ah eden eski sevgili

mutlaka öğrenmiştir ama kardeşimden bi özür bi pişmanlık duymak görmek istemese kardeşimin sayfasına girip paylaşır mıydı?

Kendimi o kızın yerine koyuyorum; hakkımı helal etmezdim, içimi biraz olsun rahatlatacak tek şey o kişinin yaptığının yanına kalmaması olurdu. Karşıma geçip helallik isteseydi bir kez daha tiksinirdim ondan, "pişkin pişkin bir de karşıma geçip utanmadan helallik istiyor" diye. Bir kez daha üzülürdüm.

Çabanızı anlıyorum, kızın hakkını helal etmesi sizi tabii ki çok rahatlatır. Ama herşeyden önce kızın o olduğundan emin değilsiniz. O olduğunu farzetsek bile en fazla bir pişmanlık görmek istiyor olabilir. Yani "benden özür dilesin, helalleşelim." gibi bir düşüncesi yoktur. Kaldı ki evlendiyse ve kardeşiniz bir şekilde iletişim kurarsa bu kız için tehlikeli bile olabilir. Kardeşiniz ona mesaj gönderip helallik istedi diyelim ve kızın eşi de bunu gördü, o zaman ne olur dersiniz? Ya kıza bir kez daha zararı dokunursa? Helallik istemek için kızı bir kez daha tehlikeye atmayı göze almak o kızı ortada bırakmak kadar zalimce geliyor bana. Belki bu korktuklarımın hiçbiri olmaz ama ben olsam yine de geçmişi geçmişte bırakırdım, zira öyle ya da böyle telafisi yok.

canım inan olayı ilk öğrendiğimden beri düşüncem bu..seni üzmek istemem ama kardeşim tepetaklak değil kendi çapında mutlu biz onun için üzülüyoruz evlenemedi çocuğu yok diye . ben bu durumu aldığı ah a bağlıyorum ama o bu durumu takmadığı için daha bunların iyi günleri olduğunu ve bu ah ın daha acı bi şekilde çıkacağını düşünüyorum.

senin soruna gelecek olursak gerçekten herşey toz pembe bile olsa bu ah ın bu dünya da ya da öbür dünya da çıkacağını düşünüp huzursuz olurdum

teşekkür ederim cevabın için, en mantıklısı bu olacak galiba

Son kez yazıcam çünkü pc yi parçalıcam okumaya devam ettikçe.
Demek kendi çapında "mutlu" kardeşiniz??
Çünkü kardeşiniz bir Ş......ZZZ.
Yatın kalkın dua edin evlenemesin diye,neden mi??
İlahi adalet denen bişey var.
Kardeşiniz olacak Ş...ZZ. Evlenip birde kızı olursa üzülürüm,neden mi? Bi düşünün.
Haa kesin "bakire" birini ister evlenirken de değil mi??
El sürülmemiş namnamuslu bir kızcağız alır kendine!

Şu anlattıklarınızdan ben kardeşinizin pişmanlık hissettiğini düşünmüyorum. Eğer birazcık pişmanlık hissetseydi daha doğrusu hata yaptığını düşünseydi sizin dediğiniz gibi mutlu bir şekilde hayatına devam edemezdi, vicdanı rahat olmazdı. ( Beni onun mutluluğu neden üzsün ben kendi mutsuzluğuma yanıyorum gözümde değil hiç kimse).
Ortada bir ah olduğunu düşündüğünüz halde kardeşiniz için üzülüyor olmanızda tuhaf hemde bir yuva kuramadığı için. Siz kendi cevabınızı vermişsiniz zaten herşey toz pembe bile olsa bu ah ın bu dünya da ya da öbür dünya da çıkacağını düşünüp huzursuz olurdum[/QUOTE]. Kendinden değilse bile çocuklarından çıkar, sizden bile çıkar o zaman.

canım anlayamadım ne demek istediğini, karşılık olarak verebileceğiniz derken? böyle birşey mi teklif etmek gerekir? ne istese veririm karşılığı olamaz tabii ama

Yani ben olayı bencilce buluyorum. Ne isteyebilir ki senden o sadece bir tabirdi. Sen helallik aldın kurtuldun diyelim vicdan azabından kendini rahatlattın. Peki o kızın yaşadıklarını nasıl telafi edeceksiniz demek istedim. Kaldı ki kız yeni bir hayata başlamış bence. Hayatına yeniden girip rahatsızlık vermeyin.

durum daha da vahımlestı o zaman... pekı bır de su kafama takıldı sız ırtıbat kurdugunuz da kızın sımdıkı esı veya sözlüsü neyse, sevgılısı,, sahıt olursa bu konusulanlar ne derse kıza ozaman ne olacak??

True

Fikirlerime tercüman olmuşsun..

Umarım kardeşin evlenemez..

Velev ki evlendi..

Umarım çocuk sahibi olamaz..

Ve umarım evlendiği kadın ona dunyanın kaç bucak olduğunu yaşatarak göstersin.

O kızın yerinde değilim ama konu deşildikçe gerildim açıkçası..Gerçekler bir bir gün yüzüne çıkıyor çünkü..Kardeşin evlenemiyor diye üzülmeyin böyle bir ş.....zaten evlenmesin !

Ben bile bu kadar etkilenip şunları yazabildiysem o kızı düşünemiyorum..Bu konuya kaçıncı mesajım onu bile bilmiyorum..O kadar sinirliyim.

Son düzenleme:

Tabi ki bakire isteyecek o onun en doğal hakkı
Böyle zihniyetli erkeklerin bi tarafını kesip eline vermek lazım.
bi de helallikten bahsediyorsunuz neyin helalliği, ne helalliği ya dalga mı geçiyorsunuz konu sahibi arkadaş?

İnşallah kardeşinizden o kızın ahı söke söke çıkar.
İnşalllah kardeşiniz "kendi çapında!" bile mutlu olamaz.

. Kendinden değilse bile çocuklarından çıkar, sizden bile çıkar o zaman.[/QUOTE]

canım lütfen yanlış anlama tabi ki başkasının mutluluğu seni mutlu etmez ben de bi kadın olarak empati yapıyorum aynı terbiyesizliği yapmış bi adamın çok kötü olmadığını görmek istemezdim, süründüğünü bunun yanına kalmadığını görmek isterdim ki zaten eninde sonunda olacak olan da bu..burda yazan herkese katılıyorum kesinlikle savunduğum bi durum yok aynı şey bnm de başıma gelebilirdi..ama bu kardeş sonuçta atamam ki.

Ne helalligi yaa yaptıgnı telafi etmedkten snra helallik alsa nolr ki bn olsam asla etmem zaten etse bile yinede o günahı ödemek zorunda helalleşmeyle bitmio malesef bu işler

haklısınız bu konuda şöyle düşündüm şifresi vs eşinde olsa heralde cesaret edemezdi kardeşimin sayfasından paylaşım yapmaya

Umut verip güven aşılayıp da yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin. Hz. Muhammed (s.a.v.)
Başka da bişey demiyorum.

Arkadaşım sana katılmakla beraber şunu eklemek istiyorum hiçbir konuya bukadar sinirlenmemistim.sizde uzuluyorsunuz konu acmissinizda 5-6yil önce neden birşeyler yapmadınız kız ortada kalırken? Ozaman ki tepkisizliginizi şimdide gosterinve kizi lütfen rahat bırakın...

haklısınız bu konuda şöyle düşündüm şifresi vs eşinde olsa heralde cesaret edemezdi kardeşimin sayfasından paylaşım yapmaya

varsayım ama sonucta bu rıskı almaya deger mı ,,, ınternetten pek anlamam ama yanlıslıkla olamaz mı bu paylasım veya sana ragmen ben de mutluyum demek ıstemıstır, ve ya gercekten hıc bır anlamı yoktur......

gerçekten şok oldum.
demek ki Allah vermeyince vermiyor.

ah vicdan! sen ne güzel şeysin!
girmediğin kalp demek böyle oluyor.

Allah düşmanımı bile böylelerinden korusun..

ha bu arada. kardeşinizi evlendirmeye kalkışıp başka birinin günahına girmeyin..

canım kardeşim için yazdıklarınızda haklısınız ama kimsenin içini bilemezsiniz, yeri geliyor kardeşimizi bakkala gönderemiyoruz ikna edip, ben de bu konuda ikna edemedim

[/B]. Kendinden değilse bile çocuklarından çıkar, sizden bile çıkar o zaman.

canım lütfen yanlış anlama tabi ki başkasının mutluluğu seni mutlu etmez ben de bi kadın olarak empati yapıyorum aynı terbiyesizliği yapmış bi adamın çok kötü olmadığını görmek istemezdim, süründüğünü bunun yanına kalmadığını görmek isterdim ki zaten eninde sonunda olacak olan da bu..burda yazan herkese katılıyorum kesinlikle savunduğum bi durum yok aynı şey bnm de başıma gelebilirdi..ama bu kardeş sonuçta atamam ki.[/QUOTE]

Siz zaten yıllar önce karşısında değil arkasında durarak kanıtlamışsınız çok kıymetli kardeşinizi atamayacağınızı (!).
ne dememi bekliyorsunuz ki.

Kız helal etti diyelim .. ettiği zaman biticekmi olay kapancakmı o kızın yaraları ?
ya kardeşin helalliği aldım diye vicdanı rahat edicekmi ?
taşıyabilecekmi bu vebali ömrü boyunca ?
kardeşine ne olur bilemem ama..

o kıza Allah sabırlar versin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…