Ailemin yanından gitmek istiyorum

bu da ayrı bi klinik vaka galiba

ne demek erkek kardesini evlendir yahu

evin icinde bankamatik kurduklarini mi dusunduler acaba
İstemenin sınırı yok ki evlendim her ay maaşımdan düzenli olarak üçte birini istediler çünkü beni okutmuşlar,bunlarında konusahibi gibi ikisi de emekli kendi evleri arabaları vs var,hayırlı evlat olmıycaksın bu devirde annene babana bile öyle sınırsız verici olmayacaksın ne memnun olurlar ne doyarlar

bana da dediler biz seni okuttuk erkek kardeşini de sen okutacaksın diye
Kardeşinizi size güvenip mi doğurmuşlar??
Okuttuk ettik dediklerinde okutacaksınız tabi beni siz doğurdunuz deyin. Ve ev konusuna gelince neden hayatınızın en güzel çağını borç ödeyerek geçiriyorsunuz????? onlardan da destek alın kredi için. Maddi olarak sıkıntıdayım krediyi ödeyemiyorum ev elden gidebilir diyin.. destek oldunlar bir zahmet. Okuttular diye borçlu değilsiniz. zaten bu onların boynunun borcu bir yerde . kapıya atacak halleri yoktu ya bakıp büyütecekler tabi hep bu şekilde konuşun onlarla sizi okutmak zorunda olduklarını bakmak zorunda olduklarını falan söyleyin farkındalık yaratın artık ne kadar mümkünse

vallahi yok istemenin sınırı ya
ama bizim kültürümüzde de sorun cok

tamam doğurup bakiyolar buyutuyolar allah razı olsun ama evlat hic ses cikarmasin her dedikleri olsun isteniyo

benim de oglum var insllah saglikla buyusun guzel bi meslek edinsin mutlu olsun baska bi beklentim yok

Yaranamazsin bu net.Olumsuz insanlar hep olumsuz oluyor .Annem olumsuzdur surekli kotuyu dusunur.Bende hep bir yaranma cabasindaydin kendimi iyi gosterme cabasindaydim.Sonra eşime de ayni muameleyi yapmışım hep bir yaranma iyi olma cabasi.Sonra esim beni karsisina aldi dedi ki'' canim mükemmel olamazsin insan beserdir sasar ve kaybettiklerimizden ders almaliyiz .Bazen kaybetmeliyiz bazen kazanmaliyiz .Kimse icin kendini yipratma buna bende dahilim'' hic unutmam bu sozunu.Sizde silkelenenin kotu olmak da kotu değil inanin ...

Ne diyon sen bacım ya? Bugün kaçıncı mesajın böyle dine imana davet niteliğinde! Görev mi edindin bunu kendine yoksa birileri mi görevlendirdi seni? Tövbe tövbe!

İnşallah evi kendi adınıza almışsınızdır. Ayrı eve çıkma ihtimaliniz yok mu? Kolaylıklar dilerim size.

Konu sahibi, ailene adamışsın kendini ve ailen için yaşıyorsun. Küçüklükten beri -ailenin de katkılarıyla tabii- onları ileride rahat ettirmek adına kendini şartlandırmış olabilirsin. Bu konuda bir psikologla konuşmaya ihtiyacın var gibi. En güzel yıllarını harcama. Bu hayatta hepimiz tek başınayız. Kendin olman gerek.
Bu arada ev kredisi mi çektin evinizi almak için? Ev kimin üstüne?

ben çok çatıştım çok kavga ettim ama aynı evin düşünde sürekli eleştiriye maruz kalmak böyle birşey.Uzmanlık bir yanım yok sadece cidden artık öfkemin taştıgı nokta diyelim..
Sizi sürekli eleştirip duygusal yakınlık göstermeyen ailenize ev alıp içini dayayıp döşediyseniz emin olun uzman yardımına ihtiyacıniz var.
Çocuklarını sürekli eleştiren ebeveynler normal değildir, tam teşhis için daha fazla ayrıntıya ihtiyaç var ama aşağılık kompleksi olan insanlar etrafı en çok da en yakınlarındakini sürekli eleştirirler.
Böyle ebeveynler tarafından büyütülen çocuklarda da psikolojik sorunlar olması gayet normal.
Yaşı ilerlemiş ve sorunu olduğunu düşünmeyen insanların tedavi olması ve düzelmesi zor ama kendiniz için harekete geçin lütfen.
Hiç bir şey yapamıyorsanız bu kaotik aile ortamından mümkün mertebe uzak durun.

babamın üstüne evet kredi çektim.. olsun ben onlara hep almak istemiştim para mal mülk gözümde değil de evlat olarak itilmek beni üzüyor...

babamın üstüne evet kredi çektim.. olsun ben onlara hep almak istemiştim para mal mülk gözümde değil de evlat olarak itilmek beni üzüyor...
Kredi borcu sizin adınıza, ev babanızın üstüne mi? Nasıl oluyor o iş? Ev kredisi kimin adına çekilirse tapu da onun üstüne olur.

Konu faiz mi ? Haram, helal, inanç mı?
Kişisel olarak ben de faize karşıyım ama burası kişisel fikirlerimizi insanlara empoze etme platformu değil.
Ayrıca kredi size göre haramdır, başka bir görüşe göre uygundur...
Ayrıntılarda boğulmayı bırakıp konunun özüyle yani konu sahibinin derdiyle ilgilenelim.

evi satamam oturuyorlar işte satıyorum çıkın mı diyim emekli insanlar..

Bazı aileler inan böyle birşeyi hakediyor. Resmen seni insan yerine koymuyorlar. Ödeyemiyorum sizin de söylediğiniz gibi daha çok kazanan var ama ben kazanamıyorum de. İki emekli maaşıyla kira öderler merak etme.

Erkek kardeşin var mı merak ettim bazı ailelerde sadece kız olman yetiyor önemsiz olman için seni kastetmiyorum ama belki erkek olsan farklı olurdu bilmiyorum neden böyle düşündüm

Erkek kardeşin var mı merak ettim bazı ailelerde sadece kız olman yetiyor önemsiz olman için seni kastetmiyorum ama belki erkek olsan farklı olurdu bilmiyorum neden böyle düşündüm
var evet ama kız erkek ayrımı yapan br aile değil benmki kendileri gıcık bence

Önlerinde paspas olmayı biraksaniz belki kiymetiniz artar. Siz verdikçe gözlerine hiç görünmüyor. Kredinin faizinin yüksek olmasi kötü olmuş ama zamaninin kisa olmasina sevindim. En azindan 4 senede bitecek. Evi aldınız artık, çıkın satiyorum falan demek mümkün değil bence de. Ama onlara yaranmaya çalışmanın nafile olduğunu da bilin. Paranizi ayarlayabildiginiz saniye kendi evinize çıkın. Bunlardan kurtulmak için evlilik düşünmemeniz çok doğru ve şunu da düşünün: onlardan uzaklasmak için bütün iliskinizi koparip bitirmeniz şart degil. Ayri evlerde nadiren görüşmek daha iyidir.
Bu arada sizi hep yetersiz, eksik, beceriksiz görüp sözleriyle eziyorlar ya sadece şunu bilin; sorun onlarda ve sevgisizliklerinde kesinlikle sizde değil. Bir de çok merak ettim kendi başlarını sokacak bir evi bile alamayip neyin begenmemesini yaşıyorlar acaba? Nerden emekliler de hukuk mezunu olmak yetmiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…