- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.064
- 598
- 38
- Konu Sahibi yasemin010103
-
ben 31 yaşımdayım , bende 16 yaşımda ayrıldım evden ,4 senedir evliyim sadece..ben de Türküm hatta anadolunun göbeğinden Konyalıyım1
Valla gayet Turkiye' de yasiyorum, 18 yasinda ayri eve ciktim, kiz kardesim 18 yasina geldiginde yanima tasindi. Ben birkac aya yurtdisina okyanus asiri bir ulkeye tek basima tasinacagim, kiz kardesim yalniz yasayacak. Cevremde de bir dolu kadin var yalniz yasayan. Rica ederim Turkiye' yi kendi kucuk cevrenizle sinirlandirmayin. Ayrica gayet de cozumu var benim arkadasim bir tokat icin babasini sikayet etti darp raporu alip. Koca siddet uygulayinca ortaligi yikalim, baba yapinca cozumu yok diye oturalim mi? Susup oturmayan kadinlar var bu ulkede, bilginiz olsun. Ne demek 26 yasindaki kadini dovmek ya.
Annem kocacımcı bir kadındı.Acaba dewamında neler oldu özel deilse açabilir misinz? Annenizin ailenizn tepkisi neydi?Evden ayrıldinizmi? Nasıl bi yol izlednz? kendi hayatinizi kurarken bi kariyeri mi hedef aldiniz yoksa cikip gittinizmi?Yukardaki arkadasin azim öyküsü vardı.Belki sizinde vardır.Bu sekilde yön verilmeli zaten.Al cantanı cik seklinde gitmek zararlı olack bireye.
ben 31 yaşımdayım , bende 16 yaşımda ayrıldım evden ,4 senedir evliyim sadece..ben de Türküm hatta anadolunun göbeğinden Konyalıyım
Annem kocacımcı bir kadındı.
Hala öyle
Şikayet ettikten sonra kendi evlatlarına karşı bir düşmanlık beslediler . Babamda sözlü şiddeti sürdürünce
Bende 16. Yaşında kendi isteğimle 18'e kadar çocuk esirgemede kaldım
18'den sonrada eşimle tanıştım
İşe girdim ayrı apartta ünili kızlarla yaşadım
Sonrada eşimle evlendim
Özgürlük özgürdür zaten
Kendini tutsaklaştıran insandır
Annemde olsa babamda olsa kimse bana şiddet uygulayamaz
Aileyi terketmek , ayrı eve çıkmak hem maddi hem manevi zor bir süreç .Bayiliyorum sizin gibi kadinlara. Bir dilek hakkim olsa dunyadaki butun kadinlarin gucunun farkinda olmasini dilerdim. Yuzyillardir ayagimiza pranga vuran erkek egemen toplum, once baba sonra esin agzindan cikan laflarla hayatimizin yonetilmeye calismasi. Kadin gucludur ve bu duzeni degistirecek olan yine kadinin kendisidir.
benim aileden yana bir sorunum yoktu çok şükür hala yanımdalar en ufak bir pürüzde ben asker kızıyım babam ben daha küçükken bu asabi memur olmazsa alanı olmaz kendi ayakları üzerinde durmalı demişAileyi terketmek , ayrı eve çıkmak hem maddi hem manevi zor bir süreç .
Annem yıllarca dayak yedi
Hala yiyor yeri geldiğinde , on kez aldım yanıma on kez beni kocamdan ayırmak istiyorsun diyerek geri döndü siniri geçince .
O yüzden dayak yiyip susan insana , seviyorumcu kadınlarada hiç acımıyorum bu yüzden
Benim eşimde tsk personelibenim aileden yana bir sorunum yoktu çok şükür hala yanımdalar en ufak bir pürüzde ben asker kızıyım babam ben daha küçükken bu asabi memur olmazsa alanı olmaz kendi ayakları üzerinde durmalı demişacayip benzeriz karakter olarak .
evlendim hala her işmi kendim yaparım çünkü eşimde emniyet mensubu genel olarak bir arada değiliz.
dipçe:gerçekten zor hala çok zor ama zorluk olmazsa dirlik olmaz derler.
benim ağzım bozuktur eşim kibardır ben agresifim duvara laf etsem ayaklanır gider eşim sükuneti elden bırakmaz ,dediğiniz gibi karakter meselesi buBenim eşimde tsk personeli
Benimde aklımı çok çelmeye çalıştılar evlenmeden önce
Yok asker adam sinirli olur yok her gün dayak yersinler falan fistan
Flört süreci dahil yıllardır tanıyorum tek fiskesini yemedim
Birde hakedip haketmeme durumuna getiriyor bizim toplum şiddet olaylarını
Çok konulan kadın hakediyormuş
Yedi yirmi dört susmuyorum bir tokat bile yemedim
Çok mu şişti kafası gider başka odaya
Meslekten ziyade karakter meselesi işte
Bende öyleyimbenim ağzım bozuktur eşim kibardır ben agresifim duvara laf etsem ayaklanır gider eşim sükuneti elden bırakmaz ,dediğiniz gibi karakter meselesi bu
Ayrı eve çıkmam suan mumkun değil babama kredi çekmıstım araba alsın diye suan 50bin tllik kredisi var ayrılırsam ödemez benimde gücüm yetmez.. sıkıştım kaldım napacağımı blemiyorumm
Peki 26 yaşındaki birine bu şekilde davranırlarken, bu devletin kanunu polisi neredeydi hanımefendi?Cevremde yalniz ya da ev arkadasi ile yasayan bir suru kadin var. Dayak yiyip otursun mu?? Tabiki ekonomik ozgurlugu varsa evi terk edecek. Ailesi rahat birakmayip ne yapacak. Bu devletin polisi kanunu var. 26 yasinda birine hic kimse ailesi de dahil bu sekilde davranamaz.
Sikayet etmis de sonuc mu alamamis??Peki 26 yaşındaki birine bu şekilde davranırlarken, bu devletin kanunu polisi neredeydi hanımefendi?
Ezbere konuşuyorsunuz, insanları yanlış yönlendirerek zan altına giriyorsunuz.
neden zor olsun kı 5 yıl bekar hayatı yasadım işi parası varsa basar gider kendine bir hayat kurar , ailesi ile de gerekirse görüşmez olur biter ...Türkiye şartlarında bekar bi bayanın ayrı ewe çıkması kolay mı böyle bir akıl veriosnz merak ettm???Burası Türkiye.Hadi ayrı ewe çıktı diyelim ailesi rahat birakacakmi?ki gec geldi sevgilisi var diye dayak yemiş.
Babamdan dayagi birak tek ağır kelime dahi duymadm.Benimde erkek arkadasim oldu ewe yakin yere birakti.7 yil gizli sakli idare ettm.Aileler mecbur birakio bole dawranmaya.Peki yakalansaydm babam dovseydi de ewi birakirmiydim Hayır.cunku olaylar sarpa sarardı daha cok.Cozumu bidaha daha dikkatli olmasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?