ailemden çok çekiyorum suçlu kim

Kendinizi ifade ederken yanlis betimleme yapiyorsunuz,hakliyken haksiz cikarsiniz bu uslupla. yarin annenize veya kardesinize mesafe koymak icin konusma yaparsaniz bence hic bu mutfak masrafi konusunu acmayin. Kardesinizi bilmem ama annenizin hem anne oldugu icin, hemde siz evlendikten sonra da sizin uzerinizde emegi oldugu icin. Cocugunuza baktigi halde mutfak masrafiniza dahi katkida bulunmus. Cok kirici olur Boyle soylemek. Kardesinizden rahatsiz oldugunuzda bu yolla dile getirmeyin bence, sonucta kendi evladi soz konusu annenizinde cok zoruna gider. Esinizle aranizin acildigini soyleyin, belki yanlis dusunuyorum ama sizi kotu bileceklerine esinizi kotu bilsinler. Ona atin sorumlulugu.

Annenizle ilişkiniz nasıldır bilmem ama ben olsam annemi kenara çekip konuşurdum anne bu aralar bizimki biraz yalnız kalmak istiyo bayadır ilgilenemedim adamla sen anladın işte akşamları azcık bize müsade edin olur mu sen kardeşimi de ayarlarsın aaayy benim minnoşuum hadi bakiim göriim seni deriim iki öpücük falann olayı bağlardım

Farketmez ki ne düşündükleri :)
Kendine itiraf edemediklerini söylüyorum ben

Haklisin. Ben de seninle ayni dusunuyorum ama vicdansizlik yapmis oluyoruz iste coguna gore. Oysa ki cozum cok basit. Ben olsam evden cikar cocuguma da bakici bulurum. Ya da en kotu annemi alirim yanima kardesime sinirini cizerim. Komik yani ne o oyle ust uste yasiyor evde millet. Valla insanlar nasil dayaniyor bilemiyorum. Ben bazen esime bile hadi az disari cik iki hava al evimin keyfine bakayim diyorum :)

Ben 8-9 yaşındaydım, annem çalışırdı. Okuldan gelir, sevdiğim yemek varsa ısıtır yerdim. Sevmediğim yemek varsa ya makarna haşlardım ya da çay koyar, patates kızartır, yumurta kırardım. Bazen çay, peynir, zeytin falan yerdim. Yani oğlunuz artık bakılacak yaşta değil. Ablamın da 9 yaşında kızı var, ablam evde yoksa anahtarı alır teyzemden eve gider bir şeyler yapar 6 yaşındaki kardeşiyle yer.

Galiba, tamam yemek yesinler ama en azından oturmayıp, evlerine geçsinler diyorsunuz.

Fakat evde temizliği, yemeği anneniz yapıyorsa büyük ihtimalle ilk seçeneği seçmezsiniz.

sizi çok agresif gördüm konu sahibine gereksiz yüklenmışsiniz.başka olaylara kızmışsınız sanırım siz asıl konu dışında.relax lütfen

Hiç tanımadığım birine neden agresif davranayım .
Kendi beyanatı murray masraf i bende diyorum ki
Bakıcı parası ödemedin annene yıllarca baktirdin.
Ee ev zaten annenler vermiş.
O zaman sıkıntı yoktu .

Anne de olsa yardım da etse biraz sakinlik istiyor insan.. Bu durum için onlardan uzakta daha da küçük bir eve taşınabilirsiniz.. Onların her seferinde gelip gitmesi daha seyrek olur. Sorarlarsa da evin şurasından şikayetçiyim dersiniz. Küsmemiş olurlar..

Annen ev vermiş torununa baktı sağolsun
Fakat bu bütün gün orda yayilip kalmasini gerektirmiyor ki ya...al gülüm ver gülüm tarzi bir anlayış olmamalı ailede...

Insanın özeli denen bir sey var...dünyaları da versen buna dikkat etmelisin...

Annenizle oturup güzelce konuşun, erkek kardeşinize yemek yedirecekse tabağa koysun götürsün bunu söylemek zor mu? Siz açıkça söylemezseniz anneniz de olsa anlamaz imadan falan. Bunun dışında yeme içme lafları hoşuma gitmiyor, bir bakıcı minimum 1250, bir ev kirası da bu şekilde, yani size ayda 2500 kar ettiren bir döngüdesiniz. Annenizin yeğeninize bakmasını da laf ediyorsunuz ki bu da hoş değil, ona baksa sizin çocuğunuza bakmasa ne hissedersiniz?
Son olarak çocuğunuz kreş yaşında ise kreşe verin anneniz de kendi evinde baksın yeğeninize.

Evet tam da bunu yapiyor ve kızı rahatsız oluyor ve bu cok normal...
ben konu sahibinden daha fazla rahatsiz oluyorsam bu iste bir problem var. Kadinin esi ölmüş oglu boşanmış. Ben cok duygusal davrandim sanirim. konu sahibi memnun bu durumdan.

Oğlu dediginiz sizin kardeşiniz
Herhalde ona da vericek
O evi de mi size verecekti pardon?!?!?!
O zaman iç güveysi ile adlandırılan eşiniz sesini çıkarmazdı belki
Him ?
Bence çok üzerine gidiyorsunuz konu sahibinin. Kadıncağıza bir ev verdiler die özel hayata bu kadar müdahale edilmezki. Yani oğlunada ev vermiş onun çocuğuna da bakmış ama oğluna aynı müdehaleyi yapmamış. Sonuçta 3 ev var ortada. Biri kendilerine biri oğlana biri kıza. Oğlana ev ver girme kıza ev verdik diye çıkma ordan. Birde kadıncağız annem gelsin ama kardeş yiğen gelin hergün geliyor akşam 11 e kadar oturuyorlar diyor. Kim rahatsız olmaz ki? Gelin boşanmış gitmiş ama şimdi de hergün kardeş ve yiğen var. Özel hayat nedir bilmeyen bir karı koca. Ben olsam karşıma alır konuşurum evliliğimin çatırdadığını anlatırım. Anlamazlarsa evden taşınırım.

ben konu sahibinden daha fazla rahatsiz oluyorsam bu iste bir problem var. Kadinin esi ölmüş oglu boşanmış. Ben cok duygusal davrandim sanirim. konu sahibi memnun bu durumdan.
Oyle bir konustunuz ki sanki annesi sokakta kalmış kiz da kovuyor

Bakin caniniz kaniniz da olsa sadece uyurken özeliniz olsa ve bu yillarca sürse kâbus gibi bisey bu...cunku artik cocuk veya genc kiz kafasinda değilsinizdir,bireysiniz...özel alan istersiniz
Ustelik anne müşkül durumda değil maddi durumlari da yerinde...her gün geceyi yarilamak zorunda degil kizinda...

:) Anne baba hakkı ödenir mi? Ödenmez. Bak bir tane daha doğuracağım Allah izin verirse, ne zorluklarla, uykusuzluklarla, plan bozmalar, içimden geleni yapamamalar, istediğim zaman uyuyup dilediğimde duş bile yapamamalar... İstediğim gibi gezememeler, eşimle yalnız kalamamalar... Bütçemi dilediğim gibi harcayamamalar... Boklu bez değiştirmeler, banyo yaptırmalar, belki bebekken 4-5 kere kıyafet değiştiricem, günde 3 makina yıkayacak o kıyafetleri...Tatilimden kısıcam belki, hava soğuk diyeceğim, çocuksuz gittiğim herhangi bir aktivitede aklım yine onlarda kalacak... Ben aman kocamla tek kalayım çocuklar olmasa birine bıraksam keşke diyebilir miyim? Diyemem. Neden? Çünkü ben anneyim-babayım, ebeveynim. Bu dahası aklıma gelmeyen ve "görev" olarak nitelenen fedakarlık ya da sorumlulukların bir karşılığı olabilir mi maddi ya da manevi olarak? Hangi eksper buna paha biçebilir? YOK çünkü bunun bir paha ya da minnet karşılığı... Sonra ben yaşlanınca ne olacak onu da çok iyi biliyorum o nedenle diyorum ki, İnşallah kimsenin eline düşmeden...

Al anneni karşına çekinme açık açık söyle.Anne kocam bu durumdan rahatsız,o isteyken gelin yiyin için ama o evdeyken gelmeyin diyin

Ben en başta artık dinlenmeleri gereken yaşta çocuk bakmak zorunda kalan yaşlılara üzülüyorum. Ayrıca eşiniz rahatsız oluyorsa artık bence artık o evde oturmayın. Kendi imkanlarınızla yaşayın

Konu sahibi evet epey arada derede kalmışsınız
Bu mevzuda allah yardımcınız olsun zor bir durum
Fakat çok üzgünüm ki eşiniz ailenizden bu denli rahatsızsa öncelikle ev değişikliği yapmalı ki söz hakkı doğsun.
Tamam ev verdiler çocuğuma baktılar diye ömür boyu minnetlimi olucam diye düşünebilirsiniz (kiiiii çocuğuma bakan kim olursa olsun ömür boyu minnetli olurum) olmamalısınız buna da tamam ama önce eşinize söyleyin bir zahmet önce O insin ailenizin sırtından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…