- 3 Eylül 2012
- 21.896
- 57.818
- 798
- Konu Sahibi kaotikyasam
-
Esinizin aileside mukemmel degilmis elinizde olmayan şeyleri size karsi kullanacak kadar kalpleri kötüymüş ve nereden biliyorlar babanizin hic bir sey yapmadigini siz mi soylediniz babaniz mi esinizin ailesininde neleri neleri vardirda kocaniz sakliyordurKonu sadece babamın cimriliği değil babamın verdiği mesaj. asla ama asla düğünde kınada hiçbir masrafa karışmadı hepsini ben yaptım bu karşı tarafa bu kız değersiz ben baba olarak arkasında değilim mesajı verdi evliliğimin ilk yılları eşimin ailesi bunu kullandı kimsesizmişim gibi davrandılar he aradan yıllar geçti şimdi öyle değiller çünkü ben çok sabrettim. Zaten sabır göstermeye idmanlıyım. İşin bir de annem boyutu var ki o daha karmaşık. Annem kayınvalidemle öyle bir kavga eder ki. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatır. Bir süre de kayınvalidem ben anneme şikayette bulunuyorum zannetmiş halbuki ben anneme kahrımdan ölsem ağzımı açmam. Yani sizin dediğiniz gibi basit bir cimrilik olayı değil
Hazırlıklar yapılırken sürekli benimle konuştular babam zahmet edip konuşmadı bile düğünde üzerimde eşimden daha az takı vardı bunlar karşı taraftan anlaşılmayacak şeyler değil. Haklısınız eşimin ailesi de kötünün iyisi kendi ailem çok tramvatik olduğu için onlar biraz daha çekilebilir geliyorEsinizin aileside mukemmel degilmis elinizde olmayan şeyleri size karsi kullanacak kadar kalpleri kötüymüş ve nereden biliyorlar babanizin hic bir sey yapmadigini siz mi soylediniz babaniz mi esinizin ailesininde neleri neleri vardirda kocaniz sakliyordur
Aileniz adına üzüldüm görüşmeyin size bir zararı dokunmazÇalışıyorum bir çocuğum var 7 yıllık mutlu bir evliliğim var. Eşimin ailesi ve benim ailem birbirlerine yakın oturuyorlar. Biz başka şehirdeyiz. Babam camide parkta eşimin babası ile annem de arkadaş grubunda kayınvalidem ile sürekli birbirlerini görüyorlar. Görüyorlar diyorum çünkü samimiyetleri yok. Neyse konu şu. Babam varlıklı aslında 4-5 dairesi, arsaları ve birikmiş parası var. Babam cimri bunu biliyorum zaten dibine kadar da yaşadım. Ama bazı şeyler ağırıma gidiyor. Mesela sahibi o an olmayan meyve ağaçlarına dadanıyor. Ben niye aldın ki sahibine sordun mu diyorum ne var o benim komşum diyor. Üstü başı çok çok eski. Yani bunu nasıl anlatayım hani kargalar cevizi yukarıdan atar ya babam koşup o cevizi alır yer. Buna gülersiniz ama çok üzülüyorum. Eşimin ailesi de görüyor bunları. Annem de çok fesattır mesela kendisi bir kavga çıkartıyor benimle tartışıyor ben mesafe koyunca bunu kayınvalidemin üstüne yıkıyor sen dolduruyorsun halbuki sorun tamamen annemden kaynaklı. Beni evlenirken çok incitmişti ben paranı yiyemedim onlar yiyecek diye. Anneme ev eşyası falan alırım arada sevinsin diye. Hemen sende de var mı benimki niye öyle değil diye sorar. Annemi de anlatsam bitiremem. Annem de ben yokken kayınvalidemi darlıyor mesela çok yakınında oturup suratına ters ters bakıyormuş hiçbir şey söylemeden. Eşim artık bize gelmeyeceğini söyledi annen her gittiğimde bir sorun çıkartıyor dedi. Eşimin ailesi aileme zaten saygı duymuyor ama bana da bir şey demiyorlar. Kendimi geçtim. Ben zaten hiç kendi hayatımı yaşamadım hep onları idare etme üzerine bir yaşantım oldu. Ama şimdi başkalarına mahçup oluyorum. Anlatamazsın ki bunları kimseye
Ne olursa olsun esinizede ailesinede laf soyletmeyin he siz gorusmek istemeyebilirsiniz sizin bileceginiz bir sey haklida olabilirsiniz yasayan sizsiniz ama direkt esinize ve ailesine bir kotulukleri dokunmuyor ise laf soyleme haklarida yok esiniz ailesi sizi ezdigi zamanlarda ailesine laf soyletti miHazırlıklar yapılırken sürekli benimle konuştular babam zahmet edip konuşmadı bile düğünde üzerimde eşimden daha az takı vardı bunlar karşı taraftan anlaşılmayacak şeyler değil. Haklısınız eşimin ailesi de kötünün iyisi kendi ailem çok tramvatik olduğu için onlar biraz daha çekilebilir geliyor
Ben de ortalığa dökülmek istemem ama annem babamın yaptıkları zaten herkese ilan ediyor durumlarını.şu anda pek detay vermek istemediğim tuhaflıkları var ailemin. her birinin yani. zamanında değer verip tanıştırdığım bazı akrabalarımla artık görüşmüyoruz, onların da türlü türlü tuhaflıkları çıktı, kazıklar yedik yıllar içinde. eşimin ailesi hepsini bilir. ama asla laf etmezler, edecekleri ortamı vermem. ailemden utanmıyorum çünkü değiştiremeyeceğim şeyler için kendimi hırpalayamam. ben değerliyim. iyi eğitimliyim, düzgün, saygılı bir insanım. bana ben olduğum için değer verir insanlar. eşimin ailesi de öyle. beni de herkesle aynı kefeye koymaya kalksalar eşim de ben de buna izin vermezdik. bir de şu var ki her insanın sülalesinde değişik tipler oluyor ama belli etmiyorlar, kimseye anlatmıyorlar. onu da unutmamak lazım. aile bu atsan atılmıyor satsan satılmıyor. onları öyle kabullenp herkes kendine baksın deyip kestirip atacaksın. gene de laf söyletmeyeceksin.
Eşimin ailesine dokunuyor işte annem annesi ile eşim ile sürekli savaş halinde. İlk evlendiğimiz zamanlar araba almıştık annem bunu duyunca ayılıp bayıldı bu sonra da dedi ki bu şehirdeki bütün arabalar benim( otobüsleri kastediyor) Eşin anlam verememişti. Anlatamadım ama zaman içerisinde çok fazla kıskançlık laf sokma iftira atma gibi durumları oluyor annemin karşı aileyeNe olursa olsun esinizede ailesinede laf soyletmeyin he siz gorusmek istemeyebilirsiniz sizin bileceginiz bir sey haklida olabilirsiniz yasayan sizsiniz ama direkt esinize ve ailesine bir kotulukleri dokunmuyor ise laf soyleme haklarida yok esiniz ailesi sizi ezdigi zamanlarda ailesine laf soyletti mi
Iste tek care mesafe koyup bir araya getirmemek ama yine soyluyorum sizi aileniz yuzunden ezmelerine izin vermeyin sizin yerinizde erkek olsaydi karisini her duruma rağmen ailesi ile zorla gorusturur tek laf soyletmezdi ki burada açılan bir cok konuda bu minvalde siz esinize hak verip ailenizin yanlislarini goruyorsunuzEşimin ailesine dokunuyor işte annem annesi ile eşim ile sürekli savaş halinde. İlk evlendiğimiz zamanlar araba almıştık annem bunu duyunca ayılıp bayıldı bu sonra da dedi ki bu şehirdeki bütün arabalar benim( otobüsleri kastediyor) Eşin anlam verememişti. Anlatamadım ama zaman içerisinde çok fazla kıskançlık laf sokma iftira atma gibi durumları oluyor annemin karşı aileye
Ben biraz farklı düşünüyorum ya.Ne olursa olsun kimsenin ailem hakkında kötü ya da olumsuz tavırlar sergilemesine izin vermem.Bu benim düşüncem tabi.Annem çok gözü tok biridir ben okurken elinde ne var ne yok sattı ben meslek sahibi olayım diye.Bekarken elimden geldiğince maddi anlamda destek oluyordum.Evlendikten sonra da yapmaya devam ettim.Çalışıyorum bir çocuğum var 7 yıllık mutlu bir evliliğim var. Eşimin ailesi ve benim ailem birbirlerine yakın oturuyorlar. Biz başka şehirdeyiz. Babam camide parkta eşimin babası ile annem de arkadaş grubunda kayınvalidem ile sürekli birbirlerini görüyorlar. Görüyorlar diyorum çünkü samimiyetleri yok. Neyse konu şu. Babam varlıklı aslında 4-5 dairesi, arsaları ve birikmiş parası var. Babam cimri bunu biliyorum zaten dibine kadar da yaşadım. Ama bazı şeyler ağırıma gidiyor. Mesela sahibi o an olmayan meyve ağaçlarına dadanıyor. Ben niye aldın ki sahibine sordun mu diyorum ne var o benim komşum diyor. Üstü başı çok çok eski. Yani bunu nasıl anlatayım hani kargalar cevizi yukarıdan atar ya babam koşup o cevizi alır yer. Buna gülersiniz ama çok üzülüyorum. Eşimin ailesi de görüyor bunları. Annem de çok fesattır mesela kendisi bir kavga çıkartıyor benimle tartışıyor ben mesafe koyunca bunu kayınvalidemin üstüne yıkıyor sen dolduruyorsun halbuki sorun tamamen annemden kaynaklı. Beni evlenirken çok incitmişti ben paranı yiyemedim onlar yiyecek diye. Anneme ev eşyası falan alırım arada sevinsin diye. Hemen sende de var mı benimki niye öyle değil diye sorar. Annemi de anlatsam bitiremem. Annem de ben yokken kayınvalidemi darlıyor mesela çok yakınında oturup suratına ters ters bakıyormuş hiçbir şey söylemeden. Eşim artık bize gelmeyeceğini söyledi annen her gittiğimde bir sorun çıkartıyor dedi. Eşimin ailesi aileme zaten saygı duymuyor ama bana da bir şey demiyorlar. Kendimi geçtim. Ben zaten hiç kendi hayatımı yaşamadım hep onları idare etme üzerine bir yaşantım oldu. Ama şimdi başkalarına mahçup oluyorum. Anlatamazsın ki bunları kimseye
Ağzına sağlık.Ailem mükemmel değildir.
Kardeşlerimin türlü türlü eksiği, b.ktan huyu vardır. Yine de ele karışınca gördüm ki bizimkiler bin kat normal, bin kat iyi
Sakın suçluluk duygusu ile ezik davranıp kendinizi ve ailenizi yok saydırmayın.
Yüz verirsiniz. Artarak devam eder.
Eşiniz mesela bir daha gitmeyeceğim mi dedi hayy hayy canım bundan sonra herkes ailesine tek gitsin deyiverin.
Ailen tüü kaka mı dediler.
Herkesin ailesinde çeşit çeşit uyuzluklar mevcut idare ediyoruz birbirimizi işte deyin.
Bu dediğime aman dikkat!
Taviz verdikçe kendinizi depresyon eşiğinde bulursunuz.
Millet ruh hastası babasını senelerce tepesinde taşıyıp taşıtmak istiyor.
Açgözlü anası için yuvasını yıkıyor.
Yanlışlarını savunun demiyorum.
Dile vermeyin.
Benim içim aileme karşı o kadar soğuk ki. Doğuma birkaç günüm kalmıştı babam sırf hastane masrafı falan kendisine kalmasın diye banane elin piçinden dedi. Babam bana evlenirken küstü biliyor musunuz masraf yapıyormuşum. Annem üstümde tepinirdi. Benim önümdeki yiyeceği alıp saklardı erkek kardeşlerim yiyecekmiş. Yani ben şimdi aileme zaten kendim olumsuz gözle bakıyorum ve inanın biri ailemi kötülese ona verecek cevabım yok. Sadece benim hayatımı artık mahvetmesinler diye uğraşıyorum. Sizin adınıza sevindim benimle aynı duyguları zaten paylaşamazsınızBen biraz farklı düşünüyorum ya.Ne olursa olsun kimsenin ailem hakkında kötü ya da olumsuz tavırlar sergilemesine izin vermem.Bu benim düşüncem tabi.Annem çok gözü tok biridir ben okurken elinde ne var ne yok sattı ben meslek sahibi olayım diye.Bekarken elimden geldiğince maddi anlamda destek oluyordum.Evlendikten sonra da yapmaya devam ettim.
Ailem benim hayatımı mahvetmiş mahvediyor onlara kötü demem mi sorun. Açıkça kötüler işte evet beğenmiyorum. Sen şeytansın sen cehennemliksin. Sen bilmen nesin. Çanta takıyorum diye or.. dediler. Yani kim bunlara katlanır ki? Ne kadar da kolay yargılıyorsunuz keşke aynı şekilde kolayca anlayabilseydiniz.kestane kabuğunu beğenmemiş
bir günde böyle olmadı bu insanlar değil mi
hep böyleydiler ve siz bu ailede büyüdünüz
çok rahatsızsanız görüşmeyeceksiniz değiştiremeyeceğinize göre
ha eşinizin ailesi de çok rahatsızsa baştan böyle bir aileyle akraba olmasaydı
ama sorun sizde
siz ezdirmezseniz kimse ezemez ailenizi
kötü de olsalar benim kötümdür ailem ,kimse laf edemez
İşte siz kendiniz ailenize nefretle baktığınız için başkaları da bakabiliyor.Annem gözümün nuru başımın tacıdır ona canım feda.Ama bizim babamız varken yoktu.Evlenmemi istemedi.45 yaşında evlendim.Bu yaştan sonra niye evleniyormuşum.3 ay nişanlı kaldım tek kelime etmedi benimle.Düğünüme Allah şahit tek kuruş harcamadı bırak düğün hediyesi vs.Düğün günü beni evden çıkarırlarken salon tıklım tıklım milletin önünde kıçını dönüp dizisini izledi.Eline eğildim elini vermedi.Neymiş bu yaştan sonra evlenmişim.Ama evlendikten sonra ne küslük ettim ne de eşime babama karşı tek laf ettirdim.Görümcelerim babası elini vermedi falan demişler.Eşim de kızının evden çıkmasına üzüldüğü için öyle yapmış dedi ailesine konu kapandı.Şimdi de eşim saygıda kusur etmez babama hatta benden fazla değer veriyor.Benim içimdeki kırgınlık mahşere gidecek o ayrı ama bunu eşimin ailesinin bilmesine gerek yok.Benim içim aileme karşı o kadar soğuk ki. Doğuma birkaç günüm kalmıştı babam sırf hastane masrafı falan kendisine kalmasın diye banane elin piçinden dedi. Babam bana evlenirken küstü biliyor musunuz masraf yapıyormuşum. Annem üstümde tepinirdi. Benim önümdeki yiyeceği alıp saklardı erkek kardeşlerim yiyecekmiş. Yani ben şimdi aileme zaten kendim olumsuz gözle bakıyorum ve inanın biri ailemi kötülese ona verecek cevabım yok. Sadece benim hayatımı artık mahvetmesinler diye uğraşıyorum. Sizin adınıza sevindim benimle aynı duyguları zaten paylaşamazsınız
Beni zor zahmet okuttular. Okuttular ama psikolojimi mahvettiler. Annem evladını değil paramı kaptırmış gibi hissediyor. Ben anneme yaptıkça beni enayi yerine koydu ve beni kırmaktan çekinmedi. Açıkçası artık onlar ne hissediyorlar umrumda değilTek başına nişan yapabilecek gücü yani eğitim hayatını sağlayan onlar. Ne aileler var okutmayan.
-Bence özel günler harici ailelerinizle tekli vakit geçirebilirsiniz.
-Annene kendi evinde olmayan ürünlerden hediye jesti yapmaya devam etmelisin. Çünkü o senin iyi niyetini unutmamalı çünkü evladını kaptırmış gibi hissediyor olabilir.
Eşiniz babanıza değer veriyor demek ki babanız da artık ılımlı yaklaşıyor. Benimkiler taştan duvarİşte siz kendiniz ailenize nefretle baktığınız için başkaları da bakabiliyor.Annem gözümün nuru başımın tacıdır ona canım feda.Ama bizim babamız varken yoktu.Evlenmemi istemedi.45 yaşında evlendim.Bu yaştan sonra niye evleniyormuşum.3 ay nişanlı kaldım tek kelime etmedi benimle.Düğünüme Allah şahit tek kuruş harcamadı bırak düğün hediyesi vs.Düğün günü beni evden çıkarırlarken salon tıklım tıklım milletin önünde kıçını dönüp dizisini izledi.Eline eğildim elini vermedi.Neymiş bu yaştan sonra evlenmişim.Ama evlendikten sonra ne küslük ettim ne de eşime babama karşı tek laf ettirdim.Görümcelerim babası elini vermedi falan demişler.Eşim de kızının evden çıkmasına üzüldüğü için öyle yapmış dedi ailesine konu kapandı.Şimdi de eşim saygıda kusur etmez babama hatta benden fazla değer veriyor.Benim içimdeki kırgınlık mahşere gidecek o ayrı ama bunu eşimin ailesinin bilmesine gerek yok.
erkek kardeşlerinize yaklaşımları nasıl?Beni zor zahmet okuttular. Okuttular ama psikolojimi mahvettiler. Annem evladını değil paramı kaptırmış gibi hissediyor. Ben anneme yaptıkça beni enayi yerine koydu ve beni kırmaktan çekinmedi. Açıkçası artık onlar ne hissediyorlar umrumda değil
hep idare etmek diyorsunuz ya etmeyeceksinizAnnem direkt eşime laf sokar saçma sapan şekilde. Aşağılık kompleksi derken benim ailem hep böyleydi. Bekarken sadece beni etkiliyordu şu an eşimi eşimin ailesini yani durum gittikçe saçma bir hal alıyor.
İnanın defalarca mesafe koydum ama onlar için mesafe anlam ifade etmiyor. Defalarca defalarca kırdılar çok yıprandım. Artık ben de görüşmek istemiyorum ama dediğiniz gibi ölüm kalım hastalık var bilemiyorum böyle de ben zarar görüyorum. Sanki kendi yaşantım yok da hep onları idare etmek üzerine bir hayatım var gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?