Aileler arası eğitim uçurumu

Son düzenleme:

doğrudur ama konu sahibinin uslubu çok itici o muhteşem aileye ve okumaya hiç yakışmıyor

kimse kimseyi eğitim durumunu küçümseyemez yanlış olan o

Bizim öğretmenlerimiz arasında da şiveli insanlar vardı ? Ama biz ona ' ayyy bunda şive var biz buna öğretmen diyemeyiz ' demedik..

Şivenin cahillikle alakası olmadığının bilincindeydik Asıl cahillik diploması olduğunu söyleyip başkalarını küçümserken şivenin ne olduğunu bilmemesidir.. Her diploması olan zeki diye birşeyde yok para ile okutulan kıt zeka zengin çocukları da gördüm ben.. 8,5 yıl sonra karşı tarafın ailesinin eğitim durumunu idrak eden de

Neyse mesaim bitti , lise mezunu açıktan da okuyor ama koca desem mi bilemedim Canım kocacım aşağıda kızlar ben çıktım iyi akşamlar

Herkesin yaşam standardı farklıdır sen nesin senin anan baban ne deden kim ninen kim
eğitim durumu senin alenden çok daha iyi olan bi aileye görede senin ve ailenin kültür seviyesi vasat durumda
Sınıf savaşı bitmez.. Sevgiinde o beğenmediğin ailenin kültürüyle büyüdü bunuda unutma

Kendi ailesinin küçümsenmesine ve horlanmasına müsade eden bi adam beş para etmez
Seninde tarzın belli zaten bulmuşsunuz birbirinizi Allah mesut etsin.

Sizi anlıyorum ve hak da veriyorum ama ben de diyorum ki, eşinin anne babasına anne baba demek benim gibiler için çok zordur, ancak çok benimsersem, gerçekten aydın ve sözleri dinlemeye değerli kişiler olduğunu düşünürsem anne baba diyebilirim. Benden daha az hayat görüşü olan, hayat becerisi olan bir insana da demem.Bunun diplomayla kısmen ilgisi var, kısmen yok.

bu marjinal faydalı rumuzlu arkadaş diplomanla şimdi sen kime faydalı oldun ya da o marjinal yorumlarla

yoksa sen marjinal olmaya mı faydalısın

sahi sen neye faydalısın

Demiştim ya, cahil neyi bilmediğini bilmez, cehaleti baki kalır diye....Marjinal fayda kavramının ne olduğuna bir bak istersen, sonra konuşalım

Siz ya yazdıklarınızın yada konudan bir habersiniz... Baştan mı belli 8.5 yıl... Hanımefendi eğitim farkını bile 8,5 yılda fark ediyor başka şeylerin farkına ne zaman varır acaba :))))

Birileri şu kendini beğenmiş insanı atsın şurdan yemin ederim sinirlerimi tepeme çıkardı ukala.

Bence hemen ayrilin.
Mümkünse arkaniza bile bakmayin.
Birdaha dönmemek üzere terkedin lütfen.
Kimse sizin kadar kibirli, kendini begenmis, egitimle adam olunacagini zannedecek kadar cahil ve insanlari dis görünüsü, sivesi vb. seylerine bakip yargilayack kadar kendini bilmez gelin istemez.
Lütfen insanlarin basini yakmayin.
Gidin size uygun! okumus, egitimli, sivesiz bir es ve aile bulun.
Bu arada sizin o Üni mezunu diye kibirlene kibirlene bahsettiginiz insanlar arasindan tecavüzcüler bile ciktigi hatirlatiyor ve uslubum agir olduysa kusura bakmayin, kibirlilere karsi aslinda daha sert tutum icerisindeyimdir ama kendimi tutuyorum diyerek uzaklasiyorum.

hepsini okuyamadım ama eleştiren çok olmuş.Evet kimse kimseyi yargılayamaz yukardan bakamaz ...Ama söz konusu olan durum evlilikse herşeyde denklik aramak gerekiyormuş .İnsan yaşamadan anlayamıyor.Asla asla eğitimleri konusunda düşünmemiştim.Çünkü annem 3 halam ilkokul mezunudur.Hiçbir sorun yaşamayız.Çok olgundurlar.Öğütler verirler.Tonla şey öğrendim onlardan.Kayınvalidemle iletişime gelince sıra çok şaşırdım.Öyle bir bakış açıları varki şok oluyorum.Kanım donuyor bazen.Bir kere her gidişimizde kardeşinin eşi konuşulur durur.Yok allem etmiş kallem etmiş TATİLİ KAPMIŞ.Karı koca çalışıyorlar yok kocasını işten çıkarmış iki iş batırmış.İşten çıkan kocası.İki ayrı işe girdi battı.Bu kadın da işine gidiyo ne yapsın.Kazandığı da harcanıp gidince gene suçlu oluyo.Adam 3 gün eve gelmez.Suçlu yine kadın.İçki içer sorumlusu kadın.İçkiyi bırakır sorumlusu kadın....Tüm bunları duya duya okadar soğudum ki anlatamam.Bir de bu dedikodusu yapılan insanların yüzüne nasıl tebesüm ediliyor nasıl güzelce konuşulup iltifat ediliyor görmeniz lazım....

Bizim ailedeki hanımlar ilkokul mezunu ama eşleri bir şekilde okumuş insanlar.Zamanla birbirlerini geliştirmişler.Eğitim % 100 çözüm olamıyor ama yinede belli bir seviyeye getirir diye düşünüyorum.O kunuşmaları , o ikiyüzlülüğü evlenmeden önce farketmem mümkün değildi.Herşeye çok ılımlı yaklaşıyorlardı.Şu an hiçbirşekilde güvenemiyorum.Saygı da kalmıyor zamanla.

Dünya görüşü , karakter , ahlak anlayışı ,tavır ,hal ve hareketler hatta adetler açısından ailelerin birbirine yakın olması lazım.Çok çok sorumsuz olan kayınpederimle 3 çocuğunu okuturken yaşlanmış babamı karşı karşıya getirip sohbet ettirmek bazen canımı acıtıyor.

Sıkıntı çektiğimizi bile bile kayınvalidemin ev yapmak , kızlarının ihtiyaçlarını karşılamak konusunda beklenti içinde olması beni çok yoruyor.Huzurum olmuyor.Evime birşey alırken hesap vermek zorunda hissediyorum.

Eşi işyeri açan oldukça iyi bir gelir seviyesine ulaşan görümceme yengesi olarak "mutlaka kenara para koymak lazım insanın kendi işi olunca krizler direk etkiliyor derken " eline geçeni yersen zor olur cevabını alınca sohbet edesim gelmiyor. Eşimin yıl içinde eve hiç para getiremediği aylar oldu.çalıştığım için birşekilde tolere edebildik.Bunları bildiği halde böyle konuşan bir insanla resmi olmaktan başka birşey gelmiyor içimden.

Çok çok iyi niyetliydim.Karşılığını göremeyince hayata küsüyor insan.

Tekrar tekrar söylüyorum toplum içinde herkese iyi niyetle bakalım , iyi niyetle yaklaşalım ....Ama söz konusu evlilik olunca herşeyi irdelemek lazım.Üstüne giydiğin elbise gibi oluyorlar çıkarıp atılmıyor , o şekilde de yaşanmıyor malesef.

Malesef canım, hukuk mezunu da çok Barajı geçen özel üniversitede hukuk okuyor artık. Ankara hukuk değilse kabul etmiyorum Tey Allam ya, konuyu nerelere çektiniz.

ankara hukuk nekii
muhattap bile olmam ordakilerle
avrupada okudum

Son düzenleme:

karıştı galiba hukuk okuyan ben değilim carrie okumuş hukuk
ben tasarım okuyanım
hani ikinci el üni mezun olan

aylin gitti oksfort mezunu buldu biz hala çenemizi yoruyoruz

sana o ailenin ağzında cevap vermek istiyorum

şehrimizde oksfort vardı da biz mi gitmedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…