Bu kadar hayatınızın dışında kalanlara borç vermeyin. Ya da böyle şeyler için aradıklarında işin düşünce arıyorsun vs diye icinizdekileri kusun. İstediklerini yapmanız için sizinle hesaplaşmaları gereksin bence.En son konuda eşime borcunu ödemek istemedi. Eşimle tartıştılar.
Küstü. Sonra da dedemin vefatı vs bir sürü mesele üst üste geldi.
Elbette öyle.Sende onları dışla birtanem , arama sorma ilgilenme . Sana kim değer veriyorsa onlarla muhattap ol. Gerisini sil gitsin. Hayatta hiç bir şey senden dah değerli değil
Sildim ama umurlarında olduğunu sanmıyorum.Ben de kardeşten yana dertliydim, sildim, sosyal medyadan bile engelledim. Öyle huzurluyum ki bir süredir.
Sen de sil gitsin, haksızlık yapıldıysa da yapan o, sen dert etme kendine.
Sen aramaya devam et der.Sende kardeşinin eşinini ara desinki kardeşine" annemi aradım acmadı, aradıgımda bir zahmet acsın..
Konu uzamasın diye yazmadım.Siz hep karşı taraftan bahsetmişsiniz ama neden size karşı bu tavrı aldıklarından bahsetmemişsiniz, durduk yere değildir heralde bu olanlar
grill boşver, bazen annen, kardeşlerin canından can bile olsalar zamana akışına bırakmak gerekiyor, ne kafana takıp üzül ne de çaba sarfet, bırak zaman halletsin herşeyi.Beklentiyi sıfırladım.
Herhangi bir şey beklemiyorum.
Sadece haksızlığa uğradığım hissi rahatsız ediyor.
Allah onlara muhtaç etmesin.Aman çocukluğun çocuğunu yapmışsın kendi aileni kurmuşsun boşver. Haklısın ama boşver. İşleri düşünce, ya da sana yapılan bir haksızlık varsa bu huzurlarını kaçırınca ararlar.
Yani dedenin vefatına haber vermemeleri de gerçekten çok uç bir şey. Gerçekten arama artık. hele kardeşinin annemi arasın demesi annenin buna karşılık telefonlarını açmaması.
Değil borç vermek eşim selam vermez artık.Bu kadar hayatınızın dışında kalanlara borç vermeyin. Ya da böyle şeyler için aradıklarında işin düşünce arıyorsun vs diye icinizdekileri kusun. İstediklerini yapmanız için sizinle hesaplaşmaları gereksin bence.
Mune son 1 senedir şunu anladım ki; 40 yıl sırtımda taşımışım. Birgün yorulup of dediğim için dünyanın en kötü insanı oluvermişim.grill boşver, bazen annen, kardeşlerin canından can bile olsalar zamana akışına bırakmak gerekiyor, ne kafana takıp üzül ne de çaba sarfet, bırak zaman halletsin herşeyi.
Hayat beklemezdim dediğin insanlardan bile kazık yemeyi öğretiyor, anne ve kardeşlerin yaptığı ağır gelir elbette, yani insan yedi kat ellerden bekler de aileden beklemez böyle şeyleri ama benim felsefem yalnız doğduk yalnız öleceğiz, kimse biz ölürken ölmüyor, ana baba kardeş yeri geliyor evlat dahi kendi yolunu çizip herkesi arkasında bırakıyor, olan hep ailem ailem deyip yarı yolda bırakılanlara oluyor, bırak herkes dilediği gibi davranıp yaşasın, sen de kendini yiyip bitirme, kafaya takmaz gibi görünürsün ama düşünüp duracaksındır da çünkü hak etmediğin bir muamele görüyorsun, sen iyisin, evlatların var, anlaştığın bir eşin var, ailen onlar, diğerleri ailen olmak istemiyorsa kendileri bilir, hayat öyle de böyle de devam ediyor salla gitsin.Mune son 1 senedir şunu anladım ki; 40 yıl sırtımda taşımışım. Birgün yorulup of dediğim için dünyanın en kötü insanı oluvermişim.
Anneme alışmıştım ama kardeşlerimden beklemezdim.
Çabalamayı da beklemeyi de bıraktım.
Herkes nasıl, kimle istiyorsa öyle yaşasın.
Ben de hep anneanneye gönderilirdim diğerleri evdeyken.Anne olayında anlıyorum sizi. Genelde dışarıdan anlaşılmıyor bu. Hele ben de anne olduktan sonra daha da anlayamıyorum ama kabullendim ve yara almamak için kapattım kendimi.
Ve bu çocukluktan beri böyle. Yazları ananeme gönderirdi beni, diğer iki kardeşim evde kalırken. 3 ay kalırdım ve bu süre boyunca bir kere bile aramazdı beni. Şimdi düşününce anlıyorum ve çok garip geliyor. 7-8 yaşında bir kız annesini hayal kırıklığına uğratacak ne yapabilir ki?
Ya da daha küçükken, etraftan hep güzel olduğum. Söylenirdi. Durduk yerde bana bakar, gözlerin renkli olduğu için güzel sanıyorlar, yoksa öyle güzel falan değilsin derdi. Ben de kabullenirdim 10-11 yaşlarında bir çocuk olarak.
Büyüyünce yapılan haksızşıl ve ayrımcılık ise göklere vardı.
Eskiden Can acıtıcı bir söz söylediğinde kavga ederdim ve suçlu ben gibi görünürdüm.
Sağolsun, Eşim beni topladı bu konuda. Kendiannesi ve babası ölmüş olduğu için o daha duyarlı. O senin annen, o sana bağırabilir, kendi annesi, babası, eşi ona bağırabilir ama sen ona bağıramazsın, günaha girer, bir yerde gücendirirsin, ömür boyu çekersin. O unutur gider söylediklerini ama sen Öldüktensonra bir ömür boyu içinde onun muhasebesini yaparsın dedi.
Gerçekten öyle. Kapattım ben de kendimi, beklentiyi sıfırladım. Can sıkıcı bir şey söylediğinde hiç üzerine gitmiyorum. Çünkü kavga edince de bir şey elime geçmiyor.
Saygıda kusur etmiyorum. Haftada bir giderim genelde. Şu sıralarda tüp bebek tedavisinde ve çok rahatsız olduğum için iki haftadır gitmedim. Ama bu hafta sonu gideceğim inşallah.
Haftada bir arayıp yüzeysel konulardan bahsediyorum. Böylece ipler kopmuyor. Canımı acıtmıyor mu yine? Acıtıyor. Çar çur edecek paran var, tüp bebeğe harcıyorsun diyor. Ucuza sülükçü varmış. Rahmin içine sülük tedavisi yaptıracakmışım, sülükler pis kanı rahimden alacakmış.ben milyarlar harcıyormuşum. Onun sözünü dinlemiyormuşum.
Eskiden olsa kızıp kavga ederdim, şimdi tedavide olduğumu bile üstü kapalı söyledim. Rahatsızım dedim o kadar.
Yani böyle tek taraflı anneden kaynaklı sıkıntı da olabilir sizinkisi, ya da her kardeşleriyle ve ailesiyle bir araya gelince eşi ya da kendisi bir sorun çıkarıp devamlı eski defterleri açan, laf sokan bir akrabam gibi de olabilir.
Bütün aile ister istemez mesafeli duruyor artık kendisine. Çünkü kendi elleriyle bu hale getirdi. Geçmişte çok şey yaşanmış olabilir ama ayda yılda bir anne baba geldiğinde, aile toplandığında unutulur bunlar.
O Akrabamın annesi, Normalde şehir dışında yaşıyor. Diğer çoçuğunda kalmaya gelmiş. O sırada biz, bAşka bir yere giderken, kapısının önünden geçtik, yarım saat uğrayalım görelim geçelim dedik. Hiç de kusura bakacak insanlar olmadığımız gibi, misafirliklerimizde hep beraber yaparız her şeyi.
Aradık, yakınız müsaitseniz bir kahvenizi içip gideceğiz dedik. uyuyorum şimdi dedi, kapıdan döndük öylece. Bana koymadı ama annesine çok dokunmuştur Emin’im.ama yine de lafını etmez.
Ama sonra ailesi her geldiğinde yarım ağızla evine çağırmayı, onlar diğer kardeşte kalınca, bende hiç kalmıyorsunuz, zaten hep ayrımcılık yapıyorsunuz deyip numaradan bir de ona küsmeyi gayet iyi bilir.
Bir bakarsın dünya iyisi, en koyu muhabbeti yapıyorsun.bir diğer sefer, canı sıkkındır, birileri içeri gitti, o sırada yalnız kaldı diye, büyük bir aile faciası çıkar, alınır, kapılar vurulur gidilir.ama iş düştüğünde yine arar, sorar, Güler. Bu tutumlarından dolayı herkes mesafesini koydu ona, istediği kadar sitem edip kendini doldursa da.
Sizdeki durum hangisidir en iyi siz tahlil edersiniz.
Eğer haksızlığı yapan annenizse, iyi ilişkiler geliştirin bence. Ziyaret edinbir kere, bir hediye götürün. Hiçbir şey beklemeden ve ilişkinin yüzeysel olmasının tadını çıkarın.
Normalde haksızlıklar karşısında kavga çıkarmanızı beklerler. Yine suçu size bırakırlar. Siz böyle yapmayınca, kibarca geçiştirince, şaşıracaklardır.
Ziyaretinizi yapmış, rutin aramanızı yapmış. Sizden yana bir kusur bırakmamış olursunuz. Ama ne çok sık ne de seyrek olmalı. Görevini yerine getirecek kadar.
Ondan sonra kendi çocuklarınıza verin tüm şefkatinizi ve ilginizi. Ben de 9 yaşındaki oğluma yoğunlaşmış durumdayım. Aile içindeki huzur ve anne çocuk ilişkisi gerçekten tedavi edici bir sevgi.
Arada "neden?" diye sorguluyor insan.
Ben anne olduktan sonra daha anlaşılmaz oldu bu durum benim açımdan.
Yok. Çok şükür ki hatırlamak istemediklerimi unutma huyum var.Hayat beklemezdim dediğin insanlardan bile kazık yemeyi öğretiyor, anne ve kardeşlerin yaptığı ağır gelir elbette, yani insan yedi kat ellerden bekler de aileden beklemez böyle şeyleri ama benim felsefem yalnız doğduk yalnız öleceğiz, kimse biz ölürken ölmüyor, ana baba kardeş yeri geliyor evlat dahi kendi yolunu çizip herkesi arkasında bırakıyor, olan hep ailem ailem deyip yarı yolda bırakılanlara oluyor, bırak herkes dilediği gibi davranıp yaşasın, sen de kendini yiyip bitirme, kafaya takmaz gibi görünürsün ama düşünüp duracaksındır da çünkü hak etmediğin bir muamele görüyorsun, sen iyisin, evlatların var, anlaştığın bir eşin var, ailen onlar, diğerleri ailen olmak istemiyorsa kendileri bilir, hayat öyle de böyle de devam ediyor salla gitsin.
Yok öyle bir şey mümkün değil. :)Yani sorucam ama beni maruz görün, evlatlık olabilir misiniz? Anne babanıza dna testi yaptırın bence, ya da anneniz sizi doğurduğunda doğum çok çok zor mu oldu da bi travma yaşadı ? Hayır yani sadece sizi ayırması normal değil. Kardeşlerin de davranışlarından bişeyler olduğunu düşünüyorum sizin elinizde olmayan.
Yok öyle bir şey mümkün değil. :)
Çocuklar içinde en çok benzeyen benim hem anneye hem babaya.
Mecburen öyle yapıyorum.Allah allah hadi anneniz sevmiyor diyelim kardeşlerin derdi neymiş. Ben kızdım sizin adınıza herkesin kafası bi güzel. Bence yakın köprüleri ne arayın ne sorun, hayat size güzel olsun onlar sizi kıskansın
Umarım o konunun devamını da okursunuz.önceki konunuzda anneniz yardım istediğinde gelemem demişsiniz şimdi de neden öldüğünü haber vermedi diyorsunuz.
sizi bilmem ama ben böyle bir şeyde annem yardım istese iki elim kanda olsa giderdim hasta bakmanın psikolojisi çok başka çünkü.
sağlığında dedenizin yanında olmamışsınız cenazesinde olmuşsunuz olmamışsınız artık ne fark eder?
Umarım o konunun devamını da okursunuz.
İnsan kendi ailesi olunca kör oluyormuş.merak ettim açtım okudum konunuzu,pardon ama siz bu insanlarla neden hala iletişim halindesiniz? aile desen aile değil bunlar ... ağır olacak belki ama bencil asalakların teki bu insanlar... böylelerinin varlığı ne ki yokluğu koysun insana... siz bakın kendi kurduğunuz aileye onlarla kenetlenin
Teşekkür ediyorum. Benzer şeyler yaşadığımızı düşünüyorum ben de. Bir de burada genelde yorumlarınızı beğeniyorum. Yani öyle çok lafını bilmeyen, olumsuz bir insan olmadığınızı tahmin ediyorum kendi aileniz içinde de.Ben de hep anneanneye gönderilirdim diğerleri evdeyken.
Genel olarak benzer şeyler yaşamışız.
Annemle yüzeysel konuşamıyoruz çünkü her sözü kavga sebebi.
Eşim, ben, çocuklarım, anneliğim beş para etmez ona göre.
O yüzden orta yolculuk işe yaramıyor bizde
Rabbim gönlünüzden geçeni nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?