Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

Uzun zamandır yorum yazmıyorum, uzak duruyorum ama senin konunu okuyup birşey yazmamak imkansız canım, cok içten üzüntü duydum senin için Allah gönlüne göre bir eş verir inşallah... Aileye kötü söz söylemek iyi değil, onlar tabii ki senin kanın canın ama annenin yaptığı çok sevimsiz. Herşeyden önce, bu zamanda tehlikeli bir bölgede görev yapan çocuğu olan bir anne nasıl para düşünür aklım almıyor. Sen çok kutsal bir görevi yerine getiriyorsun ve o para senin emeginin hakkı. Kimsenin borcunu, ütüsünü karşılamak zorunda değilsin. Annen de küserse küssün aldırma. Geleceğini düşünmen gerektiği açık. Sana ailenden hayır yok gibi geldi bana. Yap birikimini. Herkes başının çaresine bakmalı.

Ya sen bu annene bir dur de.isterse konuşmasin.Konusmazsa hem suçlu hem güçlü.Insanin böyle konusan annesi olacagina konuşmayan annesi olsun daha iyi.Onlar seni dünyaya getirirken sana sormadılar.Kendi evlat zevkleri için yaptılar ki çok belli.Buyiyunce de asalak gibi yapışmış.Anne babalık bu değil.Zor durumda olurlar kendin düşünür verirsin ama böyle asla

anani bosver
anne dedinmi bende akan sular durur, annemi kaybettim gerçekten hassasim bu konuda
seninki beni bile zivandan çikardi valla
kolay kolay bunu demem ama annenden kurtulmaya bak
bugun bi adima atmisin geriisi gelsin
babana ev alinca ne zaman biter onun borcu 40 yasindaimi evleniceksin ?
talibin olunca anana haber etme gorus konus anlas, anlastigim biri var ne zaman gelsinler de telefonda

kursunlarin arasinda kazandigin kuruslari bu sekilde yemeleri hiç bir vijdana sigmaz sinir oldul valla aksam aksamm

Canım biliyormusun benim bir tanıdığım da aynı senin gibiydi ve annesi kızı doğuda göreve başladı,öğretmen oldu.ilk ise başlar başlamaz annesi onu borca soktu bütün evinin eşyalarını yeniledi kız yıllarca onu odedi.kizi çok iyi bir Dr istedi.kiz onunla evlenmeyi düşünüyordu ama ailesi daha yaşın küçük ne gerek var gibisinden çok etkilediler.bu süreçte hala ailesine maddi yardımı devam ediyordu.bence ailesi para icinde istemedi o donem.ve bu kız artık 34 yaşında hala da bekar.simdi ailesi evlensin istiyor ama olmuyor.şunu diyeceğim bu yardımlar bitmez.sen tamam annene yine yardım et ama 500 lira düzenli yolladin diyelim buna kanaat etsin. ne demek bütün maaşına el koymak neredeyse.hicmi için acımaz ya zor şartlar altında çalışıyor bu evladın zaten.kiyamaz insan.hic umrunda değil.bence küssede alışacak tır.bir annenin evladını altın yumurtlayan tavuk olarak görmesi çok acımasızca.

Bak konu sahibi annen anneannenden borç almış ve bu borcu senden istemiş.
Yani kendi öz annesinden aldığı borcu geri veriyor.
Ee peki sen onun kızı değil misin ?
O zaman o da sana borcunu ödesin madem öyle.
Demek ki bu devirde insan annesine bile borcunu ödemek durumundaymis değil mi ?

Kıyamam iyi niyetli ve yardımseversin belliki,ama kendimize öncelik vermeliyiz.dogrusu bu. çunku insanlar nankördür,insanlara iyilik yaparsın hoşlanırlar ama bir kerecik ihtiyacım var diye reddedersin,hiç iyilik yapmamışın gbi tepki verirler...

Isin tuaf yani teyzem annemin aksidir. Mulayim kimsenin isine gucune karismaz. Aile politikalarindan uzak herkesle iyi gecinen cok Sade biridir.

Insanlar ne kadar verirsen o kadar isterler malesef.
O nedenle hemen kendine bi araba ev vs.bi yatırım yap.
Altın hesabı da işe yaramaz bi yerden bi masraf bi borc cikartip o hesabı da yerler merak etme sen.
En azından evlenecek misin mesela satarsin arabanı karsilarsin ihtiyaçlarını.
Veya ev mi aldın ne güzel genç yaşta ev sahibi olursun.
Ama birikim işi böyle bi aileyle hayatta olmaz soylim sana.

Yani şimdi yanlış anlamayın ama bı çocuk kolay büyütülmüyor neleri feda ediyoruz ama bu bizlerin ((anne babaların)) görevi yapmak zorundayıze çocuklar büyüyünce de destek beklenir elbette

Ama sizin anneniz de epeyce abartmis

Darılsada bu kadarı da fazla ama
Sizde kendi başınıza yaşıyorsunuz iyi kötü ihtiyaçlarınız var.bu günün birde yarını var birikim yapmayı istemeniz gayet mantıklı
Yardım yapacaksanız yapın ama verdikce daha da istenecek ve vermeyince canınızı versenizde yaranamayacaksınız maalesef

Benim annem de benzer bi model..onun mantıkta da oğlandan para çıkmasın da benim suyum sıkılıp oğluna kaynak sağlansa mübahtır.. yazık ben de çok zor şartlar altında çalışıyorum,üstelik eşimle görev gereği ayrı kaldık bu yıl ve doğum yaptım bir ay önce. Annem doğumuma geldi ve gelir gelmez "oğluma para gönder" ağızları
Bunu diyen annemin ben okurken bana 100 lira geçmiş hakkı yoktur bi de
Konu sahibi,gözünü aç lütfen,kullandırma kendini

biran önce tedbir almassanız evlensenizde deişmeyecek anneniz çocuk olsa bile hep para bekliyecek 2000 i bırakın rahat edecekseniz ayda 200 gonderin birikim yapın televizyonuda alın ne ladar maaş aldıgınızıda söylemeyin artık bilmesin

vermeyin istedikleride cuzi rakamlar degil gordugum kadariyla 700 tamamda 2000 ne nasil kiyiyorlar size siz daha kendinize bir gelecek hazirlayacaksiniz

Size çoook üzüldüm kuzum benim ya. İnsan para kazanmaya başlayınca şunu alcam buraya gitçem diye heveslenir. Sizinkiler çok abes olmuş. Bence siz kendi belirlediğiniz miktarı gönderin başkada göndermeyin. Bu ne böyle. Annenize fırsat vermeyin.

Annen bencilmiş dua etsin koskocaman meslek sahibi eşek kadar olmuş kadınlar halende anneden para istediklerine şahit oldum birgün devlet hastanesine diş çektirmeye gitmiştim genç kadın bekar ve dişçi mesleğini eline almış olduğu halde yanımda annesine telefon açıp çatır,çatır annesinden para istemişti ,bende kulak misafiri olduğum vakit bu genç kadını epey yadırgamıştım annesinden para istiyor diye , anneni hatalı buldum , umarım yarın evlendiğinde maaş kartını kocana kaptırmazsın

E sinirlenir tabi tabiri caizse seni yemis yemis bakti kesilcek para sana sinir olur tabi ama sen sadece kendini dusun biriktir parani batiya geldigin zaman biriktiremezsin annen de aliscak mecbur

Her ay 2000 bile cok fazlayken daha fazlasını istiyor annen gercekten cok bencil. Ben de gönderiyorum herkes gonderir bunda sorun yok ama sizinkiler soyuyor bildiğin. İstekleri cok abartılı. Sinirlenirse sinirlensin sen bu anane olayı bitince kendi bildiğini oku bence. Biriktir paranı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…