• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye maddi yardım

Yasadigi eve calisan kisi zaten destek olmali ama ekstra giderler icin mecbur oldugunuzu dusunmuyorum acikcasi yeme icme fatura vs bunlara tabiki destek cikilir ama araba almak ev de acil yapilmasi gereken birsey yoksa ekstra cikan masraflar bunlara dahil olmak zorinda degilsiniz ben olsam cocugumun kendi birikimini yapmasini daha cok isterdim o birseyler yapmak ister eve daha cok harcamak ister kendi dusuncesi ama bu sebeple ustune gitmek de olmaz ben cocugu kendi istegimle dunyaya getiriyorum neticede tabiki buyutcem okutcam bu anne babanin yapmasi gereken seyler biz mecburuz ama cocuklar mecbur degil

Haklisiniz tabiki, madem guzel bir emekli.maasi aliyorlar bir zahmet keyfi seyleri de yapmasinlar. Siz hayata yeni atiliyorsunuz birikim yapmak yatirim yapmak sizinde hakkiniz..

Bana keyfi geldi eviniz varmış e bir de araba alınmış zaten daha ne.O zaman araba almasalafmış ev tadilatı yapılsaymış.Düşünce de çok yanlış geldi yok evlenirsin zaten para isteyemeyiz ne demek.Sizin alnınızın teri Birikim yapın tabi ki zaten yardımcı olmuşsunuz.Yarınn bir gün düğün oldu mu sanmıyorum size yardım edeceklerini.
Bakın benim görümce yıllardır çalıştı ailesine yardım etti ki ihtiyacaları yoktu evleri arabalrı vardı.Sonra evlendi hiç bir şeyine el sürmediler çeyiz masrafını bile kocasına ödertmeye calışmışlar.Adam da dedi haklı olrak neden yıllarca çalıştın da ne yaptın.Düğünde de ince bir bilezikle takı taktılar oldu bitti.

Ben sizin yerinizde olsam araba kredisi bitince kendime kredi çeker ev alırdım eğer kredi hakkınız varsa. Alma diyemeyecekler ya. Hakları yok. Ama yardım etmek istiyorsanız mesela ailenize verdiğiniz parayı krediye bağlarsınız, evi kiraya verip kiranın bir kısmını ailenize verirsiniz. Hem yardım etmeye devam ederseniz hem eviniz olur borcunuz olunca çok fazla bir yardım da bekleyemezler harcamalarını ona göre yaparlar

Biraz çıtlatmak istediğimde de üzülüyor annem, zaten evlendiğinizde istemeyeceğiz ki diyor... Sen de evimizi düzeltmek istiyorsun falan diyor. Hem istediğin gibi gezip tozuyorsun diyor, haklı evet gezmemde kısıtladığım bir şey yok. Ama hem gezip hem birikim yapacak durumum varken bunu kullanamıyorum 1.5 yıldır :KK43:

Milletteki şu birikim yapma arzusunu da anlamıyorum. İhtiyaçtan kisilip birikim yapılmaz. Sizin için söylemiyorum ama tanıdıklarım var evler harabe, ağızlarda diş yok ama birikim birikim. Bir sinemaya gidilmez, bir kitap alınmaz. Pazardan manavdan kısılır sonra para biriktirir. Bir gece de dolar, altin alır başını gider senin biriktirdiğin %25 ı uçar gider.

Neyse annenizin evi eğer kötü durumdaysa verin lütfen. Şimdi olmaz ise bir daha muhtemelen yaşamı boyunca yeni eşyalar ve tadilat olmayacak. Siz çalışıyor dışarıda geziyor tozuyorsunuz belki 8-10 saat ancak evde vakit geçiriyor olabilirsiniz ama anneniz o evde 24 saat yaşıyor. Yaşam alanının güzel olması insanı mutlu eder.

Bir aile cocuk yapmaya karar verip dunyaya getirdiyse bu onlarin tercihidir. Ac-acikta degillerse bir çocuktan maddi yardim beklemek saçmalıktır. Bencilliktir. Cocuk gelecek yatirimi degildir. Sizi besleyip buyutup okutmak zaten anne baba olmanin temel gorevidir. Bunlari yapmalari onlara vefa olusturmaz. Ama turkiyede bu durum ne yazik ki tam tersi. Anne baba yapsa da yapmasa da cocuk anne babaya bakmak zorundaymis gibi.
Siz fazla bile yapmissiniz bence. Hele de araba luks bir ihtiyac.
Uzulmelerine goz yumup maddi yardiminizi keseceginizi soyleyin araba borcundan sonra.

Ben de katılıyorum söylediklerinize. Aileler çocuklardan yardım beklememeli. Ama konu sahibi çıksın bir eve arkadaşıyla kira, faturalar ve mutfak masrafının altında ezilen maaşıyla bakalım yatırım yapabilecek mi?

Ben de katılıyorum söylediklerinize. Aileler çocuklardan yardım beklememeli. Ama konu sahibi çıksın bir eve arkadaşıyla kira, faturalar ve mutfak masrafının altında ezilen maaşıyla bakalım yatırım yapabilecek mi?

Konu o degil ki. Konu sahibi hic calismayabilirdi de. Ailesi yine bakmak zorundaydi ama. Dedigim gibi dunyaya bir cocuk getiriyorsan, o cocuk ölene kadar tum hayati giderlerini karsilamak zorundasin bana gore. Ayri eve çıkmıyor diye ailesine araba ve ev almak zorunda degil.

Konu o degil ki. Konu sahibi hic calismayabilirdi de. Ailesi yine bakmak zorundaydi ama. Dedigim gibi dunyaya bir cocuk getiriyorsan, o cocuk ölene kadar tum hayati giderlerini karsilamak zorundasin bana gore. Ayri eve çıkmıyor diye ailesine araba ve ev almak zorunda degil.

İşte yetişkin insanlara da bence artık aile bakmak zorunda değil.
Araba da almıyor evde almıyor. Araba için maddi destek sağlamış. Ev tadilatı için de istemişler vermeyecek muhtemelen

Aylık belli bir miktar aileye yardım yapılabilir.
Benimde aileme çok yardımım oldu daha doğrusu ortak yatırım yaptık.
Kadınların çoğu maaş kartlarını eşlerine verip adamdan harçlık almaya gocunmuyor. Elin oğlu ne kadar paralarını da yese ses çıkarmıyor.
Bu nedenle aileye yardım etmekte bi sakınca görmüyorum.

15.senem bitti is hayatinda , iyi de bir maasim var , bir kere bile aileme para vermedim
Bazen is cikisj onlara gidersem tatli falan alir gotururum kizarlar , ne gerek var neden parani harciyorsun diye
Cocugundan para alan aileleri sadece bdv de gordum , cok sasiriyorum gercekten
aynen katılıyorum cocğundan yardım bekleyen hatta cocoğundan aldığı para kesilecek diye ilişki dnamitleyen aileyide burada gördüm vallahi ama konu sahibine gelcek olursak mesela bir araba alabilir sin haliyle arab aldım deyip vermeyebilirsin

Ben hem kendi aileme hem eşimin ailesine destek oluyorum ,eşimle ortak kararımız bu şekilde oldu ,bizim bütçemizi zorlamayacak şekilde ayarladik ,ha beklentileri asla olmadi ,asla ima etmediler ben kendi vicdanima göre vermem gerektiğini düşündüm birikimde yapıyorum az çok demeden sana da diyeceğim şey şu olur

Ailene yardımcı olmak isteyip birikim yapacağın için olamiyorsan ailene verdiğin miktarı düşürüp kalanı kendine ayirabilirsin
Yeterince destek oldum artık önüme bakmaliyim dersen de senin kararindir hiç bir şey için zorunlu degilsin

Back
X