Aileler anlaşamadığı için ayrılmak

Öyle tabii, burada da kız erkek ayrımı yapıyorlar kız olunca gelin gşdecek tabi erkek olunca iç güveysi olamaz modunda aile
Çocuk bir tülü ailesini aşamıyor ,
Ben şimdi gidersem annem babamın yüzüne bakamam diyomuş

Yok ben zaten olaya erkek tarafıymış, kız tarafıymış olarak asla bakmam. Erkeklik gururu denen bir şey varsa, kadınlık gururu da var o zaman yani. İşte bunlara mahal vermemek için, evlenecek insanların bağımsız olması lazım. Çocuk, ailesinin bunu bu kadar sorun edeceğini bilmeliydi, kızla en başından konuşup, sakın böyle şeylerin mevzusunu açmayın diyecek kadar iletişimleri olmalıydı. O zaman kız da, benim şartlarım bunlar, madem öyle devam etmeyelim deme şansına sahip olurdu. Ortada büyük bir iletişimsizlik varmış, asıl sorun buymuş bence.

Her iki kişinin kendine gore haklı yanlari var ama ortayol da bulusamadiklarina gore ayrilmak isabetli bir karar...Arkadasiniz babasina itaat edecek bir erkekle evlensin sevgiliside kendisine ve ailesine itaatedecek birisiyle....Şimdiden güç gösterisine cevirmisler bir yandan erken olması iyi de olmus...

İçi boş bir çekince değil. İş yerleri birçok soruna gebe olabiliyor. Aralarında patron-çalışan ilişkisi mi olacak, baba-oğul mu, kayınpeder - damat mı? Bu rol karmaşası ve "hazıra konmanın ezikliği" içinde hassaslaşan çocuk kayınpederden gelecek küçük de olsa menfi bir söz veya davranışı kaldıramayabilir, içinde büyütür, bir yerde patlar. ihtimal. Ha kayınpederin cana yakın, babacan bir mizacı varsa sorun olmaz. Çocuk yapı itibariyle hemen kaynaşıp kendini sevdirir, işini severse de sorun olmaz. Yani şartlara, olaylara ve kişilere göre birçok değişken var. Fakat çocuk bu değişkenleri tartıp kendi içinde olur vermişse ailesini ikna etmesi, çevredekilerin ne dediğini de şeyine bile takmaması gerekir. Aslolan iki insanın birbirini sevmesi değil midir? Kolaylaştırmak varken insanlar niçin zorlaştırır bu evlilik işlerinini bir türlü anlamıyorum.

Adam da para yok calismasa derdim ki calismiyo evlenmesin ama calisiyor az para kazaniyor napabilir ki.kizin babasi da kizini dusunuyo cok hakli.kendi gorusumu soylemem gerekirse o is olmaz olsa da sikinti cikar ilerde.en dogrusu yol yakinken donmek olur.

Çok güzel izah etmişsiniz , çocuğa bakarsanız kayınpeder görgüsüzlük yapmış herkesin içinde bu soruyu sorarak ama kıza bakarsanız babam ne kadar güzel bir teklifle gitti zamanla konusuruz bunları diyebilirdi diyo
Erkek tarafına bakarsanız da babasının üslubu yanlıştı benim param var ben onlara sizden daha iyi bakarım siz bakamazsınız demek istemiş diyolar
İlşkileri çıkmaza girmş durumda
Bu işin tek oluru var oda çocuğun İstanbul'a gitmeyi kabul etmesi
Onun dısında bir araya gelemezler ama çocuk da ailesini karsısına alıp oraya gidecek bi çocuk değil

Kız rahatına düşkün çocuk da 1.800 tl maaş alıyo oda biliyo o paraya geçinilmeyeceğini oturup konustuğumuzda çok zor kelebek diyodu yani havada karada babasının teklifini kabul edecek gibiydi bu işi çocuğun ailesi bozdu burada da hata yine çocuk da ailesine önceden konuyu açıp fikirlerini öğrenseydi ,
Sonuçta kız tarafının bu teklifi sunacağı yüksek ihtimaldi
Ona göre hiç bu kadar yüz göz ekşiliği olmadan kendi aralarında halledebilirlerdi

Neden direkt istemeye geldiler ki öncesinde 2 aile tanışıp bu çocuklar ne olacak nerede oturacak ne alınıp edilecek konuşulsaydı o zaman çözülürdü ya da çözülmezdi.
Söz günü olacak iş değil o konuşma.

Sorunun temelinde sosyoekonomik durum dengesizliği ve iletişim hataları var her zamanki gibi. Kadın ve erkeğin bir olmak yerine ipleri tamamen ailelerin eline vermeleri de talihsizlik olmuş. Artık iyi, dürüst, ahlaklı insan bulmak çok zor, gerçek manada sevmek - sevilmek zor. Benim naçizane fikrim, kız oğlanın karakterinden eminse ve seviyorsa ailesi oğlanın ailesiyle görüşüp durumu güzelce izah etsin. Gerekirse herkesin içinde emrivaki yaptıkları için özür dileyip gönüllerini alsınlar. Onlar için en rahat yaşam biçiminin yanlarında hazır evde kalmak olduğunu, önemli olanında onların rahatlığı olduğunu güzelce anlatsınlar. O noktadan sonra da yanaşmazlarsa güle güle desinler.

Kizin ailesi butun iyi niyetiyle damada ve kizlarina guzellik yapmislar. Parasizlik yokluk cekecegine rahat yasasinlar demis. Ben parasiz adama kiz veremem kendi aileme denk birisi olsun da diyebilirlerdi ama adamcagiz imkanini cocuklariyla paylaşıyor babayi buradan yurekten kutlayip ellerinden opuyorum. Erkek tarafina gelince onlar artniyetli ve kizi oraya goturup hizmetci muamelesi yapacaklar. Arkadasin onlarin icinde yapamaz buna birde yokluk parasizlik eklenirse daha kotuye giderler. Herkesin bir yasam standardi vardir evlenince o standardin altina dusmek kavgalari beraberinde getirir. Isabetli olmus bence arkadasin bitirsin bu isi.

Kızın ailesinin teklifi ilk bakışta cazip duruyor ama aynı bina aynı kese çok çok zor olurdu. Kız erkek tarafına yakın oturmak istemezken erkeğe gel karşı daireye taşın demek ayıp.

Olacağı yokmuş bu işin. Herkes kendi kıymetli ailesiyle otursun, birer enayi bulurlarsa evlenirler, bulamazlarsa aileleri turşularını kurar.

Kizin babasinin soylediginde yanlis bir sey yok erkek tarafi ezik kompleksli sadece.boyleleriyle cok sorun yasar ayrilmasi isabetli olmus.gecinmek kolay sanki.adam asagilamadan guzelce soylemis ne var bunda.

Anladığım kadarıyla arkadasinizin söylediğiniz durumdan daha farklı çekinceleri var , erkek arkadaşının yaşadığı şehire gitmek istememesinde sadece bu yazdiklariniz yeterli değil gibi geldi bana.
Şöyle çözüm getirilebilirdi , babası evi kiraya verip gelen kirayi da kizina ve damadina verebilir , kiz arkadasiniz gittigi sehirde (erkegin yaşadığı sehirde) is bulup çalışabilir, evi de ailesine yakın olan bir yerden tutmazdi ve bence sorun çözülürdü, Şöyle düşünün biz gelin olarak kayinvalidemizle aynı binada oturmak istemezken baska birini nasıl zorlayabiliriz ki ? Bir de aynı işte calisacak olmasi da problem bence , is hayatı stressiz geçmiyor maalesef, oldu ya anlasamadilar damat ve kayinpeder bu sefer ne olacak , kiz arkadaşınıza dese ki senin babanın yüzünden ne iste ne evde huzurum yok , sen istedigin için kabul ettim aynı bina da oturmayı birlikte çalışmayı. O zaman evlilkte evlilikten çıkar, kız der ki hem ailemin evinde otur hem babamin yanında çalış hem de babamı suçla dese ve erkek kapiyi cekip çıksa daha mi iyi olur.
Ya da aynı apartmanda oturulmaz başta da soyledigim gibi kiraya verilir o kira bunlara gelir , çocuk da istanbul da bir iş bulur kiz arkadasiniz da bir iş bulur ve huzurlu geçinip giderler , evli iseniz bilirsiniz ki es ile huzur herşeye yansır. Tabi kizin babasının bunu o esnada konusmasi bence yanlış olmuş, çünkü daha cocuklar aralarinda konuşup karara varmamislar , ya da arkadasiniz babasina önceden sorabilirdi ne düşündüğüne göre şekil alırdı durum. Nisan ayında esim isten ayrılacaktı ve babamin da kendi isiydi , eşime teklif etti gel oglum benimle çalış dedi , ben hayır dedim , esim de babam da çok sıcak baktilar bu duruma ama olmazdi , eşime dedim ki benim için huzur önemli, sen babamla tartissan gelsen bana anlatsan sen kocamsin o babam , kime hak verip yanında olurum sence dedim , düşündü ve dedi ki haklısın olmaz bu iş. bence kız arkadaşınız bir kez daha düşünsün derim. Içinde bir kuşku var ise çocuğun ailesi adına onu da erkek arkadaşına açık açık izah etsin ama kirmadan , kendi ailesini haklı cikartmaya çalışmadan.

sevgiler

Demeyeyim demeyeyim diyorum ama diyeceğim kız işin buraya geleceğini nasıl tahmin etmez? Aralarında hem eğitim farkı hem ekonomik fark var, çocuk başka şehirde yaşıyor, üstelik kız bunu biliyor. Özür dilerim ama arkadaşınız bilerek lades demiş. Bazen bazı şeyler sadece duygu ile,sevmekle olan şeyler değil. Seviyor olabilir ama mantığı da bir kenara atmamalı. Çocuğun kurduğu düzeni bozup hiç bilmediği bir işe başlaması kolay değil,ona hak verin. Burada iki tarafta mantık hatası yapmış ama bu hata geri dönülemeyecek bir hata da değil.

Kız arkadaşına abla tavsiyesi olsun. Erkek arkadaşına a desin ki: evet sürünmek istemiyorum. Iyi yasamak istiyorum
Babamın bana sunduğu imkanlari birakip "kız alan" urartu fosillerinin eline düşersem ziyan olup gideceğim. O yüzden gelmiyorum." Bu beni ben olduğum için istemek edebiyatina da hastayim arkadaş

Onu o olduğu için isteyip o ortama girerse "kendisi kendisi olduğu icin" cok şiddet görür. (Psikolojik ya da fiziksel)

Uzak dursun. Olmuyors vardir bi hayir

Evlenselerdi zaten mecburen bi sure sonra kiz babasinin evine donecekti. Yani bos daire ve isletmeye. Bir tanidigim var . O da boyle evlendi kiz geldi. Kirada oturdular. Yillarca kira odediler. Cocuk dogru duzgun yetisemedi. Annesi de babasi da hep bunlardan bisiler bekledi durdu. Sonunda kiz aldi cocugu goturdu memleketine. Hem isyerlerine ortak etti hem de bos daireye gectiler. Gecim apayri bisey malesef..ic guveysiyle de alakasi yok

Bu ne ya. Erkek tarafı saçma sapan arabeske bağlamış. Türk filmlerindeki replikleri söylüyor resmen. Rahatı seçmesin de zorluğu mu secsin? Ne için? Erkek tarafının egosu için. Kaldı ki adamın belli bir işi bile yok. Şimdiki işinden çıksa ne yapacak. Küçük şehirlerde iş bulmak çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…