Aileler arası eğitim uçurumu

valla işin seviyesi düştü iyice bence
bu marjinal arkadaş süprizmidir nedir ya
konunun savunulacak ele gelen yeri olsa başta ben savunurum
zira gaz vermekten nefret ederim ama bu kez ben geldim gaza

marjinal faydalı arkadasımızın hazin sonu ban yemek oldu!!!!

evet üniversite mezunu olabilir ama hala insanları insan oldugu gibi kabul etmenin bilincine varamamış ,eğitimli oldugu için eğitimsizleri aşağılamış ve sonunda banıda yemiş geçmiş olsun diyorum burdan eğer okuyorsa demekki eğitimle öğretimle alakalı degılmıs saygı sevgili marjinal faydalı arkadasım

çok ilginç ya.Bu forumda kayınvalidesiyle ilgili tonla kötü söz söyleyen insan var.Bu uyuşmazlığın kültürle , eğitimle , aile yapılarıyla , karakterle , dünya görüşüyle ilgisi var.Ailelerin bu konularla ilgili birbirine yakın olması huzurlu bir ortam oluşturur.Bu uyum evliliğe ahenk getirir.Konuyu yermeye beğenmemeye şiveye indirgemenin ne alemi var.Belliki bir kan uyuşmazlığı var ve bu bu şekilde dile getirilmiş.

En basitinden oğlumun sünnet düğünü için kendileri plan yapabiliyor kayınvalidemler . Kadına sorulmaz çünkü onlarda .Büyük büyük annemiz de köye gidip orda sünneti yapmayı planlıyor.Tüm tanıdıkları köye davet edeceğiz.Bu basit durum bile insanın canını sıkmaya yetiyor.Benzeri tonla şey çıkıyor .Hele çocuk olunca iyice ailenin malı oluyorsunuz.Hiçbiriniz bunları yaşamadımı yani.Neden ozaman kayınvalidelerden şikayetçi başlıklar okadar dolu?

sorun bu değil ki

sorun konu sahibinin acımasızca karşı aileyi yerden yere vurup kendi ailesini göklere çıkarması

ben de aileler arasında eşler arasında hem ekonomik hem de kültürel denge olmasından yanayım. şimdi kız doğup büyüdüğü ortamın dışında bir ortama girince yadırgadı tabi ama bazı uslüpları da fazla olmuş. cahil siveli diye onları sevemem diye bi düşünce olamaz insan olduğu için saygını duyarsın sevmek zorunda zaten değilsin. ama keşke böle düşüncelerin varsa baştan bu ilişkiye başlamasaydın. inşallah gönlüne göre olur her şey.eğer evlenirseniz de saygı duymanızı tavsiye ederim.
annemin dayısı üniversiyede öğretim görevlisidir. eşi de istanbulun köklü ailelerinden hukuk okumuş fazlasıyla görgülü zengin kimselerdi. dediklerim yaşlı tabi şimdi. dayımızın ailesi de yani anneannemler okumamış ama görgüsüz insanlar da değildir asla.ama muhakkak fark oluyor arada. yaşam tarzı,düşünce her şey farklı. annem hep anlatır dayımlar gelip gitse de fazla samimi olamadık arada hep uçurum oldu diye
ben ve eşim üniversite mezunuyuz.alielerden kayınperderler de üniversite mezunu. ilerde Allah nasip eder de çocuklarımız olursa ben de kendi ailemdeki dengeyi onlarla da sağlamak isterim.

Öyle muhabbetlere şahit oldum ki

Küfür etmenin gülünecek ve sohbet konusu yapılacak birşey olması
İnsanların bedensel , doğuştan gelen özellikleriyle dalga geçilmesi
Gaz çıkarmanın sohbet konusu olması
Bitmeyen dedikodular
Erkeğin her ahlaksızlığı yapması ama kadınların yerilmesi ......................

Daha ilk tanışmada bir uslup sorunu varsa bu üzerinde düşünülmesi gereken birşeydir.Sohbet konularını ne olduğunu bilmiyorsunuz.Bize uygun değiller diye düşünmüş.Sohbet edemem, özleyemem diye düşünmüş .Çok çok yerilesi birşey yok.Belki komşu teyzesi olsa selam verir saygıda kusur etmez geçer...Ama eşinin ailesi oluna herşey değişiyor malesef.Sürekli görüşeceğiniz , yatıya kalmak isteyecek , sohbetinden tat alamadığınız, sizden büyük olduğu için yönetme niyetinde olacak insanlar için 10 kere düşünün 1000 kere ailelerinizi karşılaştırın tartın.Karşınızdaki uslubuyla ,ahlakıyla saygı duyacağınız biri olsun.

erkek arkadaşınız yarın eşiniz oluğunda benim ailem seninkinden aşağıda deyip onlarla arasına mesafemi koyacak. inandırıcı değil böyle konuşup sizi kandırıyor olmasın. kimse anne ve babasından vazgeçmez gerçeği kabullenmeniz lazım evet herkesinde başına gelebilir sizi eleştirmiyorum fikirlerinizden dolayı aileler arasında denklik olmalı ama madem sizde yok o zaman bir tarafı safdışı bırakıp yola devam edemezsiniz.

Allahim. Ben bu kadar kendini begenen başka birini tanimadim daha önce.
Demek sevgilim dediginiz kisinin Ailesinin cahilligi batiyor size.
E sizde o zaman batmayacak, kültürlü okumus birilerini bulun insanlari kücùmseyeceginize!

Sevgilinize de pess diyorum yuh diyorum, Ailesi hakkinda bu sekil konusmanizi anlayisla karsiladigi icin.

ben kıza hak verıyorum ama 8.5 yıl dile kolay neredeyse bir evlilik yaşanır bu sürede

hiç mi görmemiş...

sorun üniversiteye gitmek gibi görünsede altında maddiyat vardır hep şunu duymazmıyız benim nişanloım üniversite okumamış ailesi kendisi çok kültürlü babası mütahit :) işte bu kültür kişiye göre yere göre değişir kimi elle yemek yer bu adam kültürsüz olur kimi halay sever bu adamda kültürsüz olur bazılarının kültürü ingiltere kraliyet kültürüne yakın :) babası ne iş yapıyo diye sorsak arkadaşa cemiyetten şu padişahın torunu yada bilmem nerenin kralının damadı olmadığı kesindir alalade bir üniversite okumuştur kültürlü olmuşlar işte konu sahibine allah istanbul türkçesiyle konuşan soylu seçilmiş kültürü olan bir kaynana ve kayınbaba nasib etsin kendisi bunlarta layık ne işi var kendi dengi olmayan varoş insanlarla :)

Şimdi sizde eğitimli ve kültürlüsünüz öylemi!Hani susayım,yorum yapmayayım diyorum da dayanamıyorum arkadaş!..
Ne yani ailenin eğitim seviyesinin düşük olması sizin onları sevmemeniz gerek anlamına mı geliyor?Önce onları gerçek anlamda tanıyın bakalım,sevilmicek yanları varsa amenna da sırf cahil diyede böyle söylenmez ki.Nasıl bir görüş bu ya.Zorla sevin demiyoruz ama sizin söylediğiniz resmen ön yargılı olarak 'onlar cahil,onlarla sohbet falan edemem ve sevemem' .Benim babaannem hiç okula gönderilmemiş,dedem,babam,annem ilkokul mezunu bende üniversite okuyorum ama çok şükür ki onları canım kadar çok seviyorum onlarla önce insan sonrada canlarım oldukları için sohbet ediyorum dinliyorum her sene köye ziyaretlerine gidiyorum dedem,babaannemde şive konuşuyorlar ee ne olmuş sanki biz büyük şehirlerde büyüdüğümüz için şanslıyız ama onların yerinde de olabilirdik ve bizede bu şekilde yaklaşanlar olabilirdi sizce bu hoş olur muydu?!Sizede erkek arkadaşınızada yazıklar olsun.Benim sevgilim gelicek bana bunları diyecek bende anlayış göstericem öyle mi!?Anında ilişki biterdi.Ailemi kimse sizin gibi küçük göremez ( küçük görmüyorum demeyin resmen küçük görüyorsunuz ve eziyorsunuz o aileyi ) buna izin vermem ben.Sevgilinizde sizde aynı kafadansınız anlaşılan yazık o aileye üzüldüm evlat büyütmüşler ama evlatları onları savunmuyor.
Lütfen biraz olsun empati kurun,bir düşünün bakalım köyde yaşıyorsunuz ve okutulmuyorsunuz,sizede aynen sizin o aileye düşündüklerini düşünüyorlar.Hoş olur mu?

Haçan konu sahipu arkadaşum şu ziyaretçu koltugundan pi kalkta
sorulanlara pi cevap ver daa.
Hele pi taş attun gittun ha burda senun yuzunden ban yiyenler oldi.
Yoksa yazilanlarimi beğenmedun da.

vay be,hanım kızımıza bak sen..eşi olacak insanın ailesini ne de güzel aşağılamış böyle..anne-baba demek istemiyormuş,sık görüşmek istemiyormuş çünkü cahil ve şiveli konuşuyorlarmış...keşke çocuklarımıza akademik bilginin dışında terbiye,değerler eğitimi,büyüklere saygı gibi şeyleri de öğretsek...o insanlar adına çok üzüldüm..ben böyle gelinlerden korkuyorum,ürküyorum....ünv.te mezunu bir k.valide olacağım halde

Son düzenleme:

Şive bile denmez ağız denir ve bu Türkçe'nin bir zenginliğidir.

e madem bu kadar uyumsuzlardı sana, 8 sene aklın neredeydi be kadın?

beklediğin cevap ne onu da anlamadım.

sorun olur mu olmaz mı?

evet sorun olur senin düşüncelerin ortada çünkü

böyle bir ayrım yapıp insanları seviyesii düşük , cahil görüyorsun ya onlardan daha cahillsin emin ol buna. nasıl göründüğümüz nasıl konuştuğumuz eğitimimiz önemlii değill önemli olan İNSAN ayrımı yapmadan İNSAN olabilmeyi becerebilmek şimdi sen sevgilinden ayrıll layık olduğun cahil olmayan sohbet edebileceğin şiveli konuşmayan bir aileye sahip hayat arkadaşı bul canım kendinee.ha bide sevgilinin yerinde olsam 1 saniye tutmam seni yanımda söyleyeyimm.

Son düzenleme:
yani bence kıza çok yuklendik sonuçta eşi ve eşinin ailesi bölümü bu denksizliklerden kaynaklı konulardan geçilmiyor.

sonuçta herkes denk olmalı bi şekilde ...

derdini anlatamamış ya da kötü kelime seçimi yapmış diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…