- 1 Ekim 2009
- 18.530
- 1.705
- 448
- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
Karanlığa bir mum yakmak.Sen de bu mumum ışığından faydalanabilirsin karanlığının farkındaysan
Ali ağaoğluna vermezdim işte, dediğim şey bu.Zenginlik fakirlik meselesi değil, adam o eğitimi, o tevazuyu almamış.Parasıyla iyi yaşama kültürü yok. Her röportajında ben pahalı araba severim, param var alimallah tarzında konuşan bir adam. Tam demek istediğimi demişsiniz.
Sizin kişisel meselenize gelirsek, olay diploma değil zaten. Üniversite mezunusun da hangi üniversite? Anadolunun hangi kıyısındaki köşesindeki içindeki öğretim görevlisi bile olmayan, sosyal olanakları sıfırın altında üniversite acaba? Her üniversite bir mi? Başkentteki iki üniversitenin mezunları arasında bile kültür farkı uçurum düzeyinde olabilir, biri kampüs hayatı yaşar, öteki bahçeden çıkınca yurduna/evine gider çünkü.
Siz benim ne demek istediğimi hiç anlamamışsınız.
Sizin girmediğiniz gruba. Üniversite mezunusun ama forumlara büyük harfla yazmanın kabalık ve bağırmak anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahilsin.
Konuyla alakası çok var, siz her göremediğiniz şeyi yok sandığınız için buradaki alakayı da göremiyorsunuz.Cahil ve ilkokul mezunu oldukları için anne baba dememek istemesi çok normal. Çünkü kendisinden daha az şey bilen insana saygı duyamayacağını düşünüyor.
Karanlığa bir mum yakmak.Sen de bu mumum ışığından faydalanabilirsin karanlığının farkındaysan
Ali ağaoğluna vermezdim işte, dediğim şey bu.Zenginlik fakirlik meselesi değil, adam o eğitimi, o tevazuyu almamış.Parasıyla iyi yaşama kültürü yok. Her röportajında ben pahalı araba severim, param var alimallah tarzında konuşan bir adam. Tam demek istediğimi demişsiniz.
Sizin kişisel meselenize gelirsek, olay diploma değil zaten. Üniversite mezunusun da hangi üniversite? Anadolunun hangi kıyısındaki köşesindeki içindeki öğretim görevlisi bile olmayan, sosyal olanakları sıfırın altında üniversite acaba? Her üniversite bir mi? Başkentteki iki üniversitenin mezunları arasında bile kültür farkı uçurum düzeyinde olabilir, biri kampüs hayatı yaşar, öteki bahçeden çıkınca yurduna/evine gider çünkü.
Sizin girmediğiniz gruba. Üniversite mezunusun ama forumlara büyük harfla yazmanın kabalık ve bağırmak anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahilsin.
Konuyla alakası çok var, siz her göremediğiniz şeyi yok sandığınız için buradaki alakayı da göremiyorsunuz.Cahil ve ilkokul mezunu oldukları için anne baba dememek istemesi çok normal. Çünkü kendisinden daha az şey bilen insana saygı duyamayacağını düşünüyor.
Ajitasyona hiç gerek yok bence, kimse kimsenin hiçbir şeye hakkı yok demedi. Herkesin herşeye hakkı var ama mutlu olmak, uyumsuzluk yaşamak istemiyorsa kendi kültürel çevresi içinde yapması daha doğru olur.
Üslubu sert olmuş olabilir, ama dürüst de olmuş bana kalırsa. Kaldı ki birilerinin anne babasına anne baba demek benim şahsi düşünceme de terstir. Ben sadece beni büyütene anne ve baba derim, annelik babalık o kadar ucuz değil, bir imzayla kimse benim annem ya da babam olmuyor.Çok çok içimden gelmedikçe, kendi anne babama yakın bir düzeyde sevip benimsemedikçe kimsenin anne babasına anne baba demem, konu sahibinin hassasiyeti de benzer olabilir diye düşünüyorum. Benimsemeyecegi baştan belli olduğu insanlara anne baba diyemeyeceğini de baştan saptamış ve dürüstçe ifade etti bize. Anne baba demek meselesine neden bu kadar takılınıyor hiç anlamıyorum. Yüzüne anne dediğinizi anneniz yerine koyuyor musunuz? Eminim derdim varcıların hepsi de kayınvalidesine anne diyordur, peki neden hepsi doğuran annesiyle ilgili bir tane konu açmazken kayınvalideyle ilgili konu gırla gidiyor ?
Çünkü onlar sizin anneniz değil ve sadece anne dememeye cesaretiniz olmadığı için, aman ortam gerilmesin diye, gelenekten sıyrılmaya ve tepki çekmeye gücünüz olmadığı için annecilik oynuyorsunuz....Sahteciliğin lüzumu yok bence, gelinim olursa birgün bana anne demesini asla beklemem, ben şu hayatta kimi doğurduysam büyüttüysem o anne desin bana. Konu sahibinin anne dememesi bu kadar battıysa ve tepkiler ona göre bu şekilde verildiyse ben de bu konuya dair başka bir açıdan göstermiş olayım olayı.
İşletme mezundan bol ne var anacım şu ülkede? İşletme mezunu olman beni neden utandırsın? Hangi üniversitenin işletmesi? Nereyi işletiyorsun? Bak işte ne annenin ne de babanın ilkokul bile okumadığı belli, işletmeyi birşey sanıyorsun. Ailede keçi olmayınca kendini abdullah çelebi sandırmışlar sana.
asıl sizin üslubunuz ne kadar saygısızca
buradaki insanların eğitim seviyesini beğenmiyorsanız cevap yazmazsınız
İşletme mezundan bol ne var anacım şu ülkede? İşletme mezunu olman beni neden utandırsın? Hangi üniversitenin işletmesi? Nereyi işletiyorsun? Bak işte ne annenin ne de babanın ilkokul bile okumadığı belli, işletmeyi birşey sanıyorsun. Ailede keçi olmayınca kendini abdullah çelebi sandırmışlar sana.
asıl sizin üslubunuz ne kadar saygısızca
buradaki insanların eğitim seviyesini beğenmiyorsanız cevap yazmazsınız
ben hukuk okudum
acaba benim bölümü beğenirmi marjinal hanım
Ben sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlamadım ama siz şurada ki bütün üyelerin maalesef ne demek istediğini anlamamışsınız. Kızın derdi cahillikle alakalı, anne ve baba cahil oldukları için anne ve baba demek istememesiyle alakalı, siz olayı fidaydaya bilmem neye getirmişsiniz. Evlenmek için her şeyin denk mi olması lazım? Çiftçi bir ailenin oğlu şehirli! bir ailenin kızıyla evlenemez mi? Evlenip mutlu olan yok mu? Valla bence hoşgörüyle alakalı bu durum. Eğitim filan aile işlerinde palavra. Hoşgörü, sevgi, saygı olduktan sonra istersen çobanla evlen kime ne?
Bu arada İstanbulda okudum ama ilk defa sizden duyuyorum bir üniversite olupta içinde öğretim görevlisi olmayanını, hayret :44:
bu arada bende üniversite mezunuyum ve bu forumda aklın almayacak kadar çok üniv. mezunu bayan var, bilgine
Herkese merhaba,
Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
ben hukuk okudum
acaba benim bölümü beğenirmi marjinal hanım
kesin senin diploman sahtedir
özel msjıma da cevap vermedin zati
maalesef ben üni mezunu değilim.lütfen üni mezunlarınının konusunda uyarında cahil cahil yorum yapmayayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?