Aileler arası eğitim uçurumu

Üniversite diploması ile İnsanlık olmuyor malesef... Sen ilerde evlenseniz bile gerek mimiklerinde gerekse konuşmalarınla bu insanları üzecek,kıracak şeyler söyleyeceksin belli... Senin sevdiğin 8,5 senedir çıktığın insanı bu insanlar okutmuş,büyütmüş,beslemiş farkındasın değil mi ??

Bir kız arkadaşım var ..Elektronik mühendisi...Annesi ev hanımı, babası öğretmen... Kız arkadaşımın eşi pilot..Annesi gündelikçi,babası seyyar ayakkabı boyacısı.........Ne mutlu onlara ki çocuklarını okutmuşlar,meslek sahibi etmişler,evlendirmişler...Elleri öpülesi insanlar....

Sen sevgini bir tart bence iyice...Üniforma ile adam olunmaz....

İnsanları kültür seviyesi yada şivesine göre nitelendirmemek lazım. İnsanlıktır önemli olan. Ne kültürlü eğitimli vicdansız insanlar var. Ama herkesinde hayattan bir beklentisi var. Eğer uymuyorsa size "amannn ailesiyle mi evleniyorum sanki" deyip evlenmeyin sakın!
Çünkü bu yalnıştır. Sizi mutsuzluğa sürükler zamanla. Tavsiyem insani özelliklerini değerlendirin eğitim seviyelerini değil.

Son düzenleme:
eğer ailesiyle konuşmuyorsan ve sevgilin Anlayışla karşılıyorsa yazık o adama...

elin iki günde tanıdığı kızı anasını babasını beğenmiyor o da ANLAYIŞLI

Vay beee

Diploma cehaleti alır ...... baki kalır

boşluğu kendi arzunzua göre doldurabilirsiniz

valla benım babam üniversite mezunu ama psikolojik sorunlu bir insan

sevgilimin babasıda lise mezunu eski bir alkolik

ben ne yapayım nerelere gıdeyım..

eğer ailesiyle konuşmuyorsan ve sevgilin Anlayışla karşılıyorsa yazık o adama...

elin iki günde tanıdığı kızı anasını babasını beğenmiyor o da ANLAYIŞLI

Vay beee

Diploma cehaleti alır ...... baki kalır

boşluğu kendi arzunzua göre doldurabilirsiniz

Siz nesiniz ki ?????..... Sizden çok sevgiliniz sinirimi bozdu anlayışla karşılıyormuş sizi...... Nasıl bir evlatsa anne babasına edilen (bence) hakareti anlayışla karşılıyormuş..... Yazık çok yazık...

İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz.[/

Bu cümlen doğru değil zaten.
İkinizin sadece eğitimi uyumlu.

Sosyal yapılarınız ve kültürleriniz farklı.
Sosyallik ailede başlar.Sosyal yapıya,aile de dahildir.

Kültürü ise,genel kültür bilgileri,ansiklopedik bilgiler olarak düşünmüyorum.
Toplumsal kültür olarak düşünüyorum.Ve öyle düşününce uyumlu değilsiniz.

pardonbiz cahillerin arasında işiniz ne

Diksiyondan yırttım yani, ilerde anne olabilirim gelinimde bana anne desin nolur nolur

olmaz canım kusura bakma şiveden geçtin ama tahsilden çaktın....
ne malum şivesiz ama cahil cahil konuşmayacağın...
önce diplomayı göstert geline...

Hay agzına saglık,

Ajitasyona hiç gerek yok bence, kimse kimsenin hiçbir şeye hakkı yok demedi. Herkesin herşeye hakkı var ama mutlu olmak, uyumsuzluk yaşamak istemiyorsa kendi kültürel çevresi içinde yapması daha doğru olur.

Üslubu sert olmuş olabilir, ama dürüst de olmuş bana kalırsa. Kaldı ki birilerinin anne babasına anne baba demek benim şahsi düşünceme de terstir. Ben sadece beni büyütene anne ve baba derim, annelik babalık o kadar ucuz değil, bir imzayla kimse benim annem ya da babam olmuyor.Çok çok içimden gelmedikçe, kendi anne babama yakın bir düzeyde sevip benimsemedikçe kimsenin anne babasına anne baba demem, konu sahibinin hassasiyeti de benzer olabilir diye düşünüyorum. Benimsemeyecegi baştan belli olduğu insanlara anne baba diyemeyeceğini de baştan saptamış ve dürüstçe ifade etti bize. Anne baba demek meselesine neden bu kadar takılınıyor hiç anlamıyorum. Yüzüne anne dediğinizi anneniz yerine koyuyor musunuz? Eminim derdim varcıların hepsi de kayınvalidesine anne diyordur, peki neden hepsi doğuran annesiyle ilgili bir tane konu açmazken kayınvalideyle ilgili konu gırla gidiyor ?

Çünkü onlar sizin anneniz değil ve sadece anne dememeye cesaretiniz olmadığı için, aman ortam gerilmesin diye, gelenekten sıyrılmaya ve tepki çekmeye gücünüz olmadığı için annecilik oynuyorsunuz....Sahteciliğin lüzumu yok bence, gelinim olursa birgün bana anne demesini asla beklemem, ben şu hayatta kimi doğurduysam büyüttüysem o anne desin bana. Konu sahibinin anne dememesi bu kadar battıysa ve tepkiler ona göre bu şekilde verildiyse ben de bu konuya dair başka bir açıdan göstermiş olayım olayı.

Allah aşkına hangi dede torununu illa cemaat okuluna göndermek istiyor. Benim babam ilk okul mezunu, annemde ilk okul mezunu, beni okuttular, evet ben okurken derslerime yardımcı olamadılar ama ne hikmetse üniyi 2.likle bitirdim (bu arada annem kapalı)... Sözlümün annesiyle babası benim annemle babamdan daha eğitimliler, annesi de açık (straplez filan giyer) ama maddi durumları bizim kadar iyi değil. Hiç bir zaman ailem seni o çocuğa vermeyiz demediler, maddi durumu yüzünden. Eğitimle fakirliği karıştırmayın.

Ali Ağaoğlu da ilkokul mezunu, peki kızını onun oğluna verir miydin?

Diplomalarımızı çerçeveletip gözlere sokarcasına avatar mı yapalım yani...Değil mi...Ona göre muamele görücez galiba....

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok güzel yazıya dökmüşünüz farklılıkları ama bir eksiğiniz var madem bu kadar önemli bu farklılıklar konu sahibi arkadaşımızın aklı başına yeni mi gelmiş 8,5 yıl nerdeymiş aklı yeni mi görmüş farkları bu kadar kültürlü bir ailenin kızı madem bu kadar mı körmüş kimse uyarmamış mı? Kültürlü bir bayan benim bildiğim ne istediğini bilir hayatının çevresinin hatta yaşadığı dünyadaki birçok şeyin farkındadır. Ama anlaşılan hanımefendi çevresindekilerin farkındalıklarıyla ilgilenmekten kendi hayatına yeni uyanmış günaydın... İnsanlarla oynamak ne kadar kolay değil mi ? Çıkarlarınıza uymayınca 8,5 yılın bir önemi kalmıyor...

gERÇEKLERİ GÖRMEK İÇİN BAYA BİR GEÇ DEĞİL Mİ SİZCE SAYIN MARJİNALFAYDALI. BURADAKİ İNSANLARIN EĞİTİMLERİNİ BİLMEDEN YORUM YAPMAN ÇOK MU DOĞRU OLMUŞ. BU KONUYA YORUM YAPMAK İÇİN EĞİTİM SEVİYESİNİN YÜKSEK OLMASI GEREKMIYOR BEN ÜNİVERSİTE MEZUNUYUM KONUYA YORUM YAPMA HAKKINA SAHİP Mİ OLUYORUM ŞİMDİ ARADAKİ FARKI ILKOKULLAR GÖREMİYOR MU VEYA GÖREN BİRİ OLARAK SİZ 8,5 AY DEMİYOR KONU SAHİBİ 8,5 YIL DİYOR BU KONUDA FİKİR ALMAK İÇİN GEÇ KALMAMİŞMI VEYA EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK OLDUĞU İÇİN KIMIN CAHİL VE DE NELERE YOL ACABILECEGINI DÜŞÜNMEYE YETECEK KADAR VAKTİ OLAMAMIŞMI . VALLA ÜNİVERSİTE MEZUNU BİRİ OLARAK YORUMUMUN ARKASINDAYIM BU KONUYA YORUM YAPABİLMEK İÇİN ZATEN GEREKLİ OLAN DA EĞİTİM DEĞİL İNSANLIKDAN NASİBİNİ ALMAK KİMSE ZATEN KENDİNE ANNE BABA VASFINI YAKISTIRMAYACAK BİR GELİN VE BU GELİNİ DESTEKLEYECEK OĞLUNU KABUL EDECEK KADAR MEDENİ DEĞİLDİR CAHİL OLSUN ŞİVESİ BOZUK OLSUN SİZİN İKİLİ İLİŞKİLERİNZDE NELERE DİKKAT ETTİĞİNİZİ GÖRMÜŞ OLDUK. AYRICA MADEM BURASI ÖYLE BİR GRUP SİZ HANGİ GRUBA GİRİYORSUNUZ

Son düzenleme:

bunun konuyla alakası yok ki
onlar cahil ve ilk okul mezunu oldukları için anne baba demek istemiyor
sorun orda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…