- 15 Temmuz 2014
- 1.460
- 603
- 108
- Konu Sahibi xx_pitircik_xx
-
hem seni parayla satıyorlar birde sıkıştırıyorlar evine çabuk taşınman için...tabi cümbür cemaat gelip yayılacaklar sen hizmet edeceksin kocanda yeme içme vs eve taşıyacak onları besleyecek..kendilerini düşünüyorlar...sen de söyle beni çok yüksek fiyata sattınız daha kendimizi toparlayamadık sizin gelecek bir evimiz yok oturun kendi evinizde kocamdan aldığınız başlık parasını yiyin diye..10 aylık evliyim ve şu an hamileyim...Doğulu olduğum ailem başlık paramı biraz fazla istemişlerdi ve eşimin ailesi ilk başlarda çok fazla istedikleri için olmaz dediler.Çok fazla diye eğer bu kadar verirsek yarın öbür gün sıkıntı çekerler siz kızınızın mutlu olmasını istemez misiniz?Deyince annemde bizde adet böyle işinize gelmiyorsa buyur kapı orda EVET aynen öyle söylemişti ve o kadar utanmıştım ki.Neyse eşim arabayı satmış borç harç derken evlendik 10 ay oldu ben hala sıkıntı çekiyorum nedeni ise ailem şu an kendi evimde bile değil kv yanımda kalıyoruz.Bide her aradıklarında ne zaman evine geçiyorsun diye sorup duruyorlar.Maddi durumu herşeyi bildikleri halde.Kendi evimiz kirada ordan gelen kirayla geçinmeye çalışıyoruz.Çocuk düşünmüyorduk ama korunmama rağmen allah verdi çok şükür...Ablamlar eniştemler annemler hepsi yazın burayı gelmeyi planlıyor her aradıklarında eşime söyleyip duruyorlar yazın hepimiz ordayız diye..Ve ben o kadar soğumuşum ki kendi ailemden telefonlarına cevap vermek istemiyorum napacam bilmiyorum eşim saygıdan da olsa genelde hep arıyo konuşuyo ama ben istemiyorum nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen bi akıl verin
Böyle yorumlara kızıyorum. Tanıdığı 3,5 kişiye bakarak böyle genelleme yapmak büyük haksızlık.
Ben de.. insanlar icin onyargi okadar basit olmuski..herkes ayniymis gibi davraniyorlar.. guzel ulkemin her kosesinde her turdem insam varr doguda kotu var, batida da.. doguda bu isin adi baslik parasi olur baska yerde farkli bisekilde adami somururler.. amann ne diyeyim be canimm herkes kendinden sorumludur ne dusunmek istiyorsa dusunsun insanlar
Ben simdiye kadar kimseye haksizlik yapmadim yapmamda dogrulari soyleyince kimsenin hosuna gitmiyo nedense ben acik acik dusuncelerimi paylastim buda benim en dogal hakkim kimsedende cekinecek degilim gorunen koy kilavuz istemez ve eminim boyle dusunende sirf ben degilim ! genelleme degil bu bir gercek burada sadece baslik parasi degil konu herseyi kapsiyo ve cogu doguluda aynidir ! on yargili davranmiyorum kesinlikle yasadim gordum biliyorum kafadanda atmiyorum yani o kadar salak degiliz heralde ! dogulular kadar insani somureni gormedim ben acikcasi evet haklisiniz her yerin iyisi var kotusu var ama bu kadarinada pes diyorum nedense burada acilan bu tarz konular hep dogudakileri isaret ediyo ! budami normal yani ?
Ben simdiye kadar kimseye haksizlik yapmadim yapmamda dogrulari soyleyince kimsenin hosuna gitmiyo nedense ben acik acik dusuncelerimi paylastim buda benim en dogal hakkim kimsedende cekinecek degilim gorunen koy kilavuz istemez ve eminim boyle dusunende sirf ben degilim ! genelleme degil bu bir gercek burada sadece baslik parasi degil konu herseyi kapsiyo ve cogu doguluda aynidir ! on yargili davranmiyorum kesinlikle yasadim gordum biliyorum kafadanda atmiyorum yani o kadar salak degiliz heralde ! dogulular kadar insani somureni gormedim ben acikcasi evet haklisiniz her yerin iyisi var kotusu var ama bu kadarinada pes diyorum nedense burada acilan bu tarz konular hep dogudakileri isaret ediyo ! budami normal yani ?
Yıl olmuş 2014 hatta 2015, hala başlık parası isteyecek kadar geri kafalı zihniyet mi kaldı ya ? Sizin bir eşyadan, bir maldan ne farkınız kaldı, para ile satıldınız resmen bu ne adice bir şey ! Fişinizi de verdiler mi çok merak ettim. Yerinizde olsam sıkıntı çektim diye değil, beni bir malmışım gibi satmaya kalktıklarından itibaren ailemle konuşmazdım. Ve şimdi onlar yüzünden sıkıntı içinde yaşıyorsunuz. Böyle aile olmaz olsun. Ne biçim iş ya çok sinirlendim. Açık açık "benim evime gelmeyeceksiniz beni sattığınız paraları basın evlat diye bağrınıza!" deyin. Yani ben olsam derdim. Aklıma da başka türlüsü gelmiyor..10 aylık evliyim ve şu an hamileyim...Doğulu olduğum ailem başlık paramı biraz fazla istemişlerdi ve eşimin ailesi ilk başlarda çok fazla istedikleri için olmaz dediler.Çok fazla diye eğer bu kadar verirsek yarın öbür gün sıkıntı çekerler siz kızınızın mutlu olmasını istemez misiniz?Deyince annemde bizde adet böyle işinize gelmiyorsa buyur kapı orda EVET aynen öyle söylemişti ve o kadar utanmıştım ki.Neyse eşim arabayı satmış borç harç derken evlendik 10 ay oldu ben hala sıkıntı çekiyorum nedeni ise ailem şu an kendi evimde bile değil kv yanımda kalıyoruz.Bide her aradıklarında ne zaman evine geçiyorsun diye sorup duruyorlar.Maddi durumu herşeyi bildikleri halde.Kendi evimiz kirada ordan gelen kirayla geçinmeye çalışıyoruz.Çocuk düşünmüyorduk ama korunmama rağmen allah verdi çok şükür...Ablamlar eniştemler annemler hepsi yazın burayı gelmeyi planlıyor her aradıklarında eşime söyleyip duruyorlar yazın hepimiz ordayız diye..Ve ben o kadar soğumuşum ki kendi ailemden telefonlarına cevap vermek istemiyorum napacam bilmiyorum eşim saygıdan da olsa genelde hep arıyo konuşuyo ama ben istemiyorum nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen bi akıl verin
Vallahi benim psikolojik sorunlarim yok ha sizin varsa orasini bilemem bence siz muayene olun belliki elestirileri kabullenemiyorsunuz galiba adam gibi adamini gosterinde sonra gelin burada konusun olurmu cok trajikomiksiniz ayrica ! genelleme degil 90% anlattiklarimla es deger cancazimBu Düşünceler genellemeler hastalıklı bir ruh halinin ifadesi bende en kısa zamanda bir psikiyatrise muayene olun normal değilsiniz
Adam gibi adam olsaydiniz, karsiniza da adam gibi adamlar cikardi.Bence siz muayene olun elestiriyi kabullenemiyorsunuz galiba adam gibi adamini gosterin sonra gelin burada konusun olurmu cok trajikomiksiniz ayrica
Doğu'daki evlilik ve aile anlayışının, Batı'ya kıyasla daha ataerkil olduğunu bende kabul ediyorum. Kültürel farklılıklar çok ama çok fazla. Ve başlık parası, namus cinayeti, küçük yaşta evlilik gibi rezilliklerin Doğu'da daha fazla olduğu zaten istatistiklerle kanıtlanmış şeyler.
Ama sen genelleyip, tek bir istisna bırakmadan, tüm Doğuluları hedef gösteriyorsun. Bu ülkenin başına ne geldiyse genellemelerden geldi. Senin karşına çıkan insanlar, genelde bu düşünce yapısında olabilir. Benimde Doğulu, fakat senin çizdiğin profilden farklı arkadaşlarım var. Ne yapacağız şimdi, kime inanacağız? Hangi profil doğru?
Kıyaslama, genelleme ve önyargıyla yaklaşma en büyük toplumsal sorunlarımızdan bir tanesi. Lütfen genelleme.
Çok yazıkVallahi benim psikolojik sorunlarim yok ha sizin varsa orasini bilemem bence siz muayene olun belliki elestirileri kabullenemiyorsunuz galiba adam gibi adamini gosterinde sonra gelin burada konusun olurmu cok trajikomiksiniz ayrica ! genelleme degil 90% anlattiklarimla es deger cancazim
Çok yazık . Bu ülke bu Cumhuriyet böyle sabit düşüncelerden yobaz fikirlerden çok çekti .maraş Katliamı ,6,7 Eylül olayları hep bu gerici Irkçı hastalıklı ruh halinin ürünü. Bir bitmedi bu ülkede bu gerici faşist zihniyetli insanlarVallahi benim psikolojik sorunlarim yok ha sizin varsa orasini bilemem bence siz muayene olun belliki elestirileri kabullenemiyorsunuz galiba adam gibi adamini gosterinde sonra gelin burada konusun olurmu cok trajikomiksiniz ayrica ! genelleme degil 90% anlattiklarimla es deger cancazim
Adam gibi adam olsaydiniz, karsiniza da adam gibi adamlar cikardi.
Çok yazık
Çok yazık . Bu ülke bu Cumhuriyet böyle sabit düşüncelerden yobaz fikirlerden çok çekti .maraş Katliamı ,6,7 Eylül olayları hep bu gerici Irkçı hastalıklı ruh halinin ürünü. Bir bitmedi bu ülkede bu gerici faşist zihniyetli insanlar
Kulturelmis suymus buymus bunlarin hepsi palavra bu insanlik meselesi vicdan meselesi diger yorumdada soylemis oldugum gibi bu genelleme degil acik ve net bir gercek seninde soylemis oldugun gibi !90% ayni yapiya sahip insanlar maalesef bu zihniyetin ne zaman degisecegini cok merak ediyorum acikcasi ! onyargili oldugumuda dusunmuyorum yasadim gordum bildiklerim varki konusuyorum kafadan atmiyorum yani !
Ailen çok anlayışszmis bende doğudan batıya gelin geldim ailem başlık parası falan ıstemedı bizim ailede başlık parası yok zaten bide çok yardımcı oldu lar düğün salonunu babam tuttu evimin beyaz eşyası ni falan aldı sen laf açılırsa annene dersin arabayi başlık parası için sattı paramız mi var ayrı eve çıkayım diye ya kızları satılık mi allah aşkına10 aylık evliyim ve şu an hamileyim...Doğulu olduğum ailem başlık paramı biraz fazla istemişlerdi ve eşimin ailesi ilk başlarda çok fazla istedikleri için olmaz dediler.Çok fazla diye eğer bu kadar verirsek yarın öbür gün sıkıntı çekerler siz kızınızın mutlu olmasını istemez misiniz?Deyince annemde bizde adet böyle işinize gelmiyorsa buyur kapı orda EVET aynen öyle söylemişti ve o kadar utanmıştım ki.Neyse eşim arabayı satmış borç harç derken evlendik 10 ay oldu ben hala sıkıntı çekiyorum nedeni ise ailem şu an kendi evimde bile değil kv yanımda kalıyoruz.Bide her aradıklarında ne zaman evine geçiyorsun diye sorup duruyorlar.Maddi durumu herşeyi bildikleri halde.Kendi evimiz kirada ordan gelen kirayla geçinmeye çalışıyoruz.Çocuk düşünmüyorduk ama korunmama rağmen allah verdi çok şükür...Ablamlar eniştemler annemler hepsi yazın burayı gelmeyi planlıyor her aradıklarında eşime söyleyip duruyorlar yazın hepimiz ordayız diye..Ve ben o kadar soğumuşum ki kendi ailemden telefonlarına cevap vermek istemiyorum napacam bilmiyorum eşim saygıdan da olsa genelde hep arıyo konuşuyo ama ben istemiyorum nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen bi akıl verin
Ne demek palavra? Sen açıp kitap okuyor musun? Tarihsel gerçeklerden, gelenek göreneklerden, yerleşmiş tabulardan, adet sayılan ilkelliklerden haberin yok mu senin?
Başlık parası bildiğin gelenekti eskiden. Ama rezil bir gelenek. Konu sahibinin ailesi devam ettirmiş bunu, fakat emin ol kızlarını sattıklarını düşünmüyorlar. Onlara göre bu normal! Vicdan meselesi, ahlak meselesi değil bu. Adet, olması gereken diye görüyorlar. Baktık, büyüttük diye düşünüyorlar.
Batı'da da yok mu? Evlenirken maddi durumu olmayan adamdan illaki ev isteyen, 10 bilezik olacak, trabzon set alacaksın diyen, 1 bilezik için kv ile yüz göz olan yok mu?
Evet, Doğu'da malesef daha fazla ama ben asla %90 gibi bir orandan bahsetmedim. Kendi laflarını ben söylemişim gibi yazamazsın. Şu sözlerin ırkçılık kokuyor, ayrımcılık kokuyor resmen. Kendine gel.
Iki dakikada irkci ettinizya beni bravoooo diyecek baska soz bulamiyorum size ! ben sana 90% gibi bir orandan bahsettiginide soylemedim ! bunu bizzat kendim soyledim ! yeterince kitap okuyorum kalkipta bana tarihsel ders vermene gerek yok ! yok adetmis yok kulturmus artik bir noktadan sonra boyle sacmaliklara dur demek gerekmiyormu sizce ! evet cok guzel adetler gelenekler gorenekler var ama bunlarinki ap ayri bir olay insanlik meselesi vicdan meselesi insanliga yakismayan davranislar sergileniyo ne yazikki ornek bile verdiniz hatirlatirim !
Iki dakikada irkci ettinizya beni bravoooo diyecek baska soz bulamiyorum size ! ben sana 90% gibi bir orandan bahsettiginide soylemedim ! bunu bizzat kendim soyledim ! yeterince kitap okuyorum kalkipta bana tarihsel ders vermene gerek yok ! yok adetmis yok kulturmus artik bir noktadan sonra boyle sacmaliklara dur demek gerekmiyormu sizce ! evet cok guzel adetler gelenekler gorenekler var ama bunlarinki ap ayri bir olay insanlik meselesi !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?