Aile baskısı-özgürlük kısıtlanması ve dayak...

Niye ayrılmıyorsun böyle pislik insanlardan

evlilik bir kurtululş yolu olmasın ondan yazıyorum sana aılenle ilgili olmayacak yazacaklarım çünkü yaşam tarzları hayat anlayışları bu ise değişmez... benden tavsiye 1.. elinden geldiği kadar yalan soyleme 2... sevgiline asla ve asla aileni bu şekilde anlatma bu dediklerim kulağına küpe olsun aks halde yarın birgün evlenirsen soyledıklerın sana geri dönüş yapacaktır...

Evden gitmek ayri eve cikmak anne babayla tartismak cozum degil. Bence bundan sonra daha dikkatli olmalisiniz mesela gece 22 e kdfara yemek yemeyinde gunduz saatlerinde baraber zaman gecirin sevgilinizle eve yakin yere birakmasin siz kendi imkaninizla gidin gelin aileniz sizi gormesine firsat vermeyin

1- eğer maddi olarak çok güçlü deilseniz 2- daha once tek başına hayatın nasıl olduğuna dair tecrübeniz yoksa ailenizin yanından ayrılmayın asla ayrılmayın çünkü dışardaki hayat daha tehlikeli... şunu da belirteyim lütfen sakin ol ve bunların geçecegıne ınan aniden gaza gelerek karar verme...

Ailenizin tavrı buysa gece o saatlere kadar dışarda kalmanız sizin sağlığınız için uygun gibi durmuyor.Gündüz saatlerinde vakit geçirin arkadaşlarınızla.. Allah tez zamanda kurtarsın sizi o evden.. Evden ayrılmanıza izin vermezler ... Evlenene kadar bu süreçte daha sakin yaşamaya çalışın.

Malesef ben kendi adıma cektım kefil istemediler. 3 yılı var ve ayda 1506 tl nerdeyse bir maaşım.. ama bana 2 ay sabret kapatıcam krediyi demişti sabretmem lazım

@goodlucky kredi çekerken baban kefil oldu mu ya da kim oldu?

Bakin siz ailenizi biliyorsunuz bunu degistiremeyiz ...ailem ben lisedeyken gece 1 e kadar gezmeme karismazlardi arkadaslarimla otururdum disarda... karisan insanlar olsalardi cikamazdim yakalasalar belki doverlerdi sizin gibi ...siz bile bile yapiyorsunuz .. ya baska eve cikacaksiniz sileceksiniz onlari yada dikkat edeceksiniz .hic taşlamayin herkesin cevresi ayni degil .. dayak atmalari korkunc birsey .. sizde bizde degistiremeyiz yapilarini ...degistiremeyecgimiz seyler var bu hayatta ...en fazla kacarsiniz istediginiz sehre izini kaybettirsiniz istediginizi yaparsiniz

Benim babam inanılmaz katıydı kız arkadaşlarımda bile kalmama izin vermezdi,seksen tane yalan söyler bi şekilde idare ederdim,ayrı eve çıkacak durumunuz yoksa idare edeceksiniz başka yolu yok,evlenince özgür oldum ben örneğin şuan kız arkadaşlarımla tatile bile gidiyorum,umarım iyi bi evlilik yaparsınız,özgür olmak için bi erkeğe bağlı olmak her zaman canımı acıtmıştır ama burası Türkiye ne diyelim kısmet

Konu sahibi belki cesaret edemeyebilir ama ayri evde yasayan kadin gorulmemis sey degil. O kadar cok ki ayri yasayan. Bazisi tek yasiyor, bazisi ev arkadasi buluyor maddiyat acisindan.

Bircok kisi 18-19 yasinda evden ayriliyor baska sehre gidiyor universite icin ve okul bitince bazilari okudugu sehirde is bulup kendisi yasamaya basliyor. Aile yanina donmuyor.
Turkiye sartlari sadece senin cevrende gorduklerin degil.

Buna örneklerden biri de bizzat benim. Okul için başka bir şehre gittim, mezun olunca işimi de burada buldum. Başka bir durum olmadıkça dönmeyi de düşünmüyorum. Ailem de gayet kabullendi hatta kirada oturma orada sana ev alalım diyorlar.

Konularinizin okudum sonradan ..siz zaten rahat takiliyorsunuz sadece babaniz o gun erken gelip sizi gormus... neyse bir daha mahalleye girmezse sikinti olmaz

Ailemde burda is bulamiyrosan istanbula git diyorlar ... yani istesem kimse birsey demez

Çok da kolay. Kendi parasını kazanan bir kadın ayrı bir eve çıkabilir.
Bu arada Türkçe'de w diye bir harf yok.

Cok pis agizli bi babaniz var..
Ayip gercekten size o pis yakistirmayi yapip ustune bogaziniza sarilmasi.

babam odanın kapısından üstüme yürüyor bana bağrıyor.(annem erkek arkadaşımla olduğumu söylemiş)
Sen bu saate kadar nerdesin saat kaç kimlerle geziyorsun. vs. vs.
Bende tek cevap Baba git başımdan.. Kapıyı kilitledim sonra.
Ertesin gün babam kahvaltıda yüzüme gülüyor konuşmaya çalışıyor
. Ama benden hiç bir sıcaklık yok.

Ayni konunun bir benzerini acmissiniz tutmamiş dayak kismini da eklemissiniz...bu defa cok kisi yazmis ..bir dahakine erkek arkadasinizin sizi kacirdigi kisma mi gececez

+1 ben de 18 yasimdan beri ailemden ayri yasiyorum.
Ayrica herkes nasil da kabullenmis genc bir kadina babasinin o... imasinda bulunmasini, erkek arkadasina saticisi oldugunu soylemesini... onlar normal de ayri yasamak anormal sanki.

Avrupa da 15yasinda kürekle kovalarlar turkiye de neden kız 23 de eve geldi sonra dayak ve bekaretini kaybetmiş muamelesi. Sonrasında konu sahibi ayrilir mi evinden bilmem.ama eskisi gibi olmayacak iliskileri.artizligi erkek evladına da gösterip cevabını almasini isterdim.bir kadin yine bir erkek tarafindan kocalık ve babalik kurumundan soğumuş oldu.annem hep annesinin kemerle dövüldüğünü gördü.20 yaşında birak erkek arkadaşı sobayı tutusturamadigi icin dayak yedi.babamla mantık evliliği yapti.babamda sinirliydi ama annem hep ofkeli icten ice kinliydi babama dedem sayesinde.bana da bulastirdi kocam harici hicbir Erkege merhametim yok.kocama kocam oldugu için az cok insaf etsem kocamı. Pis pislamak ile sucluyor kendi annem.yani kocamin tuhaf karakterinin hic payı yok yani nasil bi sey se.

Ayrı eve çıkmak rüya değil ki birçok kişi üniversite okurken çıkıyor arkadaşın dediği gibi. Ben de ayrı eve çıkmıştım, ailemin yanına döndüm, uygun maddi olanaklarım olursa yine ayrı eve çıkabilirim ve ailem de karışmaz. Ütopik bir dünyadan bahsetmiyoruz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…