Aile arasında tartışma. Siz olsanız ne yapardınız?

Dediğiniz gibi konuşarak anlaşabiliyor olsaydık eşim kesinlikle araya girmezdi. Ama ablam konuşmaktan ziyade olayı kavgaya çevirir, her zaman böyleydi. Keşke düşünse ve yaptığı terbiyesizliği farketse ama o hep haklı görür kendini. Eşimin bu tepkisinden dolayı en azından bir daha bu kadar ileri gidemez diye düşünüyorum.

Sizde ne şanslısınız ki eşiniz size destek. Benim durumumu çok iyi anlarsınız. Dediğiniz gibi mesafe koydum ve anlayana kadar ki hiç sanmıyorum ama görüşmeyi düşünmüyorum. Bir çok şey yaşadık bu zamana kadar eskiden olsa üzülürdüm ama şimdi konuşmamak bana huzur veriyor. Kardeşler arasında böyle şeyler keşke yaşanmasa ama tek taraflı çabayla mutluluk olmuyor maalesef.

Evet gerçekten kırılmış bende buna şaşırıyorum bir insan kendi yaptıklarını nasıl unutabilir ki. Yani sanki eşim ona durduk yere konuşmuş gibi kırılabilmiş. Ki insan gibi konuşsaydı eşim yine karışmazdı ama öyle bağırıp çağırmasına tahammül edemedi haklı olarak. Eşim çok sabırlıdır özür dilemezse kesinlikle gidip konuşmaz. Ablamın da geleceğini sanmıyorum ki belki böylesi daha hayırlıdır. Bende onu kesinlikle zorlamam bu konuda ne karar vermek isterse saygı duyarım

Tepki vermese,tepki vermedi olur. Verse neden verdi,haklimi olur.
Sizi savunması nekdar guzel, neden memnun değilsiniz ki.
Beni savunmasından tabi ki memnunum sadece ablam eşimin ona tepki vermesine kırılmış yani ben onun kırılacak bir sebebi olduğunu düşünmüyordum ama acaba görmediğim bir şey mi var diye fikir almak için konu açtım.

eşin biblo gibi dursa eşin olmazdı o pek muhterem ablanızla görüşmeyiverin bir zahmet.

Eşine helal olsun iyi yapmış ablanda haddini bilseymiş

eşin biblo gibi dursa eşin olmazdı o pek muhterem ablanızla görüşmeyiverin bir zahmet.
Hatasını anlar mı anlamaz mı bilemem ama aynı şekilde görüşmeyi düşünmüyorum artık. Kardeşlik kardeşine destek olmak açığını kapatmaktır yerine göre. Ama maalesef ablam açığı kapatmayı bırakın açık arar laf söylesin diye. Herkesin içinde de çekinmeden yapar bunu. Artık ona bu fırsatı vermeyeceğim

Benim eşimde aynı tepkiyi verirdi. Bence olması gereken de bu. Haksız olursunuz ablanız kızar bunda karismayabilir ama durup dururken gelip kudur hakaret ediyorsa eşinin tepkisini hakli bulurum.

Senin zaten alttan aldığını bildiği için bilinçli davranamıyor.

Benim eşim de buna benzer durumlarda araya giriyor çünkü biri bana bağırıp sözel saldırınca bile tutulup kalıyorum.Bence eşiniz yanlış bişey yapmamış.Abla kardeş arasına girmek değil bu durum.Abla dediğin insana eşinin yanında bağırıp küfürler etmez.

Senin ablan seni kiskaniyor canim sakin ablana yuz verme,kendini ezme. Çatır catir ver cevabini.. esinin yaninda olduğunu bilirse sana karsi savunmasız olur. Yuz verme sakın

Benim eşim de olsa araya girerdi ve bence doğrusu budur.
İnsan sevdiğine kıyamıyor.
Sen sessiz kalırsın da yanındaki insan dayanamaz.
Her konuda ilk yorumunuz ve yorumlarınızın aşırı mantıklı olması çok iyi bir yorumcusunuz
Harikasınız demek için yazdım
İyi bakın kendinize

Bende genel olarak kavga etmeyi hiç sevmem ama o sırada ablamın yaptığı saygısızlığa aynı şekilde tepki verseydim eşim akşamı dahi beklemez direk orada müdahale ederdi. Ben olsam bende aynı şekilde davranırdım sanırım. Ablam bu yaşına kadar öğrenemedi ama

Dediginiz gibi tek tarafla yurumuyor. Ben de benim ablam boyle sanirdim ama burda bi kac kisi daha gordum. Bence bunlar cocukkuk doneminde kardesler arasi iletisimj saglayamayan ebeveynlerden kaynaklaniyor. Buyuklerde kiskanclik olusuyor ve bitmiyor.
Simdi ordan burdan bi suru laf duycaksiniz. Dicek ki "kardesler arasinda olur boyle seyler buyutmeye ne gerek var amma kinciymissin" Olmayinca biraz cirkeflescek. Yine olmayinca aglicak affetceksiniz. Yine aynisini yapcak. Bu sefer benim yaptigimi yapin. Seni mahkemeyw vercem diyin. Sonra yine yapacak. Oyle oyle size saygi duymasi gerektigini ogrenecek. Yapacak bisey yok. Kimse kimseye kufur hakaret psikolojik siddet uygulayamaz. Kocalarin eslerine yaptiklari siddetten hic bir farki olmuyor bu durumun. Kendi mutlulugunuzu dusunun. Onun mutsuz olmasini tabiki istemeyiz ama boyle davranis sergileyen biri icin once kendiniz. Sobra esiniz de illallah edince ah vah edersiniz . O zaman da en fazla bi sarilir yine hakaret kufre dwvam eder ablaniz.
Sizi cok iyi anliyorum asla vicdan yapmayin .

Ben artık önemsemiyorum herkes belli bir yaşa gelmii ve kimsenin hatasını örtpas etmek zorunda değilim diyorım kendime sizde öyle yapın. Karşınızda ki ne olursa olsun el oğlu en azından ona karşı sizi mahçup etmemeli. Toleransında bir sınırı olmalı.

"Kardeşler arasina girilmemeli" kismi küçük tartişmalar için geçerli olabilir,olmalidir da.
Ama iş hakaret,üzerine yürüme,hatta bir adim sonrasi fiziksel şiddet ise elbette karişacak.
Ne yani kardeşine vurduğunda" banane canim,onlar kardeş,savunsun kendini" mi denilecek ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…