- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
şiveli konuşmuyorsan, kurtarıyor
herkese merhaba,
sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. Ikimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
Diksiyondan yırttım yani, ilerde anne olabilirim gelinimde bana anne desin nolur nolur
Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
Konu sahibi arkadaşım sen gerçekleri görüyorsun ve gördüklerinde haklısın. Buraya konu açman yanlış olmuş. Burası Türkiye ortalamasında eğitim düzeyine sahip ( ilkokul) insanlardan ve onların çocuklarından oluşan kadınların ağırlıkta olduğu bir grup. Cahil cehaletinin nerede olduğunu bilmez, aradaki farkı bilmez, o yüzden eğitimin insanlar arasında nasıl bir farka yol açtığını da kavrayamaz ve mazlumun hakkını savunur gibi veryansın eder, burada da gördüğün gibi.
Eğitim arası farka gelince herkes "hepimiz kardeşiz, hepimiz eşitiz"ci takılır da, konu paraya ve kendilerine gelince kimse kendisinin serveti varken kızını fakir fukaraya vermek istemez. Halbuki yüksek eğitim görmüş insanın da serveti kendince biriktirdiği eğitimidir. Neden alt sosyokültürel sınıftan insanlarla muhattap olmak istesin ki? Herkes dengini ister. Ben şahsen şu an ırkçı, apartman arasında düğün yapmak isteyen, çocugunu okutmuş da nasıl okutmuş, çocuk devlet bursuyla okurken hangi dersinde bir damla yardımcı olduğu belli olmayan bir aileye kızımı vermek istemezdim. Sen straplez gelinlik istersin, adam der ki hayır, kolları kapalı olacak...Sen çocugunu laik bir okula göndermek istersin, dedesi cemaat okuluna... Sen düğününde klasik müzik istersin, adam fidayda....
Hepsi farktır bunların ve bu farkları kafaya takacak bir yapıda büyütülmüşsün belli ki...Sen kendi gerçeklerinin farkındasın, o zaman tercihini ona göre yap...Buradaki tonla derdim var topiğinin sahiplerinin çoğu zamanında eğitim düzeylerini, maddi düzeyleri, yaşam benzerliklerini gözetmediği için, eşitlikçi halk insanı gibi takıldığı için o dertlerin sahipleri oldular. Şanslısın ki kendi gerçeklerinin en başından farkındasın.
Diksiyondan yırttım yani, ilerde anne olabilirim gelinimde bana anne desin nolur nolur
İnsanları kültür seviyesi yada şivesine göre nitelendirmemek lazım. İnsanlıktır önemli olan. Ne kültürlü eğitimli vicdansız insanlar var. Ama herkesinde hayattan bir beklentisi var. Eğer uymuyorsa size "amannn ailesiyle mi evleniyorum sanki" deyip evlenmeyin sakın!
Çünkü bu yalnıştır. Sizi mutsuzluğa sürükler zamanla. Tavsiyem insani özelliklerini değerlendirin eğitim seviyelerini değil.
Tabii dogru söylüyorsunuz bu insanların hic birseye hakkı yok, kendi alt sınıfındaki insanlarla takılmalı, orada yasamalıdırlar...
Konu sahibi de kendi ait oldugu grupta birilerini sevseymis o zaman, sorun tam' da bu iste,
Evet davul bile dengi dengine derler, arkadasın sorgulaması gereken asıl sey sizin ilk mesajınız da yazdıklarınızdı, sevgilimle uyuyoruz deyip ailesini hice sayması degil, insan ne kadar egitim alırsa alsın, ailesinden illa birseyler alıyor..
Konuya direkt, benim birseyler paylasabilecegim insanlar degiller, anne- baba demek bile istemiyorum yerine ben bu aileyle anlasabilir miyim? Sorun yasar mıyım? diye acsaydı eminim ki bu sekilde yorumlar almazdı.
Konu sahibi arkadaşım sen gerçekleri görüyorsun ve gördüklerinde haklısın. Buraya konu açman yanlış olmuş. Burası Türkiye ortalamasında eğitim düzeyine sahip ( ilkokul) insanlardan ve onların çocuklarından oluşan kadınların ağırlıkta olduğu bir grup. Cahil cehaletinin nerede olduğunu bilmez, aradaki farkı bilmez, o yüzden eğitimin insanlar arasında nasıl bir farka yol açtığını da kavrayamaz ve mazlumun hakkını savunur gibi veryansın eder, burada da gördüğün gibi.
Eğitim arası farka gelince herkes "hepimiz kardeşiz, hepimiz eşitiz"ci takılır da, konu paraya ve kendilerine gelince kimse kendisinin serveti varken kızını fakir fukaraya vermek istemez. Halbuki yüksek eğitim görmüş insanın da serveti kendince biriktirdiği eğitimidir. Neden alt sosyokültürel sınıftan insanlarla muhattap olmak istesin ki? Herkes dengini ister. Ben şahsen şu an ırkçı, apartman arasında düğün yapmak isteyen, çocugunu okutmuş da nasıl okutmuş, çocuk devlet bursuyla okurken hangi dersinde bir damla yardımcı olduğu belli olmayan bir aileye kızımı vermek istemezdim. Sen straplez gelinlik istersin, adam der ki hayır, kolları kapalı olacak...Sen çocugunu laik bir okula göndermek istersin, dedesi cemaat okuluna... Sen düğününde klasik müzik istersin, adam fidayda....
Hepsi farktır bunların ve bu farkları kafaya takacak bir yapıda büyütülmüşsün belli ki...Sen kendi gerçeklerinin farkındasın, o zaman tercihini ona göre yap...Buradaki tonla derdim var topiğinin sahiplerinin çoğu zamanında eğitim düzeylerini, maddi düzeyleri, yaşam benzerliklerini gözetmediği için, eşitlikçi halk insanı gibi takıldığı için o dertlerin sahipleri oldular. Şanslısın ki kendi gerçeklerinin en başından farkındasın.
burdaki kişilerin eğitim seviyesini bilmeden nasıl tahmın yürütüyorsunuz anlamadım....bende üniversite mezunuyum ve herşey diploma okul olmadıgını gördüm nice diplomalı eşşekler var bizim memleketimizde her ilk okul mezununun bir olmadıgı gibi her üniversite mezunuda eğitimli sayılamaz değil mi
bu kadar aşağılayıcı olmayın bence
Üslubu sert olmuş olabilir, ama dürüst de olmuş bana kalırsa. Kaldı ki birilerinin anne babasına anne baba demek benim şahsi düşünceme de terstir. Ben sadece beni büyütene anne ve baba derim, annelik babalık o kadar ucuz değil, bir imzayla kimse benim annem ya da babam olmuyor.Çok çok içimden gelmedikçe, kendi anne babama yakın bir düzeyde sevip benimsemedikçe kimsenin anne babasına anne baba demem, konu sahibinin hassasiyeti de benzer olabilir diye düşünüyorum. Benimsemeyecegi baştan belli olduğu insanlara anne baba diyemeyeceğini de baştan saptamış ve dürüstçe ifade etti bize. Anne baba demek meselesine neden bu kadar takılınıyor hiç anlamıyorum. Yüzüne anne dediğinizi anneniz yerine koyuyor musunuz? Eminim derdim varcıların hepsi de kayınvalidesine anne diyordur, peki neden hepsi doğuran annesiyle ilgili bir tane konu açmazken kayınvalideyle ilgili konu gırla gidiyor ?
Ali Ağaoğlu da ilkokul mezunu, peki kızını onun oğluna verir miydin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?