Ailem ayrımcılık yapıyor

Yaptiracaginiz kurabiyeye bile izin beklerseniz evlilikte esiniz de sizi ezer,esinizin ailesi de ezer. Bu kafa yapisinda neden evleniyorsunuz madem? Yetiskin calisan bir kadinsiniz, her seyinizi kendiniz karsilayabilirdiniz.
Daha çalışmıyorum ama aile yapım bu şekilde, bir dersim var alttan önümüzdeki dönem mezun oluyorum. Bu şekilde yetiştirildim bir iş yapmadan önce fikir al sor diye, kaç yıldır böyle işlenmiş kanıma ne yapabilirim ki. Evden çıksam gidecek yerim yok evlendikten sonra dili öğrenip orada çalışacağım şuan ekonomik özgürlüğüm yok ilerde olacak şu an yapabileceğim hiçbişey yok ki, annemin huyudur beğenmezse çöpe atar istemezse yakar yıkar yedirmez zaten o geçilen dalgadan sonra heves kalmadı Ben nasıllar diye sormuştum bir kaç örnek alıp

cocugu anneme atti dediginiz yegeniniz. ayrica belki ablaniz annesine belli bi maddi yardmda bulunuyo. calisiyo demissiniz??

Muhtemelen onlara ihtiyaçları var diye yardım ediyorlar sizin ise ihtiyacınız olmadığını düşünüyorlar,
sizin açınızdan bakınca evet adil değil, ama kendinizi onların yerine koyunca... bilemiyorum yani elimde 5 olsa, çocuklarımdan biri muhtaç,diğeri rahat olsa nasıl pay etmek vicdanımı rahatlatır bilmiyorum.
o yüzden de 2. çocuk düşünmüyorum :)

cocugu anneme atti dediginiz yegeniniz. ayrica belki ablaniz annesine belli bi maddi yardmda bulunuyo. calisiyo demissiniz??
Hayır bulunmuyo sadece annemin eline geçen bayramdan bayrama çocuğa verilen harçlık o da küçük olduğu için 100-200 lira bişey. Üstüne bizim evimizde oturuyo tek ödediği oturduğu evin faturası o da bütün gün evde yoklar çok cüzi bir fiyat... Paralarını alkole vs yatırıyolar bir geceleri alkolsüz geçmiyor ama ne kadar içersen de iç o paranın da nereye gittiği belli değil bereketi yok belli

Ben çalışan evli, ev verilmiş bir kızla mezun olur evlenecek bir kız düşününce birine bir ömür yardım etmektense 1-2 ay kısıp diğerine yardım etmeyi mantıklı buluyorum evlenince gideceğim zaten. Başka şehir olsa canları istese gelirler ama başka ülkeye gideceğim ne bileyim boynu bükük yollamayı tercih ediyorlar beni zaten çok mutlular nişanlımın durumu karakteri tipi yerinde diye kaçırma kaçırma diye baskı yapıyolar kavga ediyoruz haklı olsam bile özür dile muhabbeti yapıyolar, art niyeti arar oldum sanki başlarından atmak için iyi şanslarıymış gibi psikolojim bozuldu bu evlilik muhabbeti çıktığından beri

size ne yahu. nereye harcarlarsa harcarlar. siz biraz takinti haline getirmissinuz. ayrca cocga verilen harclgi anneniz mi aliyo? sizin suan konusacaginiz tek konu sizin de hakkinizin oldugu evde oturmasi ablanizin. anneniz onu bedavaya oturturken ablanizin size belli bi para vermesi gerek evlendktn sonra siz.

Ben o evden gram para istemiyorum ki ya da istemesinler sadece bana gelince para yok diyorlar, ama onlara her türlü yardım yapılıyo ve çocuğu evet bize attılar Çocuk yaz kış bizde kalıyor, ablam kocasıyla tatile çıkar çocuğunu yanına almaz, haftada 1 eve gidiyor Çocuk bi kere bende gittim tek yaptıkları eline telefonu verip sus sus pus demek bu benim gözümde atmaktır büyütmek bu değil ki benim annem büyütüyor çocuğu bayram harçlıklarını da alıp çocuğa kıyafet alıyor. Buradaki çoğu kişi onların senden daha fazla ihtiyacı var diyor ama öyle bişey yok işte ablamlar gözbebeği, Ben bugüne kadar bişey istemedim ama evlilik bu sonuçta onu da bedava atlatıp ablamlara verme derdindeler. Her akşam içki içen tatile giden birinin bu kadar yardıma ihtiyacı olamaz benim gözümde. Anneme dedim seni tatile çıkaracağız nişanlımla diye dinlen biraz termallere gidelim hem zaman geçirelim dedim, olmaz Ben Çocuk bakıyorum sizle bi yere gelmem dedi bu da üzdü beni açıkçası

anlattiginiz gibiyse ilgisizler ve anneni somuruyolar. ama anneniz halinden memnunsa yapacak bisi yok.

Haklısın ailenizin adalet anlayışı yokmuş nişanlının durumu iyi diye her şeyi onlardan bekliyorlar ancak sen de bu olayı takıntı haline getirme.Babanın milyonları yok neticede emekli insanlarmış ablan kötü olmasın diye arada torunları var diye idare ediyorlardır.Yoksa annene sorsak o da memnun değildir hayatından,böyle yaşamayı kendi evinde torun bakıp saçını süpürge etmeyi kim ister.Ayrıca biraz kıskançlığını törpüle ailenden de her şeyi eşit yapmasını bekleme bundan sonra.İsteklerini kavga ederek değil güzellikle halletmeye çalış.

anlattiginiz gibiyse ilgisizler ve anneni somuruyolar. ama anneniz halinden memnunsa yapacak bisi yok.
Ilgisizler çünkü hazır olmadan çocuk yaptılar hadi bi hataydı bu kadar erken herkes hata yapar ama değiştirmek istemiyorlar bekar hayatı gibi yaşıyorlar, annem pek memnun değil çünkü evimizde hasta bir akrabamıza bakıyoruz onun kızı da kalıyor yardımcı olmak için annesine onlar mutfağa yardımcı oluyor mesela ara ara eve bişey alıyolar hediyelik küçük bardak takımı vs. Annem normalde 5 kişilik değil 8 kişilik yemek çıkarıyo bunu bile düşünüyorum hani bu kadar bakmak zorunda mı bu böyle giderse tabi bana para ayıramaz onlar da hiç düşünmüyor bunu masraflar çıkacak biraz çekilelim diye. Yeğenim ilk doğduğunda benim beynimde tümör çıkmıştı doktor tedavi olabilirsin ama bekleyedebilirsin istersen demişti sırf annem zaten çocuğa masraf yapıyo ilk aylar daha masraflı diye beklemiştim kendimi geri çekip zor durumda kalmasınlar diye ama neden kimse benim için böyle düşünmüyor hala başka öncelikler var

Ay ya bu kadar kıskanç olma, madem sevgilinin durumu iyi evlen git. Anne babanın bir bildiği vardır her zaman. Yeğenini bile kıskanıyorsun yapma.
Sıfır beklenti sonsuz mutluluktur, unutma.

Ben kıskançlıktan ziyade haksızlığı kabullenememek ve artık batması olarak görüyorum çünkü bugüne kadar hiç sesimi çıkarmadım ama artık evlilik bu ve yapılanların 10da 1i bile düşünülmüyor bana. Önceki planım annemle ortaya para koyup villa almaktı yarısını biz yarısını ablamlar koyacaktı, biz yılda belki 1 ay max geliriz annemler 1 yıl kullanacaklardı vs vs annem ilk kabul etmişti sonuçta ablama ev verdiler, bana biraz daha iyisini ortak parayla almak mantıklı gelmişti ama ne zaman dedilerki ablanları da alır hep beraber yaşarız evde diye o zaman vazgeçtim plandan çünkü bana alınan eve bile hala onları sokma derdinde olacaktı. Bi kaç yıl önce mezun olunca ablama kredi çekip ev almamı vs söylüyordu onlar bana ödeyecekmiş o zamanlar da diyordum tamam çektim 10 sene boyunca kendim evlenince nasıl bi daha kendime çekip alacağım diye bi çaresine bakarsın diyorlardı ne bileyim bana cidden kıskanıyormuşum gibi gelmiyor

Ay ya bu kadar kıskanç olma, madem sevgilinin durumu iyi evlen git. Anne babanın bir bildiği vardır her zaman. Yeğenini bile kıskanıyorsun yapma.
Sıfır beklenti sonsuz mutluluktur, unutma.
Evlenecektim zaten kafalarına göre ertelediler dedim heralde bişeyler planlıyolar para biriktirecekler ama o da yok sırf ertelemiş olmak için ertelemişler. Ablam kaçarak evlendi yüzlerini eğdirdi Ben aynı şeyi yapmamak için tamam olur dedim pısırıklığımdan değil kalp kırmak insan utandırmak istemiyorum ama bu şekilde bana davranılınca da koyuyor. Nişanlım ciddi anlamda evlatlık olduğumu düşünüyor evimize geldiğinde heryerde ablamın fotoğrafları yeğenimin fotoğrafları bana ait fotoğraf albümlerde bile yok bırakın duvarlara asmayı, bi iki tane çekip bırakmışlar bunlar üzüyor beni, başkasının hikayesinde de okusam ona da üzülürdüm sanırım

Bence abartıyorsun ablan böyle birşey yaptı diye sende benzer şeyleri ailene yükleme emin ol çok zorda kalarak yardım ediyorlardır iki katlı benzer bir duruma güçleri yetmez ki sende bunu biliyorsun

Aileniz ayrimcilik yapiyor evet
Madem oyle sizde vicdansiz olun. İnsanlar iyi niyet gorsun sirtina binmeye yer ariyor...
Sizde ailenize karsi size ne kadar fedakarlik verdilerse o kadar yaparsiniz

Kendinizi bu kadar doldurmayın, söz konusu olan kişi ablanız, kardeşsiniz
Kötü bir evlilik yapmış anladığım kadarı ile destek olmuşlar
Paradan sebep anaya babaya diş bilemek doğru değil
Bu işleri hesaba vurursanız sizin için yaptıklarını ödeme şansınız yok, kalbinizi ferah tutun o yüzden

Bence abartıyorsun ablan böyle birşey yaptı diye sende benzer şeyleri ailene yükleme emin ol çok zorda kalarak yardım ediyorlardır iki katlı benzer bir duruma güçleri yetmez ki sende bunu biliyorsun
Başka bir mesajımda yazmıştım sanırım okumamışsınız, her akşam alkol alıyolar ailem bu durumdan hazetmiyor, tatile gidecek durumları var kıbrısa gidebiliyorlar benim ailem hiç tatil görmemiş insanlar yani o yardımlarla ailemden çok daha iyi durumda yaşıyorlar, ve bana onlara yapılanın 10da 1i yapılmıyor Ben bunu ciddi haksızlık olarak görüyorum. O kadar zor durumda olan iki kişinin çalıştığı bi aile bu kadar lüks yaşayamaz bizim arabamız bile yok yazlığa gidemiyoruz ablam her sene araba değiştiriyor arabanın üstüne verilecek parayı kendilerine harcamaktansa kendilerine yokluk yaratıyorlar ailemde kanıyor

Elbet gerekirse destek olunur aile bu, ama onların hayatı bu desteklerle ailemin hayatından daha lüks. Babam arabasını satmak zorunda kaldı yokluktan ama ablam her sene araba yeniliyor. Bu yoklukta da ablama para bulunuyor bana izlemek düşüyor herşeyde 1.plan onlar. Babaannemin klonu gibi olmasam gerçekten evlatlık olduğumu düşüneceğim :/

Evet ayrımcılık yapılmış ama sen doğru ol ayaklarının üzerinde dur ailen birgün pişman olur ve senin kıymetini anlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…