- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
olmaz canım kusura bakma şiveden geçtin ama tahsilden çaktın....
ne malum şivesiz ama cahil cahil konuşmayacağın...
önce diplomayı göstert geline...
Diplomalarımızı çerçeveletip gözlere sokarcasına avatar mı yapalım yani...Değil mi...Ona göre muamele görücez galiba....
konu sahibi arkadaşım sen gerçekleri görüyorsun ve gördüklerinde haklısın. Buraya konu açman yanlış olmuş. Burası türkiye ortalamasında eğitim düzeyine sahip ( ilkokul) insanlardan ve onların çocuklarından oluşan kadınların ağırlıkta olduğu bir grup. Cahil cehaletinin nerede olduğunu bilmez, aradaki farkı bilmez, o yüzden eğitimin insanlar arasında nasıl bir farka yol açtığını da kavrayamaz ve mazlumun hakkını savunur gibi veryansın eder, burada da gördüğün gibi.
Eğitim arası farka gelince herkes "hepimiz kardeşiz, hepimiz eşitiz"ci takılır da, konu paraya ve kendilerine gelince kimse kendisinin serveti varken kızını fakir fukaraya vermek istemez. Halbuki yüksek eğitim görmüş insanın da serveti kendince biriktirdiği eğitimidir. Neden alt sosyokültürel sınıftan insanlarla muhattap olmak istesin ki? Herkes dengini ister. Ben şahsen şu an ırkçı, apartman arasında düğün yapmak isteyen, çocugunu okutmuş da nasıl okutmuş, çocuk devlet bursuyla okurken hangi dersinde bir damla yardımcı olduğu belli olmayan bir aileye kızımı vermek istemezdim. Sen straplez gelinlik istersin, adam der ki hayır, kolları kapalı olacak...sen çocugunu laik bir okula göndermek istersin, dedesi cemaat okuluna... Sen düğününde klasik müzik istersin, adam fidayda....
Hepsi farktır bunların ve bu farkları kafaya takacak bir yapıda büyütülmüşsün belli ki...sen kendi gerçeklerinin farkındasın, o zaman tercihini ona göre yap...buradaki tonla derdim var topiğinin sahiplerinin çoğu zamanında eğitim düzeylerini, maddi düzeyleri, yaşam benzerliklerini gözetmediği için, eşitlikçi halk insanı gibi takıldığı için o dertlerin sahipleri oldular. şanslısın ki kendi gerçeklerinin en başından farkındasın.
olmaz canım kusura bakma şiveden geçtin ama tahsilden çaktın....
ne malum şivesiz ama cahil cahil konuşmayacağın...
önce diplomayı göstert geline...
pardonbiz cahillerin arasında işiniz ne
Allah aşkına hangi dede torununu illa cemaat okuluna göndermek istiyor. Benim babam ilk okul mezunu, annemde ilk okul mezunu, beni okuttular, evet ben okurken derslerime yardımcı olamadılar ama ne hikmetse üniyi 2.likle bitirdim (bu arada annem kapalı)... Sözlümün annesiyle babası benim annemle babamdan daha eğitimliler, annesi de açık (straplez filan giyer) ama maddi durumları bizim kadar iyi değil. Hiç bir zaman ailem seni o çocuğa vermeyiz demediler, maddi durumu yüzünden. Eğitimle fakirliği karıştırmayın.
Ali Ağaoğlu da ilkokul mezunu, peki kızını onun oğluna verir miydin?
gERÇEKLERİ GÖRMEK İÇİN BAYA BİR GEÇ DEĞİL Mİ SİZCE SAYIN MARJİNALFAYDALI. BURADAKİ İNSANLARIN EĞİTİMLERİNİ BİLMEDEN YORUM YAPMAN ÇOK MU DOĞRU OLMUŞ. BU KONUYA YORUM YAPMAK İÇİN EĞİTİM SEVİYESİNİN YÜKSEK OLMASI GEREKMIYOR BEN ÜNİVERSİTE MEZUNUYUM KONUYA YORUM YAPMA HAKKINA SAHİP Mİ OLUYORUM ŞİMDİ ARADAKİ FARKI ILKOKULLAR GÖREMİYOR MU VEYA GÖREN BİRİ OLARAK SİZ 8,5 AY DEMİYOR KONU SAHİBİ 8,5 YIL DİYOR BU KONUDA FİKİR ALMAK İÇİN GEÇ KALMAMİŞMI VEYA EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK OLDUĞU İÇİN KIMIN CAHİL VE DE NELERE YOL ACABILECEGINI DÜŞÜNMEYE YETECEK KADAR VAKTİ OLAMAMIŞMI . VALLA ÜNİVERSİTE MEZUNU BİRİ OLARAK YORUMUMUN ARKASINDAYIM BU KONUYA YORUM YAPABİLMEK İÇİN ZATEN GEREKLİ OLAN DA EĞİTİM DEĞİL İNSANLIKDAN NASİBİNİ ALMAK KİMSE ZATEN KENDİNE ANNE BABA VASFINI YAKISTIRMAYACAK BİR GELİN VE BU GELİNİ DESTEKLEYECEK OĞLUNU KABUL EDECEK KADAR MEDENİ DEĞİLDİR CAHİL OLSUN ŞİVESİ BOZUK OLSUN SİZİN İKİLİ İLİŞKİLERİNZDE NELERE DİKKAT ETTİĞİNİZİ GÖRMÜŞ OLDUK. AYRICA MADEM BURASI ÖYLE BİR GRUP SİZ HANGİ GRUBA GİRİYORSUNUZ
bunun konuyla alakası yok ki
onlar cahil ve ilk okul mezunu oldukları için anne baba demek istemiyor
sorun orda
Aklında uyuma dair şüpheler var ve bu şüphelerinde malesef büyük olasılıkla haklı çıkacaksın. Sen ak derken onlar ak ne demek diye bakacak, sen birşeyi x gibi olsun isterken onlar buna anlam veremeyecek. Eğitim, yaşadıkları yerler, karşılaştıkları sosyokültürel insanlar, hepsi bir insanın nasıl bir insan olduğunu belirler. Sonra bakacaksın, aslında o çok uyumluyuz sandığın kocanla da aranızda dağlar var ve o dağlardaki boşluklarda kabahati hep ailesine, kendilerini ve oğullarını nasıl da yetiştirmediklerine bulacaksın. Dediğin gibi, hiç özlemeyeceksin onları, içinden aramak, herhangi bir konuda fikirlerini almak bile gelmeyecek. Bu sefer yeterince aramadığını sorun edecekler, çünkü onlar geleneksel aile ve sık sık aranmayı, ziyaret edilmeyi modern şehirli aileden daha çok bekleyecekler. Çocuklarına katacak birşeyleri olmadığını düşüneceksin, sık görüşmelerini bile gereksiz göreceksin. Düğününde bile venüsten ve marstan iki ayrı davetli profili olacak. Okumuş, resmi ortamlara girmiş, bir parça salon insanı olması zorunlu olmuş insanlar için temsil yeteneği önemlidir, sen kayınvalideni de kayınpederini de arkadaşlarınla tanıştırırken acaba diyeceksin, bir pot kırarlar mı? Ve onlar da senin bu düşüncelerini, ruh halini farkettikçe senden uzaklaşacaklar, onlar da senle iletişimi azaltacaklar.Senin eşinin ailesiyle azalan iletişimin, o bugun herşeyi kabullenmiş gibi görünen eşine de dokunmaya başlayacak ve evinde huzurun da bozulacak.
Eğer bu durum şimdiden seni rahatsız ediyorsa ve gözüne battıysa emin ol azalmayacak artacak bu batış.Kararını ona göre ver.
ayrıca bizi beğenmeğenler topiğimizden defolup gidebilirler....konu sahibi arkadaşım sen gerçekleri görüyorsun ve gördüklerinde haklısın. Buraya konu açman yanlış olmuş. Burası türkiye ortalamasında eğitim düzeyine sahip ( ilkokul) insanlardan ve onların çocuklarından oluşan kadınların ağırlıkta olduğu bir grup. Cahil cehaletinin nerede olduğunu bilmez, aradaki farkı bilmez, o yüzden eğitimin insanlar arasında nasıl bir farka yol açtığını da kavrayamaz ve mazlumun hakkını savunur gibi veryansın eder, burada da gördüğün gibi.
Eğitim arası farka gelince herkes "hepimiz kardeşiz, hepimiz eşitiz"ci takılır da, konu paraya ve kendilerine gelince kimse kendisinin serveti varken kızını fakir fukaraya vermek istemez. Halbuki yüksek eğitim görmüş insanın da serveti kendince biriktirdiği eğitimidir. Neden alt sosyokültürel sınıftan insanlarla muhattap olmak istesin ki? Herkes dengini ister. Ben şahsen şu an ırkçı, apartman arasında düğün yapmak isteyen, çocugunu okutmuş da nasıl okutmuş, çocuk devlet bursuyla okurken hangi dersinde bir damla yardımcı olduğu belli olmayan bir aileye kızımı vermek istemezdim. Sen straplez gelinlik istersin, adam der ki hayır, kolları kapalı olacak...sen çocugunu laik bir okula göndermek istersin, dedesi cemaat okuluna... Sen düğününde klasik müzik istersin, adam fidayda....
Hepsi farktır bunların ve bu farkları kafaya takacak bir yapıda büyütülmüşsün belli ki...sen kendi gerçeklerinin farkındasın, o zaman tercihini ona göre yap...buradaki tonla derdim var topiğinin sahiplerinin çoğu zamanında eğitim düzeylerini, maddi düzeyleri, yaşam benzerliklerini gözetmediği için, eşitlikçi halk insanı gibi takıldığı için o dertlerin sahipleri oldular. şanslısın ki kendi gerçeklerinin en başından farkındasın.
can evinden vurdun
hiç böle zengin adama ilk okul mezunu denirmi ya, sende..
şive demişken volkan konakta üniversite mezunu ama ne hikmetse şivesinden kurtulamamış
Karanlığa bir mum yakmak.Sen de bu mumum ışığından faydalanabilirsin karanlığının farkındaysan
ayyyyy çok teşekkür ederim,lütfen derin bilgilerinizle bizleri bilgilendiriniz
hayyy sizin diplomanıza !!!!!!!....belki yazdıklarından utanırsın die söylüyorum bende işletme mezunuyum..... Ama ilkokulu bile okumayan anam ve babam dan gurur duyuyorum..
ayrıca bizi beğenmeğenler topiğimizden defolup gidebilirler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?