Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

oyyy maalesef canım oyle olacak.Kardeşim 3yıl sonra unıversıteye gıdecek mesela.Zaten hali hazırda bı genç odası var.Hanı dershane ıcın vs ısteseler seve seve gonderırım .

Dogunun sartlari gercekten cok zor o korkuyla yasamak daha bi zor,, sizi bu konuda daha iyi anliyorim ama aileniz neden boyle yapiyor..

oyyy maalesef canım oyle olacak.Kardeşim 3yıl sonra unıversıteye gıdecek mesela.Zaten hali hazırda bı genç odası var.Hanı dershane ıcın vs ısteseler seve seve gonderırım .
sen de madem sadece kardeşine harçlık yolla hem öğrenci sevinir hem de annen bir şey demez herhalde artık sana.

İhtiyaç olur gönderilir de 700 tl ütü alabilecek birine kuruş vermem

Canavar gibi ütüler var 150-200 tl ye az parası olana daha ucuzu da bulunur
Philipste 3 sene once 450 liraya almistim
Nerde yahu bu canavar gibi utuler 150 liraya ?
Elektrik supurgem bozuldu
Rowenta 900
Philips 1450 diyor ???
Konu icin soylemiyorum annesi yuzsuzlugu eline almista
Sizin soylediginiz fiyatlari ben hic gormedim

Ozur dilerim ama senin nasil annen var arkadas? Cocugum orda yuregi agzinda calisacak olum korkusuyla bende cocugumun o sekilde kazadigi paraya el surucem oylemi? Zehir yerim yine de o paraya el surmem surdurmem degil 700 lira verip utu almayi. Ne borcuymus Bu anasina yaptigi kadin sanki isyeri isletiyor. Demek ki dogurmakla ana olunmuyormus. Kusura bakma belki uzdum seni bunlari yazmakla ama anlattiklarina bakilirsa annenin tek derdi senden ne kadar koparabildigi. Sana bir sey anlatayim kendi yasadiklarimdan oyle hikaye filan degil.
Ben liseyi okurken yaz tatillerinde calisdim. Aldigim paralarin hepsini anneme verdim. Babam hep soylerdi" kizim niye veriyorsun kendine git birseyler al" annem de "dinleme babani ceyiz aliyorum size" derdi ki dogruydu. O zamanlar durumlar pek iyi degildi bende yediremezdim kendime paraya ihtiyacimiz oldugu halde aldigim parayi kendime harcamaya herneyse. Calistigim surece ki hep calisdim tek kurus almadan anneme verirdim o bana harclik verirdi. Verilen harcliklari biriktirip cam esyalari alirdim anneme sevinirdi benimde hosuma giderdi annemi sevindirmek. Fazla kazanmaya basladikca daha fazla verdim. Kardeslerimi ben okuttum hele ki erkek kardesim luks icinde okudu. Cep telefonlari daha kimsede yokkne kardesimin 2 tane ceb teli vardi. Daha laptoplar yeni yeni piyasada cikmisken kardesim "abla deskop tasimasi zor oluyor laptop almayi dusunuyorum ne dersin " dedi bende tabi ki ne kadar lazim? Hemen gonderirdim parayi. Kendisi universiteyi evde tek basina kalarak okudu. Kisacasi sefa surdu. Buraya yazmadigim daha neler neler yaptim ailem icin. Suan da erkek kardesim benimle konusmiyor. Annem de benim dedikodumu Her onune gelene yapiyormus. Bunlari bana hem dedikodumu yaptigi insanlar hemde diger kardeslerim soyluyor. Ve bana artik yeter verme sunlara para diyorlar.
Bunlari annenden nefret et diye yazmadim. Ben annemden nefret etmiyorum fakat annemi de oyle sevdigim soylenmez. Onun icin vari yogu oglu diger cocuklari (kizlari) oyle umrunda bile degil. Herneyse sana tavsiyem ablacim akittigin o muslugu kapatirsan annenin Ve digerlerinin gercek yuzunu goruceksin. Once kendini dusun. Sen iyi olursan baskalarina da iyi olursun. Ama sen kotu olursan finansal olarak tabi baskalarinin gercek yuzlerini gorursun. Sana tavsiyem para biriktir kendin icin. Once sen sen sen digerleri senden sonra gelsin. Nasil hissettiklerini sanirim cok iyi anliyorum.

Kızlar bır de en çok şu canımı yaktı.Annem buradayken polisti subaydı isteyenler oldu.Annem dedi ki ''Para kazanınca herkes ister ,kimse demiyor borçları mı var diye.Hele bı borçlar bıtsın babasına bı ev alsın oyle evlenir ''' Nasıl canım yandı kendımı sağımlık inek gibi hissettim komık bı tabırle. Burada yasam cok zor ben de evlenmek ıstıyorum ona bıle ızın vermıcek nerdeyse

Hahahaha anne cok alemsin
Cok guldurdun beni deseydin ya ?

Ayy annelerımız kardeş galıba .Benım annem ıcınde oglu her seyden once gelır.

canım lütfen artık kendini düşün bu dünyaya bir kere geliyorsun. eğer sevdiğin, kafanın uyuştuğu biri varsa evlen, bu senin hayatın.

Kızlar öyle rahatladım kı.Allah razı olsun hepınızden buraya yazmasam emınım kafama takıcaktım tum gece
Senin vicdan yapacak bir şeyin yok canım,annen genç odası diyor,eşya koltuk vs diyor.Market parası dese anlarım.Asıl annenin uykusu kaçmalı,senin için endişelenmeli.Sen başını huzurla yastığına koy ve uyu.Vatan görevinizi yapıyorsunuz,ailene de fazlasıyla yapmışsın zaten,bundan sonra kısıtla biraz.

Arkadaşlar zaten bir çok yorum yazmış, ben de yazmayım boşuna.
Sadece herşey gönlünüzce olsun. Allah yardımcınız olsun, diyeyim dedim :)

Annenizin öz olduğuna bi ben inanmadım sandım,Allah yardımcın olsun çok sinir bozucu bi durum.

Oğulları para kazansın tek kuruşuna dokunmazlar emin ol. Babana ne evi ya Allah gözlerini doyursun bir daha sakın para yollama kendine biriktir ev alacaksan da kendine al. Gerçek yüzlerini o zaman görürsün dicem de şimdiden belli sen görememişsin.

Yuh ya bu ne saçmalık Bir ömür yatıp sağa sola borç takacaklarına kendileri alsaymış evlerini. Çocuğu resmen banka kasası gibi görüyorlar. Yüz verme, mesafe koy. Yalan da söyleme. Anneannenin borcu bittiğinde daha fazla para veremeyeceğini, başka planların olduğunu söyle. Daha fazla da açıklama yapma, sormalarına da müsade etme. Emek senin, para senin. O paranın üstünde hak sahibi değiller. Ev istemek nedir ya? Daha neler, sinir oldum

Eylül de Philips aldım 230 idi ben pahalısından aldım daha ucuzu da vardı

Onun için dedim

Kazanlı vs olunca pahalı da ben durumum varken de üste o kadar para vermeyi çok buluyorum açıkçası

Anneniz sizin yetişkin bir birey olduğunuzu bilmeli ve saygı duymalı.Sizin paranızı isterken hiç rahatsızlık duymayıp aldığınız karara da tripli yaklasiyorsa büyüdüğünüzü ispatlayin bundan sonraki süreçlerde kendisini umursamayarak.Bir yorum yaparsa da anne ben bir hayat kurdum kendime ve bu hayatı layıkıyla yaşayabilmek için paraya ihtiyaç duyuyorum dersiniz.Para benim hayatımda da çok lazım hatta benim beğendiğim kıyafetler bile oluyor inanabiliyor musun dersiniz.Gecen gün arkadaşımın aldığı arabaya binerken bende alabilirim diye düşündüm dersiniz..Biraz sesiniz çıksın kısacası.

sende acikla anne ben burda ne zor sartlar altindayim de ihtyacm oluyo braz kndni anlat anlamazsada braz konusma o arar zaten seni ee sennde ihtyacn oluyo sonucta sen varsin arkalarnda ya sana guveniyorlar canm

kızı çatışmaların içinde öğretmenlik yaparken bi annenin 700 liralık ütü alması bencillikten öte değil.

kendi annemi düşündüm de üzüldüm. yazık aman kızım biriktirin diye söylenirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…