Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Bazı arkadaşlar karışamaz demiş bence kendi başlarına gelse öyle bir karisirlardi yani...gayet karışmaya hakkın var ...nişanlanma bin tanımı nedir hukukta evlilik vaadiyle yapılan sözleşme ...o halde kız geleceğini düşünüp mantıkli adım atmak zorunda ve buna hakki var .. gelecek dediğimiz de belki 2 ay sonrası yani ben kesinlikle evlenmezdim ...sana söyledikleri nişanlınin ya soylemedikleri ? Muhtemelen gondermedikleri zaman olmuştur muhtemelen maddi durumları iyi değildir sana söylediği gibi. İyi olsa neden bu kaç binin hesabını yapsınlar iyi olsa neden şimdiye kadar ev almamışlar vs gibi ..yaş iş ..şey de sen evlendikten sonra 5 yıl çalışmayı dusunmuyorum bana bakabilirsin değil mi de ? Bence evlenmede bu problem hallolmadan

Deşifre olmamak içindir. Konu sahibi o konuda pek temkinli.

Butun konunun ana temasi : Ben modern, calisan, kendi parasini kazanan, guclu, oyle sozdur nisandir sevmeyen (cunku en buyuk modernlik ornegi geleneksellige ters gitmektir!!) bir kadinim ha bi de parmagimda yuzugunu tasiyorum (o ne demekse).

Hayallerinizi yikmak istemem ama tum bu ozelliklere sahip olup, esi ailesine 10 kusur senelik kredi cekmemis olan(cunku neden ceksin?) ve hali hazirda evli olan insanlar da var. Sizin bakis aciniza gore sizden bir sifir ondeler sanirim bu insanlar... :)

Siz de cok iyi biliyorsunuz ki bu krediye karistiginiz anda sana ne oluyor imasi yasardiniz, goze alamadiginiz icin sustunuz simdi de is ciddiye binince kendinizi yiyorsunuz.

Goze alabiliyorsaniz konusun sevgilinizle ama her turlu sonuca hazirlikli olun.

Ne güzel söylemişsiniz dünyanın her hali var 17 yıl sonraki yatırımi düşünmek yorucu olmuyormu ? evliyim bir kızım var sizin kadar hesap kitap yapmıyorum evliliğime güvenip.

Kendimi neden başka bir erkeğim vicdanına bırakayım. Kocam bile olsa. Kendi işim var gücüm varken neden zorluğa düşeyim. Onun beni ailesine savunacak olmasına güvenmek zorunda olayım.
höff kk ya gelmiş , siz kadınlar minvalinde balkon konuşması yapıyorsunuz.Burada ufak bir grup dışında kimse bahsettiğiniz tarzda bir hayat yaşamıyor. Onlarda dönem dönem gelen üyeler. Ayda 10 bin tl kazanan ve ayda 10 bin tl kazanan adam bulan , evlilik teklifi almaya layık görülen, hatta zorla ikna edilen tek kadın siz değilsiniz. Kaldı ki arkadaş yazdıklarınızı alıntımış muhtemelen deşifre olmamak adına herşeyi yalan- yanlış yazdınız. O yüzden ne evlilik teklifine ne bu güçlü kadın hikayenize ne de kredi süresine vs inanmıyorum. Sorunuz doğru ona eminim bu kadar modern bir kadın bu detayı takmaz, canım bu kredi işinden hoşlanmadım ? nasıl yapsak bu şartlarda evlenmek içime sinmeyecek der( güya zaten kapınızda köpek ? ) ve adam döner adam kapıyı gösterir ya da gidip aileme çemkireyim der. Konu da kapanır her türlü o evlilik olmaz olsa da hayır gelmez. Bu konu size dert oluyorsa çizmeye çalıştığınız tabloda bir kadın değilsiniz, erkek arkadaşınıza soracak ne yüzünüz ne cesaretiniz var sorsanız evlilik bile tehlikeye girecek. Köşeye sıkıştınız , gelip buradan yardım istediniz.

Bu kisi sadece erkek arkadasiniz sadece arkadas konumundasiniz, hic bir soz hakkiniz yok. Kazandigi parayi istedjgi gibi yer size de hesap vermek zorunda degil. Simdiden boyle hesaplara girdiginizi bilse keske adam

Bu kadar yüksek miktar ve uzun süre krediye girerken ne düşünmüş arkadaş

10 bin gelir var da kredinin aylık geri ödemesi kaç bin

Yani aile ödeyemezse ben ne yaparım dememiş mi

Yıllar önce kv min köyüne TOKİ ev yaptı kv de özendi, kendisi köye 20 saat uzakta, bizimle aynı şehirde

Neyse başvuruldu ve şart evi olmamak idi, sonuçta ev eşime çıktı

15 yıl geri ödemeli, kv dedi ki bu işe gireriz de 15 yıla ölürüz vs kim ödeyecek

Öderiz dedi kardeşler ne olacak ki dediler, düşük zaten ödeme vs

işe girişildi, sonuç kimse ölmedi ama yine de ödemeler başımıza kaldı

artış vs bu aşamada 500 civarı hatta öderiz diyen kardeşler annemin peşinatını da anneme öde demiş eşime

15 yıllık evliyim hiç gitmediğim köyde bu ev, o miktar bizi fakir yapmaz ama aynı miktar benim içinde oturduğum evin kredisi

Bunları erkek arkadaşınız da düşünmüştür zira ben ilk baştan beri olur öderiz diye düşündüm, huzurum kaçmadı bu sonucu öngörmüştüm

Aynı tutarı kadın da kazanıyor o da ailesine kredi çeksin. Evlenince ev almak istediklerinde kim kredi çekecek? Kredi limiti dolmuş olacak?
Evlilik planı olan insanlar geleceğini böyle ipotek etmemeli. Evlenecek aday bunu kabul etmek zorunda değil

Aynen böyle yani illa kalabilir başına. Karışamazsın sana ne diyen yorumları anlayamadım? Herkesin kocası kv ye kredi çekip ev alsın o zaman sanki çok normal

kendileri ev aldığında krediyi kimin çektiğinin önemi var mı? Ortak ödenecek sonuçta.
Hali hazırda da Bu krediyi şu an baba ödüyor. Ödeyemiyorum derse o zaman oturulur mantıklıca değerlendirilir konu. Ben böyle durumlarda eşime güvenirim en mantıklı yol seçilir. Gerçekten ödenemiyorsa da ev satılır. Alırlar peşinatlarıyla naparlarsa yapsınlar kiraya çıkılır. Yok ödemek krediyi bitirmek daha mantıklıysa anne babaya az destek çıkılır. Ve ev konu sahibi ile eşine kalacak zaten sonuçta.
Kimse bunu kabul etmek zorunda değil. Eğer rahatsız olunuyorsa zaten girmesin hiç bu yola. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok.
Ben evlenirken kimsenin maddi durumunu aile ilişkilerini kurcalamadığım için bana garip geldi sadece. Benim için öncelik eşimin karakteridir. Eğitimi kültürüdür. Biz evliyken bile birbirmizin parasına karışmıyoruz birikimlerimizi ayrı yapıyoruz. Ev giderleri eşimde. Kendi maaşımı biriktiriyorum. ekstra bir şey alacaksam kendi birikimimden harcıyorum. Annaneme düzenli para veriyorum. Mesela eşim buna karışsa inanılmaz gerilirim.

Aynen böyle yani illa kalabilir başına. Karışamazsın sana ne diyen yorumları anlayamadım? Herkesin kocası kv ye kredi çekip ev alsın o zaman sanki çok normal
Sunu anlamiyorsunuz galiba esi degil ki erkek arkadasi. Yani istemiyorsa evlenmesin.
Ayrica kimsenin basina kaldigi yok kredi zaten odeniyor. Odenmezse bile satilir kapatilir kredi.
Yani daha sevgiliykrn bile kredi notu vs diye dusunmek kimse kusura bakmasin ama bana paragozluk geliyor.

Hemen açıklayayım anlamamışsınız madem kocası kredi çekecekse elbette söz hakkı vardır ama sevgilisinin ailesi için çektiği kredide söz hakkı yok. Dahası zaten ailesi tarafından ödenen bir kredi. Gidip erkek arkadaşına ya ailen bir gün kazık atar ödemezse diye sorması bence çok saygısızca. Evlilik tarihi alınana kadar ( ki orası da muamma) sorun edilmeyen kredi bir anda mesele olmuş. Zaten ev erkek arkadaşının üstüne. Bu konuda ya başıma kalırsa ya ödemezlerse çekincesi varsa en güzel yol evlenmemek. Gidip sevgilinin ailesine krediyi erken kapatın demek değil

Odemeyi ailesi yapiyormus zaten. Siz de evlenirseniz krediyi kendiniz cekersiniz. Fark eden bir sey yok ki,ev ve kredi ha sizin ustunuze olmus ha esinizin. Nasil olsa evlilikten sonra her sey ortak. Dert edilecek bir sey gormedim ben. Benim de cocugum var,yarin obur gun bu tarz islere girersem “ay sen dur cekme kredi evlenirsin falan” diye dusunemem sahsen. O anda evli degil cunku cocugum. Evli olsa zaten istemem ama bekarken de ya evlenirse diye programlayamam her seyimi.

Şimdi bu konu tam tersi olsaydı yani ailesi için kredi çeken kız olsa ve erkek arkadaş bundan rahatsızlık duyduğunu söylese hatta ailen hemen krediyi kapatsın dye direktif verse o bayan burda konu açmış olsa ne diyecektik? Evleneceğin adam tabiki senin maaşın üzerinde söz hakkı var mı Herkes burda adamı linç ederdi vay paragöz daha evlenmeden senin maaşın üzerinden hesap yapıyor ona ne senin ailen senin paran gibi cümleler yazılırdı çoğunlukla. Aynı şey bu durum için de geçerli. Daha evlenmemişsiniz erkek arkadaşınızın maaşını nasıl kullanacağı hakkında hiç bir söz hakkına sahip değilsiniz. Bende birkaç yıl önce ailem için kredi çektim. O zaman erkek arkadaşım vardı. Bundan rahatsızlık ya da endişe duyduğunu söylese benim için biterdi. Bırakın da bekar adam maaşını nereye nasıl kullanacağına kendisi karar versin. Evlenirseniz o zaman bunların hesabını yapar ortak bütçe oluşturursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…