- 25 Ağustos 2018
- 1.396
- 1.820
- 63
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Benim annem yapar salçanin turşunun parasini vermem istemezde versem almiyor ztn. Kayinvalide z.yagini fln veiri parasini alirlar hemde kurusi kuruşuna litresi disardan kac liraya satiliyorsa bizede oyle satarlar
Seninki yine iyi. Benimki kilosunu 20-25₺'den veriyor ya..Benim kayınvalidemde yapar hatta kış için kuru bakliyatlarima kadar alır verir para versekte almaz
Ne annem ne kaynana alır öyle şeylerin parasını ama onların üretmesigi bişey sen para ile alsilarsa veririzKızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Böyle şeyler kavga esnasında yüze çok vurulur yarın bi gün salçana turşuna kadar yapıp yolladım dese, sen yolladıysa bizde parasını verdik diyebilirbence vermesi daha iyi hic kimseye minnet duymazsiniz.
benimde kayınvalidem yapar ama biz hiç vermedik. Ama şu var eğer annem yapmış olsaydı en azından salçalık domatesin veya turşuluk salatanın parasını ben anneme verirdim.Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
bana tuhaf geldi ne yalan söyliyim biz vermeye kalksakta kayınvalidem ben çocuklarıma paraylamı yapıyorum der aile arasında para lafı olmamalı zira yeri geldiğinde bizde onlara alıyoruzSeninki yine iyi. Benimki kilosunu 20-25₺'den veriyor ya..
Öp öp başına koy.bana tuhaf geldi ne yalan söyliyim biz vermeye kalksakta kayınvalidem ben çocuklarıma paraylamı yapıyorum der aile arasında para lafı olmamalı zira yeri geldiğinde bizde onlara alıyoruz
aileyle para muhabbeti çok enteresan geliyo bana
ilk defa burda duyuyorum böyle şeyler
geçen de bir konu vardı torununa parayla bakıyomuş bi babaanne çok garip gelmişti
Bence yanlis bilmeden yorum.yapmisisnz o emekli maasi olan sizin anneniz kayinvalideniz olabilir ama benim annem evet sadece bir emekli maasi var ama kayinvalide tarafi oyle degil diger gelirlerini hic soylemeycgm.sadece senelik.sattiklari zeytinyagi 800/900 kilo bu yag icinde bana 15 kilo vermisler cok degil evladina veriyor benide gectim ustelik her yil gidip kendilerine zeytin toplamaya 3/5 gunde olsa yardim eden ogullarina nerdeyse 1 ton yag satiyotlar bize 15 kilo yagi parayla satiyorlar. Herkesin aile yapisi baskadir bilmeden direkt ne var bunda gayet normal gibi yorumlar yapmamamk gerek. Size normal gelebilir ama bence oldukca anormalValla z.yaginin damlasi altin degerinde.Icine sadece su ve sarimsak giren 2 liralik kornison tursuyla kiyaslanamaz.Bu sene neredeyse 20 lira litresi.5 litre alsam 100 lira.Tum kislik alsan en az 15 litreden 300 lira para.Neden garip geliyor ki bu durum?Ben olsam da asla parasiz almazdim z.yagini.Istemeden de olsa dogrusunu yapmissiniz.2 liralik domatesle kiyaslayamiyorum bunu ben.5 yil zeytinyagi memleketinde yasadim.Kimse kimseye 1 litre disinda hediyelik vermez.
Ben anneme 4-5 kasa domates aliyorum.Beraber yapiyoruz siseleri.Bamyanin kilosu 14 lira.Nasil diyeyim buzluga atmalik 5 paket yap bana tabiki vericem parasini.Receli kendisi yapar verir cok yenmez bizde,taze fasulyeyi de gider ben pazardan alirim 10 kilo ya memleketteysem beraber yapariz barbunya ona keze ya da sen yap ben gelince neyse halledicem derim.Bunlari alt alta yazarsak 400-500 lira ediyor.Benim bu kadar maasim varken aldiklari bi emekli maasinin bu kadarini bana harca demek benim icin utanc meselesi olur.1 kavanoz,2 kavanoz olsa lafi yapilmaz ama bahsedilen resmen kisligini duzmek gibi bisey.
Masallah sizlere cocuklarina torunlarina deger veren bir aileniz var demekki sanslisinz benim kayinvalidr kayinpeder 8 ay kadar kaynimin bebegine baktilar ve her yerde soyler 8 ay baktikta evlerinde kaldik bir ay bile bize para vermedi biz olmasak bakiciya tonla para vercekti bakiciya verecegi paranin yarisini bile bize vermedi der yani torununa bile parayla bakmak istiyorlar ustelik maddi yonden hic bir ihtiyaclari yok ve durumlarida cok cok iyibana tuhaf geldi ne yalan söyliyim biz vermeye kalksakta kayınvalidem ben çocuklarıma paraylamı yapıyorum der aile arasında para lafı olmamalı zira yeri geldiğinde bizde onlara alıyoruz
Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
çok şükür diyeyim canım evlatlarına çok düşkün henüz torunu yok ama olsa eminin onuda el üstünde tutarlar aldığı kışlıklar hariç evime her geldiğinde market alışverişi yapar gelir sebzemi meyvemi alır yolda yürüken içinden gelir bir mağazaya girer kıyafet alır gönderir eşimden Allah razı olsunMasallah sizlere cocuklarina torunlarina deger veren bir aileniz var demekki sanslisinz benim kayinvalidr kayinpeder 8 ay kadar kaynimin bebegine baktilar ve her yerde soyler 8 ay baktikta evlerinde kaldik bir ay bile bize para vermedi biz olmasak bakiciya tonla para vercekti bakiciya verecegi paranin yarisini bile bize vermedi der yani torununa bile parayla bakmak istiyorlar ustelik maddi yonden hic bir ihtiyaclari yok ve durumlarida cok cok iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?