- 24 Temmuz 2016
- 658
- 1.519
- 63
- Konu Sahibi Sevgiliplath
-
Dediğiniz gibi konuşarak anlaşabiliyor olsaydık eşim kesinlikle araya girmezdi. Ama ablam konuşmaktan ziyade olayı kavgaya çevirir, her zaman böyleydi. Keşke düşünse ve yaptığı terbiyesizliği farketse ama o hep haklı görür kendini. Eşimin bu tepkisinden dolayı en azından bir daha bu kadar ileri gidemez diye düşünüyorum.Ablanıza saygısızlık etmek istemem ama sanki bir abladan değil de ergenlik cağındaki çocuğunuzdan bahsediyormussunuz gibi. Eşinizin sizi ailesi esi olarak görüp laf ettirmemesi takdir edilecek bir hareket. Ablanız böyle insanların üstüne yürüyerek tartışan laftan anlamaz biri olmasa belki abla kardeş arasına girmeyeyim derdi ama ablanız alttan alındıkça meydani boş bulmuş esiniz en iyisini yapıyor.
Benim de sizin gini bir ablam var ve sukur ki sizin gibi bir esim. ama ben daha onceden ayar verdim bence siz de mesafe koyun hayatiniza bu denli etki etmeye hakki yok. O arkadasi soyle demis boyle demis. bunlar da palavra. kimbilir neyi nasil anlatti arkadasina.
Esinin yaninda ya da degil kufur etmek hakarwt etmek nedir ya. Siz yapin bakalim noluyor. Yok siz yapinca kesin buyuk mesele olur dunya yikilir. Bence esinjzden evvel zaten kendinize olan sayginizdan oturu ablaniza ayar vermelisiniz. Ben evlendikten sonra bana ettigi hakaretlerden dolayi (cok agir) kufurlerden dolayi ona hic cevap vermeyip seni mahkemeye vericem dedim. Sen siniri fazla astin haddini bilceksin dedim. Sonra bi sekilde bagini koparmadi ozledi aradi ve tabiki ben mahkemeye falan vermedim ama gorusmeyi dusunmuyordum uzun sure. Ama gorustum. Yine olsa yine ayni sekilde uyaririm en kotu gorusmem. Evlenmisim yuva kurmusum huzurumu ariyorum. Ne hakki var gelip huzurumj bozmaya bana cocukmuaum gibi hemde kocamin yaninda hakret etmeye kufur etmeye. Yok yani. Bence dur demelisinjz
Birde kırılmış mı yani ablaniz ? İnsan evli barkli kocaman kardeşinin üzerine yürüyüp hakaretler eder mi.. yanlış anlamayın ablanizi şımartmişsiniz ailecek siz alttan aldıkça o meydanı boş bulmuş gibi geldi.. eşinizi birşey için zorlamayın derim ablaniz özür dilemeli şu an
Beni savunmasından tabi ki memnunum sadece ablam eşimin ona tepki vermesine kırılmış yani ben onun kırılacak bir sebebi olduğunu düşünmüyordum ama acaba görmediğim bir şey mi var diye fikir almak için konu açtım.Tepki vermese,tepki vermedi olur. Verse neden verdi,haklimi olur.
Sizi savunması nekdar guzel, neden memnun değilsiniz ki.
eşin biblo gibi dursa eşin olmazdı o pek muhterem ablanızla görüşmeyiverin bir zahmet.Öncelikle merhaba, geçen hafta hiç yaşanmasını istemediğim bir durum oldu. Düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım. Farklı fikirlere ihtiyacım var. Çok kısa anlatmaya çalışayım.
2 buçuk ay önce 2. evliliğimi yaptım. Çok güzel giden bir evliliğim var. Eşim değer veren, her zaman sevdiğini hissetiren biri. Tabiri caizse gözümün içine bakıyor beni üzmemek için.
Diğer tarafta da ablam var. Ablam normalde hoş sohbet, eğlenceli biridir. Ama bunun yanında sinirlendiği zaman aşırı asabi, kırıcı olur. Yani söyledikleri sözlere dayanmak biraz zor. Karşısındakini nereden vuracağını çok iyi bilir. Biz, kendi eşi de dahil genelde alttan alırız. Burada bizde de hata var tabi. Ama inanın ona cevap verip olayı uzatmamak için kestirip atıyorum çünkü çok sıkıldım ona laf anlatmaktan. Anlamıyor çünkü hep en iyiyi en doğruyu o bilir. Böyle bir insana ne anlatabilirsiniz ki.
Çok uzatmadan konuya geçeyim. Daha öncesinde eşimin yanında şakayla karışık bir kaç kez bana laf söylemişliği vardı eşimde beni savununca bu da karısına hiç laf ettirmiyor demişti. Yani eşimin tepkisini biliyor. Geçen hafta bir olay sonrası eşim ve bir ortak arkadaşımızın yanında üzerime yürüyüp, bağırıp küfretti. Hakaretlerde cabası. Ben olay büyümesin diye sesimi çıkarmadım. Bu bağırdı çağırdı gitti akşam geldi. Konuşalım dedi. Bende seninle konuşacak bir şeyim yok sen ancak kalp kırarsın dedim. O sırada eşim o anı bekliyormuş sanırım. Benim eşime o şekilde bağıramazsın, ben buna izin vermem. Kimse bağıramaz kendi annem babam dahil dedi. Varsa bir problemin konuşursun bağırıp çağıramazsın öyle dedi. Tabi ablam da sen karışamazsın bağırırım diye inatlaştı derken konuyu bir şekilde kapatıp çıktık biz. O günden beri de konuşmuyoruz. Ama iş dolayısıyla aynı yerdeyiz o yüzden bu durum benim çok canımı sıkıyor.
Yani eşimin araya girmesi doğru mu sizce? Ablam o gün orada olan ortak arkadaşımıza söylemiş, eşimin yanında hakaret etmesine rağmen eşim karışmamalıymış, eşime çok kırılmış falan yani siz olsanız ne yapardınız? Ya da eşiniz böyle bir tepki verse ne düşünürdünüz. Lütfen biraz fikir verin. Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle merhaba, geçen hafta hiç yaşanmasını istemediğim bir durum oldu. Düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım. Farklı fikirlere ihtiyacım var. Çok kısa anlatmaya çalışayım.
2 buçuk ay önce 2. evliliğimi yaptım. Çok güzel giden bir evliliğim var. Eşim değer veren, her zaman sevdiğini hissetiren biri. Tabiri caizse gözümün içine bakıyor beni üzmemek için.
Diğer tarafta da ablam var. Ablam normalde hoş sohbet, eğlenceli biridir. Ama bunun yanında sinirlendiği zaman aşırı asabi, kırıcı olur. Yani söyledikleri sözlere dayanmak biraz zor. Karşısındakini nereden vuracağını çok iyi bilir. Biz, kendi eşi de dahil genelde alttan alırız. Burada bizde de hata var tabi. Ama inanın ona cevap verip olayı uzatmamak için kestirip atıyorum çünkü çok sıkıldım ona laf anlatmaktan. Anlamıyor çünkü hep en iyiyi en doğruyu o bilir. Böyle bir insana ne anlatabilirsiniz ki.
Çok uzatmadan konuya geçeyim. Daha öncesinde eşimin yanında şakayla karışık bir kaç kez bana laf söylemişliği vardı eşimde beni savununca bu da karısına hiç laf ettirmiyor demişti. Yani eşimin tepkisini biliyor. Geçen hafta bir olay sonrası eşim ve bir ortak arkadaşımızın yanında üzerime yürüyüp, bağırıp küfretti. Hakaretlerde cabası. Ben olay büyümesin diye sesimi çıkarmadım. Bu bağırdı çağırdı gitti akşam geldi. Konuşalım dedi. Bende seninle konuşacak bir şeyim yok sen ancak kalp kırarsın dedim. O sırada eşim o anı bekliyormuş sanırım. Benim eşime o şekilde bağıramazsın, ben buna izin vermem. Kimse bağıramaz kendi annem babam dahil dedi. Varsa bir problemin konuşursun bağırıp çağıramazsın öyle dedi. Tabi ablam da sen karışamazsın bağırırım diye inatlaştı derken konuyu bir şekilde kapatıp çıktık biz. O günden beri de konuşmuyoruz. Ama iş dolayısıyla aynı yerdeyiz o yüzden bu durum benim çok canımı sıkıyor.
Yani eşimin araya girmesi doğru mu sizce? Ablam o gün orada olan ortak arkadaşımıza söylemiş, eşimin yanında hakaret etmesine rağmen eşim karışmamalıymış, eşime çok kırılmış falan yani siz olsanız ne yapardınız? Ya da eşiniz böyle bir tepki verse ne düşünürdünüz. Lütfen biraz fikir verin. Şimdiden teşekkür ederim.
Bundan sonra bilir umarım. Ama uzun bir süre görüşmeyi düşünmüyorum artıkEşine helal olsun iyi yapmış ablanda haddini bilseymiş
Hatasını anlar mı anlamaz mı bilemem ama aynı şekilde görüşmeyi düşünmüyorum artık. Kardeşlik kardeşine destek olmak açığını kapatmaktır yerine göre. Ama maalesef ablam açığı kapatmayı bırakın açık arar laf söylesin diye. Herkesin içinde de çekinmeden yapar bunu. Artık ona bu fırsatı vermeyeceğimeşin biblo gibi dursa eşin olmazdı o pek muhterem ablanızla görüşmeyiverin bir zahmet.
Senin ablan seni kiskaniyor canim sakin ablana yuz verme,kendini ezme. Çatır catir ver cevabini.. esinin yaninda olduğunu bilirse sana karsi savunmasız olur. Yuz verme sakınBeni savunmasından tabi ki memnunum sadece ablam eşimin ona tepki vermesine kırılmış yani ben onun kırılacak bir sebebi olduğunu düşünmüyordum ama acaba görmediğim bir şey mi var diye fikir almak için konu açtım.
Her konuda ilk yorumunuz ve yorumlarınızın aşırı mantıklı olması çok iyi bir yorumcusunuzBenim eşim de olsa araya girerdi ve bence doğrusu budur.
İnsan sevdiğine kıyamıyor.
Sen sessiz kalırsın da yanındaki insan dayanamaz.
Teşekkür ederim,eksik olmayın.Her konuda ilk yorumunuz ve yorumlarınızın aşırı mantıklı olması çok iyi bir yorumcusunuz
Harikasınız demek için yazdım
İyi bakın kendinize
Bende genel olarak kavga etmeyi hiç sevmem ama o sırada ablamın yaptığı saygısızlığa aynı şekilde tepki verseydim eşim akşamı dahi beklemez direk orada müdahale ederdi. Ben olsam bende aynı şekilde davranırdım sanırım. Ablam bu yaşına kadar öğrenemedi amaBenim eşim de buna benzer durumlarda araya giriyor çünkü biri bana bağırıp sözel saldırınca bile tutulup kalıyorum.Bence eşiniz yanlış bişey yapmamış.Abla kardeş arasına girmek değil bu durum.Abla dediğin insana eşinin yanında bağırıp küfürler etmez.
Dediginiz gibi tek tarafla yurumuyor. Ben de benim ablam boyle sanirdim ama burda bi kac kisi daha gordum. Bence bunlar cocukkuk doneminde kardesler arasi iletisimj saglayamayan ebeveynlerden kaynaklaniyor. Buyuklerde kiskanclik olusuyor ve bitmiyor.Sizde ne şanslısınız ki eşiniz size destek. Benim durumumu çok iyi anlarsınız. Dediğiniz gibi mesafe koydum ve anlayana kadar ki hiç sanmıyorum ama görüşmeyi düşünmüyorum. Bir çok şey yaşadık bu zamana kadar eskiden olsa üzülürdüm ama şimdi konuşmamak bana huzur veriyor. Kardeşler arasında böyle şeyler keşke yaşanmasa ama tek taraflı çabayla mutluluk olmuyor maalesef.
Çok zor bir durum gerçekten. Kendimi kötü hissediyorum ama bu olay olmasa ileride yine başka bir olay olacaktı belki daha büyüğü olacaktı çünkü ablam gerçekten çok asabi, dilinin kemiği olmayan, çabuk sinirlenen biri. Belki de böylesi hayırlısı oldu artık böyle düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?