Aynen öyle oldu.Grill bana oyle geliyor ki annen son kozlarini oynuyor.
Benim aile iliskilerindeki en buyuk gorusum,
anne baba da olsa sozunu gecirecegi cocuguna yapiyor yapacagini,
digerine daha esnek davraniyor kaybetmemek icin.
annen seni hep cepte gormus,
ustune yuku bindirdikce bindirmis,
cunku sen cekip gitmezsin, ona sirtini donmezsin.
ama sen cekip gittin baska sehre,
annen su an hala eski kizi misin onu deniyor, uzakta da olsan sana ayni sekilde davraniyor ki sen degiseme,
ama degismelisin,
kardesin esinle haber gonderdiginde onlarin istedigi gibi davranmamalisin,
gercekten cekip gitmelisin.
iste o zaman annen sana da diger kardeslerin gibi davranmaya baslayacak,
seni tamamen kaybetmeyi goze alamayacak cunku.
Aynen öyle oldu.
Abimle yengem anneme terbiyesizlik yaptıklarında annemin arkasında duran bendim. Bu yüzden abimden başıma saksı da çekiç de yedim (ama isabet ettiremedi), sokakta kovalandım. Ama abimi yengemi her zaman affetti. Ben ara bozan oldum.
Diğerleri yüzünden annem sinir krizleri geçirirken ben işten ayrılıp doktor doktor gezdim.
Ve eşimin yaptıkları, hakkı ödenmez.
Ama ben sadece kullanılmışım meğer, değerim yokmuş. Bazı anılar geliyor aklıma bu konuya yazarken. 13-14 yaşlarındayken kadınlar kızın sana benziyor dediği zaman yüzü düşer ben çirkin miyim derdi.
Enteresan.
Geç de olsa hayatımdan çıkardım.
Hayırlısı buymuş.
Yok. Estağfurullah.Teşekkür ediyorum. Benzer şeyler yaşadığımızı düşünüyorum ben de. Bir de burada genelde yorumlarınızı beğeniyorum. Yani öyle çok lafını bilmeyen, olumsuz bir insan olmadığınızı tahmin ediyorum kendi aileniz içinde de.
Ailenin diğer fertlerinin yaklaşımı muhtemelen anneniz sebebiyle. Çünkü dolduruyor devamlı.
Ben şunu gördüm ki, kendi annesi bir insana sahip çıkmıyorsa, herkes yüklenmeye çalışıyor o kişiye. Kendi ailesi de, eşinin ailesi de.
Ben eşimle severek evlendim. Aile içinde büyük olay. Herkes bana gücendi. Hayal kırıklığına uğratmış oldum. Sess çok üzdü bizi dendi, cephe alındı. Düğün öncesi en ufak pürüzler çarşaf çarşaf herkesin önüne serildi. Ve ben de baktım bizimkiler devamlı bozma yolunda, acele ettim evlilik için. Ve 10 yıllık evliliğimde hala küçük hatırlatmaları olur bunun.
Kuzenimin şimdi ciddi bir ilişkisi var. Anne baba ilk öğrenen ve destekleyen oldu. Zamanı gelince büyüklere söylendi ve aile şimdi heyecanla tanışma zamanını bekliyor. Erkek tarafı kızla değil, ailesiyle muhatap olacağını biliyor ve onlar da aceleye getirmiyor bu sebeple. Ve kimse olumsuz değil damada karşı, şimdiden oğlumuz nerede modundalar.
Benim bu tedavilerim bile annemle olan şahane ilişkimizin sonucu. Üniden sonra evlendim, oğlum oldu. Hayal kırıklığıydı annem için, evde çocuk bakmam. Öğretmen olamadın dedi.
Ben de hata yaptım dedim,oğlumu büyüttüm, kreşe başlattım.seneler geçti tabi.
Ücretli öğretmenlik yaptım, atanamadın dedi.
formasyon aldım oğlumla, KPSS çalıştım. Atanacak puanı aldım.
Kardeşimin düğünü çıktı. Anne düğün hazırlıkları yapın, gözünüzü seveyim, tarih yaklaşıyor. yok kıllarını kıpırdatmıyorlar. Çünkü benim kendimi bırakıp yapacağımı çok iyi biliyorlar.
Yıllardır atanamadın diyen annem, bu sefer zaten seninki de saçma, eşini burada 1 yıl bırakıp şehir dışına mı çıkacaksın dedi. Yine beğendiremedik.
Ağlayarak bıraktım, bu sene tuttuysa seneye de tutar dedim, başladım düğüne. Onu evlendirdim, yerine koydum. O sene erken menapoza girdiğimi ve 2. Çocuk istiyorsam acele etmem gerektiğini öğrendim. KPSS yi bıraktım başladım tedaviye.
İlk deneme olmadı. Annem başladı sen paranı harcayacak yer arıyorsun demeye.
Ben ikinci tedaviye başlarken diğer kardeşime bir kız bulundu, düğünü yapılacak. Menapozdan dolayı Acele etmesi gereken bana, bu düğünde kitlendi. 1 sene de onun nişan ve düğününü yaptım. Nişan da yurt dışındaydı, her şeyi ayarladım ve Türkiye yi de, yurt dışını da hepsini hallettim.
Şimdi de annem sen saçma sapan öğretmenlik atanma hayallerine daldın, çocuk yapmadın. Yapsaydın diyor. E anne, ben bebeğimle sana gelirken az mı ağlayarak döndüm, çocuk yaptın, hayatını mahvettin, bi atanamadın sözlerini duya duya.
Arkadaşlarım aile destekleriyle, çocukları da oldu, Tus a da çalıştılar, atandılar, şehir dışına gidip öğretmen de oldular, doğumları olunca anneleri yanlarına da geldi. Hiçbiri de kardeşlerinin düğünlerini de yapmak zorunda olmadı. annelerinin misafirlerini ağırlamadı.
Çarpım tablosu ezberleten oğlumu dahi beğenmiyor sağolsun. Sen daha çarpım tablosu ezberlerken, senin yaşında çocuklar hafız oluyor diyor. Yaş 8. Ben de o sırada “o kadar kolaysa, sen bizi hafız yapsaydın madem” deyip kapatıyorum hemen konuyu.
Diyeceğim, yaranmanın yolu yok, Ne yapsan eleştirecekler. Ben de geç uyandım. Aynı şekilde, anneliğim, kariyerim, çocuğum, evliliğim, eşim, eşimin ailesi hep eleştiri konusu. Bunu anlamıştım ama bu yüzden kendimi üzmeye de hiç gerek yokmuş, onu da sonradan fark ettim.
Evet, evet, peki, peki, tavuk çorbası mı faydalı tamam,sülük mü bakarız, dedem nasıl, sağlığın nasıl? İşte haberler alındı.
Doğrucu Davut olmaya hiç gerek yok. Eleştirdi mi, ya kısa cevap, ya da nothing.
Biriyle tartışıp kazanmaktan daha keyifli olan şey, seni tartışmaya çekmeye çalışıyorken hiç o topa girmemek.
Sorunları çözen kişi benim. Hala öyleyim ama ben atlamıyorum artık. Onların benim önüme ne yapabiliriz diye gelmesini bekliyorum.
Bu şekilde bağlantımız da kopmuyor. Biraz çıkarcı bir ilişki gerekiyor bu tür ailelerde.
Sesi çok çıkan, ya da her işe atlayanın kıymeti olmuyor. Tersine negatif kutup oluyor. İsviçre gibi sessiz, tarafsız olan da kazanıyor.
Ben hala tamir edilebilir olduğunu düşünüyorum. Aileden dışlanmış, Cast away gibi yaşamanın da gereği yok bence.
Omlardan çaba gelmez, ama eğer siz isterseniz, bu ilişkiyi yürütülebilir bir konuma getirebilirsiniz, ince ayarlarla. Bir tek kendinize yetecek kadar. Bayramda seyranda bunun bir kıymeti olur, annelik hakkıdır, balık bilmezse Halık bilir.
Şehir dışındasınız zaten, bu büyük avantaj. Kısa tutulan hoş beş telefon konuşmasının ardından kendi ziline basıp aa kapı çaldı, gitmem lazım denilebilir :)
Ben de eskiden özenir, arkadaşlarım gibi gergin arar, sonra da üzülürdüm. Şimdi haftada bir gayet ilişkimizi sağlıklı tutuyor.
Kendi durumuma benzettiğim ve incinmişliğinizi anlayabildiğimiz için bu kadar uzun yazdım, umarım gereksiz baş ağrıtmadım :)
Üzülsem bir şey değişmeyecek.bazen asi cocuk olmak gerekiyor maalesef,
eger ki sen oyle bir cocuk olsaydin pastadan payina fazlasi dusecekti,
cok kisisel algilama ve uzulmemeye calis bence,
ama bundan sonra da izin verme seni uzmelerine
Ben babanneme değil annemle babama benziyorum. Ör göz ve ağzım babam, çenem kaşlarım alın yapım annem.Anneniz ile babaannenizin arası nasıldı?
Sizi annenize karşı dolduran bir aile büyüğünüz var mıydı? Babaannenize benzer misiniz?
5 evladın içinde birine karşı neden böyle tavırlı olur bir anne, onu anlamaya çalışıyorum, ondan sordum bu tuhaf soruları
Bana göre hiçbir gerekçesi olamaz o ayrı da...
bu arada dedenizle ilgili olan eski konunuza baktım. Eski konuları bilmediğim için, kırgınlıkları mı var diyordum ama Evet, anneniz sonuna kadar haksız isteklerinde, yaptıklarında. Acaba lık bir durum yok, direk kullanmaya çalışıyor, kullanamadığında da tepki gösteriyor.Yok. Estağfurullah.
Size bravo. En azından orta yolu bulabildiniz.
Bizim öyle bir şansımız yok çünkü devam ettikçe yıprandığımı, nefes alamadığımı farkettim.
Çok enteresan...Ben babanneme değil annemle babama benziyorum. Ör göz ve ağzım babam, çenem kaşlarım alın yapım annem.
Annemi kimse dolduramaz. Kendi kendini doldurma konusunda çok başarılı.
Teşekkür ederim.B
bu arada dedenizle ilgili olan eski konunuza baktım. Eski konuları bilmediğim için, kırgınlıkları mı var diyordum ama Evet, anneniz sonuna kadar haksız isteklerinde, yaptıklarında. Acaba lık bir durum yok, direk kullanmaya çalışıyor, kullanamadığında da tepki gösteriyor.
Ne demek, 3 çocukla gel, dedenin işlerine yardım et, diğer iki bekar kardeş dururken.
Haklı olan taraf sizsiniz bu denklemde. Çocuklarınızla mutluluklar diliyorum.
Teşekkür ederim.Çok enteresan...
İlk evladı da değilmişsiniz, hani çok tecrübesizken almıştır kucağına, ne bilim benimsememiştir dicem. (kendime de inanamayarak)
Şaşkınlık veriyor bana böyle şeyler.
İnsan nasıl ayırır diyoruz ama ayırıyorlar işte.
Burada yorumlarını sevdiğim bir üyesiniz, genelde aklı başında, kendime de uygun gördüğüm yorumlarınız oluyor.
Bu yüzden daha da şaşırdım aileden yana gülmemenize.
Çekirdek ailenizle mutlu olun inşallah
Allah kimsenin hakkını kimsede koymaz elbet.
Evlat hakkı denen şeyden habersiz anneniz demekki.
Umarım olabilecek en iyi seviyeye gelirsiniz,gelmeseniz de can sağlığı olsun.
Teşekkür ederim.Teşekkür ederim.
Rabbim beni onlara, onları bana muhtaç etmesin yeter.
Rabbim size kolay sağlıklı doğum nasip etsin.
Son bir senedir böyle davranıyordum.Ben eski bir konunuza goz attim.
Yatalak babasi icin, yemek yememesine "3 gun yatar, 4.gun olur daha iyi" diye bir yorum yapan kadinin merhameti olmadiginin asikar oldugunu dusunuyorum.
Narsistik bir anne anneniz, anlattiklarinizdan oyle gorunuyor.
Bu tur annelerin hep favori cocuklari olur.
Annelik emeklerini duygu somurusu yaparak cocuklarinin uzerinde kullanirlar.
Bu manipulasyonlarinda oyle basarili olurlar ki, ugradiklari haksizliklara ragmen annelerine hak verir cocuklari.
Tam bir omur torpusudurler.
Bence tamamen yoksaymaniz sizin icin en hayirlisi.
Bizde de öyledir pijama,düzeltilebilecek bir şeyse birbirimizin adına ailemizle konuşuruz,değmeyecek kadar küçük ya da değiştirilemeyecek bir şeyse üzüleni bir şeklde teselli ederiz.5 kardeşten sadece size mi böyle?
daha da şaşırtıcı olanı, kardeşlerinizin sessiz kalması...
Bizde anlaşmazlık olsa yada adaletin terazisi biraz şaşsa, önce kardeşler girer devreye.
haksızlık yaptın, yada yanlış anladın kalbini kırdın gibi uyarırız birbirimizi, bazen ebeveynlerimizi.
anneniz hadi yapıyor bir cahillik de ben kardeşlerin de çanak tutmasına şaşırdım.
Maalesef çare yok çünkü benden başka hiç kimsenin iyi geçinmek için çabası yok.Bizde de öyledir pijama,düzeltilebilecek bir şeyse birbirimizin adına ailemizle konuşuruz,değmeyecek kadar küçük ya da değiştirilemeyecek bir şeyse üzüleni bir şeklde teselli ederiz.
Kardeşler böyle olmalı,zaten hep derim dünyadaki en büyük şansım kardeşlerimdir.
Grilin her konusunda dumur oluyorum resmen,kardeşlere de ne oluyor?
Fakat sonra da anlamaya başlıyorum,eşimin ailesi böyle.
Annesi ve kız kardeşleri ellerinde domestos beyin yıkayıp üstüne dezenfekte ediyorlar.
İki kardeş birbiriyle iyi görüşmeye başlasa duruma tez elden el atıyorlar,eski konuları hatırlatıyorlar,ilişkiyi engelleyip huzurla av bekleyen örümcek gibi köşelerine çekiliyorlar.
Ne denir bilemedim,bir çare bilsem eşimin sorununu çözerdim herşeyden önce...
Birkaç arkadaş daha sordu.Özür dileyerek soruyorum. Üveylik gibi bi durum olabilir mi?
Bizde de öyledir pijama,düzeltilebilecek bir şeyse birbirimizin adına ailemizle konuşuruz,değmeyecek kadar küçük ya da değiştirilemeyecek bir şeyse üzüleni bir şeklde teselli ederiz.
Kardeşler böyle olmalı,zaten hep derim dünyadaki en büyük şansım kardeşlerimdir.
Grilin her konusunda dumur oluyorum resmen,kardeşlere de ne oluyor?
Fakat sonra da anlamaya başlıyorum,eşimin ailesi böyle.
Annesi ve kız kardeşleri ellerinde domestos beyin yıkayıp üstüne dezenfekte ediyorlar.
İki kardeş birbiriyle iyi görüşmeye başlasa duruma tez elden el atıyorlar,eski konuları hatırlatıyorlar,ilişkiyi engelleyip huzurla av bekleyen örümcek gibi köşelerine çekiliyorlar.
Ne denir bilemedim,bir çare bilsem eşimin sorununu çözerdim herşeyden önce...
Maalesef çare yok çünkü benden başka hiç kimsenin iyi geçinmek için çabası yok.
Ne acı değil mi?Allah yardımcıları olsun.Esimde belli etmemeye çalışıyor üzüldüğünü ama zaten herşey ortada..Babası da öldükten sonra Ben ve çocuklardan başka kimsesi kalmadı adamın.Az önce bunu düşünüyordum biliyor musunuz, eşime karşı da kv ve görümce bizim mutsuzluğumuz için elinden geleni yaptı. Ben eşimin tavırlarından aslında annesi ile arasının çok da iyi olmadığını anlamıştım fakat onu koruyor gibi düşünüyordum oysa bambaşkaymış.
En basiti eşim onları öpmek istemezdi mesela, ya da kv nin nefret ettiği babasının ailesi ile eşim çok iyidir ve severler eşimi. Görümcemin düğününe dahi gelmemişlerdir. Görümcem kv nin ajanı gibi resmen, hep pisliğine alet oluyor. Eşimi yolunacak kaz gibi görmüşler bu zamana kadar, ne kadar aksini inkar etseler da adam 17 yıldır çalışıyor dikili ağacı yok. Biz alyans alırken görümcemin benim yanında abisine "bana i phone al" diye emretmesi zaten beni dumura uğraşmıştı, ki kendi de çalışıyor bizden de yüksek maaşı. Şimdi eşi çok cimri biri kendi parasını bile harcatmıyor ona ama:)
Aile ilişkileri çok girift , ben eşime kızarken aslında anladım ki ailesi onu sevmiyor ve o bana bunu aksettirmemek için daha da üzülüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?