Ailem beni yiparati ve kisitliyor

Gizemlibirkiziste

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2019
7
2
1
35
Artik bende bikdim bedenimde. 19 yasinda hayla liseye giden bir kizim . Cumartesi günleri calisan ve harcligini kendi cikartan bir insanim. Öncelik ile herkeze merhaba uzun gercekden aylardir süren icimdeki bu hiclik hissi beni buraya sürükledi. Ailem ile yaklasik son 2 senedir gercekden anlasamiyorum . Tek sorun benim kendi hayatimi kendim cizmek istemem. Mesela giyim makyaj taki takmak beni güclü his etiriyor seviyorum da ama ailem sürekli neden böyle giyindin dügüne mi gidiyorsun bir b..lar yapiyorsun ya bakalim hayirlisi gibi seyler söyliyor . Bu yasima kadar sadece 13 yasinda beden dersi bosdu son dersdi Hamburger yemege gitmisdim ve babam yakaladi ama nasil sinirli . Evde beni dövmüslerdi. Bir keresinde 16 yasimda karneden bir gün önce okulu ekmisdim ya yaz tatili sonucda son gün ders yok . Eve bir getirdi annem oklava ile dövmeye kalkdi. Hayla dizlerim yumusuyor aklima gelince. Bir keresindede uzak mesafe iliskim olmusdu ve o zaman bile 2 hafta konusmadim . Yolda yakin erkek bir arkadasi gördüm yürüdük annem aradi oda bir konusdu sesi geldi. Eve geldim yine kavga . Bikdim resmen unutamiyorum bunlari. Iki hafta öncede tatil vardi iki hafta arkadasim ile ikinci kez bulusacakdim nasil diyor sen nasil geziyorsun öyle o..... kizlar gezmez bu kadar o lafi söyledi babam basladim bagirmaya sen yasayamadigin gencligin acisini benden cikartamasin insanim ben köle degilim dedim . Banyoya yanima geldi dövcek. Yemin ederim gözlerim doldu bunu okul yolunda yaziyorum zor tutuyorum kendimi. Ne o.....luğumu gördü bu güne kadar arkadaslarim her hafta bir erkek ile bulusuyor bende yapabilirdim ama yapmadim allah var büyük o görüyor diye. Bir insanin kendini sevmesi niye bu kadar batiyor onlara anlamiyorum. Evlenip kurtulcam demisdim taa 1 yil önce o gün dedi zaten sen evlenip kurtulmak istiyosun diye . Unutmamis sasirsim. Gercekden sadece evlenmek istiyorum ilk önce güzel bir meslegim olsun onu bekliyorum sadece. Bugün yine bir Short aldim annem bagirdi bunu o..... kadin gibi nasil giyiceksin elaelam ne der diye. Oysaki altina corap giyinicekdim ne var bunda. Gercekden yoruldum o kadar yanlizim ki. Ablam olacak o kadin da bana sürekli o..... diyor hayat doluyum ne biliyim hayata hep Positiv bakan birisiyom o benim tam tersim . Annem babam bunlari duyuyor bir sey demiyor ya diyorum ne diyor bana sanki hak veriyormis gibi susuyorlar öylesin diyorlar . Cok yoruldum gercekden okulda otobüsde sürekli bunlari düsünüyorum gözüm yasariyor . Ben simdiye kadar hic o.....luk yapmadim allah biliyor diyorum sadece. Arkadasin yok senin diyor o abla denilen harbi bir iki tane var ama ben bundan rahatsiz degilim .sürekli benim mutsuz olmam onu mutlu ediyor . Küçük kardesim ah bitanem sürekli kavgalarimizda beni korumaya calisIyor onu o kadar seviyorum ki sirf onun icin bu evdeyim yoksa oda yanliz kalip pisirik biri olucak. Sürekli kübra güclü dur demekden bikdim. Ilgi görmek icin hic kimseyede yazmam slm mrb yazanlara asla cevap vermem o insan en yakisikli olsa bile. Artik onlara bile dedim evlenmeyi bekliyorum sizden kurtulmak icin diye. Annemde ne koca meraklisin diyor. Elin oglundan sevgi görmek icin kendini bu yasda evlilik düsüncelerine kapatan bir cocugum olsa benim icim parcalanir .yanlizim gercekden dua edin okulum hemen bitsin ve güzel bir isim olup özgür yasamaya baslayim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen evliligi falan birak. Derslerine saril, duzgun bir bolum kazan. Git okulunu oku, meslegini eline al, bak nasil onunde egiliyorlar o zaman. Simdi aile kahri cekecegine koca kahri mi cekeceksin? Elin adami el ustunde mi tutacak seni? Kucaginda evladinla baba evine donmek istemiyorsan, oku, oku, oku...

Canım ailen senin ergenliğe girdiğini, artık bireyselleşmek istediğini farkedememiş. İkinci olarak da bir kuşak çatışması var sanırım. Onların zamanında makyaj yapıp şortla gezmek farklı algılanabilyordu muhtemelen. Bir çok kişinin yaşadığı hatta yaşadığımız bir süreç hayatını etkileyecek yanlışlar yapmadan bu süreci atlatmaya bak.

Sakın ailenden kaçmak için bir evlilik yapma. Liseni bitir ve eğer istiyorsan üniversite ile eğitim hayatını tamamla. Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir iş sahibi ol. Çok yakınımda bile ailesinin baskısından kurtulmak için evlenip boşanmaya çalışanlar var. Bi anlık öfke alınan yanlış kararların sonucu maalesef simdi yaşamış olduğun durumdan daha kötü olabiliyor.

Kitap okumanı tavsiye ederim.
Hayla nedir?Lise görmüs insansın.
Oku eline meslek al,evlenmeyi falan dusunme suan.
Yazık olur gencliğine.

Öncelikle hayla diye bir kelime yok güzel türkçemizde. Önce doğrusunu öğrenmekten başla derim.Ayrıca evlenmeyi düşünene kadar okumayı kariyer sahibi olmayı düşün.Yarın birgün gittiğin koca sana ailen gibi baskı yaparsa napacaksın garantisi var mı bu işin ?? Aklını başına topla okuldan kaçarsa eğer benim çocuğum senin ailen gibi aşırı tepki vermesem bile bir güzek azarı işitir.Ergenliktesin belli ki ailen yanlış birşeyler yapmandan korkuyor.Bu sana hakaret edecekleri anlamına gelmiyor tabiki ama korumacı bir aile olduğu belli.Sen biran önce üniversiteyi kazanıp kendi ayakların üzerinde durmana bak.

Başlıkta ve sonrasında imla noktalama felaket. Sanki birisi hikaye uydurup kasten bu şekilde yazmış gibi. Önce güzelce derslerine bi çalış, bu yazımla sınavlarında bile başarılı olamazsın. Sonra seni daha büyük bi hayat sınavı bekliyor. Sakin evlenme bir mesleğin olmadan, ailen arkanda durmazken eşin hepten üstüne gelir. Oku, çalış ve bu sayede kendi kararlarını alıp hayatını yaşa.

Ailesinin kıymet vermediği itip kaktığına sanma ki el adamı sahip çıkar, seni birey, insan yerine koyar. Sen ayaklarının üstünde durduğun sürece kendi kararlarını alabilirsin. Ama bu yaşlarda alınan her karar sağlıklı olmuyor. Fazla duygusal bakılıyor. Mesela benim ailemde çok sıkılardı ve annem çok kaygılı bir kadındı. Dışarısı kötü kızım derdi. Tabi bunu hep bu nezakette söylemedi
Vaktini kütüphanede kitap okuyarak hatta eve de getirip okuyup, çalışarak harca. Abla kardeş arası çatışmalar olur. Senden çok daha beterdik biz ablamla. Hatta bir kaşık suda boğabilirdik birbirimizi. Ama ablam ben evlendikten sonra en büyük destekçim oldu. Farklı karakter ve mizaçtaki kardeşler arasında olur. Sabır az münakaşa.
Liseden sonrada üni oku mutlaka. Para biriktir derim part time işlerde çalış. Mesela en çok öğrencilere bunu öneririm marketlerde stand elemanı olun. Geçici bir iş olur, biraz kazanırsın ve ders çalışacak vaktin olur. Üni. yıllarım bu işleri yaparak geçti. Bu tip ailelerde uzakta okumayada sıcak bakmazlar ben çok iyi bilirim.
Ailen için bu şekilde giyinip takıp takıştırman ayıp, saygısız, utandırıcı bi giyim. Yani hoşuna gitmeyebilir. Ki senin yaşındaki bir genç kız haklı olarak giyinip takıp takıştırmak isteyecektir. Ama ailen seni seviyor. Sen onların canısın, bi parçasısın. Ben çocuk sahibi olup kızımı kucağıma alınca anlamıştım annemi ve neden bu kadar kaygılı ve korumacı ( o zamanlar baskıcı) olduğunuz. Bu yaşta hayırları duyunca öyle düşünülmüyor ama sen bana güven yaşım oldu nerdeyse 40.

Malesef böyle aileden kacar ayak evlenenlerin geneli mutlu olmuyor burdan okudugum kadarıyla
Derslerine sıkı sıkı calıs baska birsehirde iyi bir bölüm kazan hem oku hem calıs hayatın anca böyle kurtulur kısa vadede

Ama bunlar zaten olan şeyler değil mi? En azından ailesi tarafından kısıtlanan çocuklar için yazıyorum, çatışma yaşayan gençler, anne babasından şiddet ve baskı gören çocuklar yok mu?
Velev ki bilinçli yapılıyorsa da ailevi sorunlar yaşayan gençlere ışık tutacak yorumların faydası olur bence.

Valla mune bu aralar aynı minvalde fazlaca konu geliyor, bu da haliyle dikkat çekici.
Yorumlara gelince de zaten savaş alanına dönüyor konu icerigi.
Fayda felan hak getire :)

Evlilik bundan daha beter kısıtlılığı ve çokça sorumluluğu üzerine yüklüyor. Çünkü bu şartlarda seçeceğin eş ailenden daha kötü biri çıkacaktır muhatemelen. Bunu unut.
OKU

Bol bol kitap oku bence okurken tahammül edemedim nasıl lise öğrencisi bu kadar bariz hatalar yapıyor anlamıyorum.aileden kaçmak için evlenmek kadar daha büyük bir hata olamaz.bence derslerine güzel güzel çalış iyi bir bölüm oku hayat daha güzel olur.yagmurdan kaçarken doluya tutulma.

Valla mune bu aralar aynı minvalde fazlaca konu geliyor, bu da haliyle dikkat çekici.
Yorumlara gelince de zaten savaş alanına dönüyor konu icerigi.
Fayda felan hak getire :)

Üyeliklerin fake olduğu ispat edilmeden zaten işlem yapılamaz, öte yandan şu tarz konular açın, şu kadar konu açın kısıtlaması da yapılamaz.

Konuların savaş alanına dönmesine gelince valla üyeler azıcık üsluplarına dikkat edecek, inanmadıkları konulara yorum yazmak yerine inandıkları konulara yararı dokunacak yorumlar yazılsa aynı dertten muzdarip herkese bir faydası olur, sanal alem yalan alem dememek lazım, sonuçta buraya konu açanlar etten kemikten gerçek insanlar ve yazdıkları sorunlar başkalarının da yaşadığı sorunlar.

Ammavelakin gelin görün ki sağolsun arkadaşlarımız ille de kavga entrika saç baş girişme olsun istiyor.

Yazdığınız şu cümle öyle çirkin ve ürkütücü ki... Bunları dert edeceğine dediğiniz şeyler kızcağızın hayatını alt üst eden şeyler. Böyle çirkin üslubu olan bir aileniz olsa siz dert etmez miydiniz o yaşta?

Vicdan diliyorum size.

öncelikle korkunç derecede yazım hataların var , bol bol kitap oku.anlatımın da çok kötü.bunlar üniversite sınavında batırır seni.asla ve asla ailenden kaçıcaksın diye evlilik yapma kafanı taştan taşa vurursun.bir an önce artık bitir şu liseyi bir üniversite kazan.şehir değiştir hem çalışır hem kyk bursu/kredisi alırsın hem de okursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…