Fişlemek ? Yapma lütfen.. Ayrıca böyle birşey yaptıysam konu sahibinin adına, onun meselesine bu derece düşüp başkasının kendi fikirlerine, kendi değerlerine, kendi istek ve felsefelerine abanmayı buna tercih ederim. Hepimizin kendi değer ve yargıları vardır. Sen kendi yargını yazarsın, ben kendi yargımı yazarım sonucuna konu sahibi karar verir. Her düşünceye saygı duyup kabullenmek en güzelidir. Ve en büyük eksikliğimiz.. Hepimiz aynı düşünecek olsak demokrasi kavramı olmazdı değil mi ? İkincisi belli ki hayatı toz pembe görüyorsun, keşke bende görebilsem.. Ama göremiyorum. Aşk ile el ele verip tüm zorlukları yenen ve filmleri konu olan o efsanevi aşklardan gerçek hayatta kaç tane var ? Bir tanesi senin çevrendeymiş şanslısın bende tanık olmak isterdim. Ama ne yazıkki gerçek hayat bu kadar sevgi pıtırcıklığı kaynamıyor. Öyle olsa bdv'de açılan konular %80 azalır, geriye saçını, giyimini, hoşlandığı çocuğa açılamamayı dert eden hatunlar kalırdı. Keşke.. Ama malesef. . Konu sahibinin sevgilisi 2000 TL maaş alıyormuş, süper ! Ama ne şartlarda alıyor ? Sabah işe kaçta gidip kaçta geliyor. Ne kadar yoruluyor ? İşten fırsat bulup ailesine ne kadar zaman ayırabiliyor ? Meslek lisesinden çıkan bir makina teknikeri de 2000 TL maaş alıyor. Ama sabahın köründen gidip geç saatlerde eve yağ pas içinde geliyor. Acil bir durumda iş saatleri dışında da işe gidiyor. Karısıyla aşk içinde vakit geçirirkende, gece uyurkende ansızın işe çağrılabiliyor. Karısını az görüyor, çocuklarına az babalık yapıyor. Aynıı bölümün üniversitesini okumuş mühendis modeli ise masa başında imza atacak kadar yoruluyor, maaşına girmiyorum. Ben genelleme yapmam, çoğunluktan giderim. Evet maddiyat önemli, evet okumuş babalar okumuş babalara göre daha iyi babalık yapıyor, evet düzgün işe sahip olan çiftler daha mutlu oluyor, daha çok görüşüyor, evet üniversite mezunu tipler daha kültürlü oluyor, evet maddiyatı iyi evlilikler daha iyi yürüyor. Hayatın gerçekleri bunlar canım benim, benim suçum yok. Bu fişlemekse fişledim bile