aileme çok kirginim. .

Gerçekten sevmek ihtiyacı olsa sizce çocuğun elleri tozlu diye kendisine koşan bir torununu "ay bana gelme gelme ellerin pis" diye nasıl geri çevirebilir Allah aşkına?
Sever ya da sevmez bunu bilemem
ama düzenli olarak evde bakıcısı da varken eşilk etmek zorunda değil anne

çocuk bağlayıcı birsey
insanlar kendi evlatlarını büyütüp rahat etmek ister

biz genç yasta çocuk bakarken zorlanıyorsak koca koca insanlar yeniden çocuğa bağlanmamalı bence

sever mecbur kalırsa ilgilenir evine gider

Sevginin "mecburi" olanı bana hiçbir zaman samimi gelmediği için aklıma yatmıyor..
Her fikre saygılıyım..

Yeni ise başladım ve cok mu anormal bişey
Psikoloji olarak bebeğim yalnız hissetmesin diye günde 2 saat yanında otur demek

Anlattıklarınıza ben de üzüldüm.
Ancak yapacak çokta birşey yok.
Demekki anne babanızın huyu böyle.
Değişmezler, o yüzden kendinizi yıpratmayın derim.
Mesafenizi minimuma indirmeniz daha hayırlı.

Kendi öz aileniz dahi olsa, kendi öz sağlığınız için biraz mesafe koymakta fayda vardır her zaman.
Üzmeyin kendinizi, bu günleriniz de geçecek.
Çocuğunuz hep bu şekilde ufak kalmayacak, gün gelecek büyüyecek.
İnanın en büyük desteğimiz de çocuklarımız olacak.

İnşallah bakıcınız çok iyi bir insandır, helal süt emmiştir.
Ona daha çok dikkat etmeniz gereken bir dönem sanırım.
Allah yardımcınız olsun.

Yeni ise başladım ve cok mu anormal bişey
Psikoloji olarak bebeğim yalnız hissetmesin diye günde 2 saat yanında otur demek
hayır anormal değil tabiki
ama anneniz istememiş , bunun da sevgi ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
ben olsam mesela anneme kıyamaz , gelme hergün zaten bakıcı var yorma kendini derdim.

İnsan üzülüyor tabiki, benim ailem neden böyle diye. En azından zararları yok sana. Benim ailem bana ne kazıklar attı bir bilsen. Beterin beteri var üzülme

Torun evlattan daha tatlıdır derler aslında..
Annem 65 yaşında ve bacakları beli ağrıyor olmasına rağmen torunlarıyla oyunlar oynar ve sıkılmaz hiç bende bebeğimi bırakıyorum işim olunca içi gidiyor torunlarına..
Ama kv kp de annen ve baban gibi kaldı ki lafta onlarda çok seviyoruz derler ama 1 yaşına gelecek bir ip almadılar torunlarına yanyana gelince de 10 dk anca tutuyorlar kucakta.

Bence gayet sevgi ile ilgili
Herkesin sevgiyi hissedişi ve karşısındakine göstermesi aynı olmuyor.
Bazı insanlar bencildir, konformisttir, evladını kendine göre seviyordur ama onun için rahatından fedakarlık yapmaz.
Sevgi dili; hizmet ve fedakarlık değildir.
Ne insanlar tek tip ne de davranış ve tutumları... İnsanları anlamaya çalışırken kendi doğrularımız ve kabullerimiz ile hareket edersek yanılırız.
Sevgiyle kalın.

Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm. Hep derler torunun yeri başkadır diye. Kendi anne babami düşünüyorum da böyle yapsalar içim acirdi içimden evlerine gitmek gelmezdi.

Ama bakiciniz varsa anneniz neden gidip baksin ki? Anneniz yasdan ötürü ugrasamiyordur belki ... bazilsri belli bi yasdan sonra tahamülsüz oluyor

Bence bu konu daha farkli kadin baksinlar demiyor ki..insann icinde torun sevgisi olmaz mi hic? Sonucta onlarinda cani ve baskasinn ellerinde gun icin de gidip kontrol etsinler diyor orda yorulacagi yapacagi birsey yok...insan bu konuda annesinden yardim isteyip ona guvenmeyecekte kime guvenecek bence aile olmak bunu gerektirir ki bunda hic birsey yok...ailenn kendisin dusunmesi lazim gidip bakalim ne yediriyor diye...bence ailenizle iliskinizi gozden gecirin insan deger gormedigi kisilerden gorur bu muameleyi

Insanlarimiz toruna baktirma konusunda sark ana babayi huzur evine /bakiciya baktirma konusunda garp kafasinda.
Artik bunlari esitleyelim. Gunde bi iki saat sevmeye gelmek istemeleri normal olan aslinda. Ha acil bi isin olur, hastasindir illa ki destek cikmalilar. Ama rutine bindirip her gun iki saatini bana ayir demek hic adil degil.

hayır anormal değil tabiki
ama anneniz istememiş , bunun da sevgi ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
ben olsam mesela anneme kıyamaz , gelme hergün zaten bakıcı var yorma kendini derdim.
Bence bu kesinlikle sevgi ile alakali, insan torununu gercekten sevse acaba ne yediriyor diye bile dusunup gunde bir saat ugrar...ki ev kadini yani evine baglayan birsey var mi bilemm ama gidip bir saat torunun gormek cok da abartilacak birsey degil...parkta gelme bana ellerin pis demek ne kadar cirkin bir cumle, icinde sevgi olan insan sokak cocuguna demez bunu...benm annem yegenim yesin diye neler yapiyor hergun ve inan onlari yaparken bile gozleri parliyor yavrum dogal yesin diye bence sevgi emektr biraz da...oyle komsu cocugu sever gibi cekip cekip face atmak etrafa gosteristen baska birsey degil cok kirici benve

dünyadaki tek bebek sizinki değil. eski konularınıza baktım da her ay için bi konu açmışsınız maşallah. yani tamam evlattır kıymetlidir de bu kadar da bağımlı olmayın. psikolojinize zarar. herkesin bi hayatı var, sizin de olmalı. aşırı duygusalsınız.

Mümkün değil.
Ama nasıl aşabilirim ki süreki yüzüme vuruluyor kimsesizligim. .
Yalnızken güçlü olabilirseniz bunu kimse yüzünüze vurmaya ve kullanmaya kalkmaz.
Güçlü değilseniz de acınızı içinizde yaşayın en azından dışarıya güçlü görünün.
Benim de ailem var ama hiç yoklardı, iyi ki de olmamışlar. Kimse bana karşı bunu kullanamıyor , şakasını bile duymadım kimseden.
Güç de candır, yalnızlık da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…