- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Öyle tabii, burada da kız erkek ayrımı yapıyorlar kız olunca gelin gşdecek tabi erkek olunca iç güveysi olamaz modunda aileİy fırsatları tepen insanlardan hiç haz etmem.
Hem iş hem geçim olarak oldukça güzel bir fırsat verilmişken, aileciliğin ne anlamı var?
Aynı şeyi erkeğin ailesi sundaydı, kız hayır ben gelemem ailemin yanında olalım sen burada iş bul kira vs ödeyelim ama sürünelim deseydi kafayı yemiş bu derlerdi.
Yok ben zaten olaya erkek tarafıymış, kız tarafıymış olarak asla bakmam. Erkeklik gururu denen bir şey varsa, kadınlık gururu da var o zaman yani. İşte bunlara mahal vermemek için, evlenecek insanların bağımsız olması lazım. Çocuk, ailesinin bunu bu kadar sorun edeceğini bilmeliydi, kızla en başından konuşup, sakın böyle şeylerin mevzusunu açmayın diyecek kadar iletişimleri olmalıydı. O zaman kız da, benim şartlarım bunlar, madem öyle devam etmeyelim deme şansına sahip olurdu. Ortada büyük bir iletişimsizlik varmış, asıl sorun buymuş bence.Ben kız arkadasıma hak veriyorum açıkcası ,
Kim daha iyi bir imkan varken diğer tarafta sıkıntı çekmeyi ister ki
Haliyle erkek tarafı da pek bi imkan sunamadı onlara kız da korktu
Kız birşeylerden ödün verince iyi ama erkek verince olmuyo gurur yapıyo falan saçma
Şimdi de erkek arkadasıma göre kızın tek derdi rahat hayatmış ailesiyle zengin hayatında mutlu olsun diyo istediği ben değilmişim ki iyi günde beni istiyomuş kötü günde yanımda değilmiş diyo
Çocuğa abileri de boşver oğlum demek kibu kadar senin zorunla kalkıp bu şehre yaşamaya gelse seninle, evlendkten sonra maddi anlamda sıkıntı çekseniz senin yüzünden İstanbul'a gitseydk bu olmayacaktı diye kafanı yerdi susmazdı diyomuş
Erkek tarafı çok kötü yönlendirmiş çocuğu
Her iki kişinin kendine gore haklı yanlari var ama ortayol da bulusamadiklarina gore ayrilmak isabetli bir karar...Arkadasiniz babasina itaat edecek bir erkekle evlensin sevgiliside kendisine ve ailesine itaatedecek birisiyle....Şimdiden güç gösterisine cevirmisler bir yandan erken olması iyi de olmus...Kız arkadasım çocuğun işi garanti olmadığı için bunu da istemiyo
Bende bunu söyledim tamam aynı şehirde yasamayın onun ailesiyle başka bir iş baksın başka şehre tasının dedim ne iş bulacak sıkıntı olur diyo
Çocuk babasını tanımadığı için çekiniyordu meslek seçiciliğiyle ilgili değil yani
Acaba babasıyla anlaşabilir miyiz aynı binada aynı dükkan da yarın öbür gün ufak sıkıntı olursa hepten huzursuz oluruz diye düşünüyodu ama gitmem demiyordu ailesi aklına girmiş
Bana kalırsa çevredekiler ne der derdine düşmüş erkek tarafı
Çok güzel izah etmişsiniz , çocuğa bakarsanız kayınpeder görgüsüzlük yapmış herkesin içinde bu soruyu sorarak ama kıza bakarsanız babam ne kadar güzel bir teklifle gitti zamanla konusuruz bunları diyebilirdi diyoİçi boş bir çekince değil. İş yerleri birçok soruna gebe olabiliyor. Aralarında patron-çalışan ilişkisi mi olacak, baba-oğul mu, kayınpeder - damat mı? Bu rol karmaşası ve "hazıra konmanın ezikliği" içinde hassaslaşan çocuk kayınpederden gelecek küçük de olsa menfi bir söz veya davranışı kaldıramayabilir, içinde büyütür, bir yerde patlar. ihtimal. Ha kayınpederin cana yakın, babacan bir mizacı varsa sorun olmaz. Çocuk yapı itibariyle hemen kaynaşıp kendini sevdirir, işini severse de sorun olmaz. Yani şartlara, olaylara ve kişilere göre birçok değişken var. Fakat çocuk bu değişkenleri tartıp kendi içinde olur vermişse ailesini ikna etmesi, çevredekilerin ne dediğini de şeyine bile takmaması gerekir. Aslolan iki insanın birbirini sevmesi değil midir? Kolaylaştırmak varken insanlar niçin zorlaştırır bu evlilik işlerinini bir türlü anlamıyorum.
Kız rahatına düşkün çocuk da 1.800 tl maaş alıyo oda biliyo o paraya geçinilmeyeceğini oturup konustuğumuzda çok zor kelebek diyodu yani havada karada babasının teklifini kabul edecek gibiydi bu işi çocuğun ailesi bozdu burada da hata yine çocuk da ailesine önceden konuyu açıp fikirlerini öğrenseydi ,Adam da para yok calismasa derdim ki calismiyo evlenmesin ama calisiyor az para kazaniyor napabilir ki.kizin babasi da kizini dusunuyo cok hakli.kendi gorusumu soylemem gerekirse o is olmaz olsa da sikinti cikar ilerde.en dogrusu yol yakinken donmek olur.
Çok güzel izah etmişsiniz , çocuğa bakarsanız kayınpeder görgüsüzlük yapmış herkesin içinde bu soruyu sorarak ama kıza bakarsanız babam ne kadar güzel bir teklifle gitti zamanla konusuruz bunları diyebilirdi diyo
Erkek tarafına bakarsanız da babasının üslubu yanlıştı benim param var ben onlara sizden daha iyi bakarım siz bakamazsınız demek istemiş diyolar
İlşkileri çıkmaza girmş durumda
Bu işin tek oluru var oda çocuğun İstanbul'a gitmeyi kabul etmesi
Onun dısında bir araya gelemezler ama çocuk da ailesini karsısına alıp oraya gidecek bi çocuk değil
Bu ne ya. Erkek tarafı saçma sapan arabeske bağlamış. Türk filmlerindeki replikleri söylüyor resmen. Rahatı seçmesin de zorluğu mu secsin? Ne için? Erkek tarafının egosu için. Kaldı ki adamın belli bir işi bile yok. Şimdiki işinden çıksa ne yapacak. Küçük şehirlerde iş bulmak çok zor.Ben kız arkadasıma hak veriyorum açıkcası ,
Kim daha iyi bir imkan varken diğer tarafta sıkıntı çekmeyi ister ki
Haliyle erkek tarafı da pek bi imkan sunamadı onlara kız da korktu
Kız birşeylerden ödün verince iyi ama erkek verince olmuyo gurur yapıyo falan saçma
Şimdi de erkek arkadasıma göre kızın tek derdi rahat hayatmış ailesiyle zengin hayatında mutlu olsun diyo istediği ben değilmişim ki iyi günde beni istiyomuş kötü günde yanımda değilmiş diyo
Çocuğa abileri de boşver oğlum demek kibu kadar senin zorunla kalkıp bu şehre yaşamaya gelse seninle, evlendkten sonra maddi anlamda sıkıntı çekseniz senin yüzünden İstanbul'a gitseydk bu olmayacaktı diye kafanı yerdi susmazdı diyomuş
Erkek tarafı çok kötü yönlendirmiş çocuğu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?