Ailem evlenmeme karşı geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aldatilinca siddet gosterecek kadar coşan bir adam daha sonrasinda huzurla devam mi etmiş evliligine? (20 yil?)
Huzurla değil elbette. Diyorum ya zaten kadın o süreçte çocuklarına annelik dahi yapmamış. Her yaz köye gitmiş diğer zamanlar da çok fazla konuşmayarak .. kısaca günleri ayları susarak geçirmişler. Ama dinlediğim ve gördüğüm de şu ki. Adam yaşadığı şeylere rağmen bir şeyleri hazmedip kutlu olmaya çalışmış. En küçğk örneği anlatayım size. Bi piknik organize edilmiş ama kadın gelmemiş. Çocuklar babaları üzülmesin diye annem hastalandı demişler. Bu size yalan ya da hikaye gelebilir ama dediğim hibi ben bir çoğunu çocuklardan dinledim.
 

Yav siz neyin kafasını yaşıyorsun böyle? Adam kadına şiddet uygulamış siz sırf onunla evlenebilmek için onu anlamıyorum diyecek kadar kendinizi kaybetmişsiniz. Her şeye anlamsız bir savunmanız var.
 
Şimdiki durumunuzdan bahsediyorum ben.
Farkettim. Bende geçmişteki yaşantımla örnek verdim. Parmakla gösterilen bir çiftken boşanmamızda benim tüm mücadeleme rağmen biten bir evliliğim oldu. Ve evet. İmtihanım buymuş dedim sonunda.
 
Destek istemeni çok iyi anlıyorum. Kimsenin seni tam olarak anlamadığının da farkındayım.
Yeniden elbette evleneceksin, ama bence biraz erken davranıyorsun. Her şeyin kendi zamanı var ve ben sadece senin iyiliğini düşündüğüm için böyle hissediyorum.
Şiddet geçmişi olan bir insanın değişmesi kolay değildir, o yüzden temkinli olman iyi olur Ailenin seni düşünmesi kadar doğal ve değerli bir şey olamaz, sonuçta onlar senin ailen ve seni korumak isterler. Bu arada,
Şu anda çocuk konusu sana sorun gibi görünmeyebilir, ama çocuklar büyüdükçe sorumlulukları da artıyor bunu zamanla daha iyi anlayacaksın.

Ailen sana yol göstermeye çalışır, büyüklerin tecrübeleri bazen bize farklı bakış açıları kazandırır. Sen de o yolda ister ilerlersin ister başka bir yön seçersin… sonuçta herkes kendi kararını kendi verir ve bedelini de kendi öder. Umarim kendin icin en iyi karari verirsin
 
Sizden küçüğüm ve gördüğüm şu. Aşk dizileri ülke kadınını zehirliyor. En olmayacak erkekleri dizilerden öğrendiği saçma arabesk laflarla yüceltiyor kadınlar, sonuçta da binbir türlü belayı o erkek ile başına sarıyorsun. Eski eşine şiddet uygulamış bir adamın bahanesi önemli değildir, aşk dediğiniz duygu da birlikte olunca taş çatlasın 2 senedir. Buradaki evli kadınlara sorun hangisi şu an aşık eşine...
 
Yav siz neyin kafasını yaşıyorsun böyle? Adam kadına şiddet uygulamış siz sırf onunla evlenebilmek için onu anlamıyorum diyecek kadar kendinizi kaybetmişsiniz. Her şeye anlamsız bir savunmanız var.
Savunmakla alakası yok. Olanı anlatıyorum. Her şeye rağmen seviyorum ayrıca. Bunun içinde kimseye hesap verecek değilim
 
Teşekkür ederim gerçekten. Bende her şeyin bir zamanı olduğuna inanıyorum. Aileme bile ben söylemeyi planlarken benim dahilim dışında öğrendiler. Her şey bambaşka ilerledi. Zamana bıraktım ama bazen çok çıkmazda hissediyorum. Ve birinin beni anlaması dinlemesine ihtiyacım var sadece. Hepsi bu
 
Senin 1 boşanma aklını başına getirmeye yetmemiş belli ki
 
Yani bayagı kara melekmis bu kadin.

Ben 4 yasindaki cocugun babasi icin yalan soyledigine, anasini kotuledigine sahit olmus biri olarak ve hatta babasina "amca" diye seslendigine sahit olmus biri olarak sunu diyebilirim, cok buyuk kandiriliyorsunuz.


Yani kadin aldatti, ustune bu aile bireylerini hic ama hic sallamadi, zerre pismanlik duymadi, kara melegi mumla aratti, oyle mi?

Ve sizin siddet uygulamis sevgili mustakbel zevciniz bunlara hep tahammul etti.

Sahane bir adam kaçırmayin derim, bu devirde evliya bulmak kolay degil.
 
Savunmakla alakası yok. Olanı anlatıyorum. Her şeye rağmen seviyorum ayrıca. Bunun içinde kimseye hesap verecek değilim

Gayette savunuyorsunuz. Anlattığınız şeyler hayatın olağan akışına ters. Madem kimseye hesap vermek gibi derdiniz yok ne diye ailem evlenmemi istemiyor diye konu açtınız?
 
Sizi gerçekliğine inandırmak zorunda değilim. Ben yaşadığım durumun ne derece gerçek olduğunum farkında ve bilincindeyim. Ve yaşanan şeyleri de görüyor ve tanık oluyorum. Kızına sevgilin var mı cinsel organını gördün mü diyerek kendi sevgilisini anlatan bir anneden bahsediyorum. Ama maalesef ki detaya inmek gerekiyor değil mi empati yapabilmeniz için. Kara mı bilmem ama melek olmadığı net.
 
20 yıl önce olmuş olay, adam 43 yaşında kızı nasıl şahit oluyor anlamadim

Belki adam yaptı yaptı kadın da bıktı kendisine birini buldu?
Bizim tanıdığımız bir kadın vardı böyle. Yıllarca sayısız kez aldatıldı, bu sefer kadın da gönlünü birisine kaptırdı ve adam onu şak diye boşadı. Gerçekten aldatılmış iyi bir genç adam tanıyorum, ben aldatıldım diye alnında yazıyla dolaşmıyor, sessizce boşandı adam. Bu adamın bunu söylemesi bile(çocukları var) garip.
 
Bu olayın ne taraftan bakarsanız bakın oluru yok.
Adam eşine şiddet uygulayan biri(sebeb ne olursa olsun)
2 Çocuklu bir adam
Arada yaş farkı çok (Diğerlerine göre en normali)
Aileniz sonuna kadar haklı, böyle bir ilişkiyi kendinize yakıştırmayin, en yaralı olduğunuz zamanda tanismissiniz doğru gelmiş.Ben çocuksuz birinin çocuklu biri ile evlenmesini de doğru bulmuyorum.
 
Ben elbette gerçekliğine inanmak zorunda degilim.

Kotu kadinlar yok mu elbette var ama sadece baba ilgisiyle buyumus cocuklarin, bu denli babalarini evlendirmek icin cabalamalari cok inandirici degil, ben sizi elestirmiyorum belliki asktan gozunuz kor olmus ancak buraya baslik actiginiza gore birilerinin sizi gerceklige davet etmesi sasirtmamali, kizdirmamaliydi.
 
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…