ailemden çok çekiyorum suçlu kim

Ayni evde oturulmaya alisilmis. Bir de yemek pisince ne diye baska evde oturulsun degil mi ya.

Calisiyorsun ayri eve gecebilirsiniz. Ev onlarin oldugu icin aksama kadar hakkini kendilerinde goruyorlar.

Yani tamamen aliskanlik meselesi.

Bu arada basiniz sagolsun.

Ailelerin görevi budur. Evlenenlerin durumu yoksa eğer yardımcı olmaya çalışırlar onlar kalkınıncaya kadar. O zaman herkes yetimhanede yetişseydi doğurup doğurup atsalardı bizi. Ailelerin de bir bedeli var. Bizim buralarda gelenek görenek böyledir. Ailelerin yardımı karşılık beklemek amaçlı olamaz, olmamalı. Biz de onlara bakmalıyız yaşlandıklarında bu da bizim en büyük görevimiz. Ama imkan varsa durum keyfiyete dönüşmüşse en yakın zamanda bir çözümü olmalı bunun.

Suçlu arama. Olan olmuş. Eşin haklı en başta onu söyleyeyim. 2+1 uzakta eve taşının. Eşinin işine, senin işine ya da oğlunun okuluna yakın olabilir. Yol çekmek zor geldi bahanen olur. Tatlılıkla halledersin. Diğer türlü gücenme olur.

Anneniz tamam da kardesinizin ve yeğenin sürekli gelmesi bu çok anlayişsizca...
Bu tarz konularda açıkça konuşmak en mantiklisi. Alın annenizi karşınıza dolaylı yoldan lafi kenara bırakın. Anne senin başımın üstünde yerin var ama bu ev benim olduğu kadar eşimin de. Kardeşim ve yeğenim hergun burada eşim isten geliyor ayağını uzatıp dinlenmek istiyor aramızda sürekli sorun çıkartmaya başladı. Haklı birşey de diyemiyorum buna bir çözüm bulalım diyin.

bence kardeşi evlendirin annenizi yanınıza alın annenizin evi kiraya verin eşinizin sesi çıkmaz o zaman bir anneyide idare edin artık en ideal bu bence

Herkesin bi özeli olmalı o ne ya gece yarısına kadar otur git evine
Bari yatıya da kalsınlar ertesi gün yine sendeler
Mesele 2 tabak yemek derdi değil özele evliliğe zarar vermeye gelmiş
Annen de alışmış rahatlığa kardeşin bide yeğenin
En iyisi annenle iyi bi konuşma yapmak yada evden taşınmak

Ev ev üstüne asla olmuyor bunu blir bnu soylerim cok muhabbet b yerde insanı cok zor duruma sokuyor siz haklısnız ama annenz mıhtemelen babanzdan snra yalnz kalmak şstemiyor ben erkek krdese takdım o nye ugrasmıyor cabalamıyor hc bsey icin anlmadım

Anne bu sekilde olmuyor . Aksamlari saatinde eve git bende esimle yalniz kalayim . Eger anneniz size evin lafinj ederse tamam al evini de biz gidiyoruz o zaman diyin

aklıma annem geldi yazdıklarınızı okuyunca...
kadın evlendikten sonra 15 yıla yakın bir zaman hem kayınvalidesi, hem görümcesi hem de zaman zaman olmak üzere kendi kardeşiyle beraber yaşadı
babaannem bize bakıyordu bizden sonrA da amcamın çocuklarına biizm evde bakmaya devam etti
koloni gibiydik
bize bişe duyurmazdı annem o yüzden sorunsuz yaşarlar zannederdim mutluyduk da aslında
niye anlattım biilmiyorum ama aklıma geldi ben olsam yapabilir miydim bilmiyorum ama annemin kızıyım ben sizin durumunuzda olsam ağzımı açamazdım heralde mutsuz bile olsam
bence konudaki tek fazlalık kardeşinizin gidip gelmesi gibi duruyor
o konuyu hallederseniz anneniz sizinle yaşasın zaten tek başına belki kalamıyor belki korkuyor belki yalnız hissediyor
eşinize de annenle ilgili jhık mık ederse senin annen de olsa tek bırakmazdım deyin daha da bişe diyemesin

Siz o evden çıkın ,
Oradan gelecek kira ile anneniz geçinir.
Boşanmakla ya da aile ile kırgınlıkla bitecek bu süreç. Öyle duruyor.

Mesela işe kendinize ait kira vereceginiz bir eve cikarak baslayabilirsiniz. Ve ardindan bir bakici bularak. Benim gorusum bu tabi. Saygi duyuyorum yine de diger kararlariniza da.

Insan annesinin yedigini ictigini mi hesaplar siz de anneymissiniz ne kadar zorlukla buyuyor cocuklar anlamis olmalisiniz kardesiniz icin bisey diyemiyorum onunla konusup cocuguna bakici tutmasini tavsiye edebilirsiniz ama anneniz annelerimiz bas taci kaldi ki babaniz da vefat etmis yalniz birakmak bana yine ters. Esinizi psikologa goturun sizin annenize nasil saygi duymaz benim esim annem bize geldiginde gitme diye israr ediyo saygida benden cok kusursuz davraniyo. Hayat sizi cok bunaltmis ama annemiz bitane kiymetini bilin lutfen

Bu forumda dogru soyleyeni sevmiyorlar witch. Sonra sen acimasiz yorum yapmis oluyorsun iste

anneme laf söz ettirmem ki zaten kardelim 7 aydır ayrı yaşıyordu karısından her akşam evimde kanser hastası ne uyku ne bişry iş çocuk okul hasta ev bende bittim artık psikolojik olarakda

eşim anneme babama asla laf etmedi hakkını yiyemem de çok iyi de karşıladı hep.Bizim sınavımız dedi sürekli telknde bulundu .ama artık şimdi annem için yine aynı diyor tmm kardeşinde yesin ama gece 1 e kadar nedir bu durum haklı olarak isyanı buna .Bide haftasonu evdeyiz pazarları yine kahvaltıya geliyor çünkü evine götürmüyor bende mecburen sabah erken kalkıp çağırıyorum .eşimde pazar günü bari rahat bıraksınlar da rahat edelim oturalım sohbet edelim yada kavga edelim ama yalnız olalım diyor .Bende sadece haklısın diyebiliyorum

Anlamak istemeyen kimseye derdinizi anlatamazsiniz ne acayip yerlere çekilmiş konunuz. Durumun bu haline üzüldüm çözüm bulmak zor konuşsan annen de buradaki gibi yanlış anlaşılmalar gibi anlayacak ama ne yazık ki Allah kimseyi elden ayaktan dusurmedikce bu şekilde sürekli bir arada olmak zor anne de olsa ilerde evladımız da olsa ev ev üstüne olmaz. Eşin evde rahat gezemedikten sonra sarılıp TV karşısına geçemediler sonra çocuğu uyutup birbirinize kur yapamadıktan sonra evlilik yıpranmaz mı bunlar özel kısımlar dahasi uzar gider. Bence anneni sürekli evde bırak ve siz dışarda birşeyler yapın neden sürekli olduğunu sorguladiklarinda derdini anlatırsın olay sofraya konan iki üç tabak fazla oluşu değil belli

anneme laf söz ettirmem ki zaten kardelim 7 aydır ayrı yaşıyordu karısından her akşam evimde kanser hastası ne uyku ne bişry iş çocuk okul hasta ev bende bittim artık psikolojik olarakda
diyorum ya kardeşiniz ve yeğeninizin sürekli gelip gitmesi konusunda haklısınız
evet kardeşiniz eve yeğeniniz evet tabii ki gelip gidecekler ama bunu alışkanlık haline getirmiş sizinkiler
hayır yeğeninize de üzüldüm bi düzeni yok yavrucuğun
kardeşinizin belli ki işine geliyor ohhhh yemek hazır çocuk da yatma vaktine kadar halasıyla kuzeniyle oynuyor eeee ona bi sorumluluk kalmıyor güya çocuğum var diye geçiniyordur işte
kardeşinizle esaslı bir konuşma yapın varsın küserse küssün ama madem kendi evi de var kendi evinde bi düzen kursun bir an önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…