- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Arkadaşın gayet iyi yapmış. Iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. Hele ki bir kiz ailesinin rizasi olmadan evlenince, bir de bunu erkegin ailesi bilince hic hos seyler yasanmiyor. Ayrica ayni imkani erkegin ailesi sunduğunda kız tarafının gururu kirilmiyor da, böyle olunca erkek tarafının gururu niye kırılıyor anlamadım.Merhaba canlarımm,
Bugün size çok sevdiğim bir arkadaşımın konusunu yazacağım fikirlerinizi merak ediyoruz .
Ünv. zamanında tanışıp görüştüğü 4 yıllık sevgilisi var.
Ben ikisini de çok severim çok da güzel bi çiftti ikisi de arkadasım.
Neyse, 4 senenin sonunda aileler tanıştı
Tam kız istemeye gidildi sorun çıktı.
Çocuk işkur da şoför olarak çalışıyo
Ailesiyle birlikte yaşıyo, yani anne babasıyla
Ama abileri de onlara yakın yerde oturuyo
Küçük bir ilde oturuyolar maddi olarak imkanları da o kadar iyi değil.
Arkadaşımın da ailesinin maddi durumu iyi
Ünv. mezunu ama çalışmıyo
Babasının İstanbul'da tahtakale de hediyelik eşya satan dükkanı var
7-8 katlı da kendilerine ait Ümraniye'de yeni yapılmış binaları var.
Bunları anlatma sebebim şu,
Arkadaşım en başından beri diyor ki babam ablam ve eşine evlenirken şöyle birşey söyledi isterseniz gelin benim bir dairem de kalın kira ödemeyin boşuna
Ama onlar kabul etmedi
Şimdi aynı imkanı bize de sunabilir yalnız farklı şehirde olduğı için gel bizim bina da otur dükkanı da birlikte işletiriz der babamı tanıyorum diyodu.
Velhasıl kelam çocuk da bunu biliyodu olur gibisinden konusuyodu ama ailem ne der falan diye hep bir tereddüt tabi aileler tanışmadan bu konular açığa çıkmadı.
Aileler tanıstı kız istemeye gittiler anne baba abi yengeler falan
Tam kızı istemişler arkadasımın babası da ;
Bu bina bizim eğer evlendikten sonra İstanbul'da yaşarız derlerse gelsinler bi daire de otursunlar boşuna kira ödemesinler benm dükkanı da birlikte işletiriz demiş.
Öyle deyince çocuğun babası ben senden kız istiyorum sen bana ne diyosun ne yani burada yaşamazlarsa kızı vermeyecek misin demiş
Olaylar böyle büyümüş yemek falan yemeden kalkmış gitmiş erkek tarafı çocuğun annesi ağlamış çocuk kendisini kötü hissetmiş.
Sonrasında da kızla erkek konusuyo kız diyo ki sen İstanbul'a gelirsen bu iş olur ben oraya gelemem geçinemeyiz sıkıntı olur çocuk da benim ailem kabul etmiyo bunu gururu incindi ailemin en azından ilk etapta gelemem buraya gel zaman geçince oraya gideriz diyo kızda bunu kabul etmiyo ve bitiriyo ilşkiyi
Bana sorsanız iki tarafında kendince haklılık payı var ama kız arkadasım daha haklı gibi
Sonuçta babası çok güzel imkan sunmuş küçük bi şehirde iş garantisi yokken ev kirayken bütün aile fertleriyle yakında oturmak istemedi
Erkek de sen rahat hayat istediğin için ayrılıyosun dmek ki maddiyat benden değerli demiş ve annem babamı nasıl ezip geleyim iç güveyi gibi annem ağlayarak kalktı sizin evden şimdi kabul edersem bu benm annemi babamı ezmek demiş
Bu arada erkek tarafının zoruna giden kısım herkesin içinde babasının böyle birşey sorması tam isteme esnasında,
Yorumları alayım ne düşünüyosunuz bu konuda ?
Öperim hepiniziii
Konusuyolardı zaten, çocuk olur gözüyle bakıyodu ama hep bi krarsızlık vardı bir de netleşmemişti babasının ağzından duymayınca acaba böyle birşey teklifeder mi o bile belli değil diyodu ederse benm annem babam bunu istemeyebilir diyordu4 senede bunları hiç iki sevgili kendi aralarında konuşmamış mı ?
Tabi ki Kızın babası haklı.
Erkeğin ailesi durumu biliyordu ama ne işin var orada diyolarmışSunulan imkanlar güzel de, kız daha önce biz senin memleketinde geçinemeyiz İstanbul’da ailemin sunduğu imkanlarda yaşayalım diye söylememiş mi?
Kız şimdi çıkıp İstanbul’a gelmezsen ayrılalım diyor. Kız ayıp etmiş bunu yaparak. Eğer konuştuysa, erkek arkadaşı bu durumu ailesine iletmeyerek o hata etmiş. Erkeğin ailesi durumu bilmiyorsa rencide olmuş olabilir.
İki Yetişkin kişi nerede nasıl düzen kuracağına kendileri karar verebilmeli.Konusuyolardı zaten, çocuk olur gözüyle bakıyodu ama hep bi krarsızlık vardı bir de netleşmemişti babasının ağzından duymayınca acaba böyle birşey teklifeder mi o bile belli değil diyodu ederse benm annem babam bunu istemeyebilir diyordu
Erkeğe abileri falan oğlum senin ne işin var orada aslna gibisn bi karına bakamıcak mısıngibisinden konusunca çocuğun kafa kayıyodu hemen,Cok guzel bir imkan sunmus kizin babasi ve tabiki istemede konuşulacak bu konular ona gore hareket edilecek.Bence erkek tarafı biraz kompleksli, kabul etmeseler bile o an daha güzel açıklama yapıp evden ayrilabilirlerdi orta yol bulunurdu.Kız kesinlikle gitmesin başka şehre, ben giderse tekrar buraya geleceklerini zannetmiyorum.erkek biraz pasif gibi babasının sözünden çıkmaz muhtemelen.Ayrıca kız kendi ailesinin de sözünden çıkmasın, babası çok guzel bir imkan sunmus zorunda değil sonucta babası da kıymetini bilsin uzmesin ailesini
Aynen öyle olmuş erkek tarafı için biz ona bakamayacak mıyız hayırdır demişler ama kız tarafı da oğlana güvenememiş kız da öyle sonucta 4 senedir ilerinde biliyo olup biteni ,Evlenecek gençlerin kendi hayatları hakkında bir fikirleri yok muymuş peki? Yani ailelere baştan biz şurada yaşamayı, şöyle yapmayı düşünüyoruz diyecek kadar kendi ayakları üstlerinde dursalardı, aile büyükleri de işin içine bu kadar karışıp, ortalığı darmaduman edemezlerdi. Çocuğun ailesi sorunluymuş, evet, ama asıl sorun kendi yollarını çizmeden evlenmeye kalkan gençlerde bence. Kızın ailesi düşünceli davranmış ama dükkanı da birlikte işletiriz diyecek kadar müdahale etmek bana göre yanlış. Bir kere karşı tarafı aciz hissettirir böyle şeyler. Siz iş vermeseniz aç mı kalacağız psikolojisine girebilirler. O yüzden ekonomik özgürlük şart.
Kaç yıllık ilişki ve en önemli şeyleri kendi aralarında kesinleştirmeden, aileleri işin içine sokmuşlar. Ayrılmaları iyi olmuş aslında, farkında değiller belki ama evlilik için biraz daha olgunlaşıp, hayatlarının iplerini ellerine almalılar.Aynen öyle olmuş erkek tarafı için biz ona bakamayacak mıyız hayırdır demişler ama kız tarafı da oğlana güvenememiş kız da öyle sonucta 4 senedir ilerinde biliyo olup biteni ,
Kız zaten bu ilşkiyi çocuk istanbul a gelir diye sürdürmüş aksi olacağını düşünseydi devam ettrmezdi
Oturup konustuğumuzda onun oluğu şehirde nasıl geçincez ki diyodu sürekli
Çocuk babasını tanımadığı için çekiniyordu meslek seçiciliğiyle ilgili değil yaniÇocuğun yapmak istediği iş kızın babasıyla beraber o dükkanı işletmek değilse çocuk haklı. Bunun dışındaki tüm ihtimaller için kız tarafı haklı. Yani çocuk bir nevi tahakküm altına girmek, hayatını ipotek etmek istemiyorsa haklı. Ama çocuk için sorun yoksa babasına halt yemek düşer affedersiniz. Hazır ev işte bu devirde mis gibi. Otursunlar mutlu mesut. Neyin gururu bu?
O zaman sorun daha da büyük bence bu konu cozulse bile başka konularda dik bir duruşu olamayacak erkeğin evliliği boyunca hep birilerinden etkilenip onların lafiyla hareket edecek.Bu da en büyük boşanma sebebi zaten malesefErkeğe abileri falan oğlum senin ne işin var orada aslna gibisn bi karına bakamıcak mısıngibisinden konusunca çocuğun kafa kayıyodu hemen,
Daha önceden benimle de konustu bu konuyu kelebek naparım bilmiyorum kafam çok karısık diyodu ama kafa karısıklığının sebebi kendi ailesinin istemeyişi kıza böyle demiş kız da sen anne babanın ağzına bakarak yasıyosun demiş
Kız arkadasım çocuğun işi garanti olmadığı için bunu da istemiyoBu iliski her iki taraftan birinin istedigiyle sonuclanirsa bu evlilik yurumez....Cok farklı bir karar alirlarsa belki! iki taraftan da ayri bagimsiz bir karar....
Ben kız arkadasıma hak veriyorum açıkcası ,Kaç yıllık ilişki ve en önemli şeyleri kendi aralarında kesinleştirmeden, aileleri işin içine sokmuşlar. Ayrılmaları iyi olmuş aslında, farkında değiller belki ama evlilik için biraz daha olgunlaşıp, hayatlarının iplerini ellerine almalılar.
İy fırsatları tepen insanlardan hiç haz etmem.Bende böyle düşünüyorum ama çocuk da diyo ki o beni demek ki bu şartlar altında istiyormuş beni ben olduğumiçin kabul etmiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?