Aileler anlaşamadığı için ayrılmak

Bende böyle düşünüyorum ama çocuk da diyo ki o beni demek ki bu şartlar altında istiyormuş beni ben olduğumiçin kabul etmiyormuş
E kiz icin de ayni sey o zaman, o da desin beni ben oldugum icin kabul etmiyormuş o sartlar altinda istiyormus diye.
Kiz her seyi birakip yoksulluga fakirlige kosacak ama damat mis gibi imkanlara gelince ic guveysi olacak, var mi boyle bi sey?
Ayrilmalari isabet olmuş

Kiz simdiye kadar cocuga neden dememis;
Ben senin yasaidigin yere gelmem sen gelirsen ancak evlenirim senle..diye

Bastan cocuga soyleseydi isteme gunu bu olaylar yasanmazdi cunku cocuk da kabul etmeyecekti.

Kiz haksiz bu durumda.

Eğer kız isteme bizim sülalede olduğu gibi cümbür cemaat ise orada herkesin içinde konuşulması bence de doğru olmamış. Bizden kız istenecekse eğer teyze, hala, amca, dayı kuzenler falan da hep geliyor. Onların durumunda da eğer böyle ise durum babanın herkesin içinde bunu teklif etmesi elbette yanlış. Oturup, ayrıca konuşulabilirdi. Koz istemede neden cümbür cemaat olunur onu da anlamam ya neyse. Karşı taraf da zaten herkesin içinde sorulmasına bozulmuş. Kızın ailesi de, karşı tarafta kendilerince haklı. Aynı şey başıma gelmiş olsaydı, babam ile konuşur durumu anlatır ve müstakbel kayınpederimi arayıp uygun bir dille konuşmasını isterdim. Çünkü mesele burada iç güveysi olmak değil.

Kız kelebek,arkadaşına da"ıssız kelebek" diye hesap açsaydınız ya,çok mu zor,mune kira mı istiyor
Arkadaşın bu durumda iyi düşünüyor,güvenecek işi olsa peşine düşsün gitsin de şu anda bu sadece macera olur.Oğlanın babası vermezse kaçırsın sevdiğini
Anası 3 gün ağlar sonra alışır

Evet zor gerçekten.Ha kızın ailesinin de imkanı olmaz amenna.Ama varken neden zorluk çeksinler?
Bir tanıdık ta aynen böyle davranmış,ben tanıdığımda çoluk çocuk sahibiydi.İstanbulun güzel semtlerinden birinde yaşıyormuş,babasının daireleri varmış.
Kız evlenmeyi kabul ederken hiç bunu konuşma ihtiyacı hissetmemiş.
Öyle güzel bir semttte yaşamayı ve hazır daireyi,ayarlanacak bir işi kim reddeder ki diyerek.
Fakat hiçte öyle olmamış,eşi bu imkanları tereddütsüz reddetmiş,küçücük bir semtte asgari ücretle çalışmaya devam etmiş.
Kadın ne bırakıp gidebildi,ne de eşini götürebildi,hep mutsuzdu,gönlü hep o imkanlarda kaldı.
Üstelik mesafe de öyle azdı ki,15 günde bir gelinip gidilecek kadar

Erkek babasinin o sekilde düşünmesi normal şöyle ki biraz kaba tabirler eski insanlar olaya tam da erkek babasinin baktığı gibi bakıyor burda mustakbel damat hatali babasina onceden bu konuyu acip ikna edecekti ki kizin babasi söyleyince o konuma dusulmesin. Kizin babasi gayet iyi bi teklif sunmuş. Mustakbel damat ne istediğini bilmeyen kendi kararlarini veremyen biri anlasildigi uzere kiz onun tarafina gitse mutlaka sıkıntılı bir evlilikleri olurdu bunu baştan görmesi cok iyi olmus kiz oglanin sozlerine kulak asmasin önüne baksin bence cunku evlenince o işler öyle olmuyor bi kere kizi aldik kafasina ezdikce ezerler bilmiomuydun evlenmeseydin derler hayirlisi boyleymis bence

Evimi alana kadar babamin dairesinde oturdum .
Esime de icguveysimisin vs diyenler oldu.
Imkani olan verir evi
Takıyı imkani olan takar
Ille de bunu erkek tarafi yapacak bunu kiz tarafi yaoacak diye bir sey olursa , böyle yok yerden olay çıkar.
Bence kızın babasi hakli
Ev veriyor is veriyor kiz veriyor
Demek ki kızına cok değer veriyor.
Ya da aileden emin degil. Gözünün önünde olsun istiyor.
Benim babam da yollamamisti beni. Ya burasi ya yok demisti. Iyi ki demis. Kirada sürüneceğime mis gibi evim var simdi

Bunlar ilk akşam konuşulacak konular değil. Belki daha sonra ama kötü olmuş. Ve evet şu anda çocuğun ailesi haklı rencide olmuşlar.

kız ailesini ortamını vs bırakıp yokluğa gidince iyi erkek hazır eve ve işe gidince iç güveysi. bence ayrılmaları iyi olmuş. ailenin zihniyeti belli zaten. 'kız almak'
Kızın babası kısaca evlendikten sonra kızının yaşam standartlarının düşeceğini anlamış ve gönlü razı olmamış bu duruma... Erkek ailesi de biz kız alıyoruz bizim yaşam standartlarımızda yaşamalı diye düşünmüş. Bence kız arkadaşınız mantıklı olanı yapmış, muhtemelen evlendikten bir süre sonra zaten pişman olacaktı.

kız ailesini ortamını vs bırakıp yokluğa gidince iyi erkek hazır eve ve işe gidince iç güveysi. bence ayrılmaları iyi olmuş. ailenin zihniyeti belli zaten. 'kız almak'
Ya bu tabire takıntıyı anlamıyorum. Kız almak, oğlan vermek diye şeklinde kalıp olarak kullanılır bizde. Hicte garip gelmez yani, kiloyla mı tartip alınıyor sanki.

Ayrılmaları iyi olmuş. Kimse için yokluğa gitmeye değmez zaten kimse de bunun kıymetini bilmez. Oğlanın aldığı maaşla ev kirası mı verecekler eşya taksidi mi ödeyecekler geçim mi sağlayacaklar. Arkadaşınıza mantıklı kararı nedeni ile onu takdir ettiğimi iletin. Artık günümüz erkekleri her maddi sıkıntıda her problemde eşini aldatmaya ya da yuvasını dağıtmaya çalışıyor. Belki birkaçı istisna ama çoğu böyle. Ama kadın he fedakar ve katlanan taraf. Neden babasının imkanları varken maddi sıkıntılarla boğulsun ki

Ben de kızın babasına hak vereceğim bir kız annesi olarak..kimse çocuğunun yokluk çekmesini istemez

Bence kurgınlık oluştuğuna göre başka laflar dnmüş olabilşr. Kuzın babasının naif bi şekilde dememiş olabileceğini düşündüm. Ezmek amacıyla daha keskin cümleler kurmuş olabilir, öyleyse çirkin olmuş. (Ben kızımı rahata alıştırdım, siz ne suncaksınız, 7 katlı evim var vs)

Kızlar ailesini çevresini bırakabilir ama erkek bırakamaz öyle mi?
Yerim onların egolarını.
He kızın babasının yaptığı bana göre hoş değil.
Damada sorulmuş mu? Sen kp ile aynı dükkanda çalışır mısın?
En büyük hatayı kız babası yapmış.
Bana şurda otur dükkanımda çalış diye direktifte bulunan sonra nelere karışmaz.
Erkek tarafınında gerici zihniyetli egoları zedelenmiş.

Oluru şu.
Ailelerden tam bağımsız iş ve ev hayatı.
Kız ve erkek dimdik duracak.

Bunu yazmaya gelmiştim
kızı alıp hiç kimseyi tanımadığı sehire getirip abilerinin yaninda eve taşıtmak fakirlik çektirmek güzel
Kızın babası kızım yanında yaşasın deyince gururlarina dokunmuş muş

Erkek ailelerinin hepsi mi böyle bencil ya
Kızla çocuğun maddi sorun yaşayacağı belli
(çok iyi bir işi olsa dersin işini bırakmıyor) küçük şehir sıkılırlar
Ama yok illa oğulları diplerinde yaşayacak
Baba haklı tüm bunlarin sozlenmeden ortaya çıkması iyi olmuş

+10000
Gelinin çalışıp getirdiği maaşa hevesle el koyarlar kızın babası yardim etse ses çıkarmazlar ama çocuk ic guveysi olursa gururlarina dokunur

4 yil bunlar ne konusmuslar? Kiz calismadigi icin belki de kayinvalidelerle oturacak. Ona gelince normal. Erkek icin bu durumin adi icguveysi...Kiz yuvam olsun diye ailesini birakip hic bilmedigi bir sehire gidecek ve belki de omur boyu erkegin ailesine hizmetcilik yapacak, neden, cunku adi gelin...damatin gururu olabilir ama gelinin olamaz, oyle mi... kafalar hep ayni...
Bence hayirlisi olmus. Zihniyetler de uymuyormus cunku....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…