Aileleriniz salçayı turşuyu reçeli size parayla mı yapıyor?

Benim annem yapar salçanin turşunun parasini vermem istemezde versem almiyor ztn. Kayinvalide z.yagini fln veiri parasini alirlar hemde kurusi kuruşuna litresi disardan kac liraya satiliyorsa bizede oyle satarlar

Benim annem yapar salçanin turşunun parasini vermem istemezde versem almiyor ztn. Kayinvalide z.yagini fln veiri parasini alirlar hemde kurusi kuruşuna litresi disardan kac liraya satiliyorsa bizede oyle satarlar

Valla z.yaginin damlasi altin degerinde.Icine sadece su ve sarimsak giren 2 liralik kornison tursuyla kiyaslanamaz.Bu sene neredeyse 20 lira litresi.5 litre alsam 100 lira.Tum kislik alsan en az 15 litreden 300 lira para.Neden garip geliyor ki bu durum?Ben olsam da asla parasiz almazdim z.yagini.Istemeden de olsa dogrusunu yapmissiniz.2 liralik domatesle kiyaslayamiyorum bunu ben.5 yil zeytinyagi memleketinde yasadim.Kimse kimseye 1 litre disinda hediyelik vermez.

Ben anneme 4-5 kasa domates aliyorum.Beraber yapiyoruz siseleri.Bamyanin kilosu 14 lira.Nasil diyeyim buzluga atmalik 5 paket yap bana tabiki vericem parasini.Receli kendisi yapar verir cok yenmez bizde,taze fasulyeyi de gider ben pazardan alirim 10 kilo ya memleketteysem beraber yapariz barbunya ona keze ya da sen yap ben gelince neyse halledicem derim.Bunlari alt alta yazarsak 400-500 lira ediyor.Benim bu kadar maasim varken aldiklari bi emekli maasinin bu kadarini bana harca demek benim icin utanc meselesi olur.1 kavanoz,2 kavanoz olsa lafi yapilmaz ama bahsedilen resmen kisligini duzmek gibi bisey.

farzedin ki yapmadı. eşiniz annesine harçlık veriyor. sizde kendi annenize verin. niye dert ediyorsunuz ?

Ne annem ne kaynana alır öyle şeylerin parasını ama onların üretmesigi bişey sen para ile alsilarsa veririz

bence vermesi daha iyi hic kimseye minnet duymazsiniz.
Böyle şeyler kavga esnasında yüze çok vurulur yarın bi gün salçana turşuna kadar yapıp yolladım dese, sen yolladıysa bizde parasını verdik diyebilir konu sahibi bence hiç fakılma böyls şeylere evet normalde para verilmez ama eşiniz veriyosa vardır bi bildiği belki size laf etmesin diye parayla satın alıyodur???? Kimmbilir

benimde kayınvalidem yapar ama biz hiç vermedik. Ama şu var eğer annem yapmış olsaydı en azından salçalık domatesin veya turşuluk salatanın parasını ben anneme verirdim.

Ben yurtdışındayım, benim kv gittiğimde kendisine benim yapmamı bekliyor , bu defa ben salça istemiyorum ama siz yapacaksanız yardım ederim dedim sesini çıkarmadı, eve dönmeme 1-2 gün kala muhabbeti oldu neredeyse bana küsmüş gibiydi yapmadım diye.

Parasını vermek kişisine göre değişir , benim kv bana bişey yapmaz ama yapacak olsa ben malzemesini alırım, eşin belki annesinin emeğine kıyamıyordur, bırak versin, kimbilir gün gelir salçanızı ben yapıyorum diye laf olur, eşininde cevabı olur...

Seninki yine iyi. Benimki kilosunu 20-25₺'den veriyor ya..
bana tuhaf geldi ne yalan söyliyim biz vermeye kalksakta kayınvalidem ben çocuklarıma paraylamı yapıyorum der aile arasında para lafı olmamalı zira yeri geldiğinde bizde onlara alıyoruz

aileyle para muhabbeti çok enteresan geliyo bana

ilk defa burda duyuyorum böyle şeyler

geçen de bir konu vardı torununa parayla bakıyomuş bi babaanne çok garip gelmişti

bana tuhaf geldi ne yalan söyliyim biz vermeye kalksakta kayınvalidem ben çocuklarıma paraylamı yapıyorum der aile arasında para lafı olmamalı zira yeri geldiğinde bizde onlara alıyoruz
Öp öp başına koy.

aileyle para muhabbeti çok enteresan geliyo bana

ilk defa burda duyuyorum böyle şeyler

geçen de bir konu vardı torununa parayla bakıyomuş bi babaanne çok garip gelmişti

Var öyle değişik insanlar. Para verecek olduktan sonra gider bakıcı tutarım ondan iyi. Paragöz olmyş insanlar.

bu biraz k.valide veya annenin yapısına da bağlı.eğer yaptıkları şeyleri kafanıza kakan tiplerse bende parayla yaptırılması taraftarıyım çünkü ne laf duymak isterim ne de kimseye minnet etmek

ama tam tersi tiplerse aile arasında bu tip şeylerin lafı olmamalı bence maddiyata çok giren aileler bana soğuk gelmiştir ha emeğinin karşılığı sadece para da değil başka şeyler yapılarak da karşılanabilir

Bence yanlis bilmeden yorum.yapmisisnz o emekli maasi olan sizin anneniz kayinvalideniz olabilir ama benim annem evet sadece bir emekli maasi var ama kayinvalide tarafi oyle degil diger gelirlerini hic soylemeycgm.sadece senelik.sattiklari zeytinyagi 800/900 kilo bu yag icinde bana 15 kilo vermisler cok degil evladina veriyor benide gectim ustelik her yil gidip kendilerine zeytin toplamaya 3/5 gunde olsa yardim eden ogullarina nerdeyse 1 ton yag satiyotlar bize 15 kilo yagi parayla satiyorlar. Herkesin aile yapisi baskadir bilmeden direkt ne var bunda gayet normal gibi yorumlar yapmamamk gerek. Size normal gelebilir ama bence oldukca anormal

Masallah sizlere cocuklarina torunlarina deger veren bir aileniz var demekki sanslisinz benim kayinvalidr kayinpeder 8 ay kadar kaynimin bebegine baktilar ve her yerde soyler 8 ay baktikta evlerinde kaldik bir ay bile bize para vermedi biz olmasak bakiciya tonla para vercekti bakiciya verecegi paranin yarisini bile bize vermedi der yani torununa bile parayla bakmak istiyorlar ustelik maddi yonden hic bir ihtiyaclari yok ve durumlarida cok cok iyi

Üç yıllık evliyim
Evlendigimden beri annem her sene konserve, salça, reçel, tarhana yapar verir
Bunların yanında buzlugumu doldurur
Kurbanda yaza kadar yetecek et verir
Evime her geldiklerinde veya biz gidip geldigimizde de meyvesinden sebzesine aklınıza gelen gelmeyen her şeyi doldurur alır
Babam eşime en az bir kilo baklava ve çerez mutlaka alır
Şimdiye kadar para kesinlikle kabul etmediler

Ama kaynanamdan bir çöp görmüş değilim
Üstüne daha annemin bana verdiği konserverlere göz dikip onlardan bana da ver diyor
Nefret ediyorum bu huyundan
Hayatımda gördüğüm en bencil ve en cimri anne

cıks hiç para vermedık.ama ben yorulmanıza gerek yok canlarım dıyorum.bende anneyım ve öğrendım yapıyorum dıyorum.zahmete sokmuyorum artık.Allah razı olsun yınede düşünüp yapmları bızım için zahmet etmelrı parayla ölçülmez orası ayrı.soyle yapmasın. ben yaoarım de

durumu kötü ise harçlık niyetine verilebilir. ama değilse gerek yok bence. belki kayınvaliden kendi ima edip istemiş olabilir.

Benim annem yapar bana kışlık menemen, domates, reçel, marmelat. Pazardan tereyağı , sebze vs alır. Onlar emekli ben ayrıyeten anneme para yatırırım bazen, bazen unuturum. İstemezler ama bizimkiler.

Kv nin hiç bu tarz şeyleri olmamıştır, o yüzden bir şey diyemiyorum. Sevmez böyle şeyleri yapmayı, salçayı falan hazır alır. Misafiri hazır yemekle ağırlar falan ondan umudum yok bu konularda :)

bizim kesemiz neredeyse bir olduğu için eşim hem kayıvalidemin hem bizimkini verir malzeme alınır yapılır. ilk evlendiğimizde annem herşeyimi vermişti bunuda kayınvalidem kendine yedirememş eşime söylemş işte gelin artık bizim oldu onlar yapmasın etmesin onlardan neden istiyor istemesi falan filan laf etmş bende kızmıştım duyunca. eşimde bana ailenin durumu fazla iyi değil maddi yönden çok yüklenme die bencede sen annen yaparsa parasını ver yazık kadına uğraşıyor falan demşti ailem için. tmm demştm ama sonra sonra aştık tabi bunları. ben anneme yaprak falan bastırdım parasınıda verdim yani. evet maddi çıkar beklenmiyor ama için rahat etmedi. turşudur vs annem kendi kurmuş verdi melemen vsde verir parasnı vermem almazda zaten. kayınvalidemlede ayrıca kurduk ettik. büyük şeylerde anneme yardımcı oluyorm zorlada olsa alıyor ama diğerlerinde vermiyorum. siz ayrı şehirdeysenz para verilmemesi gerekir harçlık verse daha mantıklııı

çok şükür diyeyim canım evlatlarına çok düşkün henüz torunu yok ama olsa eminin onuda el üstünde tutarlar aldığı kışlıklar hariç evime her geldiğinde market alışverişi yapar gelir sebzemi meyvemi alır yolda yürüken içinden gelir bir mağazaya girer kıyafet alır gönderir eşimden Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…