Ailesinin tavirlarindan cok bunaldim artik

Neden böyle soyluyorum biliyor musun bende zamanında nisan attim 4 yıllık bir ilişkim vardı evlilik evresine gelince her şey battı ailesine karşı bana sahip çıkamayacak gibi geldi ezileceğim gibi vs . Üzerinden 2 yıl geçti ve biz bu 2 yıl içerisinde sürekli bir araya gelip ailelerimizi tekrar evlilik için ikna etmeye bir araya getirmeye çalıştık çünkü bir kere güvenleri gitti bize biz ise cahillikle bir hata ettik sabretmedik aman dedik bitirdik zamanında . Şu an ise yine bir aradayız ve yavaş yavaş ailelerede aşiliyoruz bu durumu . Baktik ki biz bir arada mutluyuz kapıyı kapatınca biz ikimiz olacağız aynı evin içinde biz başarabiliriz dedik. Şimdi ki aklımız olsa asla bitirmezdik savaşamadık. Uzun ilişki zordur çok emek verirsin emek verdiğin bir şeyi unutmak çok daha zordur cunki çok fazla anın, emeğin, çocukluğun, hayallerin herşeyin vardır içinde bu yilların. 4 yil bunun icin mi sabrettiniz? Tam oldu derken evlilige adım atacakken vazgecmek için mi ? Bunu erkek arkadasiniz ile de konusun nisanlilik vs süresini uzun tutmayin . Herkes söz sahibi olur yoksa ve olay suna gider o bunu dedi şu şunu dedi aklınizin ucundan geçmeyen şeyler e takılmaya başlarsınız . Ben güzel giden bi ilişkide sırf annesi yüzünden çıkan soruna karşılık yazdım bu durumu ha onunla mutsuzum anlasamiyoruz vs dersen o zaman bişey diyem3m ama ilişki guzel siz de iyi anlaşıyorsanız şu an yasadiginiz seyler her evlilik evresinde yaşanıyor merak etmeyin :) ve daha güçlü sarılın sevdiğinize
Cok guzel bir orneksiniz o zaman :) ben aslinda evlenmek istemedim cunku boyle isler resmiyete dokulunce genelde sorunlar basliyor gercekten de ama erkek arkadasim cok istedi yavas yavas asiladi bana suan ben de istiyorum, evlilik oncesi evet sorunlar oluyor sonra unutuluyor ama yasarken insan sadece kendi basina geliyor saniyor sonradan belki de densizligine verip gulecegim hatta alay edecegim bir olayi abartiyorum

Erkek arkadaşınızın egoisliğine bir şey diyemem bugüne kadar katlanabildim bundan sonrada katlanırım diyorsunuz. Tercih meselesi.

Burdaki kız tarafı erkek tarafına gitmez muhabbetlerine fazla takılmayın. Adamlar İskoçyada nerden bilsin bizim gelenek göreneğimizi. Naz evimizi falan.

Ama 102 yaşındaki kadını Yunanistandan İskoçyaya getirmek nedir allah aşkına. Çok istemiş babaanneniz anlıyorum. Ama erkek arkadaşınız gelir onunla tanışırdı sonra siz ailenin geri kalanıyla giderdiniz yine İskoçyaya. Yani yaşına hürmeten en başta yanlışı siz yapmışsınız.

İnşallah sorunlar istediğiniz yönde çözülür.

Erkek arkadaşınızın egoisliğine bir şey diyemem bugüne kadar katlanabildim bundan sonrada katlanırım diyorsunuz. Tercih meselesi.

Burdaki kız tarafı erkek tarafına gitmez muhabbetlerin fazla takılmayın. Adamlar İskoçya’da nerden bilsin bizim gelenek göreneğimizi. Naz evimizi falan.

Ama 102 yaşındaki kadını Yunanistandan İskoçyaya getirmek nedir allah aşkına. Çok istemiş babaanneniz anlıyorum. Ama erkek arkadaşınız gelir onunla tanışırdı sonra siz ailenin geri kalanıyla giderdiniz yine İskoçyaya. Yani yaşına hürmeten en başta yanlışı siz yapmışsınız.

İnşallah sorunlar istediğiniz yönde çözülür.
Cok haklisiniz cok pismanim cok yanlis yaptim o konuda benim birtanem bunlari yasamayi hak etmedi keske daha akillica dusunebilseydim en bastan bunlari. Guzel dileginiz icin cok tesekkur ederim

Cok guzel bir orneksiniz o zaman :) ben aslinda evlenmek istemedim cunku boyle isler resmiyete dokulunce genelde sorunlar basliyor gercekten de ama erkek arkadasim cok istedi yavas yavas asiladi bana suan ben de istiyorum, evlilik oncesi evet sorunlar oluyor sonra unutuluyor ama yasarken insan sadece kendi basina geliyor saniyor sonradan belki de densizligine verip gulecegim hatta alay edecegim bir olayi abartiyorum

Tabiiki canım benim ıleride daha neler olacak bu olayları hatırlayıp güleceksin. Yada amann buna mi takilmisim diyeceksin. Düşün gozlerini kapat ve düşün artilari eksileri. En önemliside eğer ayrılırsan onun bir başkası ile hayal edebilirmisin? Keşke sabır etseydim diyebilirsin

Türkiye de yaşamışsiniz, siz kendinizi nereye ait hissediyorsunuz ilk önce ona karar verin.
Insan nerde mutlu ise oraya adepte olmalı.
Haaa "kraliyet ailesi" diye kendinizden ödün veriyorsanız buradan size ne denmesini bekliyorsunuz ki ..
Ailenizin orada, birde o yaşta bir babaanne ile siz yokken iki gün ne işi var????
Kaldiki uzuun yıllar yurtdışın da yaşadım çok değişik ülkelerden insan tanıdım...kız tarafının erkek evine tanışmaya gittiğini hiç duymadim.

4 yili askin suredir arada yasadigimiz ufak tefek sorunlara ragmen cok guzel giden bir iliskim var. Erkek arkadasimin kendi biraz egoist ve simarik biri olmasina ragmen iyi geciniyoruz, birbirimizi seviyoruz hatta buyukannesi ve babasi beni kendi kizlari gibi sever fakat annesi ile sorunlar yasiyorum malesef. Gecen ay evlenme karari aldik ve ailelerin tanismasi gundeme geldi, ikimizin de aileleri farkli ulkelerde oldugu icin bu gune kadar ciddi bir tanisma olmamisti. 4 yil icinde ailelerin tanismamasi garip gelebilir, sartlar oyle gerektirdi acikcasi, bence de biraz gec. Neyse, erkek arkadasimin annesi ve babasi bosanmis sonradan ailenin konumu ve durumu nedeniyle tekrar evlenmisler biraz buyukannenin ve diger aile buyuklerinin baskisi ile, yani biraz gergin bir aile ortami, bunlar olabilecek seyler kesinlikle kinama durumum yok. Ailelerin tanismasi icin erkek arkadasimin ailesinin benim ailemi ziyaret etmeye gelmesinin daha uygun olacagini dusunmustuk fakat annesine bunu teklif ettigimizde yuzume karsi ”biz kimsenin ayagina gidecek bir aile degiliz” tarzi bir seyler soyledi ve ben cok kirildim. Fakat belli etmedim. Sonuc olarak benim ailem, 102 yasindaki hasta buyukannem de dahil Yunanistan’dan Iskocya’ya gitti. Biz farkli bir ulkede oldugumuz icin benim ailemden 2 gun sonra gittik, gittigimizde annesinin babaannem ile ilgili sikayet ettigini soyledi annem. Bunu neden getirdiniz minvalinde. Benim cok kalbim kirildi hanimlar, sonra dusundum hasta kadini getirip yuk yaptim diye ama evde yardimcilar var, kendi ailem var ve topu topu 2 gun. Kirilmakta haksiz degil miyim? Aksamin devaminda surekli ailemi asagilamaya yonelik konusmalar yapti- ki benim ailem de gayet her yonden iyi bir ailedir, olmasaydi bile hos bir davranis olmazdi-. Bu durum benim canimi cok sıktı ve dertlesmek, gorus almak istedim.

Bence siz onların ayağına değil de onların sizin ayağınıza gelmesi gerekirdi yani normali budur.
Ailesini sizinle tanışmaya ikna edemeyen erkeğe erkek demezdim herhalde.
Annesinin huylarını bile bile sizi oralara kadar yaslı bi kadnla çağırıp küçük düşmenizi sağlamış.
Şimdi bunu yapan sonra ne yapmaz bi düşün derim.

Annesine hakaret etsin, kalkip kavga etsin demiyoruz ama istediğini yapip huzursuzluk cikarmasina da goz yummamali..

Gitmekle ve aileni göndetmekle hayatının hatasını yapmışsın.
Yol yakınken geri gön. Sana tenezzül etmeyen insanların ayağında işin ne ?

Bu neymiş ya? Zorla verir gibi kızı. Koz tarafının erkek tarafının ayağına gittiği nerde görülmüş ilk tanışmada. Ailenizle grur duydum. Kızı için gocunmamışlar, babanne bile gitmiş. Helal olsun. Ama karşı taraf sizin aileniz kadar çocuklarının mutluluklrını önemsemiyor maalesef. İnşallah sevgilinizde bunun farkındadır

Ne demek biz kimsenin ayağına gitmemiş.
Baştn hata yapmışsın sende diyecektin biz kimsenin ayağına gitmeyiz.
Yaşlı kadını ta nerden nereye götürmüşsünüz bir de ezmişler sizi.
İşin çok zor bu daha başlangıç.
Erkek arkadaşınla konuş şimdi bişey söyleyemeyen evlendikten sonra ne olur Allah bilir.
Ne olursa olsun başta sen hatalısın aileni ezdirmeyecektin. Düğününüzü düşünemiyorum.

Iki taraf da degil, onlar iskoc benimkiler yunan

Ayy sizde de mi var bu gelenek görenekler
Farklı bir ülkede yaşayacaksanız gidin kafanıza göre bi düğün planlayın
Herkesi de davet edin olsun bitsin
Zaten aileler bi daha nerde görüşcekler

Sürekli bu insanlarla yüz yüze gelmeyecekseniz geri dönüşüme atın,unutun yani
Ama ayıp ettikleri ortada.
Ben kim kime gitmiş buna takılmadım,ağırlanış şekli mühim olan.
Aile bağları çok kuvvetli değil demişsiniz zaten evlatlarına verdikleri değer de ortada;o yüzden hiç oralı olmazdım şahsen.
Tek derdiniz eş adayınız sizi mutlu edecek mi olsun cevabı makulse gerisi boş olsun...

102 yaşındaki bir insanı götürmekle hata ettiğinizi düşünüyorum... karşı tarafı bu kadar önemsediğiniz için. asıl diyeceğim şey, bence bunlara şimdiden yüz verme önünü alamazsın..

Onu bilmiyorum cunku ben orada degildim annem de soylemedi bana bir sey

Nasıl soylemez valla boyle bır durumda annem bırsey anlatmak ıstemıyorsa cok kotu agırlanmıslardır eger guzel sekılde agırlansalar memnun olsalar anlatmaz mı?? Ya da sız sormadınız mı?

sizin kalkıp gitmeniz çok büyük bi hata olmuş. gerisinde olanlar çok şaşırtıcı değil.

kesinlikle sizin gitmeniz olmamış.
erkek arkadaşınla bu konuyu konuş.

Normali kadının tabiri ile kız ailesinin ayağına gitmeleri.
E kadındaki bu havalar ne yani ?
Zaten başında bu konuşulanları yaptı diye oraya gittiğinizde saçma konuşması hiç şaşırtmadı beni.
Erkek arkadaşının ANNEM o benim demesi doğru onu anladık fakat cümleyi tamamlayamamış.
Şu şekilde diyebilirdi ben annem ile konuşurum sen canını sıkma yaptığı tabi ki hoş değil !

Back
X