Aileler arası eğitim uçurumu

geçmiş yorumları okudum da sırf bu konudan banlananlar olmuş,millet coşmuş galiba..eğitim ve kültür farkı önemli tabii ama ifade ediş şekli çok kötüydü bence.saygıdan yoksun bir tarz gördüm ve dedim ya ürktüm vallahi :))

Son düzenleme:

Tabii ki bunlar ileri de sorun çıkartacak şeyler.

Eğer bu gerçeği gördüyse ayrılır,olur biter.

İnsanların eğitim seviyelerini,şivelerini aşşağılayan,onları anne-baba demeyi layık görmeyen bir insana az bile denmiş bence.

konu sahibi oxford mezunu falan mı?

yada alanında uzman bir profesor mü?

nasıl bi eğitim kültür farklılığı yahu o, memleketimin her yerinde farklı farklı kültürler gelenekler var, iyi ki de var.. konu sahibinin kültür anlayışı nedir?

o değil de kendinizi çok abartmış gibisiniz

Evet denklik gözetmek önemli çünkü sen hoşgörülü olsan bile karşındaki ya da ailenin başka bir bireyi, farklılıklara karşı hoşgörülü olamayabiliyor. Bu da potansiyel sorun demektir. Ama arkadaşın ifade edişi biraz irite ediciydi.

Üzülerek okudum yazınızı özellikle de ''şivelerinden ve cahilliklerinden özlem duyamayacağım kişiler'' sözünüz ne acı bir söz... insanların karakterlerine,kişiliklerine,namuslarına,insanlıklarına bakarak değer ver tatlım! benim annem babam da ilkokuldan sonra okumamış ama 3 evladını üniversite merkezunu yapmak için gece gündüz ALmanyada çalışmış insanlar ki ben onlarla gurur duyuyorum... benim nişanlımın babası hakim annesi avukat yani bizde de mi uçurum olacak?onlarda mı ailemi kçümseyecek?? bin nişanlı feda olsun anama babama! senin bu sözlerini nişanlın duyupta hala seni terketmediyse sen o kültür seviyen eşit nişanlının insanlığından şüphe et derim!!

Çok merak ettim,acaba konu sahibi ve ailesi meslekleriniz nedir?
Hiç tahammülüm yok bu tarz muhabbetlere...

Benim annem 50 yıldır İstanbul'da yaşıyor ve gayet görgülü kibardır ama bizlerle konuşurken"nasılsın"yerine"neydiyn"der ve çok ta hoşuma gider bu..
Biraz mütevazi olmayı deneyin bence...

Marjinalfaydalı isimli hanımefendi çok mantıklı konuşmuş... Her cümlesinde sonuna kadar haklı. Eğer hesabı burda yazdıklarından ötürü geçici olarak pasif hale getirildiyse hiçbişey demeye lüzum görmüyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar...

e madem bu kadar uyumsuzlardı sana, 8 sene aklın neredeydi be kadın?

beklediğin cevap ne onu da anlamadım.

sorun olur mu olmaz mı?

evet sorun olur senin düşüncelerin ortada çünkü

beklediği cevap sanırım evet haklısın sen okumuş kültürlüsün olar ise ezik cahil öyle insanlarla muhabbet etmeye bile gerek yok hatta yok bile sayılabilir diyecektik alkışlayacaktı bzi

kendine yüklenilmesini isteyecek derecece sözler sarf etti ama tamam aileler arası farklılıklar olabilir kimilerine göre sorun olmaz iken kimilerine göre olur ama söyleniş tarzı önemli 8 yıldır beraber aklı başına şimdimi gelmiş acaba ne şiveleri kalmış ne cahillikler kalmış ya adama ne demeli konu sahibi söylüyor oda kabul ediyor insan sormaz mı neden benım ailem için öyle şeyler söylüyorsun diye bu arkadaş cahillikle ilk okul mezunu kısımı karıştırmış bana göre nedir cahillik nerde nasıl davranılmasını bilmeyenlerdir ister ordinaryus ol yerıne göre davranamıyorsan yerınde laf edemiyorsan evet sende cahilsin o zaman

diğer sayfalardaki yorumlara bile bakıldıgında üniversite mezunu bazı arkadaşlarda kendını soyutlama cabası vardı aşağı görme durumu vardı ,insana insan oldugu için değer verilmeli etiketine göre değil ben öyle üşünüyorum

bu arkadaşın sanırım tüm yorumlarını okumadınız o kadar eğitim diye söyledi durdu ama eğitimli insana yakışmayacak şeyler yaptı bu mu eğitimlilik ayrıca dogruyu söylediği için değil hakaret ettiği için hesabı pasifleştirildi

Eğitim seviyelerini beğenmediğin için anne-baba diyememeni komik bulmakla birlikte, ailelerin kültür farklarını sorun etmeni bir derece anlıyorum. Çok aşık olsaydın gözün görmezdi hiç şivelilermiş, cahillermiş diye ama ileride problem olabilir diye düşünüyorsun haklı olabilirsin. Ama anlamadığım şu ki sevgilin nasıl anlayışla karşılıyor ki bunu? Yani ona aynı buradaki gibi ''Aşkım ailenin şivesi var, hiç kültürlü değiller onlara anne-baba demek istemiyorum '' dedin ve anlayışla karşıladıysa ortada çok büyük bir problem var demektir. Mesela özüne karşı en ufak bir sevgi beslemediği belli olan sevgilin, seninle evlenerek ailenle akraba olarak kendince statüsünü arttırmayı hedefliyor olabilir bir düşün derim.

Bir de sevgilisinin dişçi karizmasına yakışmayacağından korkan hükmetme fetişi bir kızcağız vardı yahu ne oldu ona? Şu konuya yapacağı yorumu okumak isterdim ben.

Son düzenleme:
ben oldum olasi sunu savunurum ki cahilligin, gorgusuzlugun universite okumakla, doktora yapmakla, profesor olmakla hic mi hic alakasi yok.. koylu dedigimiz oyle insanlar varki bunlarin binlercesini cebinden cikarir..

benim icin hayatima girecek insanlarin kac tane kitap okudugu, hangi tv programlarini izledikleri, hangi sergilere gittikleri, istanbul turkcesi konusup konusmadiklari onemli degildir.. bana gosterdikleri anlayis ve hayata olan bakis acilari onemlidir, hem de fazlasiyla..

evlilik soz konusu oldugunda tam tamina ayni yapiya sahip iki aile denk duserse ne ala ama oyle olmuyor her zaman. eger mutsuz olmaktan korkuyorsaniz, esiniz olacak kisinin ailesinin sizi kizi olarak gormeyecek olmasindan, benimsemeyecek olmasindan korkun bence.. ve anlayis o kadar onemli bir seyki. o da okullarda kazanilmiyor ne yazikki..

yani ben ozur dilerim ama anladigim kadariyla yazdiklarinizi cok talihsiz buldum.. sizin kafa yapimiz, kulturel yapimiz, birebir uyuyor dediginiz erkek arkadasinizi o aile yetistirdi. ve siz mesafeli durmak, fazla muhatap olmak istemiyorsunuz ve bunu da erkek arkadasiniz normal karsiliyor. ben boyle bir insanla evliligi bile bir kere daha dusunurum.. vefa sahibi olmak lazim.

Oww çok tepki almışsın sayın konu sahibesi.Neden acaba? :)
Ama seni çok ta haksız göremedim.Tabi burda sadece bir şeyler yazıyoruz,konuşurken ifadeler,mimikler ,ses tonu bir çok şeyi değiştirebilir.Çok yanlış şeyler anlatmamışsın ama işte ifadeler biraz sert gelmiş olmalı.Benim yakın bir öğretmen arkadaşım senin yaşadığının aynısı yaşamış şu an evliler yaklaşık 10 senedir ve 2 aile küs.

Son düzenleme:
Bir de bayan yeni üye olunca ve olur olmaz da ilk konusu bu olunca di mi :)

Ama yine de bilemeyiz tabi tesadüf de olmus olabilir

Bir de galiba isim içindeki harfleri uzatarak alınan nickler yeni bir elitizm simgesi merveeee, aylinnnnn filan hep üst derecede eğitimli kitleye hitap ediyor

Çoğu arkadaşımında dediği gibi diploma cehaleti alır eşeklik baki kalır.
Benim babam ilkokul terk ve 3 dil bilen biriydi.Çevremizdekiler babamı üniversite mezunu sanırdı.
Daha dün böyle bir konuda aynı yorumu yapmıştım.
Canı sıkılan insanların saçma sapan dertleri bunlar.Ne dertler var Rabbim kimseye yaşatmasın.
Bu arada marjinalfaydalı nickli bayan her konuda muhakkak birilerine sataşır.Ben genelde şahsi tartışmalara girmem,alıntıyla cevap verdiğim bile çok nadirdir.Kendisi karanlığa mum tutan kültürüyle(!) bana bile söyleyecek bir laf bulmuştu.

Son düzenleme:
Konu sahibi ne kadar kibirliymiş. Bence erkek arkadaşını çok sevmiyor, sevse ailesine saygı duyardı.
Benim kayınvalidem aslen Denizlili ve ilk evlendiğim zaman konuşmasını hiç anlayamıyordum şiveden:) Ama artık anlıyorum.
Ben de tatilde kendi memleketime gidince bir bakarım ki farkına varmadan şiveli konuşuyorum.Ortama uyuyarım.
Ne yaparsın Anadolu da herkes İstanbul Türkçesi ile konuşmuyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…