Aileler arası eğitim uçurumu

olmaz canım kusura bakma şiveden geçtin ama tahsilden çaktın....
ne malum şivesiz ama cahil cahil konuşmayacağın...
önce diplomayı göstert geline...

Diplomam yok ama para bende kaç paraysa verelim

Yoksa oğlumla çıkacak olan kız 8,5 yıl sonra da olsa diplomamı idrak ederse yanarız mazallah

bence konu sahıbınin şahsi düzeyde uyumlu sandığı sevgilisi sadece köprüyü geçmeyi bekliyor
ağzını açmıyor hele bi evlenelim ben sana biliyorum yapacağımı diyor içinden

ve evlenınce sevgılın anne babasından aldığı sosyal yönünü sana gösterecek ama biz çok uyumluyduk boşanmak istiyorum demezsin inşallah...

hayyy sizin diplomanıza !!!!!!!....belki yazdıklarından utanırsın die söylüyorum bende işletme mezunuyum..... Ama ilkokulu bile okumayan anam ve babam dan gurur duyuyorum..

pardonbiz cahillerin arasında işiniz ne

Karanlığa bir mum yakmak.Sen de bu mumum ışığından faydalanabilirsin karanlığının farkındaysan

Ali ağaoğluna vermezdim işte, dediğim şey bu.Zenginlik fakirlik meselesi değil, adam o eğitimi, o tevazuyu almamış.Parasıyla iyi yaşama kültürü yok. Her röportajında ben pahalı araba severim, param var alimallah tarzında konuşan bir adam. Tam demek istediğimi demişsiniz.

Sizin kişisel meselenize gelirsek, olay diploma değil zaten. Üniversite mezunusun da hangi üniversite? Anadolunun hangi kıyısındaki köşesindeki içindeki öğretim görevlisi bile olmayan, sosyal olanakları sıfırın altında üniversite acaba? Her üniversite bir mi? Başkentteki iki üniversitenin mezunları arasında bile kültür farkı uçurum düzeyinde olabilir, biri kampüs hayatı yaşar, öteki bahçeden çıkınca yurduna/evine gider çünkü.

Siz benim ne demek istediğimi hiç anlamamışsınız.

Sizin girmediğiniz gruba. Üniversite mezunusun ama forumlara büyük harfla yazmanın kabalık ve bağırmak anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahilsin.

bunun konuyla alakası yok ki
onlar cahil ve ilk okul mezunu oldukları için anne baba demek istemiyor
sorun orda

Konuyla alakası çok var, siz her göremediğiniz şeyi yok sandığınız için buradaki alakayı da göremiyorsunuz.Cahil ve ilkokul mezunu oldukları için anne baba dememek istemesi çok normal. Çünkü kendisinden daha az şey bilen insana saygı duyamayacağını düşünüyor.

evet haklısın evlilikte denge çok önemli huzurun ilk adımı bana göre

ama 8,5 yıl sonunda istemeye gelince mi anlamış ilkokul mezunu olduğunu bu zamana kadar aklı neredeymiş

ailesini övmekten gerçekleri görememiş sanırım

bu şekilde yok cahilce konuşuyor şiveli konuşuyor ama benim annem yanlış anlamyın çookk kültürlü okumuş insanlar diye anlatırsa bu şekilde tepki alır

madem bu kadar kültürlü ailede yetişmiş kendi de okumuş bu şekilde mi ifade edilir

şu şekilde yazmak çok mu zor

merhaba arkadaşlar 8,5 senelik ilişkim var bugune kadar ciddi düşünmediğimiz için pek sorun olarak görmedim ama aileler arasında ki eğitim eşitsizliği sorun olacak gibi gözüküyor.
geçenlerde tanışmaya geldiler ama düşünce tarzları ailemle uyum sağlamadı ne yapmalıyım sizce sorun olur mu deseydi

herkes senin kadar nazik yazardı

ama arkadaş cahillikte bi girmiş şiveden çıkmış kendi ailesini öve öve biterememiş bu da resmen onları küçümsemek oluyor
kimse ilkokul mezunu diye bu kadar lafı haketmiyor

ayrıca bizi beğenmeğenler topiğimizden defolup gidebilirler....

babam ilkokul mezunu annem de öyle

ayrıca annem de arada şiveli konuşur

erkek kardeşim de ilkokul mezunu

genel kültürden anlamaz,kitap okumaz varsa yoksa arabalar..

babamın gayri menkul konusunda bulunduğumuz yerde adı vardır yani

ve günde rahat 6 bin kazandığı oluyor

bu şartlarda kızını kardeşime doçent de verir başkan da verir profösör de verir

Sevdiğiniz kişiyi leylekler getirmedi sırf diplomaları yok diye aşağıladığınız kişiler binbir emekle bu yaşa getirdi.. Senin anneannen babaannende de hiç şive yoktur eminim, siz 7 kuşak öteden böyle elitsinizdir..

Yediğin ekmeğin unu nerden geliyor ? hiç düşünemeyen sen , onlara mı cahil diyorsun Buğdayı unu birçok şeyi bizlere ulaştıran en büyük emektarlarımız çiftçilerin hepsi de şiveli.. Oğlunu almıyorsun da ekmeğini ojeli ellerinle yemeyi biliyorsun dimi..

Bu iş olur mu olmaz mı bilmem ama ben olsam daha senin yüzüne bile bakmam Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır

NOT : Madem öyle son dakika golü atmak yerine en baştan anne-babanın tahsilini sorun ona göre başlayın ilişkiye. 8,5 yıl sonra idrak edince o diplomanın ne kadar boş olduğunu daha iyi anlıyor insan

Bir iş için eşimle Kayseriye gitmiştik..İş yerinde herkes ihtisas yapmış doktordu..Ve hepsi de şiveli konuşuyordu......... Demek ki şive ile tahsil durumun alakası yok.....

arkadaşlar ablamın öğretmen arkadaşı erkek çocuğu olmadı diye karısını boşadı
diplomayla adam olunsaydı 15 yıllık öğretmen olan bu insancık
çocuğun cinsiytini erkeğin belirlediğini bilirdi

Anne baba demek konu sahıbının kendıne kalmıs bı seydır bencede. Cunku banada terstır anne baba demek kendı annemden babamdan baska bırıne. Ama "anne baba dıyemem cunku onlar şiveliler ve eğitimsizler ve fakirler" bu olmaz işte. Sevgı herseyı de kurtarmaz zaten. Basta pek benımseyemedıgınız ozellıklerı gun gectıkce daha da cok goze batar. Doğru değerlendirme yapmak lazım. Ve değerlendirme krıterı eğitim kültür olmamalı. O zaman egıtımlı kulturlu zengın olması kosuluyla herkese verebılırız cocuklarımızı? Butunuyle bır degerlendırme yap arkadasım. Sınıyormu ıcıne? Bu cocugu sevıyormusun gercekten? Aılesı ıyı ınsanlar mı? Senın gonlunu hos tutabılecekmı? Bellı bır standartın vardır tahmınımce bunu saglayabılecek mı sana? Bunları cevapla bence

..............................................

Son düzenleme:
hayyy sizin diplomanıza !!!!!!!....belki yazdıklarından utanırsın die söylüyorum bende işletme mezunuyum..... Ama ilkokulu bile okumayan anam ve babam dan gurur duyuyorum..

İşletme mezundan bol ne var anacım şu ülkede? İşletme mezunu olman beni neden utandırsın? Hangi üniversitenin işletmesi? Nereyi işletiyorsun? Bak işte ne annenin ne de babanın ilkokul bile okumadığı belli, işletmeyi birşey sanıyorsun. Ailede keçi olmayınca kendini abdullah çelebi sandırmışlar sana.

ayrıca bizi beğenmeğenler topiğimizden defolup gidebilirler....

Sizin topiğiniz değil bu bir, ikincisi de şu tavrınızla kalitenizin düzeyini ispatladınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…