Ailesinin tavirlarindan cok bunaldim artik

En doğru karar ,tebrik ederim net tavrından ötürü ..

Çok açık söyleyeyim , bu adamla evlenirsen hiç mutlu olmayacaksın ..
Keske hic aileleri araya sokmasaydik her sey cok guzeldi geldi araya girdi bozdu her seyi. Cok mantikli konusuyorsunuz ama o kadar cok seviyorum ki kabul etmek istemiyorum mutlu olamayacagimizi. Hani duygular akli engeller ya, onun gibi.

Keske hic aileleri araya sokmasaydik her sey cok guzeldi geldi araya girdi bozdu her seyi. Cok mantikli konusuyorsunuz ama o kadar cok seviyorum ki kabul etmek istemiyorum mutlu olamayacagimizi. Hani duygular akli engeller ya, onun gibi.
Doğru söylüyorsun fakat duygularına yeniliyorsun .bu hayatın birde gerçekleri var ..cicim ayları geçince gözüne batmayan ,boşanma sebebi oluveriyor. Birde uyumsuz bir aile var .bunun yanında çok da egoistler ..aileni üzmeye değer mı ? Ben lisedeyken birini çok seviyordum . O olmazsa ölürüm diyordum .sonra başka biriyle oldum .pufff o neymiş be aşk buymuş diyordum :) sonra yine başka biri oldu (kocam) onun için erken karar vermek istemedim ama eşim oldu :)))

4 yili askin suredir arada yasadigimiz ufak tefek sorunlara ragmen cok guzel giden bir iliskim var. Erkek arkadasimin kendi biraz egoist ve simarik biri olmasina ragmen iyi geciniyoruz, birbirimizi seviyoruz hatta buyukannesi ve babasi beni kendi kizlari gibi sever fakat annesi ile sorunlar yasiyorum malesef. Gecen ay evlenme karari aldik ve ailelerin tanismasi gundeme geldi, ikimizin de aileleri farkli ulkelerde oldugu icin bu gune kadar ciddi bir tanisma olmamisti. 4 yil icinde ailelerin tanismamasi garip gelebilir, sartlar oyle gerektirdi acikcasi, bence de biraz gec. Neyse, erkek arkadasimin annesi ve babasi bosanmis sonradan ailenin konumu ve durumu nedeniyle tekrar evlenmisler biraz buyukannenin ve diger aile buyuklerinin baskisi ile, yani biraz gergin bir aile ortami, bunlar olabilecek seyler kesinlikle kinama durumum yok. Ailelerin tanismasi icin erkek arkadasimin ailesinin benim ailemi ziyaret etmeye gelmesinin daha uygun olacagini dusunmustuk fakat annesine bunu teklif ettigimizde yuzume karsi ”biz kimsenin ayagina gidecek bir aile degiliz” tarzi bir seyler soyledi ve ben cok kirildim. Fakat belli etmedim. Sonuc olarak benim ailem, 102 yasindaki hasta buyukannem de dahil Yunanistan’dan Iskocya’ya gitti. Biz farkli bir ulkede oldugumuz icin benim ailemden 2 gun sonra gittik, gittigimizde annesinin babaannem ile ilgili sikayet ettigini soyledi annem. Bunu neden getirdiniz minvalinde. Benim cok kalbim kirildi hanimlar, sonra dusundum hasta kadini getirip yuk yaptim diye ama evde yardimcilar var, kendi ailem var ve topu topu 2 gun. Kirilmakta haksiz degil miyim? Aksamin devaminda surekli ailemi asagilamaya yonelik konusmalar yapti- ki benim ailem de gayet her yonden iyi bir ailedir, olmasaydi bile hos bir davranis olmazdi-. Bu durum benim canimi cok sıktı ve dertlesmek, gorus almak istedim.

Oldu olacak istemeyede siz gidin kahveyi de damat bey tuzlu yapsın biraz abartmışlar böyle konularda ego yapilmamali . Bu sıradan bir ziyaret değil bir kız alınacaksa ayagada gidilir 2 kere de gidilir 3 kerede gidilir . Biraz yersiz olmuş böyle bi şey söylemesi sizi istemiyor mu özel bi sorununuz varmı

Oldu olacak istemeyede siz gidin kahveyi de damat bey tuzlu yapsın biraz abartmışlar böyle konularda ego yapilmamali . Bu sıradan bir ziyaret değil bir kız alınacaksa ayagada gidilir 2 kere de gidilir 3 kerede gidilir . Biraz yersiz olmuş böyle bi şey söylemesi sizi istemiyor mu özel bi sorununuz varmı
Yok hayir ben kendisini tanimiyordum zaten dogru durust annesiyle gorusmuyor pek erkek arkadasim o yuzden ben de bu olaya kadar tam bilmiyordum nasil biri aramizda bir sey gecmis olsa anlarim gicik olmustur vs ama hicbir neden yok

Yok hayir ben kendisini tanimiyordum zaten dogru durust annesiyle gorusmuyor pek erkek arkadasim o yuzden ben de bu olaya kadar tam bilmiyordum nasil biri aramizda bir sey gecmis olsa anlarim gicik olmustur vs ama hicbir neden yok
Biliyormusun bazı anneler öyle tuhaf ki normalde oğluna düşkün olmaz oğlu da annesine arayıp sormazlar belki aradığında telefonunu açmaz vs ama böyle iş ciddiye binince bi bireylere laf etme bi mide bulandırma yaparlar buda aslında kıskandıkları için oluyor senin zayıf noktanı görüyor ve oradan vuruyor . Hepimiz yolsan geçen bir insanı bile evimizde misafir edecek kadar insanı duygulara sahibiz hele ki yaşlı biri olunca saygımız 10 kat artıyor bu kırıcı olmuş yani çok gereksiz bir söz ama sen takilma canim erkek arkadaşına da birsey soyleme pek fazla uzerleme konulari ki senin ne kadar zarif ve erdemli oldugunu görsün böyle ailevi konular evlilik zamanında hep olur çok fazla takılma bari neşeniz kacmasin

Uzun yıllar Türkiye de yaşamış Yunan gelin adayı,
İskoçya Kraliyet ailesinden damat adayı,
Birlikte yaşadığınız yer İsviçre.
Güzel.
Bana mı uzak uzak diyarlar masalı geldi :))

Ailelerin tanıştığını unutun,
İsviçre ye dönüp ayrılana kadar ilişkinizi yaşayın.
Zira ayrılacaksınız.
Egoist dediğiniz adam bugün idare edilebilir gelebilir.
Ama ne değişir ne idare edilir.

Biliyormusun bazı anneler öyle tuhaf ki normalde oğluna düşkün olmaz oğlu da annesine arayıp sormazlar belki aradığında telefonunu açmaz vs ama böyle iş ciddiye binince bi bireylere laf etme bi mide bulandırma yaparlar buda aslında kıskandıkları için oluyor senin zayıf noktanı görüyor ve oradan vuruyor . Hepimiz yolsan geçen bir insanı bile evimizde misafir edecek kadar insanı duygulara sahibiz hele ki yaşlı biri olunca saygımız 10 kat artıyor bu kırıcı olmuş yani çok gereksiz bir söz ama sen takilma canim erkek arkadaşına da birsey soyleme pek fazla uzerleme konulari ki senin ne kadar zarif ve erdemli oldugunu görsün böyle ailevi konular evlilik zamanında hep olur çok fazla takılma bari neşeniz kacmasin
Ister istemez ona da kirildim acikcasi ama annesi yuzunden onu da suclayamam burada iliskini bitir diyenler oldu bunu dusunuyorum ama seviyorum ne yapayim bitiremem cok uzulurum 3 gundur gorusmedik ilk 2 gun aradi bugun aramadi bu olaylar onu da etkiledi sanirim

Uzun yıllar Türkiye de yaşamış Yunan gelin adayı,
İskoçya Kraliyet ailesinden damat adayı,
Birlikte yaşadığınız yer İsviçre.
Güzel.
Bana mı uzak uzak diyarlar masalı geldi :))

Ailelerin tanıştığını unutun,
İsviçre ye dönüp ayrılana kadar ilişkinizi yaşayın.
Zira ayrılacaksınız.
Egoist dediğiniz adam bugün idare edilebilir gelebilir.
Ama ne değişir ne idare edilir.
Turkiyede dogmus cok fazla yunan bulabilirsiniz diye dusunuyorum ve iskocya’da da bu cok normal bir sey her yerin kaleler vs dolu oldugu dusunulurse :) ilk basta benim cevreme de cok garip gelmisti ama filmlerdeki gibi saraylarda yasamiyorlar sadece unvanlari ve kibirleri vat malesef.. umarim dediginiz gibi olmaz cunku ayrilmak hic istemem ama gercekten dusunuyorum ileride cok daha fazla yipranacaksak ayrilmak en mantiklisi sanki

4 yili askin suredir arada yasadigimiz ufak tefek sorunlara ragmen cok guzel giden bir iliskim var. Erkek arkadasimin kendi biraz egoist ve simarik biri olmasina ragmen iyi geciniyoruz, birbirimizi seviyoruz hatta buyukannesi ve babasi beni kendi kizlari gibi sever fakat annesi ile sorunlar yasiyorum malesef. Gecen ay evlenme karari aldik ve ailelerin tanismasi gundeme geldi, ikimizin de aileleri farkli ulkelerde oldugu icin bu gune kadar ciddi bir tanisma olmamisti. 4 yil icinde ailelerin tanismamasi garip gelebilir, sartlar oyle gerektirdi acikcasi, bence de biraz gec. Neyse, erkek arkadasimin annesi ve babasi bosanmis sonradan ailenin konumu ve durumu nedeniyle tekrar evlenmisler biraz buyukannenin ve diger aile buyuklerinin baskisi ile, yani biraz gergin bir aile ortami, bunlar olabilecek seyler kesinlikle kinama durumum yok. Ailelerin tanismasi icin erkek arkadasimin ailesinin benim ailemi ziyaret etmeye gelmesinin daha uygun olacagini dusunmustuk fakat annesine bunu teklif ettigimizde yuzume karsi ”biz kimsenin ayagina gidecek bir aile degiliz” tarzi bir seyler soyledi ve ben cok kirildim. Fakat belli etmedim. Sonuc olarak benim ailem, 102 yasindaki hasta buyukannem de dahil Yunanistan’dan Iskocya’ya gitti. Biz farkli bir ulkede oldugumuz icin benim ailemden 2 gun sonra gittik, gittigimizde annesinin babaannem ile ilgili sikayet ettigini soyledi annem. Bunu neden getirdiniz minvalinde. Benim cok kalbim kirildi hanimlar, sonra dusundum hasta kadini getirip yuk yaptim diye ama evde yardimcilar var, kendi ailem var ve topu topu 2 gun. Kirilmakta haksiz degil miyim? Aksamin devaminda surekli ailemi asagilamaya yonelik konusmalar yapti- ki benim ailem de gayet her yonden iyi bir ailedir, olmasaydi bile hos bir davranis olmazdi-. Bu durum benim canimi cok sıktı ve dertlesmek, gorus almak istedim.

Siz oraya gitmekle bir sıfır yenilmişsiniz zaten... Benim bildiğim erkek tarafı gelir edepli adaplı bir şekilde tanışır gider.. Unutma kız evi naz evidir her dediklerine baştan olur verirseniz sonrasi bunlar sizin kafanıza kaya gibi düşer,ilerki yıllarda konuşulabilecek konular sen koşa koşa geldin bizim gelmemizi bile beklemeden aileni getirdin,kendini bize yamamaya çalıştin vs.vs.yapma kendini ve aileni baştan yok sayarsan sonra sizi hiç kimse görmez.. Ayrıca burnu kaf dağında olan bir aileyle yapabileceğini düşünüyorsan seni ayakta alkışliyorum

Bir adam yuzunden ailenizi ezdirmeyin buyukanneye yap ulan terbiyesizligi gozardi etmeyin. . Size ilk tanismada cok guzel tûyolar verilmis aslinda nasil insanlar olup ailenizi ozelliklede o yaşına ragmen sirf torununun mutlulugu icin oralara kadar giden buyukanneye yapilan terbiyesizligi RABBIM sana duyurmus ve gostermis.. bence cok iyi dusun tart ölç bic. Erkek arkadasiniz annesine simdi birsey diyemiyorsa ben sizi evlendiginiz zaman dusunemiyorum. . BAKIN SIMDI AYRILSANIZ 1 2 AY HADI DIYELIM 1 SENE UZULURSUNUUZ PEKI EVLENDIGINIZI DUSUNUN KADININ TERBIYESIZLIKLERININ ARTTIGINI VE ERKEK ARKDASINIZIN YINE BISI DIYEMEDIGINI DUSUNUN.. bence ayri sehirdede yasamazsiniz o kadin alir sizi yasadigi yere ben diyim size.. HERSEYDEN ONCE AILENIZI BUYUK ANNENIZI ve kendine gururunuzu dusunun. Erkek cok disarda ama aile ?????

Ister istemez ona da kirildim acikcasi ama annesi yuzunden onu da suclayamam burada iliskini bitir diyenler oldu bunu dusunuyorum ama seviyorum ne yapayim bitiremem cok uzulurum 3 gundur gorusmedik ilk 2 gun aradi bugun aramadi bu olaylar onu da etkiledi sanirim

Iliskini neden bitireceksin ki ? Sen annesi vasıtası ile mi tanıştın da annesinin hatasını oğluna vede dolayisiyla kendine yüklüyorsun . Bu sorunlar dugun dernek evresinde ayni memleketli insanlarda bile yaşanıyor. Bence ayrılık konusunda bu kadar acele etme çocuk oyuncağı mi bu bir kere dağılırsanız zor toparlanirsiniz ailelerin hatasını birbirinize yüklemeniz sizi ilerletmez dağıtır . Bence sevdiğiniz insanın elinden tutup her seye rağmen gülümseyin ki sizi böyle küçük numaralar ile vuramayacağını anlasin anne hanim. Belkide sizdeki olgunluğu görerek pişman bile olacaktır yaptigina.

Siz oraya gitmekle bir sıfır yenilmişsiniz zaten... Benim bildiğim erkek tarafı gelir edepli adaplı bir şekilde tanışır gider.. Unutma kız evi naz evidir her dediklerine baştan olur verirseniz sonrasi bunlar sizin kafanıza kaya gibi düşer,ilerki yıllarda konuşulabilecek konular sen koşa koşa geldin bizim gelmemizi bile beklemeden aileni getirdin,kendini bize yamamaya çalıştin vs.vs.yapma kendini ve aileni baştan yok sayarsan sonra sizi hiç kimse görmez.. Ayrıca burnu kaf dağında olan bir aileyle yapabileceğini düşünüyorsan seni ayakta alkışliyorum
Ben acikcasi annesi yerine buyukannesi ve babasini tanidigim ve ikisi de mukemmel insanlar olduklari icin aileyle ilgili bir sorun yasayacagim baslarda aklimdan bile gecmedi inanir misiniz, haklisiniz ben de ailemin boyle bir muamele gormesine sinirlendim zaten en cok biraz da ben neden oldum, aile iliskileri zaten gergin bir de ben sorun cikarmayayim dedikce kendime sorun cikarmis oldum artik ne yapacagim bilmiyorum

Iliskini neden bitireceksin ki ? Sen annesi vasıtası ile mi tanıştın da annesinin hatasını oğluna vede dolayisiyla kendine yüklüyorsun . Bu sorunlar dugun dernek evresinde ayni memleketli insanlarda bile yaşanıyor. Bence ayrılık konusunda bu kadar acele etme çocuk oyuncağı mi bu bir kere dağılırsanız zor toparlanirsiniz ailelerin hatasını birbirinize yüklemeniz sizi ilerletmez dağıtır . Bence sevdiğiniz insanın elinden tutup her seye rağmen gülümseyin ki sizi böyle küçük numaralar ile vuramayacağını anlasin anne hanim. Belkide sizdeki olgunluğu görerek pişman bile olacaktır yaptigina.
Siz de cok mantikli konustunuz suan, kafam o kadar daginik ki herkesin dedigi cok mantikli geliyor sanirim yasadiklarimi ve burada yazilan her seyi iyice olcup bicip iyice dusunmem gerekiyor

Turkiyede dogmus cok fazla yunan bulabilirsiniz diye dusunuyorum ve iskocya’da da bu cok normal bir sey her yerin kaleler vs dolu oldugu dusunulurse :) ilk basta benim cevreme de cok garip gelmisti ama filmlerdeki gibi saraylarda yasamiyorlar sadece unvanlari ve kibirleri vat malesef.. umarim dediginiz gibi olmaz cunku ayrilmak hic istemem ama gercekten dusunuyorum ileride cok daha fazla yipranacaksak ayrilmak en mantiklisi sanki

Yunan-Türk durumundan ziyade bütün koşulların bir arada olması biraz abartılı duruyor :)
İnanıp inanmamak değil mesele, masalsı işte.
Sanırım İskoçya dan ötürü :)

Bence burada yapılan yorumlar sizi aydınlatmaz.
Çoklu kültür var burada :)
Mesela bizim toplumumuzda öyle Kraliyet ailesine mensup olan olsa mutlaka dengi ile evlenmesi beklenir
Hatta mümkünse memleket aynı olsun istenir.
Onlarda bu durum var mı?
Yada biz de evlilik olurken genelde erkek tarafının rahatı bozulur git gel işlerinde,
Ama sizin 102 yaşındaki canım büyükanne bile kalkıp gitmiş.
Ki istese de götürmemeliydiniz bence. Kalbi de kırılmasın ama çok yaşlı pamuk hatun :)
Mesela bu durumu İskoçyalı lar nasıl karışılıyor?
Çok mu heveslisi göründünüz?
Öyle görmeseler bile biz onların ayağına mı gideceği lafından sonra sizin gitmeniz öyle göstermiş.
İkinizin de yaşadığı yer İsviçre de buluşma olmalıydı bence.
Bir de ailenizi evlerinde mi ağırladılar?
Valla son İngiliz prensi harry de nişanlanmış bugün okudum. Ama dese ki buraya gelin de aileni bizim Sarayda ağırlayalım, yok biz otelde kalırız derdim.
Hele ki öncesinde müstakbel kaynana ayaklarına gitmem dediyse.
O kaynana ayağıma gelecek der ve bitiririm :))

AD52960B-6FC0-46A4-9360-42808557A00D.webp

Siz de cok mantikli konustunuz suan, kafam o kadar daginik ki herkesin dedigi cok mantikli geliyor sanirim yasadiklarimi ve burada yazilan her seyi iyice olcup bicip iyice dusunmem gerekiyor

Neden böyle soyluyorum biliyor musun bende zamanında nisan attim 4 yıllık bir ilişkim vardı evlilik evresine gelince her şey battı ailesine karşı bana sahip çıkamayacak gibi geldi ezileceğim gibi vs . Üzerinden 2 yıl geçti ve biz bu 2 yıl içerisinde sürekli bir araya gelip ailelerimizi tekrar evlilik için ikna etmeye bir araya getirmeye çalıştık çünkü bir kere güvenleri gitti bize biz ise cahillikle bir hata ettik sabretmedik aman dedik bitirdik zamanında . Şu an ise yine bir aradayız ve yavaş yavaş ailelerede aşiliyoruz bu durumu . Baktik ki biz bir arada mutluyuz kapıyı kapatınca biz ikimiz olacağız aynı evin içinde biz başarabiliriz dedik. Şimdi ki aklımız olsa asla bitirmezdik savaşamadık. Uzun ilişki zordur çok emek verirsin emek verdiğin bir şeyi unutmak çok daha zordur cunki çok fazla anın, emeğin, çocukluğun, hayallerin herşeyin vardır içinde bu yilların. 4 yil bunun icin mi sabrettiniz? Tam oldu derken evlilige adım atacakken vazgecmek için mi ? Bunu erkek arkadasiniz ile de konusun nisanlilik vs süresini uzun tutmayin . Herkes söz sahibi olur yoksa ve olay suna gider o bunu dedi şu şunu dedi aklınizin ucundan geçmeyen şeyler e takılmaya başlarsınız . Ben güzel giden bi ilişkide sırf annesi yüzünden çıkan soruna karşılık yazdım bu durumu ha onunla mutsuzum anlasamiyoruz vs dersen o zaman bişey diyem3m ama ilişki guzel siz de iyi anlaşıyorsanız şu an yasadiginiz seyler her evlilik evresinde yaşanıyor merak etmeyin :) ve daha güçlü sarılın sevdiğinize

Yunan-Türk durumundan ziyade bütün koşulların bir arada olması biraz abartılı duruyor :)
İnanıp inanmamak değil mesele, masalsı işte.
Sanırım İskoçya dan ötürü :)

Bence burada yapılan yorumlar sizi aydınlatmaz.
Çoklu kültür var burada :)
Mesela bizim toplumumuzda öyle Kraliyet ailesine mensup olan olsa mutlaka dengi ile evlenmesi beklenir
Hatta mümkünse memleket aynı olsun istenir.
Onlarda bu durum var mı?
Yada biz de evlilik olurken genelde erkek tarafının rahatı bozulur git gel işlerinde,
Ama sizin 102 yaşındaki canım büyükanne bile kalkıp gitmiş.
Ki istese de götürmemeliydiniz bence. Kalbi de kırılmasın ama çok yaşlı pamuk hatun :)
Mesela bu durumu İskoçyalı lar nasıl karışılıyor?
Çok mu heveslisi göründünüz?
Öyle görmeseler bile biz onların ayağına mı gideceği lafından sonra sizin gitmeniz öyle göstermiş.
İkinizin de yaşadığı yer İsviçre de buluşma olmalıydı bence.
Bir de ailenizi evlerinde mi ağırladılar?
Valla son İngiliz prensi harry de nişanlanmış bugün okudum. Ama dese ki buraya gelin de aileni bizim Sarayda ağırlayalım, yok biz otelde kalırız derdim.
Hele ki öncesinde müstakbel kaynana ayaklarına gitmem dediyse.
O kaynana ayağıma gelecek der ve bitiririm :))

Eki Görüntüle 2072624
Yorumunuz icin cok icten tesekkur ederim su sorunlu zamanimda beni guldurdunuz umarim siz de hep gulersiniz hic uzulmezsiniz hayatinizda :)
Cok pisman oldum. Keske gitmeseydik ama zaten sorunlu gergin bir aile yasantilari var diye ben yumusakbasli olmaya calistim. Ama yok, bu sefer kendi ailem magdur oldu. Otel olayini ben de dusundum ama erkek arkadasimin buyukannesi cok israr etti, bu arada onun bu olaylardan haberi yok cok seker bir hanimdir o yuzden kiramadik onu
Ah ah Harry, eskiden az mi resimlerini indirmistim vallahi icim bir buruk oldu :D ama artik yumusakbaslilik yok o kadin buraya gelecek !! :)

Back
X