Ailemin utanç verici yaşamı benim evliliğimi etkiliyor

Ailem mükemmel değildir.
Kardeşlerimin türlü türlü eksiği, b.ktan huyu vardır. Yine de ele karışınca gördüm ki bizimkiler bin kat normal, bin kat iyi

Sakın suçluluk duygusu ile ezik davranıp kendinizi ve ailenizi yok saydırmayın.
Yüz verirsiniz. Artarak devam eder.

Eşiniz mesela bir daha gitmeyeceğim mi dedi hayy hayy canım bundan sonra herkes ailesine tek gitsin deyiverin.
Ailen tüü kaka mı dediler.
Herkesin ailesinde çeşit çeşit uyuzluklar mevcut idare ediyoruz birbirimizi işte deyin.

Bu dediğime aman dikkat!
Taviz verdikçe kendinizi depresyon eşiğinde bulursunuz.

Millet ruh hastası babasını senelerce tepesinde taşıyıp taşıtmak istiyor.
Açgözlü anası için yuvasını yıkıyor.

Yanlışlarını savunun demiyorum.
Dile vermeyin.

Esinizin aileside mukemmel degilmis elinizde olmayan şeyleri size karsi kullanacak kadar kalpleri kötüymüş ve nereden biliyorlar babanizin hic bir sey yapmadigini siz mi soylediniz babaniz mi esinizin ailesininde neleri neleri vardirda kocaniz sakliyordur

şu anda pek detay vermek istemediğim tuhaflıkları var ailemin. her birinin yani. zamanında değer verip tanıştırdığım bazı akrabalarımla artık görüşmüyoruz, onların da türlü türlü tuhaflıkları çıktı, kazıklar yedik yıllar içinde. eşimin ailesi hepsini bilir. ama asla laf etmezler, edecekleri ortamı vermem. ailemden utanmıyorum çünkü değiştiremeyeceğim şeyler için kendimi hırpalayamam. ben değerliyim. iyi eğitimliyim, düzgün, saygılı bir insanım. bana ben olduğum için değer verir insanlar. eşimin ailesi de öyle. beni de herkesle aynı kefeye koymaya kalksalar eşim de ben de buna izin vermezdik. bir de şu var ki her insanın sülalesinde değişik tipler oluyor ama belli etmiyorlar, kimseye anlatmıyorlar. onu da unutmamak lazım. aile bu atsan atılmıyor satsan satılmıyor. onları öyle kabullenp herkes kendine baksın deyip kestirip atacaksın. gene de laf söyletmeyeceksin.

Hazırlıklar yapılırken sürekli benimle konuştular babam zahmet edip konuşmadı bile düğünde üzerimde eşimden daha az takı vardı bunlar karşı taraftan anlaşılmayacak şeyler değil. Haklısınız eşimin ailesi de kötünün iyisi kendi ailem çok tramvatik olduğu için onlar biraz daha çekilebilir geliyor

Aileniz adına üzüldüm görüşmeyin size bir zararı dokunmaz

Ne olursa olsun esinizede ailesinede laf soyletmeyin he siz gorusmek istemeyebilirsiniz sizin bileceginiz bir sey haklida olabilirsiniz yasayan sizsiniz ama direkt esinize ve ailesine bir kotulukleri dokunmuyor ise laf soyleme haklarida yok esiniz ailesi sizi ezdigi zamanlarda ailesine laf soyletti mi

Ben de ortalığa dökülmek istemem ama annem babamın yaptıkları zaten herkese ilan ediyor durumlarını.

Eşimin ailesine dokunuyor işte annem annesi ile eşim ile sürekli savaş halinde. İlk evlendiğimiz zamanlar araba almıştık annem bunu duyunca ayılıp bayıldı bu sonra da dedi ki bu şehirdeki bütün arabalar benim( otobüsleri kastediyor) Eşin anlam verememişti. Anlatamadım ama zaman içerisinde çok fazla kıskançlık laf sokma iftira atma gibi durumları oluyor annemin karşı aileye

Iste tek care mesafe koyup bir araya getirmemek ama yine soyluyorum sizi aileniz yuzunden ezmelerine izin vermeyin sizin yerinizde erkek olsaydi karisini her duruma rağmen ailesi ile zorla gorusturur tek laf soyletmezdi ki burada açılan bir cok konuda bu minvalde siz esinize hak verip ailenizin yanlislarini goruyorsunuz

Ben biraz farklı düşünüyorum ya.Ne olursa olsun kimsenin ailem hakkında kötü ya da olumsuz tavırlar sergilemesine izin vermem.Bu benim düşüncem tabi.Annem çok gözü tok biridir ben okurken elinde ne var ne yok sattı ben meslek sahibi olayım diye.Bekarken elimden geldiğince maddi anlamda destek oluyordum.Evlendikten sonra da yapmaya devam ettim.

Ağzına sağlık.

Benim içim aileme karşı o kadar soğuk ki. Doğuma birkaç günüm kalmıştı babam sırf hastane masrafı falan kendisine kalmasın diye banane elin piçinden dedi. Babam bana evlenirken küstü biliyor musunuz masraf yapıyormuşum. Annem üstümde tepinirdi. Benim önümdeki yiyeceği alıp saklardı erkek kardeşlerim yiyecekmiş. Yani ben şimdi aileme zaten kendim olumsuz gözle bakıyorum ve inanın biri ailemi kötülese ona verecek cevabım yok. Sadece benim hayatımı artık mahvetmesinler diye uğraşıyorum. Sizin adınıza sevindim benimle aynı duyguları zaten paylaşamazsınız

Ailem benim hayatımı mahvetmiş mahvediyor onlara kötü demem mi sorun. Açıkça kötüler işte evet beğenmiyorum. Sen şeytansın sen cehennemliksin. Sen bilmen nesin. Çanta takıyorum diye or.. dediler. Yani kim bunlara katlanır ki? Ne kadar da kolay yargılıyorsunuz keşke aynı şekilde kolayca anlayabilseydiniz.

Tek başına nişan yapabilecek gücü yani eğitim hayatını sağlayan onlar. Ne aileler var okutmayan.

-Bence özel günler harici ailelerinizle tekli vakit geçirebilirsiniz.
-Annene kendi evinde olmayan ürünlerden hediye jesti yapmaya devam etmelisin. Çünkü o senin iyi niyetini unutmamalı çünkü evladını kaptırmış gibi hissediyor olabilir.

İşte siz kendiniz ailenize nefretle baktığınız için başkaları da bakabiliyor.Annem gözümün nuru başımın tacıdır ona canım feda.Ama bizim babamız varken yoktu.Evlenmemi istemedi.45 yaşında evlendim.Bu yaştan sonra niye evleniyormuşum.3 ay nişanlı kaldım tek kelime etmedi benimle.Düğünüme Allah şahit tek kuruş harcamadı bırak düğün hediyesi vs.Düğün günü beni evden çıkarırlarken salon tıklım tıklım milletin önünde kıçını dönüp dizisini izledi.Eline eğildim elini vermedi.Neymiş bu yaştan sonra evlenmişim.Ama evlendikten sonra ne küslük ettim ne de eşime babama karşı tek laf ettirdim.Görümcelerim babası elini vermedi falan demişler.Eşim de kızının evden çıkmasına üzüldüğü için öyle yapmış dedi ailesine konu kapandı.Şimdi de eşim saygıda kusur etmez babama hatta benden fazla değer veriyor.Benim içimdeki kırgınlık mahşere gidecek o ayrı ama bunu eşimin ailesinin bilmesine gerek yok.

Beni zor zahmet okuttular. Okuttular ama psikolojimi mahvettiler. Annem evladını değil paramı kaptırmış gibi hissediyor. Ben anneme yaptıkça beni enayi yerine koydu ve beni kırmaktan çekinmedi. Açıkçası artık onlar ne hissediyorlar umrumda değil

Eşiniz babanıza değer veriyor demek ki babanız da artık ılımlı yaklaşıyor. Benimkiler taştan duvar

erkek kardeşlerinize yaklaşımları nasıl?

hep idare etmek diyorsunuz ya etmeyeceksiniz
başarmak zorundasınız

anneniz neden kv ye öyle yapıyor "ben kv sine böyle yapayım da o bana bir daha böyle yapamasın" diye
bırakın yapsın sıkın dişinizi
altın kural: elinizden geldiğince eş ailenize kendi ailesini kötülemeyin
siz herşey iyi olsun diyorsunuz anladım
eşiniz gelmek istemiyor mu gelmesin.. Anneniz neden dediğinde de açık açık söyleyin annenize korkmayın
başımıza bunlar hep korkmaktan geliyor

Zor bir durum ,belli bir yaştan sonra da kimse değişmez asla, ama ne olursa olsun,hiç bir zaman ailenize laf söyleyenlere Çanak tutmayın! Eşiniz gitmek ,görüşmek zorunda değil ,en azından aileniz hakkındaki görüşlere yorum yapmayın.Benim kv çok adi laflar söylemişti bana ,söylesem ağzınız açık kalır ,bunu eşime söylediğimde hiç bir zaman yorum yapmadı ,iyi kötü.Yani utanılacak bir şey bu ve eşim yorum yapmıyor.Siz de yapmayın ,dolayısıyla bunda sizin bir suçunuz yok,kendinizi suçlu hissedip utanmayın,kimse ailesini seçemiyor.Eğer eşiniz tarafıyla bir olup ailenizi eleştirirseniz bu sizin için her yönden negatif bir şey olur.Yorum yapmayın ,şikayet ederlerse sessizce dinleyin.Başka konu açın.Kabullenin ,yaşlı insanlar asla değişmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…