- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
çok ilginç ya.Bu forumda kayınvalidesiyle ilgili tonla kötü söz söyleyen insan var.Bu uyuşmazlığın kültürle , eğitimle , aile yapılarıyla , karakterle , dünya görüşüyle ilgisi var.Ailelerin bu konularla ilgili birbirine yakın olması huzurlu bir ortam oluşturur.Bu uyum evliliğe ahenk getirir.Konuyu yermeye beğenmemeye şiveye indirgemenin ne alemi var.Belliki bir kan uyuşmazlığı var ve bu bu şekilde dile getirilmiş.
En basitinden oğlumun sünnet düğünü için kendileri plan yapabiliyor kayınvalidemler . Kadına sorulmaz çünkü onlarda .Büyük büyük annemiz de köye gidip orda sünneti yapmayı planlıyor.Tüm tanıdıkları köye davet edeceğiz.Bu basit durum bile insanın canını sıkmaya yetiyor.Benzeri tonla şey çıkıyor .Hele çocuk olunca iyice ailenin malı oluyorsunuz.Hiçbiriniz bunları yaşamadımı yani.Neden ozaman kayınvalidelerden şikayetçi başlıklar okadar dolu?
Geyiğe mi çevireceksiniz konuyu?
ee????
başka ???
Herkese merhaba,
Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
Herkese merhaba,
Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
ben de aileler arasında eşler arasında hem ekonomik hem de kültürel denge olmasından yanayım. şimdi kız doğup büyüdüğü ortamın dışında bir ortama girince yadırgadı tabi ama bazı uslüpları da fazla olmuş. cahil siveli diye onları sevemem diye bi düşünce olamaz insan olduğu için saygını duyarsın sevmek zorunda zaten değilsin. ama keşke böle düşüncelerin varsa baştan bu ilişkiye başlamasaydın. inşallah gönlüne göre olur her şey.eğer evlenirseniz de saygı duymanızı tavsiye ederim.
annemin dayısı üniversiyede öğretim görevlisidir. eşi de istanbulun köklü ailelerinden hukuk okumuş fazlasıyla görgülü zengin kimselerdi. dediklerim yaşlı tabi şimdi. dayımızın ailesi de yani anneannemler okumamış ama görgüsüz insanlar da değildir asla.ama muhakkak fark oluyor arada. yaşam tarzı,düşünce her şey farklı. annem hep anlatır dayımlar gelip gitse de fazla samimi olamadık arada hep uçurum oldu diye
ben ve eşim üniversite mezunuyuz.alielerden kayınperderler de üniversite mezunu. ilerde Allah nasip eder de çocuklarımız olursa ben de kendi ailemdeki dengeyi onlarla da sağlamak isterim.
ben kıza hak verıyorum ama 8.5 yıl dile kolay neredeyse bir evlilik yaşanır bu sürede
hiç mi görmemiş...
Herkese merhaba,
Tek bir şey söylemek istiyorum.
Şive çeşitliliği güzel Türkçemizin zenginliklerinden biridir, cehaletle bağdaştırılmasını, hatta aynı cümle içinde kullanılmasını doğru bulmuyorum sevgili konu sahibi arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?