Aileden dışlanmak

Aynen öyle oldu.
Abimle yengem anneme terbiyesizlik yaptıklarında annemin arkasında duran bendim. Bu yüzden abimden başıma saksı da çekiç de yedim (ama isabet ettiremedi), sokakta kovalandım. Ama abimi yengemi her zaman affetti. Ben ara bozan oldum.
Diğerleri yüzünden annem sinir krizleri geçirirken ben işten ayrılıp doktor doktor gezdim.
Ve eşimin yaptıkları, hakkı ödenmez.

Ama ben sadece kullanılmışım meğer, değerim yokmuş. Bazı anılar geliyor aklıma bu konuya yazarken. 13-14 yaşlarındayken kadınlar kızın sana benziyor dediği zaman yüzü düşer ben çirkin miyim derdi.

Enteresan.
Geç de olsa hayatımdan çıkardım.
Hayırlısı buymuş.

bazen asi cocuk olmak gerekiyor maalesef,
eger ki sen oyle bir cocuk olsaydin pastadan payina fazlasi dusecekti,

cok kisisel algilama ve uzulmemeye calis bence,

ama bundan sonra da izin verme seni uzmelerine

Yok. Estağfurullah.

Size bravo. En azından orta yolu bulabildiniz.
Bizim öyle bir şansımız yok çünkü devam ettikçe yıprandığımı, nefes alamadığımı farkettim.

bazen asi cocuk olmak gerekiyor maalesef,
eger ki sen oyle bir cocuk olsaydin pastadan payina fazlasi dusecekti,

cok kisisel algilama ve uzulmemeye calis bence,

ama bundan sonra da izin verme seni uzmelerine
Üzülsem bir şey değişmeyecek.
O yüzden üzülmeyi bıraktım.

Anneniz ile babaannenizin arası nasıldı?
Sizi annenize karşı dolduran bir aile büyüğünüz var mıydı? Babaannenize benzer misiniz?

5 evladın içinde birine karşı neden böyle tavırlı olur bir anne, onu anlamaya çalışıyorum, ondan sordum bu tuhaf soruları
Bana göre hiçbir gerekçesi olamaz o ayrı da...

Ben babanneme değil annemle babama benziyorum. Ör göz ve ağzım babam, çenem kaşlarım alın yapım annem.

Annemi kimse dolduramaz. Kendi kendini doldurma konusunda çok başarılı.

B
Yok. Estağfurullah.

Size bravo. En azından orta yolu bulabildiniz.
Bizim öyle bir şansımız yok çünkü devam ettikçe yıprandığımı, nefes alamadığımı farkettim.
bu arada dedenizle ilgili olan eski konunuza baktım. Eski konuları bilmediğim için, kırgınlıkları mı var diyordum ama Evet, anneniz sonuna kadar haksız isteklerinde, yaptıklarında. Acaba lık bir durum yok, direk kullanmaya çalışıyor, kullanamadığında da tepki gösteriyor.

Ne demek, 3 çocukla gel, dedenin işlerine yardım et, diğer iki bekar kardeş dururken.

Haklı olan taraf sizsiniz bu denklemde. Çocuklarınızla mutluluklar diliyorum.

Ben babanneme değil annemle babama benziyorum. Ör göz ve ağzım babam, çenem kaşlarım alın yapım annem.

Annemi kimse dolduramaz. Kendi kendini doldurma konusunda çok başarılı.
Çok enteresan...
İlk evladı da değilmişsiniz, hani çok tecrübesizken almıştır kucağına, ne bilim benimsememiştir dicem. (kendime de inanamayarak)
Şaşkınlık veriyor bana böyle şeyler.
İnsan nasıl ayırır diyoruz ama ayırıyorlar işte.

Burada yorumlarını sevdiğim bir üyesiniz, genelde aklı başında, kendime de uygun gördüğüm yorumlarınız oluyor.
Bu yüzden daha da şaşırdım aileden yana gülmemenize.
Çekirdek ailenizle mutlu olun inşallah
Allah kimsenin hakkını kimsede koymaz elbet.
Evlat hakkı denen şeyden habersiz anneniz demekki.
Umarım olabilecek en iyi seviyeye gelirsiniz,gelmeseniz de can sağlığı olsun.

Teşekkür ederim.
Rabbim size de hayırlı, sağlıklı bir evlat daha versin.

Teşekkür ederim.
Rabbim beni onlara, onları bana muhtaç etmesin yeter.

Rabbim size kolay sağlıklı doğum nasip etsin.

Ben eski bir konunuza goz attim.
Yatalak babasi icin, yemek yememesine "3 gun yatar, 4.gun olur daha iyi" diye bir yorum yapan kadinin merhameti olmadiginin asikar oldugunu dusunuyorum.
Narsistik bir anne anneniz, anlattiklarinizdan oyle gorunuyor.
Bu tur annelerin hep favori cocuklari olur.
Annelik emeklerini duygu somurusu yaparak cocuklarinin uzerinde kullanirlar.
Bu manipulasyonlarinda oyle basarili olurlar ki, ugradiklari haksizliklara ragmen annelerine hak verir cocuklari.
Tam bir omur torpusudurler.
Bence tamamen yoksaymaniz sizin icin en hayirlisi.

Son bir senedir böyle davranıyordum.
Rahatım en azından.

Bizde de öyledir pijama,düzeltilebilecek bir şeyse birbirimizin adına ailemizle konuşuruz,değmeyecek kadar küçük ya da değiştirilemeyecek bir şeyse üzüleni bir şeklde teselli ederiz.
Kardeşler böyle olmalı,zaten hep derim dünyadaki en büyük şansım kardeşlerimdir.
Grilin her konusunda dumur oluyorum resmen,kardeşlere de ne oluyor?
Fakat sonra da anlamaya başlıyorum,eşimin ailesi böyle.
Annesi ve kız kardeşleri ellerinde domestos beyin yıkayıp üstüne dezenfekte ediyorlar.
İki kardeş birbiriyle iyi görüşmeye başlasa duruma tez elden el atıyorlar,eski konuları hatırlatıyorlar,ilişkiyi engelleyip huzurla av bekleyen örümcek gibi köşelerine çekiliyorlar.
Ne denir bilemedim,bir çare bilsem eşimin sorununu çözerdim herşeyden önce...

Maalesef çare yok çünkü benden başka hiç kimsenin iyi geçinmek için çabası yok.

Özür dileyerek soruyorum. Üveylik gibi bi durum olabilir mi?

anlamıyorum bende. 2 erkek 2 kız 4 kardeşiz.
iyi ki de öyleyiz..
eşimin de bir kızkardeşi var. çok düşkünler birbirlerine. bu düşkünlük bagımlılık gibi değil. yada yapışıklık değil. bence olması gereken.
kardeşler birbirlerinin arkasını kollar, birbirlerini sever, mutlu olsun diye hediyeleşir, çocukları arkadaş olur vs... ne bileyim güzel paylaşım bunlar. şu hayatta sırtımı güvenerek yaslayacağım, sırrımı, derdimi paylaşacağım kişi kardeşim de olmayacaksa kim olacak?

Ne acı değil mi?Allah yardımcıları olsun.Esimde belli etmemeye çalışıyor üzüldüğünü ama zaten herşey ortada..Babası da öldükten sonra Ben ve çocuklardan başka kimsesi kalmadı adamın.
Çok zor ya aile ile sorunlar olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…