Aileler arası eğitim uçurumu

çünkü kendini beğeniyo
kendini bulunmaz hint kumaşı zannediyor

o üniversite mezunuysa, ondan daha üstünleride vardır, mesela bilim adamları
inşallah böyle biri tarafından günün birinde küçük düşürülmez.

Tek bir şey söylemek istiyorum.

Şive çeşitliliği güzel Türkçemizin zenginliklerinden biridir, cehaletle bağdaştırılmasını, hatta aynı cümle içinde kullanılmasını doğru bulmuyorum sevgili konu sahibi arkadaşım.

Marjinalfaydalı Hanımefendiciğim. Siz iyi misiniz Allah aşkına? O kadar komik görünüyorsunuz ki anlatamam. Egonuz tavan yapmış ama dışardan kendini kanıtlamak için çırpınan kişilere benziyorsunuz. Şaşkınlıklar içerisinde sizi izliyorum

Son düzenleme:

ne zamandan beri saygı sevgi eğitim öğretimle olmaya başladı anlamadım...bilmediğiniz bir şeyi bir gün bir cahil öğretebilir size

Ben sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlamadım ama siz şurada ki bütün üyelerin maalesef ne demek istediğini anlamamışsınız. Kızın derdi cahillikle alakalı, anne ve baba cahil oldukları için anne ve baba demek istememesiyle alakalı, siz olayı fidaydaya bilmem neye getirmişsiniz. Evlenmek için her şeyin denk mi olması lazım? Çiftçi bir ailenin oğlu şehirli! bir ailenin kızıyla evlenemez mi? Evlenip mutlu olan yok mu? Valla bence hoşgörüyle alakalı bu durum. Eğitim filan aile işlerinde palavra. Hoşgörü, sevgi, saygı olduktan sonra istersen çobanla evlen kime ne?

Bu arada İstanbulda okudum ama ilk defa sizden duyuyorum bir üniversite olupta içinde öğretim görevlisi olmayanını, hayret :44:

Bakın, benim anne konusundaki hassasiyetimi kimse bilemez, 4 ay önce kaybettim ben annemi, kimse kimseye anne veya baba demek zorunda degil icinden gelmedigi sürece, sadece bunu egitime ve kültüre baglamak yanlıs geldi bana o kadar. Benim icin de dert degil gelinimin bana annesi dememesi, sorun anne demek veya dememek degil, bunu neyle iliskilendirildigidir, arkadas anne veya baba demeyi, ben annem' den ve babam' dan baskasına anne demem, ben beni dogurana anne ve baba derim dememis farkındaysanız, bu kelimeleri söylemeyecek olmasını aile' nin egitim ve kültür yapısına baglamıs, yani kendi kriterleri dahilinde bir aile ile muhatap olsaydı sorun olmayacaktı bu, madem ortada büyük bir ucurum var bunu sevdigi adamı olayın dısında tutarak degerlendiremez cünkü o adam' da o begenmedigi kültürün bir parcası..

Anne ve babasına anne veya baba dememekle, mesafeli davrandıkca sorun cözülecekse buyrun evlensin, ama mutlaka bir yerlerde görüsecekler ve bu saydıgı sorunları yasayacaklar, iler de cocukları oldugunda ne olacak? Cocugumu onlarla muhatap edemem, cocuklara ne verebilecekler mi diyecek? Madem birseylere takılıyor arkadas, olayın bütününe bakmalı bence ama sanırım artık cok gec, aileler tanısmıs bile, arkadas sorunu anne ve babayla az görüserek, anne- baba demeyerek, mesafeli davranarak cözecek.

bu arada bende üniversite mezunuyum ve bu forumda aklın almayacak kadar çok üniv. mezunu bayan var, bilgine

bu marjinal faydalı rumuzlu arkadaş diplomanla şimdi sen kime faydalı oldun ya da o marjinal yorumlarla

yoksa sen marjinal olmaya mı faydalısın

sahi sen neye faydalısın

Zengin kiz fakir erkegi sever ama bir sorun vardir, erkegin ailesi kültürsüzdür.

Nayir nolamaz demek istiyorum :)

Daha çok eğitime dair haber izleyin, haberiniz olsun. Heleki son yıllarda her şehire açılan ama öğretim görevlisi atanmayan üniversitelerden bihaber olacak kadar evden okula okuldan eve bir tahsil hayatınız olmuş belli ki..İşin bir de bu tarafı var, her diplomalı da diplomalı değil. Hoşgörüyle alakalı bu durum, ben de onu diyorum aynen sizin gibi. Hoşgöremeyeceği baştan belli olan ayıplamayın, kınamayın. Farkları ve bu farklara tahammül edemeyecegini baştan görüyor. Ben de ona diyorum ki, gördüğün farklılıkarda haklısın, hoşgöremeyeceginin de farkındasın, sakın kendini ikna etmeye çalışma. Durum budur.

Dedem köyde büyümüş, askerlik dışında pek çıkmamış.
Şiveli de konuşurdu.
Öldükten sonra odasından günlükleri çıktı.
Hepsi Osmanlıcaydı.
Çözene kadar canım çıktı.
Şimdi kitaplığımın en güzel yerinde saklıyorum.
Yaşarken neden yazdığı şeyleri anlatmadığını düşünüyorum, zira birçok üniversite mezunu arkadaşımdan daha fazla ufkumu açabilirmiş sohbetiyle...
Anlıyorum ki anlatmamasının tek sebebi çevresindekilermiş.

bu arada bende üniversite mezunuyum ve bu forumda aklın almayacak kadar çok üniv. mezunu bayan var, bilgine

maalesef ben üni mezunu değilim.lütfen üni mezunlarınının konusunda uyarında cahil cahil yorum yapmayayım

Akil sagligin yerinde mi senin. Mesafeli kalman siveli konusmasiyla mi ilgili. Tamam anne baba deme herkes diyemez ama sen cok cirkin dusunuyorsun. Bu sekil dusunuyorsan hic evlenme onunla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…