazımdı. onların yaşadığının yanında sizinki ne ki?
ama yapmadılar ve barışı seçtiler.
örnek alın.
Kim diyor toprak sattığını? Topraklarında yer verdiler sonra kendi topraklarından oldular. Tarihi de fesli delilerden öğrendiğimiz yok! Filistin’e İsrailliler alınmıyor demişsiniz pardon da daha geçen sene küçük bir çocuk alıkoyuldu İsrail askerleri tarafından Filistin sokaklarında. Çocuk bakın çocuk! 9 yaşlarında... Evinin önünde oyun oynarken alıkoyuldu. Haber yalan demeyin sakın yabancı kaynaklar da her gün yalan haber geçecek değil herhalde. Bunun gibi pek çok örnek var. Tabi görmek istemeyene çarpıtsana ne deseniz boş...
Yavaş gelin... seviyenize dikkat edin....
Mağdurum diye ağlamadık, mağdur edildiğimiz için ağladık.
“Karlı” çıkmışız ya, bana bi karımı anlatırmısınız?
Ve kimseye zulmetmedim zulmü gördüm.
Hatta ve hatta sizin şu yazdığınız bile o zamanlardan kalma bi zulm örneği..
Hem ne Almanya’sı en Polonya’sı... sapla samanı birbirine karıştırmayın. Biz aynı ülkenin vatandaşlarıyız.
Birinin hatasını anlatırken hatalı duruma düşmeyin
Hemcinsiniz için onun bunun kucağı tabiri hiç hoş değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?