Kaçıncı sınıfta? 2-3 diye tahmin ettim niyeyseErkek arkadaşım üniversite öğrencisi, bilgisayar mühendisliği okuyor ve aynı yaştayız. Çalışıyor aynı zamanda. Kendi geç başlamış üniversiteye. Tanıştığımızda ben mezun olmuştum ve hali hazırda çalışıyorum. Ayrıca sosyal medyadan tanıştık. Bu sebeplerle ailem onay vermiyor, görüşmemi istemiyor. Okuldu askerlikti derken çok bekleyeceksin çocuğu diyorlar ama biz zaten bunu göze alarak yola çıktık. Ayrılmak istemiyoruz ama bir çözüm yolu da bulamıyoruz. Ne yapmalıyız?
Doğru tahmin ettiniz. 2.sınıf. Zaten bu şekilde düşünüyoruz biz de. Ayrılmak da istemiyoruz ama ailelerimizi de karşımıza almak istemiyoruz. Sosyal medyadan tanışmış olmamızı da sorun yapıyorlar. Aynı ilde yaşadığımız için kısa sürede buluştuk ve birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. Kötü insanlar tabii ki var ama bu hayatın her yerinde karşımıza çıkabilir. Bilmiyorum hala kendi zamanlarındaki gibi görüyorlar sanırım. Ya da ben mi yanılıyorum?Kaçıncı sınıfta? 2-3 diye tahmin ettim niyeyseBitirme, askerlik, iş bulma... Uzun bir süreç gerçekten. Size saygı duyuyorum ama hemen evlenmeyecez ki, bu süreçte anca tanırız birbirimizi ve sizi de karşıma alamam zaten deyip ortayı bulun bence. Aile onayı olmadan olmaz çünkü
Hayır hiçbir tanışıklıkları yok. Sadece yazdığım iki sebepten dolayı.Siz şimdi evlenmek mi istiyorsunuz ki aileniz istemiyor?
Çocuğun bir şeyini beğenmemiş olabilirler.
Eşimden önce bir çocukla ciddi bir ilişki içerisindeydim ailem asla istemedi hemde çocuğu hiç tanımadıkları halde. Sadece resmini gördüler.
Bende inatla görüştüm çocuğun belli bir zaman sonra bir sürü saçma sapan hareketlerini gördüm ve sürekli başka kızlara yazarken yakaladım ve bitirdim.
Bir kaç yıl sonra eşimle tanıştım ailem onu da hiç tanımadı. Sadece resimlerini gördüler. Tanışmaya davet ettiler o şekilde hoşlarina gitti onay verdiler.
İnanın aileler bu konularda hissediyorlar. Bence onlara kulak verin. Veya bir süre devam edin ailenizin neden onaylamadığını anlarsınız.
Evet kesinlikle öyle, tuhaf geliyor. İlla bir aile, arkadaş vasıtasıyla tanışmak gerekiyor belli bir yaşın üstündekiler için. Sosyal medyada tanışıp şu anda evlilik aşamasında olan arkadaşlarım var. Elbette ki risk her zaman var ama ben bunun sosyal medyayla sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Nerede nasıl tanışırsam tanışayım bu risk hep var.Sosyal medyadan tanışıp evlendikkeşke söylemeseydiniz sosyal medyadan tanıştığınızı büyüklere tuhaf geliyor öyle şeyler.
Ama şimdi bu sebep de aslında onları haklı cikariyor. Çocuk okulu bitirip askere gidecek hadi askerliği bedelli yaptı diyelim iş bulması var. Düğün için para birikimi olacak yoksa eğer bir kaç yılda onun için bekleyeceksiniz. Zaten bu süre de uzun oluyor. Bence yorucu bir bekleyiş olur.Hayır hiçbir tanışıklıkları yok. Sadece yazdığım iki sebepten dolayı.
Erkek arkadaşım üniversite öğrencisi, bilgisayar mühendisliği okuyor ve aynı yaştayız. Çalışıyor aynı zamanda. Kendi geç başlamış üniversiteye. Tanıştığımızda ben mezun olmuştum ve hali hazırda çalışıyorum. Ayrıca sosyal medyadan tanıştık. Bu sebeplerle ailem onay vermiyor, görüşmemi istemiyor. Okuldu askerlikti derken çok bekleyeceksin çocuğu diyorlar ama biz zaten bunu göze alarak yola çıktık. Ayrılmak istemiyoruz ama bir çözüm yolu da bulamıyoruz. Ne yapmalıyız
Kötü hiç bir yoruma aldanma düşüncelerin ailenin tepkisi bence hepsi normal . Bende yaşadım bunları seviyorsan bir şekilde rayini buluyor cnm ve acele etme derim sevgi çok güzel evet ama evlilik vs inan ki toz pembe değil ben senin gibiydim çok aşıktım onay yoktu herşeye rağmen Nisan yaptım nikah tarihi aldik sonra aldatıldım ve bitti . Çok acı çektim ama iyiki böle olmuş diyorum sonra hayatıma biri girdi ilkte zorlandım ama resmen tutuldum o sevgi neymiş ya diyorum önceye bakarak ve evlendik çok zorluk çektik maddi manevi şuan Rabbime şükür çok mutluyuz 10 aylık evliyim yani hayat sen istesen de istemesen de bir şekilde seni yönlendiriyor hakkında hayırlısı ayrılma sakla bekle bakalım nolucakErkek arkadaşım üniversite öğrencisi, bilgisayar mühendisliği okuyor ve aynı yaştayız. Çalışıyor aynı zamanda. Kendi geç başlamış üniversiteye. Tanıştığımızda ben mezun olmuştum ve hali hazırda çalışıyorum. Ayrıca sosyal medyadan tanıştık. Bu sebeplerle ailem onay vermiyor, görüşmemi istemiyor. Okuldu askerlikti derken çok bekleyeceksin çocuğu diyorlar ama biz zaten bunu göze alarak yola çıktık. Ayrılmak istemiyoruz ama bir çözüm yolu da bulamıyoruz. Ne yapmalıyız?
yok öyle bir durum olsa direkt söylerler. iletişime açık insanlar aslında normalde, ben de böyle bir tepki beklemiyordum. tanışmamı isterlerse tanışırım da diyor erkek arkadaşım.İyi de daha 23 yaşındasınız. Hadi desem yaşınız 30 a dayanmış evlenmek için beklemeyin diyorlar ama o da değil.
Zaten bahsettiğiniz şeyler düzene oturana kadar geçecek olan 5 6 hadi olsun 7 yıl. Zaten o kadar sürede bi falsosu varsa görürsünüz. Evlenecekseniz de zaten makul bir yaşta olursunuz.
Keşke sosyal medyadan tanıştığınızı söylemeseydiniz. Büyüklere garip geliyor.
Ben ayrılacak bir durum görmedim. Tanışma sosyal medyadan olsa da sonuçta yüzyüze görüşülüp devam ettirilen bir ilişki var.
Ama niyeyse aileniz size uygun birini kafalarında belirlemiş de bundan ayrılınca onla aranızı yapmak için bekliyorlar gibi hissettim.
Allah mesut etsin. Ben ailemde bir art niyet aramıyorum zaten. Onlar da beni düşünüyor. Sonra ayrılırsam daha çok üzülürüm diye. O yüzden sinirle ve öfkeyle yaklaşmıyorum onlara. Sadece sosyal medyadan biriyle tanışmak çok normal bir şey artık. Bunu göremiyorlarKötü hiç bir yoruma aldanma düşüncelerin ailenin tepkisi bence hepsi normal . Bende yaşadım bunları seviyorsan bir şekilde rayini buluyor cnm ve acele etme derim sevgi çok güzel evet ama evlilik vs inan ki toz pembe değil ben senin gibiydim çok aşıktım onay yoktu herşeye rağmen Nisan yaptım nikah tarihi aldik sonra aldatıldım ve bitti . Çok acı çektim ama iyiki böle olmuş diyorum sonra hayatıma biri girdi ilkte zorlandım ama resmen tutuldum o sevgi neymiş ya diyorum önceye bakarak ve evlendik çok zorluk çektik maddi manevi şuan Rabbime şükür çok mutluyuz 10 aylık evliyim yani hayat sen istesen de istemesen de bir şekilde seni yönlendiriyor hakkında hayırlısı ayrılma sakla bekle bakalım nolucak
aynı ilde yaşamıyoruz ki zaten. sorun o değil. sorun yukarıda belirttiğim gibi hala öğrenci olması, benim mesleğimi elime almış olmam ve sosyal medyada tanışmış olmamız.daha 23 yaşındasınız aileniz sizi evde istemiyor mu 4/5 sene daha tahammül edemiyorlar mı size?
Ben de zamanında biriyle tanışıp 8 ay görüşmüştüm ve çok da güzel geçmişti ama herkese, ortak arkadaş aracılığıyla demiştim. Ön yargı çok maalesef... Bence ailenize, tamam deyin. Yalan kötü bir şey ama en azından, eskisi gibi değiliz çok konuşmuyoruz, siz de haklısınız deyin. Öyle böyle zaman geçecek ve o da düşen oturtacak. Tanıyınca da içlerine siner. Şu an sadece ön yargıDoğru tahmin ettiniz. 2.sınıf. Zaten bu şekilde düşünüyoruz biz de. Ayrılmak da istemiyoruz ama ailelerimizi de karşımıza almak istemiyoruz. Sosyal medyadan tanışmış olmamızı da sorun yapıyorlar. Aynı ilde yaşadığımız için kısa sürede buluştuk ve birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. Kötü insanlar tabii ki var ama bu hayatın her yerinde karşımıza çıkabilir. Bilmiyorum hala kendi zamanlarındaki gibi görüyorlar sanırım. Ya da ben mi yanılıyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?