- 30 Aralık 2015
- 4.837
- 11.561
- 208
- 31
- Konu Sahibi Sevgiliplath
-
Ablaniz halt etmiş eşinizin karışmasını istemiyorsa size olan tepkisini basbasa iken göstermesi gerekirdi eşinizin arkadaşınızın yanında değil bakale karışmış diye kızmış adam karışıp eşini savunmasa da sevmiyor herhalde hiç savunmuyor derlerÖncelikle merhaba, geçen hafta hiç yaşanmasını istemediğim bir durum oldu. Düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım. Farklı fikirlere ihtiyacım var. Çok kısa anlatmaya çalışayım.
2 buçuk ay önce 2. evliliğimi yaptım. Çok güzel giden bir evliliğim var. Eşim değer veren, her zaman sevdiğini hissetiren biri. Tabiri caizse gözümün içine bakıyor beni üzmemek için.
Diğer tarafta da ablam var. Ablam normalde hoş sohbet, eğlenceli biridir. Ama bunun yanında sinirlendiği zaman aşırı asabi, kırıcı olur. Yani söyledikleri sözlere dayanmak biraz zor. Karşısındakini nereden vuracağını çok iyi bilir. Biz, kendi eşi de dahil genelde alttan alırız. Burada bizde de hata var tabi. Ama inanın ona cevap verip olayı uzatmamak için kestirip atıyorum çünkü çok sıkıldım ona laf anlatmaktan. Anlamıyor çünkü hep en iyiyi en doğruyu o bilir. Böyle bir insana ne anlatabilirsiniz ki.
Çok uzatmadan konuya geçeyim. Daha öncesinde eşimin yanında şakayla karışık bir kaç kez bana laf söylemişliği vardı eşimde beni savununca bu da karısına hiç laf ettirmiyor demişti. Yani eşimin tepkisini biliyor. Geçen hafta bir olay sonrası eşim ve bir ortak arkadaşımızın yanında üzerime yürüyüp, bağırıp küfretti. Hakaretlerde cabası. Ben olay büyümesin diye sesimi çıkarmadım. Bu bağırdı çağırdı gitti akşam geldi. Konuşalım dedi. Bende seninle konuşacak bir şeyim yok sen ancak kalp kırarsın dedim. O sırada eşim o anı bekliyormuş sanırım. Benim eşime o şekilde bağıramazsın, ben buna izin vermem. Kimse bağıramaz kendi annem babam dahil dedi. Varsa bir problemin konuşursun bağırıp çağıramazsın öyle dedi. Tabi ablam da sen karışamazsın bağırırım diye inatlaştı derken konuyu bir şekilde kapatıp çıktık biz. O günden beri de konuşmuyoruz. Ama iş dolayısıyla aynı yerdeyiz o yüzden bu durum benim çok canımı sıkıyor.
Yani eşimin araya girmesi doğru mu sizce? Ablam o gün orada olan ortak arkadaşımıza söylemiş, eşimin yanında hakaret etmesine rağmen eşim karışmamalıymış, eşime çok kırılmış falan yani siz olsanız ne yapardınız? Ya da eşiniz böyle bir tepki verse ne düşünürdünüz. Lütfen biraz fikir verin. Şimdiden teşekkür ederim.
30 yaşındayım. Savunabiliyorum elbette. Ama karşımdaki insan konuşabiliyorsa savunurum. Karşınızda en ufak bir tartışmada bağıran, küfreden, üzerinize yürüyen biri olsa kendinizi nasıl savunursunuz? Kavga ederek mi? Bu benim iletişim şeklim değil. Karşımda ki beni dinlemiyorsa konuşmanın bir anlamı yok ki.
Ablan yaşının insanı değil ,bu konuda yapacak -konusacak birşey yok diyip kendi hayatını yasamalisin.Sana laf getirenlere de prim verme....Esinle ablanin iletişimleri olumsuz etkilenecek diye boşuna kendini üzme ...sonuçta ben kendi eşimi umursarim bana ne eşimin kardesindenAklın yolu bir aynen bunu bile düşünmedi. Sadece kendini düşünüyor. Demiyor ki kardeşime sahip çıkayım ki eşi ileride yüz bulmasın. Bir de kırılmış eşimin bu tavrına. Asıl ben kırgınım ona hem de ilk değil ama bunu bile düşünmez.
Eşimin tepkisini sorgulamıyorum o durumda bana göre doğru olanı yaptı ama ablam kırılmış eşimin ona verdiği tepkiye. Ben buna şaşırdım. Onca şeyi sayıp sövüp karşısında tepki aldığında kırılabilmiş. Onun için fikir almak istedim ama sizde dahil bir çok yorumda haklı olduğumu gördüm teşekkür ederim. Ayrıca sizinde dediğiniz gibi eşim bir daha yaparsa aynı tepkiyi görür sana düzgün davranmayı öğrenecek dedi. Pek sanmıyorum ama en iyisi araya mesafe koymakNiye esınızın tepkisini sorguluyorsunuz normal mi diye anlamadım. Ablanız in bagirislarini kaniksamissiniz. Eşinız davranması gerektiği gibi davranmış. Sizin yapmanız gerekeni o yapmış izin verin müdahale etsin zamanla ablanızin sizle nasıl konuşması gerektiğini ablaniza ogretir
Yani hırsından, sinirinden bunu bile düşünemeyen biri. Biraz bencil demek az kalır sanırım. Genelde sadece kendini düşünür. Üzülüyordum ama yorumlar kendimi iyi hissettirdi.Ablaniz halt etmiş eşinizin karışmasını istemiyorsa size olan tepkisini basbasa iken göstermesi gerekirdi eşinizin arkadaşınızın yanında değil bakale karışmış diye kızmış adam karışıp eşini savunmasa da sevmiyor herhalde hiç savunmuyor derlerablanızla mesafenin koruyun bence biraz bencil gibi ben yiyim halatı kimse ses etmesin modunda
İnsanın ablasının en çok desteğinin olması gereken kişinin destekten çok köstek olması tabiki insanı üzer. Ama ona bu haddi hep susarak siz vermişsiniz en başta tepki verseydiniz hiç bu kadar ileri gidemezdiYani hırsından, sinirinden bunu bile düşünemeyen biri. Biraz bencil demek az kalır sanırım. Genelde sadece kendini düşünür. Üzülüyordum ama yorumlar kendimi iyi hissettirdi.
Esiniz en dogrusunu yapmis.Öncelikle merhaba, geçen hafta hiç yaşanmasını istemediğim bir durum oldu. Düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım. Farklı fikirlere ihtiyacım var. Çok kısa anlatmaya çalışayım.
2 buçuk ay önce 2. evliliğimi yaptım. Çok güzel giden bir evliliğim var. Eşim değer veren, her zaman sevdiğini hissetiren biri. Tabiri caizse gözümün içine bakıyor beni üzmemek için.
Diğer tarafta da ablam var. Ablam normalde hoş sohbet, eğlenceli biridir. Ama bunun yanında sinirlendiği zaman aşırı asabi, kırıcı olur. Yani söyledikleri sözlere dayanmak biraz zor. Karşısındakini nereden vuracağını çok iyi bilir. Biz, kendi eşi de dahil genelde alttan alırız. Burada bizde de hata var tabi. Ama inanın ona cevap verip olayı uzatmamak için kestirip atıyorum çünkü çok sıkıldım ona laf anlatmaktan. Anlamıyor çünkü hep en iyiyi en doğruyu o bilir. Böyle bir insana ne anlatabilirsiniz ki.
Çok uzatmadan konuya geçeyim. Daha öncesinde eşimin yanında şakayla karışık bir kaç kez bana laf söylemişliği vardı eşimde beni savununca bu da karısına hiç laf ettirmiyor demişti. Yani eşimin tepkisini biliyor. Geçen hafta bir olay sonrası eşim ve bir ortak arkadaşımızın yanında üzerime yürüyüp, bağırıp küfretti. Hakaretlerde cabası. Ben olay büyümesin diye sesimi çıkarmadım. Bu bağırdı çağırdı gitti akşam geldi. Konuşalım dedi. Bende seninle konuşacak bir şeyim yok sen ancak kalp kırarsın dedim. O sırada eşim o anı bekliyormuş sanırım. Benim eşime o şekilde bağıramazsın, ben buna izin vermem. Kimse bağıramaz kendi annem babam dahil dedi. Varsa bir problemin konuşursun bağırıp çağıramazsın öyle dedi. Tabi ablam da sen karışamazsın bağırırım diye inatlaştı derken konuyu bir şekilde kapatıp çıktık biz. O günden beri de konuşmuyoruz. Ama iş dolayısıyla aynı yerdeyiz o yüzden bu durum benim çok canımı sıkıyor.
Yani eşimin araya girmesi doğru mu sizce? Ablam o gün orada olan ortak arkadaşımıza söylemiş, eşimin yanında hakaret etmesine rağmen eşim karışmamalıymış, eşime çok kırılmış falan yani siz olsanız ne yapardınız? Ya da eşiniz böyle bir tepki verse ne düşünürdünüz. Lütfen biraz fikir verin. Şimdiden teşekkür ederim.
Çok haklısınız. Ama elbette susup oturmuyorum eşim yanımda olduğu için sustum çünkü ablama bağırıp çağırsam susmak yerine daha da bağırıp olayı iyice büyütürdü büyümesin diye sustum eşimi düşündüğüm için. Öfkesini kontrol etmeyi öğrenebilir mi bilmiyorum ama bir daha ona bu fırsatı vermeyi düşünmüyorum.Pardon da eşiniz olmasa siz ablanızın hakaretlerine susup oturacaksınız yani öyle mi ??
Bence disini geçirdiğine böyle davranıyor mesela patronuna falan böyle davranabiliyor mu ??
Öyle ya da böyle öfkesini kontrol etmeyi öğrenecek haddini bilecek ablanız.
Eşiniz çok doğru davranmış kırılan bundan sonra düzgün davranmayı öğrenir bir daha aynı lafları işitmez.
Öncelikle merhaba, geçen hafta hiç yaşanmasını istemediğim bir durum oldu. Düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım. Farklı fikirlere ihtiyacım var. Çok kısa anlatmaya çalışayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?