- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
- Konu Sahibi Nottediluce
-
Daha çok yeni olmamıza rağmen birkaç aya nişanlanmayı düşünüyoruz
Nişan ne kadar saçma diyip nişanlanacağını söylemek..Aile tanışması söz nişan ne kadar saçma, ne kadar gereksiz. Ciddiye bindiğinin kıstası bu mu. Sayılı zaman kaldı diyorum. Aile tanışmasa ne olacak. Ne nişan ne kız isteme istedim.
Bende öyle zannettim ama ağustosta kendisi yazmış 2 aydır beraberiz diye. Ben ona istinaden söyledim..Bu kadar içli dışlı olunca- Yani ailesinin krediyi bazen 2 gün kadar geç ödediğini bilecek kadar-2 senelik falan sandim.
Yüzük takılınca emin olunabiliyorsa tabi ki dilediğini yapabilirBasta da söylerdi de yerinden emin olamamıştır. Şimdi emin kendine göre demek ki. Flörtün basında biri kişisel alanıma bu şekilde müdahale etse uzatmazdım bile. Ama bazı insanlar katlanıyor böyle şeylere anlam veremiyorum.
+1Gelin ata binmiş, ‘Ya nasip’ demiş.
3 yıldır beraber olduğum bir sevgilim var.
Hepinize iyi geceler sevgili KK üyeleri. Benim yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var.
1 aydır beraberiz ama evlilik lafı sık sık geçiyor, işimiz gücümüz yerinde, evlenmemek için sebebimiz yok. 28 yaşındayız.
2 aydır biriyle beraberim.
Evlilikte ödenen kısmını her şekilde alır. Yani evlilik öncesi kredi çekilmesi hak iddia edilmeyecek anlamına gelmiyor. Eşimde şimdiki evimizi evlenmeden 2 ay önce aldi, 4 yıldır kredisini ödüyoruz. Boşanırsak payıma dusen kısmı, o günkü ederinden hesaplanır.Bence boşanma durumunda" gelin eve ortak olmasın " diye sevgilinize kredi çektirmişler .Evlenirseniz de borcu bir sure sonra size kalacak tahminim.Yani siz evlenmeden bir iki sene öncesi çektirmeleri manidar.
Benim bir arkadaş kına gecesi de yapıp düğün günü ayrıldı. Ev falan almışlardı tüm borçlar üstüne kaldı zor durumda kaldı ama Yine de ayrıldı. Ne olacağı hiç belli olmaz yani.Yüzük takılınca emin olunabiliyorsa tabi ki dilediğini yapabilirben eski nişanlımdan düğün arefesinde ayrıldım, kaldı ki evli insanlar bile bir anda bosanabiliyor...
Kendince haklı ama söylemleri çok rahatsız edici, bu şekilde yaklaşırsa uzun ömürlü bir ilişki yaşaması zor... Kimse vazgeçilmez değil ki.
O halde bir aile çocuklarının geleceğine nasıl ipotek koyarlar anlamıyorum Gerçekçi olalım,hangi aile çocuğunun evleneceği kişinin 500 bin lira borcu olmasını sorun etmez ? Bu cocuk kimle olsa bu borçtan dolayi dorun yasayacak.Ulkemizde cidden bazı aileler çocuğunu gelir kapısı olarak görüyor.Evlilikte ödenen kısmını her şekilde alır. Yani evlilik öncesi kredi çekilmesi hak iddia edilmeyecek anlamına gelmiyor. Eşimde şimdiki evimizi evlenmeden 2 ay önce aldi, 4 yıldır kredisini ödüyoruz. Boşanırsak payıma dusen kısmı, o günkü ederinden hesaplanır.
Her şey insan için, keşke olmasa ama olabiliyor. En azından yanlış bir evlilik yapmamışBenim bir arkadaş kına gecesi de yapıp düğün günü ayrıldı. Ev falan almışlardı tüm borçlar üstüne kaldı zor durumda kaldı ama Yine de ayrıldı. Ne olacağı hiç belli olmaz yani.
Aile neden çocuğunu gelir kapısı olarak görsün ki? Zaten ev sevgilisinin üstüne, ailenin ödeme gücü varmış ve sıkıntısız ödeniyormuş. İleride gerekli durumda oğulları için biz kredi çekeriz de demişler. Odenmeme durumunda kalanı öder ya da satarlar.O halde bir aile çocuklarının geleceğine nasıl ipotek koyarlar anlamıyorum Gerçekçi olalım,hangi aile çocuğunun evleneceği kişinin 500 bin lira borcu olmasını sorun etmez ? Bu cocuk kimle olsa bu borçtan dolayi dorun yasayacak.Ulkemizde cidden bazı aileler çocuğunu gelir kapısı olarak görüyor.
Hiç yazmayayım, ortalık karıştıran olmayayım dedim ama siz yazmışsınız tebrik ederim+1
30 Mart 2019
23 Nisan 2020
3 Ağustos 2020
21 Ağustos 2020
On yılın üzerinde bir borçtan bahsediyoruz. On yıl boyunca ödeme gücü olacak mı. Oturup bunu mu bekleyeceğiz her ayın on beşinde. O eve beraber giriyorsak, çatı ortaksa her kuruşunun üzerinde söz hakkım var.
Bence boşanma durumunda" gelin eve ortak olmasın " diye sevgilinize kredi çektirmişler .Evlenirseniz de borcu bir sure sonra size kalacak tahminim.Yani siz evlenmeden bir iki sene öncesi çektirmeleri manidar.
Bildigim kadariyla 17 yil geri odeme kredi yok en fazla 15 yil var o da pandemide cikti zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?